Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (5):« Pierwsza [1] 2 3 4 5 Następna > Ostatnia »
Związki na odległość ...
AutorWiadomość
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 6
Portfel: 4,364
Związki na odległość ...

HelloSmile
Od pewnego czasu zaczęłam się zanstanawiać nad paroma sprawami jesli chodzi o związki na odległośc. Czy nie mają one przyszłości? Czy sa na stracnoej pozycji i predzej czy później dochodzi do zerwania relacji? Co sądzicie o tego typu związkach? Jest dla nich jakaś nadzieja, czy raczej nie .....
Przecież wiadomo, że są różne przyczyny, każdemu z nas znane, dla których siłą rzeczy jedna połówka musi wyjechać pozostawiając ukochaną osobę kilkaset kilometrów z dala od siebie - są to chociażby studia, praca ...
Jakie macie zdanie na wyżej przedstawiony temat?

Pozdrawiam

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
18.09.2006 14:13:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
profesoq

*

Grupa: kolor szary
Reputacja: 0
Portfel: 1,026

Wielka miłość przetrwa wszystko ale musi byc zaufanie 100% Smile To tak jak bedzie 99% zaufania to powoli sie zawali Smile

18.09.2006 15:56:23
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Zuziaaa

*

Portfel: 1,399

wszystko zaleczy od relacji miedzy dwoma osobami Smile jednak nie mozna jednoznacznie powiedziec ze : "nie takie zwiazki nie maja szans/tak maja szanse"
znam ludzi ktorzy mowia ze to bezsens, po co czekac, marnowac czas, nie wiedzac co robi tak naprawde druga osoba. ale ja uwazam ze zwiazki takie maja szanse Smile sama jestem dobrym przykladem Biggrin

Czasem trzeba kogoś ugryźć, żeby poczuć się lepiej .......
18.09.2006 20:32:25
iwcia
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 3
Portfel: 1,829

Dokladnie zalezy to do dwojga ludzi, ktorzy sie na to decyduja, ja mysle ze warto zaryzykowac, sporbowac sprawdzic swoje uczucia no i siebie w takim zwiazku...
Napewno jest to trudne, wystawiani jestesmy na rozne proby, ale wszystko mozemy przetrwac jezeli sie kocha i chce sie byc z ta druga osoba.
W takim zwiazku na odleglosc silna jest tesknota, czekanie na tak rzadkie spotkanie, czasami. Wiem ze sa ludzie ktorzy z gory przekreslaja takie zwiazki, nie potrafia byc z druga osoba gdy dzieli ich wiele kilometrow.
Moze pojawiac sie tez smutek i zazdrosc ze np Jolka spotyka sie z Witkiem co tydzien albo nawet codziennie a przyladowo "Ja" widze sie raz na pol roku albo na miesiac. Pytanie tylko czy wytrzymamy?

Wesele z POWEREM tylko u nas Smile
http://www.power.org.pl
Zapraszamy
18.09.2006 21:30:08
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Portfel: 16,128

Związki na odległość są wg mnie o tyle trudne, że... są bardzo wymagające i to od obu stron. Duże znaczenie ma tez to, czy długo się ludzie znali przed dozstaniem. Dodatkowo - trzeba przecież pomyślec o tym, że jestesmy ludźmi z krwi i kości - i najzwyklej w świecie potrafimy odczuwac brak obecności drugiej osoby. Dlatego... czasem trzeba się odwiedzic Smile Albo pisać listy. Które są znacznie bardziej... osobowe.

19.09.2006 07:03:32
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Guru

*

Portfel: 213

no coz moderator z niewiadomych przyczyn usunal moja wypowiedz, wiec powtorze moj komentarz w tej spawie:

Amor omnia vincit!

mysle ze to nie wymaga rozwiniecia, bo jest wszystko jasne, chyba ze ktos nie rozumie sensu tych slow i dlatego kasuje takie wypowiedzi...

Pozdrawiam

Miłość jest najwyższym sensem istnienia
26.09.2006 19:15:15
okimaxim

*

Reputacja: 1
Portfel: 2,337

miłość na odległość ma sens i przyszłość, przykład: moi rodzice. Tata z Krzemienicy mama z Nowego Sącza... daleko nie? jeszcze w tamtych czasach gdy nie było telefonów tylko listy i mało samochodów... trudne połączenia komuniikacyjne... ale udało sie Biggrin i chociaż żadko sie widywali, baaardzo żadko to teraz są małżeństwem Tongue i jestem ja Tongue i jest git Tongue
Ale za to jak długo sie nie widzieli jacy potem byli szczęśliwi jak sie spotykali Tongue

29.09.2006 19:23:04
SunShine

*

Portfel: 1,514

Oczywiście że są szanse Smile nastepny przykład ja Rakszawa mój chłopak Nowy Sącz. Widze, że tak samo jak mama Okimaxim'a Smile Własnie odemnie pojechał Biggrin kocham go i mam nadzieje że nasz związek przetwa Smile Jest to trudne bo było pare poważnych kryzysów ale jeśli przetwaliśmy je to przetrwamy i kolejne... Teskni się za bliskością 2giej osoby można popełniać błedy i ja popełniłam takich wiele ale wybacza mi Kisstogether jest wiele pokus. To polega na wzajemnym zaufaniu. Jest trudno ale wierze w ten związek Smile jesteśmy ze sobą dopiero 7 miesięcy ale jak na mnie to i tak długo Biggrin

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
29.09.2006 20:58:46
Falkhor
Administrator
*

heh... ta tęsknota, pożądanie, oczekiwanie na słowo, gest, obecność... Dłuuuuga długa rozłąka i nareszcie nadchodzi ta chwila, gdy ona/on wysiada z pociagu i rzucają sie sobie w ramiona. Piękna chwila Smile ile to się tematów nagromadzi, ile miejsc trzeba znowu odwiedzić... A czasem... czasem pal to licho, ucieka się na koniec świata z tą jedną osobą i chłonie każdą chwile jej obecności Smile Smile

okimaxim,

Cytat:
jeszcze w tamtych czasach gdy nie było telefonów tylko listy i mało samochodów...

Teraz mamy neta, pocztę kurierską, metro, pociągi, samochody, samoloty, statki, promy... ech Smile Kiedyś wyrwanie się rano z Rzeszowa do londynu nikomu nie przyszło na myśl, a teraz... Szast prast i juz. Tylko chęci się liczą.

Związek na odległość potrafi udowodnić, jaka jest prawda... człowiek na prawdę może DŁUGO tęsknic, jeśli kocha.

29.09.2006 21:11:38
iwcia
Moderator
*

SunShine no to zycze Wam szczescia i pokonania takiej nie malej drogi... i zeby wszytskie kolejne przyjazdy i odjazdy pozostawialy w Tobie poczucie bycia kochana Smile

Zgadzam sie ze licza sie checi i zawsze twierdzialam, twierdze dalej - DLA CHCACEGO NIC TRUDNEGO.

Zapraszamy
02.10.2006 17:08:49
Falkhor
Administrator
*

iwcia, Bo chcący patrzy na wszystko z innej perspektywy Smile Ten, któremu się nie chce zaś - wszystko widzi z perspektywy wtaczania kamienia pod górę. Tech chcący - już myśli, co z kamieniem na tej górze robic Smile poza tym inicjatywa - jesli chcemy, to działamy, próbujemy, nie zrażamy się niepowodzeniami. Ten, co nie chce - szybko uzyje niepowodzeń jako wymówki swoich własnych słabości i... braku ochoty Smile

poza tym... gdy ktoś wyjedzie... mamy okazję zoabczyć, czego... i kogo... nam brakuje.

02.10.2006 18:12:29
terelka
Moderator
*

Portfel: 3,494

Takie związku mają racje bytu, bo mam koleżankę, której chłopak mieszka nad morzem a ona w Rzeszowie, więc widzą się bardzo rzadko, przeważnie na wakacjach lub przy okazji jakiś świąt, i są ze sobą szczęsliwi i cieszą się, że są ze soba a jeszcze bardziej sie ciesza jak sie widzą Smile

Na pewno jest to trudne i pojawia sie tęsknota ale myślę, że dla miłości prawdziwej warto przetrwać wszystko, nawet dzielące kilometry.

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

12.11.2006 00:01:51
iwcia
Moderator
*

Wszystko jest do przejscia gdy sie tylko chce Smile poprostu licza sie checi i wzajemne mocne uczucie.

Zapraszamy
12.11.2006 00:04:40
maciej
Administrator
*

Reputacja: 4
Portfel: 1,286

terelka napisał(a):
widzą się bardzo rzadko, przeważnie na wakacjach lub przy okazji jakiś świąt,

Hmm ale czy taka radość z bycia ze soba bedzie, aż do końca ?? Po ślubie tez tak zamierzają ? Animatedwink radość bycia ze sobą to według mnie stanowczo za mało w roku w tym przypadku Animatedwink

Pozdrawiam Maciej
12.11.2006 00:52:16
Falkhor
Administrator
*

Ludzie zakochani różni są, różne sa miłości, różne są serca...

W tej materii ciężko napisać jeden niezbity dowód Smile Miłość rządzi się po prostu swoimi prawami, a miłości są różne - to i pawa są różne.

Najfajniej jest, jeśli odległość w miłości spokojnie da się pokonać pieszo lub rowerem Smile Są jednak ludzie, którzy na prawdę mogą się bardzo kochać i być zarazem bardzo daleko od siebie. I mało razy,w trakcie roku, się widywać.

Jednak... z upływem lat zmieniają się wartości. I potrzeby. A może raczej ich hierarchia.

12.11.2006 07:53:26
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: