Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (5):« Pierwsza < Poprzednia 1 2 [3] 4 5 Następna > Ostatnia »
Zwolnienia z lekcji WF. Dlaczego?
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Sleepwalker, Czy ja wiem... wyczerpujący mecz w siatkę albo w nogę czy też koszykówke - daje wycisk CAŁEMU CIAŁU i WSZYSTKIM mięśniom. Podczas gdy na siłowni trzeba dośc długo zastanawiac się, co robić, by wyćwiczyć każdą partię mięśni... a czasem nie jest to możliwe, tak np. podczas żywiołowej gry w siatę na prawdę... po godzinie ostrego grania czujesz każdy mięsień i wiesz, że żyjesz Biggrin

28.11.2006 08:27:03
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
terelka
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 0
Portfel: 3,494

Falkhor napisał(a):
Sleepwalker, Czy ja wiem... wyczerpujący mecz w siatkę albo w nogę czy też koszykówke - daje wycisk CAŁEMU CIAŁU i WSZYSTKIM mięśniom. Podczas gdy na siłowni trzeba dośc długo zastanawiac się, co robić, by wyćwiczyć każdą partię mięśni... a czasem nie jest to możliwe, tak np. podczas żywiołowej gry w siatę na prawdę... po godzinie ostrego grania czujesz każdy mięsień i wiesz, że żyjesz Biggrin

Dokładnie Biggrin Nie ujełabym tego lepiej Biggrin

Gry zespołowe sa bardzo wazne, i bardzo fajne Smile Ja je uwielbiałam gdy jeszcze miałam wf, teraz niestety już go nie mam i nad tym ubolewam Biggrin Ale od next tygodnia chodze z maciejem na basen Biggrin Może wreszzcie wróće do dawnej formy Biggrin

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

28.11.2006 22:06:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
magdaaa

*

Grupa: Zarejestrowani
Portfel: 524

No właśnie nie sztuka iść na siłownie i zamęczyć uczniów monotonnymi ćwiczeniami i zanudzić ich na śmierć, a myślę że gry zespołowe są znacznie ciekawsze i wprowadzaja fajną atmosferę, rywalizację, ale zdrową rywalizację. I to tyle Smile

Nikt nie zasługuje na Twoje łzy, a kto na nie zasługuje na pewno nie doprowadzi Cię do płaczu...
28.11.2006 22:32:43
Falkhor
Administrator
*

Basen... mimo że nie bardzo umiem i mimo, że nie mam w te klocki dobrej formy - to takie pływanko z kaczkami (non-politic) było całkiem całkiem Tongue Smile Nie mówiąc już o tym, że... świetnie relaksuje. Poczekam jednak na basen w Łańcucie. 5 ratowników ma być... może to mi pomoże poczuć się w wodzie pewniej Biggrin

28.11.2006 23:17:19
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
SunShine

*

Portfel: 1,514

basen tak, siłownia tak, byle nie gry zespołowe :/ nienawidze tej 'zdrowej' rywalizacji i zrezygnowalam z wf'u chyba własnie przez te gry. O własnie musze przydłużyć na kolejne miesięce moje zwolnienie Smile

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
01.12.2006 08:50:49
Sleepwalker

*

Portfel: 153

Falkhor napisał(a):

Ciekawe w które szkole? Czy ty kiedyś widziałeś jak grają niektóre klasy w siatke?

01.12.2006 10:27:21
Falkhor
Administrator
*

Sleepwalker, Heh, ale widziałem, jak niektóre klasy ćwicza na siłowni Tongue Może nawet jeszcze gorzej, niż grając w siatkę Smile

Na siłce czy grając w siatę - to wszystko zależy od prowadzącego... Tu i tu może być do bani, tu i tu liczy się też samo nastawienie ćwiczących. Więc raczej porównanie nie jest trafione... Poza tym ząłożę się, że więcej szkół ma miejsce do gry w siatę, niż jakąkolwiek siłownię.

01.12.2006 13:53:42
Guest
Unregistered

Portfel:

U nas wf to była wieczna gra w siatkówkę. Rozgrzewka ograniczała się do minimum. A nauczycielki gadały, albo gazetkę robiły. Niczego fajnego nie było. Uwielbiam biegać, a w ogóle nie ma takiej opcji. Teraz gdy zmieniłam szkołe do gry w siatkówke, doszedł kosz, i siłownia. Smile zawsze to coś więcej. Niestety nie miałam nigdy ładnych wuefistów.

01.12.2006 17:19:30
Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
terelka
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 3,494

Maggie napisał(a):
U nas wf to była wieczna gra w siatkówkę. Rozgrzewka ograniczała się do minimum.

Dla mnie to byłby wf marzen Biggrin Nienawidziłam rozgrzewki i ćwiczeń fizycznych, zdecydowanie bardziej lubiłam rywalizacje sportową. Taka gra w siatke czy pilke czy nawet w kosza może przynieśc dużą frajde Smile

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

01.12.2006 17:45:50
SunShine

*

ofee ofeee wszytsko jest straszne... kosz - moga Cie zabić ztatanować, ręczna tak samo, siatkówka może być ale ja zawsze byłam w strasznych zespołach, które wywoływamy na mnie presje, jak nie dobiegłam do piłki to szykanowanie do końca dnia jak nie dłużej :/ i gdzie tu zdrowa rywalizacja?? liczył sie tylko wynik a nie przyjemnośc gry, siłownia jest spokojna i indywidualna i nikt sie do niczego nie doczepi Tongue a jedyną grą zespołową w którą lubie grać to gra w tzn. ziemniaka ^^ w którego graliśmy w gimnazjum mając lekcje ja świerzym powietrzu Biggrin

a co do przystojnych wf'istów miałam sympatycznego w gimnazjum i jeszcze bliżej niego byłam siedzac na ławeczce z nim Tongue niż biegając za piłką po całej sali

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
02.12.2006 10:23:50
Falkhor
Administrator
*

Hehehehehe Smile Sport to rywalizacja. Rywalizacja to stres... Nie rozumiem, dlaczego to ma miec aż tak zły wpływ na człowieka. Szykany za WF? Rany... Strasznie macie te szkoły. Ja chyba faktycznie chodziłem do szkoły 100 lat temu Smile Nie wierzę, żeby się to aż tak pozmieniało.

WF jest potrzebny od przedszkola Smile Cały program 'nauczania' WFu powinien być dopasowany do wieku ludzia oraz elastyczny... A zwolnienia z WFU- tylko i wyłącznie na podstawie orzeczenia komisji lekarskiej (a'la wojskowej).

Zaś przez lenistwo samowolne zbyt wielu ludzi zbyt wiele straciło.

02.12.2006 19:14:26
SunShine

*

Nie no nie wiem jak jest w teraźniejszej szkole ale w gimnazjum było strasznie Tongue w podstawówce nawet na SKS chodziłam Biggrin czyli takie dodatkowe lekcje z siatki.. Brrrr ta kobieta z która miałam... Siadło mi na psychice nie ma co Tongue o mało nie przesiedzialam przez wf wtedy jednej klasy majac średnią ocen powyżej 5 :/

02.12.2006 19:53:10
Sleepwalker

*

Portfel: 153

Falkhor napisał(a):
Hehehehehe Smile Sport to rywalizacja. Rywalizacja to stres... Nie rozumiem, dlaczego to ma miec aż tak zły wpływ na człowieka. Szykany za WF? Rany... Strasznie macie te szkoły. Ja chyba faktycznie chodziłem do szkoły 100 lat temu Smile Nie wierzę, żeby się to aż tak pozmieniało.

WF jest potrzebny od przedszkola Smile Cały program 'nauczania' WFu powinien być dopasowany do wieku ludzia oraz elastyczny... A zwolnienia z WFU- tylko i wyłącznie na podstawie orzeczenia komisji lekarskiej (a'la wojskowej).

Zaś przez lenistwo samowolne zbyt wielu ludzi zbyt wiele straciło.

Czy komisja wojskowa czy lekarska i tak bym miała zwolnienie.

02.12.2006 20:15:48
Falkhor
Administrator
*

Sleepwalker, No to Ty byś miała i hmm... mogłabyś sobie siedzieć w bibliotece albo uczyć się grać w brydża Tongue Bo to ponoć też sport. I szachy. A tak - sporo luda traktuje WF jako okazję do wolnego czasu. A szkoła nie umie zrobić nic, żeby można było w tym czasie zrobić coś pożytecznego, także dla siebie.

Z resztą - kto by miał, to by i tak pewnie miał. Mnie chodzi bardziej i interes tych, co jednak chcą skorzystać z WFu, bo można na nim skorzystać.

02.12.2006 20:43:35
magdaaa

*

Portfel: 524

W wieku nastu lat nie rozumie się pewnych rzeczy w tym także potrzeby wysiłku fizycznego i tego,że jeśli nauczyciel zmusza do jakiejś formy aktywności na wf to robi to dla dobra ucznia, chce czegoś nauczyć, coś pokazać. To wiek buntu i skoro ktoś coś karze robić to ma się wielką ochotę udowodnić mu, że się tego nie będzie robiło i też być może stąd się biorą zwolnienia lekarskie. Z wiekiem chęć uprawiania sportu wzrasta co można zaobserwować po ilości ludzi biegających, jeżdżących na rowerze, chodzących na basen itd. Zrozumcie, że macie fachowców przy sobie i możecie się całkiem za darmo czegoś dowiedzieć, zapytać o jakieś ćwiczenia na daną partię ciała itd. A przecież nie wszyscy wuefisci są beznadziejni!!

Nikt nie zasługuje na Twoje łzy, a kto na nie zasługuje na pewno nie doprowadzi Cię do płaczu...
03.12.2006 19:44:30
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: