Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zwierzęce instynkty
29.08.2007, 12:49:12
Zwierzęce instynkty
I jak w temacie.... kiedy czujecie w sobie jakieś instynkty?
Czy to czysta chęć rywalizacji z powodu adrenaliny, współzawodnictwo, chęć obrony kogoś (tzw. instynkt Matki), zemsta, a może mrok w romantycznym pokoju :letssin:

a może jakieś inne jeszcze bodźce?? Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

To punish and slave...
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
29.08.2007, 13:07:32

Nie zastanawiałam się nad tym, ale myślę, że kiedy czuje się zagrożona to coś się we mnie budzi - chęć obrony siebie i bliskich. Akurat to muszę mieć głęboko zakorzenione. Jestem wtedy czujna, gotowa do ataku lub ucieczki, czuję przypływ sił, jakąś gotowość. Jest to okupione naprawdę wielkim wysiłkiem.
Jeśli już jakieś współzawodnictwo to w dziedzinie nauki Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji To bardziej motywuje kiedy się chce komuś dorównać w wysokości średniej, ale nigdy nie idę do celu po trupach. Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji W końcu, chociaż jakieś tam zwierzęce instynkty mam, to mimo wszystko jestem człowiekiem Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Prawdziwa siła tkwi w tym, aby jej nie nadużywać Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
29.08.2007, 13:10:32

mmmm zgadnij? :lmao:

.....może sex??? Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Ekolog
29.08.2007, 13:31:51

no na pewno Ekolog Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Gothka =), z tą obroną myślę że bardzo wiele byłabym w stanie bardzo wiele zrobić by ratować bliskich. adrenalina robi swoje gdy trzeba uciekać. Myśli się tylko którędy, co z nią/nim. Upadłam? nawet nie wiem że leci mi krew....

To punish and slave...
29.08.2007, 13:40:28

Z takich bardziej skrajnych bodźców, które pchają człowieka do działania instynktownego (chociaż tak szczerze to ludzkie instynkty 'zwierzęce' są straaaasznie osłabione - jednka mimo wszystko kierujemy się racjonalnym myśłeniem) to:
- głód
- strach
- zemsta
- złośc i poczucie bezsilności

Ten pierwszy jest chyba najbardziej zwierzęcy, drugi - strach - najbardziej psychologiczny.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
29.08.2007, 14:50:49

Megg napisał(a):z tą obroną myślę że bardzo wiele byłabym w stanie bardzo wiele zrobić by ratować bliskich.

A ja tak naprawdę nie wiem co zrobiłabym w krytycznej sytuacji, bo nigdy się w takiej nie znalazłam. Niektórzy ludzie doznają takiego szoku, że nie są w stanie nic zrobić, inni wręcz przeciwnie. Nie wiem do której grupy należę.

Megg napisał(a):kiedy czujecie w sobie jakieś instynkty?

Ja czuję instynkt macierzyński, gdy jestem w sklepie z ubrankami dla dzieci, wózkami itp, gdy widzę maleństwo z mamusią lub kobietę w ciąży Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Nikt nie zasługuje na Twoje łzy, a kto na nie zasługuje na pewno nie doprowadzi Cię do płaczu...
30.08.2007, 07:35:09

magdaaa,
Cytat:Ja czuję instynkt macierzyński, gdy jestem w sklepie z ubrankami dla dzieci, wózkami itp, gdy widzę maleństwo z mamusią lub kobietę w ciąży Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Coś w tym jest, mam podobnie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Anioł nigdy nie upada.
[Dostojewski]
30.08.2007, 09:14:53

Ja współzawodnictwo i rywalizacje u siebie dostrzegam jako instynkt. Ale jak macie jakieś objawy w sklepie dla dzieci to ja instynktu macierzyńskiego nie mam, zła będzie ze mnie matka Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
30.08.2007, 09:49:23

SunShine, Jeszcze przyjdzie na Ciebie czas, hehe Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Nie wiem, czy instynkt ojcowski lub macierzyński przejawia się u człowieka tak silnie, jak instynkt walki i przetrwania Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
30.08.2007, 10:16:54

Megg napisał(a):a może mrok w romantycznym pokoju
heheh to wymiata!

ja nei czuje zeby we mnie były jakies zwierzece instynkty, jestem opanowany cały czas.

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

"Jeżeli jedna osoba ma jakieś urojenia nazywamy to szaleństwem. Jeżeli wiele osób cierpi na to samo urojenie nazywamy to religią" Robert Pirsig
30.08.2007, 11:48:08

Bake napisał(a):
Megg napisał(a):a może mrok w romantycznym pokoju
heheh to wymiata!

ja nei czuje zeby we mnie były jakies zwierzece instynkty, jestem opanowany cały czas.
hehe, oj a mną w mroku czasami miotają rózne dziwne instynkty ^^"

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
30.08.2007, 14:12:55

Falkhor npaisał:
Cytat:Nie wiem, czy instynkt ojcowski lub macierzyński przejawia się u człowieka tak silnie, jak instynkt walki i przetrwania

Myślę że one często się ze sobą łączą lub z siebie wynikają Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Bake, może i nie czujesz ale na pewno jakieś instynkty w sobie masz Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Jedni je u tłuią a u innych są po prostu słabsze albo z osobowości allbo z tego że nie miały się jeszcze okacji aktywować :lol-sweat:

To punish and slave...
31.08.2007, 09:47:28

Bake z pewnością posiadasz coś takiego jak instynkt samozachowawczy Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Każdy człowiek się z nim rodzi Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Anioł nigdy nie upada.
[Dostojewski]
31.08.2007, 12:22:27

u mnie gniew budzi zwierzaka . na ogol sie nie denerwuje , ale jak juz to z taka moca , ze hoho .

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
31.08.2007, 12:39:14

Padlinka napisał(a):u mnie gniew budzi zwierzaka
Mrrrrrrrrrrrr musze cię wkurzyć Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji hiihihihih Bedzie ciekawie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji :kiss:

Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy