Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (5):« Pierwsza < Poprzednia 1 2 3 [4] 5 Następna > Ostatnia »
Zwolnienia z lekcji WF. Dlaczego?
AutorWiadomość
SunShine

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 1,514

magdaaa, ja majac te nascie lat chetnie chodze na basen chętnie biegam i jeżdże na rowerku a już nie mówiac o moich zamiłowaniach do sportów zimowych i nart Tongue nie sadze że moja odraza do gier zespołowych na lekcjach i uganianie sie za kawałkiem szmatki w kształacie piłki jest wynikiem jakiegoś buntu Tongue

hmmm... gdyby na wf'ie był tylko aerobik lub fitnes Biggrin lus siłownia - bez gier zespołowych, było by fajnie Tongue ale to moje zdanie tylko ^^

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
03.12.2006 22:14:30
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

ja nie przepadałem za siłownią z racji zwykłej koniecnzości zamykania stawki jeśli chodziło o różne wyniki ćwiczeń. Wolałem po prostu poganiać, poskakac, takie tam Tongue

Nie osądzam, że preferowanie siłowni i niechęć do ćwiczeń w grach zespołowych to najgorsze zło tego świata Smile WF powinien być przede wszystkim różnorodny. Fachowo prowadzony. Nadzorowany... rzucenie gały bandize facetów 'a niech se pograją' i pójście do kantorka na kawę to częsty obrazek, także w szkołach w Łańcucie.

04.12.2006 11:31:30
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
magdaaa

*

Portfel: 524

A ja nigdy nie lubiłąm historii, matmy, chemii itd, szkoda że nie mogłam sobie załatwić z tego zwolnienia. Tak samo jest z wfem i grami zespołowymi, wypadałoby coś umieć, znać chociaż zasady, nawet jak się pojedzie nad morze to w ramach opalania fajnie jest sobie pograć w siatkę. Nigdy nie wiemy co w przyszłości będziemy robić, co nam się przyda itd. Ale to tylko moje skromne zdanie, że jeśli mamy okazje się czegoś nauczyć to warto korzystać Smile

Nikt nie zasługuje na Twoje łzy, a kto na nie zasługuje na pewno nie doprowadzi Cię do płaczu...
05.12.2006 20:27:47
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

magdaaa, Też uważam, że otwarty umysł i chęć poznawania nowych rzeczy okresla to, jak wiele w życiu osiagniemy, zobaczymy i zrozumiemy Smile Życie krótkie jest... a nawet taki płytki WF wydawałoby się - może rozwijać. W zdrowym ciele - zdrowy duch Smile ALE... trzeba specjalistów, a nie ludzi, którzy uważają, że wybrali sobie najlżejszy zawód nauczycielski na świecie... Ech :/

06.12.2006 08:55:11
magdaaa

*

Wydaje mi się, że w większości szkół w Polsce skończyły się czasy, kiedy to wfu uczy pani np od polskiego. W naszych szkołach pełno jest ludzi którzy ukończyli wf a więc są specjalistami i przecież możemy wykorzystać ich wiedzę, wystarczy tylko wykazać trochę zainteresowania i chcieć. I jakoś wcale nie uważam, że nauczyciel wf to najlżeszy zawód, myślę że nawet wręcz przeciwnie.

Nikt nie zasługuje na Twoje łzy, a kto na nie zasługuje na pewno nie doprowadzi Cię do płaczu...
06.12.2006 13:26:13
SunShine

*

magdaaa ale chodzi o podejscie nauczyciela do przedmiotu... czy olewa sobie wszytsko i dzie pić kawe do kantorku jak pisał Falkhor czy organizuje jakieś ciekawe zajęcia... A to nie zalezy już od umiejętnosci nauczyciela tylko od chęci Tongue

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
06.12.2006 13:44:41
Falkhor
Administrator
*

Często jest tak, ze WFista zainteresuje się WFem dopiero wtedy, gdy ktoś złamie sobie cos na lekcji, przewróci się... a czasem i to nawet nie. Np. matematyka nie niesie ze sobą takiego ryzyka obrażeń, jak... WF! Fizyka... chemia... no cóż, zawsze moze cos wybuchnąć Tongue Ale jednak - WF jest po prostu OLEWANY przez nauczycieli, to dlaczego ma nie być olewany przez uczniów? :562:

06.12.2006 21:31:22
magdaaa

*

Nie może być olewany przez uczniów bo to chodzi o ich zdrowie i prawidłowy rozwój. A uczniowie tego nie rozumieją. Żaden nauczyciel nie każe uczniom siedzieć na ławce na wf ale każe im coś robić, a to że sobie idzie na kawę to jego głupota. W liceum mialam nauczyciela, który dużo mówił a mało robił i też sobie wychodził, i ciągle grałyśmy w siatkę, ale jednak coś się wyniosło z tej lekcji bo każda forma aktywności jest dobra, ale właśnie uczniowie tego nie rozumieją ale z wiekiem to się zmieni. I przez 4 lata grałyśmy w siatkę, w pierwszej klasie większość nie potrafiła zaserwować, a w czwartej to już grałyśmy na 3. I nawet takie imprezy jak organizowany niedawno mecz w siatkę NFMu może przynieść frajdę , ale trzeba umieć chociaż podstawy tej siatki, czego można nauczyć się na wfie, wystarczy chcieć i nie zwalać winy na nauczyciela.

07.12.2006 11:52:22
SunShine

*

heheh Biggrin no tak wynosi sie z niekontorolowanego wf'u... połamane nogi i wybite palce ^^ potrafie serwować i grać na 3 Biggrin nie trzeba mi do tego nudnego wf'u za który ejstem jeszcze oceniania. Aktywnośc też może być inna... granie ciągłe w siatke jest nudne Biggrin są tez inne dyscypliny sportu niż siatka... później pracując już miło jest pójść ze znajomymi na kręgle, bilard, narty i basen...

07.12.2006 11:58:21
magdaaa

*

Dlaczego zaraz połamane nogi i wybite palce? Jak jest nauczyciel to też można sobie złamać nogę i wybić palce. Mam już trochę lat i wfów za sobą nie mówiąc juz o treningach i nigdy nie byłam świadkiem czyjegoś urazu na lekcji. No właśnie fajnie jest iść na basen, na kręgle, bilard czy na narty ale przecież to kosztuje i to nie mało i nie wszystkich stać na to, a wf jest za darmo i wszystkie dzieci dzięki temu mogą korzystać i przez to prawidłowo się rozwijać.
Poza tym na nartach to się dopiero można połamać.

07.12.2006 13:04:44
SunShine

*

a ja też miałam juz pare wfów i treningów dodatkowych wlasnie na siatke i 5 razy miałam wybitego palca i 2 razy skreconą noge w kostce Tongue jedyna zaleta z tego to w miare wysokie odszkodowanie Tongue a sport to zdrowie Biggrin
ja już wole zapłacić i pograć w coś co lubie Smile albo rowerek Biggrin o rowerek jest za darmo Smile na nartach na jeżdże zgodnie z moimi możliwościami a nie zgodnie z oczekiwaniami nauczyciela

07.12.2006 14:52:26
Teddy_85

*

Portfel: 275

Hmm... Dla mnie wf był jakąś odskocznią od szkolnej rzeczywistości, od sprawdzianów, odpowiedzi przy tablicy, od stresu związanego z zadaniami domowymi itp... Gry zespołowe typu siatkówka, piłka wszelakiego rodzaju - uczą współpracy w zespole, zaufania, współdziałania...

W sprawie sportu typu narty - nie wyobrażam sobie zjeżdżania ze stoku bez rozgrzewki - można sie połamać - stawy i inne "części" są bardziej podatne na kontuzje... Jeżeli ktoś nie ćwiczy, to powinien solidnie się przygotowywać przed sezonem w domku... Duzo skręceń, byc może nawet złamań można było uniknąć, jeżeli każdy bardziej przykładał się do gimnastyki przed jazdą Animatedwink

Mam przed oczami obraz z filmu, w którym Chińczycy rano, przed pracą robią "pajacyki" - to jest nawet fajne - przynajmniej jak się to ogląda Biggrin

07.12.2006 15:34:43
Falkhor
Administrator
*

Teddy_85,

Cytat:
Chińczycy rano, przed pracą robią "pajacyki"

nie tylko rano Smile Oni mają zalecenie, by robić tak także w czasie pracy. Zwłaszcza komputerowcy - siedzenie 8 godzin bez ruchu przy kompie może prowadzić nawet do zatoru (zakrzepu)... Co zdarza się także przy długich lotach samolotem...

narty z dużej góry to jak dla mnie tak, jak downhill na jubilacie i to bez umiejeności najmniejszych Tongue czyli... zero frajdy, fajne fotki, makximum obrażeń Tongue

SunShine,

Cytat:
5 razy miałam wybitego palca i 2 razy skreconą noge w kostce

Ummhymmm... No to ja nie wiem, jak Ty grałaś... a nie były to raczej jakieś szalone wygłupy? Smile

Co do rozgrzewki - zawsze powinna być prze WFem... Trochę się porozciągać i przygotować ciało na miejscowe przesilenia Tongue

Hmmm... a co do samych lekcji - to powinny one byc ulokowane z samego rana - tak przynajmniej mi się wydaje. Bo na sam koniec... to po np. 6 lekcjach moze się nie chcieć ruszać Tongue A mnie np. po zmęczeniu fizycznym jakos spokojniej i cierpliwej siedzi się nad książkami Tongue Smile

07.12.2006 15:41:51
SunShine

*

nie no normalnie gralam Biggrin tylko jestem bardzo narazona na kontuzje i złamania... Być może dlatego to zwolnienie z wf'u mam Tongue kostke skręciłam biegnąc na 100m po jakiejś ścieżce polnej Biggrin troszke było krzywo Tongue kolejnym razem nie pamietam... chyba rzuciłam sie za piłką Smile palce to albo w siatke albo w kosza... aa i raz robiąc przewroty na czas zrobiło mi sie coś w szyje ^^ to dopiero była frajda Biggrin nie mogłam sie ruszać... przez 2 tygodnie patrząc w któryś bok musiałam cała obkręcac sie o 90 stopni i nie moglam sie połozyć do spania i spałam w pozycji siedzącej... :/ nienawidze wfu same złe wspomnienia... Moje zdanie i bede sie tego trzymać :/ może z moimi stawami i kościami coś nie tak i może właśnie dlatego mam zwolnienie lekarskie Tongue

a co do Falkhora sie nie zgadzam Smile masz wf sie wypocisz i potem brzydko pachniesz do końca lekcji Tongue powinien być czas na prysznic szybki po wfie Biggrin

07.12.2006 15:58:42
Falkhor
Administrator
*

SunShine, AAaaaaaa z prysznicami się zgadzam całkowicie. bardzo dobry pomysł i w sumie ogólnie - wg mnie - w szkole POWINIEN być prysznic. Po prostu.

07.12.2006 16:21:24
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: