Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (2):« Pierwsza [1] 2 Następna > Ostatnia »
Związek bez zazdrości?
AutorWiadomość
iwcia
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Status: Offline
Reputacja: 3
Portfel: 1,829
Związek bez zazdrości?

Jaki jest Wasz poglad na zazdrość w zwiazku? "Związek bez zazdrości wydaje się być niepełnym. Wielu psychologów twierdzi, że jest to jak najbardziej naturalne uczucie. Kiedy jest miłość, jest również zazdrość."

Cytat:
Kasia, 24-letnia młoda mężatka twierdzi, że często jest zazdrosna o swojego męża. "Muszę wiedzieć, co robi, gdzie jest i kiedy wróci. Na szczęście, jak na razie, jemu to nie przeszkadza. Ale czasami czuję, że przesadzam ze swoim wścibstwem. To nie tak, że mu nie ufam. Po prostu jest fantastycznym mężczyzną i pewnie niejedna miałaby na niego ochotę".

Mysle ze troche zazdrosci w zwiazku od czasu do czasu nie zaszkodzi, ale znowu bez przesady Smile Jezeli jestescie o kogos zazdorosni znaczy to ze ten ktos nie jest Wam obojetny, pojawia sie tez obawa przed utraceniem tej osoby. Co myslicie na ten temat?

Cytat:
Mężczyźni także potrafią obsesyjnie podejrzewać partnerki o zdradę. Zdarza się, że kobieta - może nawet nieświadomie - daje powody do takich podejrzeń. Mężczyźni nie są tak skorzy do rozmów i trzeba wyciągnąć z nich prawdziwy powód obsesyjnej zazdrości. Niestety, powód nie zawsze jest, a partner i tak zachowuje się tak, że zaczyna to być niepokojące, warto porozmawiać i to poważnie. Niektórzy mężczyźni nie potrafią wyzbyć się uczucia obsesyjnej zazdrości. Związek z kimś takim może być niezwykle trudny i warto zastanowić się, czy ten człowiek jest wart bycia z nim. Bo obsesja może być niebezpieczna.

Cytaty z artykułu Zazdrośnice - poczytaj a dowiesz sie wiecej SmileKLIK

Wesele z POWEREM tylko u nas Smile
http://www.power.org.pl
Zapraszamy
12.08.2006 23:08:10
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Portfel: 16,128

Zazdrość wg mnie jest naturalnym uczuciem. Rodzi się z przywiązania i... tęsknoty Smile I nie mówię tu o chorobliwej, niszczącej zazdrości o każdy gest i spojrzenie a nawet o to, że ktoś się przysiadł w autobusie Smile

Zbytnie podejrzenia o zdradę świadczą o braku zaufania.

Ale totalny brak zainteresowania tym, co ktoś gdzies z kims robi - to też wyraz pewnego zobojętnienia...

A taka odrobina zazdrości... Czemu nie Smile

13.08.2006 13:25:32
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
profesoq

*

Grupa: kolor szary
Reputacja: 0
Portfel: 1,026

Nie ma miłości bez zazdrosci Smile Ale trzba sobie ufac i koniec Biggrin heh Smile

13.08.2006 13:32:08
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
iwcia
Moderator
*

Falkhor - calkowicie zgadzam sie z Toba Smile uwazam ze odrobina zazdrosci jest potrzebna, bo jezeli jej nie ma mozemy pomyslec ze jestesmy drugiej osobie calkowicie obojetni a napewno kazdy woli takiego myslenia unikac Smile

Znam pary ktore wobec siebie sa bardzo zaborcze, ale to chyba wynika wlasnie bardziej z braku zaufania niz samej zazdorosci. Osoby takie maja wyrazni zakaz wychodzenia samemu gdziekolwiek Tongue no do sklepu po bulki chyba moga Animatedwink No ale wracajac do tematu troche zazdrosci nie zaszkodzi Biggrin

Zapraszamy
13.08.2006 13:33:44
magdaaa

*

Grupa: Zarejestrowani
Portfel: 524

Ja myślę że podstawą związku jest zaufanie i jak go nie ma to pojawia się zazdrość. Poza tym jak ludzie się kochaja i świata poza sobą nie widzą to po co maja być o siebie zazdrośni. Zazdrość rodzi podejrzenia. Smile
Chociaż niektórym kobietom podoba się gdy mężczyzna jest zazdrosny, bo tym przekonuje ją że mu na niej bardzo zależy. Biggrin i taka malutka zazdrość która nie wszczyna zadnych awantur jest nawet miła, szczególnie jeśli chłopak traktuje ją z uśmiechem Smile

Nikt nie zasługuje na Twoje łzy, a kto na nie zasługuje na pewno nie doprowadzi Cię do płaczu...
14.08.2006 17:17:04
Falkhor
Administrator
*

magdaaa,

Cytat:
Zazdrość rodzi podejrzenia.

nie, jeżeli

Cytat:
chłopak traktuje ją z uśmiechem

Biggrin

Ale z takim trochę szelmowskim usmiechem Smile Bo jak wspominałem - dla mnie owa zazdrośc to raczej owoc tęsknoty i przywiązania Biggrin i taka specyficzna manifestacja, że "ja chcę, abys Ty była przy mnie" Biggrin

15.08.2006 12:09:11
iwcia
Moderator
*

Mysle ze kazdy z nas zazdrosc taktuje zupelnie inaczej bardziej "po swojemu". Sa tacy ktorzy zazdrosci wrecz nie znosza i tacy ktorzy specjalnie wzbudzaja u partnerki czy partnera Smile
Mysle ze zazdrosc z usmiechem jest napewno "motorkiem" w zwiazku Smile

Zapraszamy
15.08.2006 14:32:51
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6
Portfel: 4,364

Zazdrość jest według mnie potrzebna w każdym związku, chociażby dlatego, że będąc zazdrosnymi mamy jasny dowód, jak bardzo zależy nam na tej drugiej połówce. Oczywiście mówię tu o zazdrości jaka się mieści w pewnych granicach, które gdy zostaja przekroczone, staje sie to już chorobliwa zazdrość ...

pzdr Biggrin

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
21.08.2006 20:28:23
Falkhor
Administrator
*

Zazdrość potrafi być wszak przyczynkiem do... rozlewu krwi. Jest to okrutne uczucie, gdy wyrwie się ze swych więzów normalności i takiej hmmm... landrynkowości Tongue Nooo i trzeba pamiętać, że zazdrość jest grzechem, ale tu to pewnie chodzi o tę zawistną, złorzeczącą...

28.08.2006 19:45:18
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Falkhor napisał(a):
Nooo i trzeba pamiętać, że zazdrość jest grzechem, ale tu to pewnie chodzi o tę zawistną, złorzeczącą...

Zgadza sie Falkhor, ale zazdrość w pewnych granicach rozsądku jest dobra zeby nie powiedzieć wzmacniająca związek, a to dlatego, że wypływa z czystej obawy o te druga osobę, jest dowodem, że zależy nam na niej Biggrin Z zazdrość przesadna, chorobliwa, maniakalna jest już nie uczuciem, ale chorobą, która potrafi bardzo szybko doprowadzić związek do ruiny. Bo wiemy przecież dobrze, że zbytnia zazdrość jest spowodowana tylko i wyłącznie brakiem zaufania .....

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
18.09.2006 13:06:02
magdaaa

*

Portfel: 524

No tak, ale wciąż nurtuje mnie gdzie jest zaufanie do tej drugiej połówki. Zazdrość przypadkiem nie powoduje zmniejszenia zaufania? Bo mi się wydaje ze w związku w którym obie strony dażą się 100procentowym zaufaniem nie ma miejsca na zazdrość. Jak myślicie? Może się mylę.

Nikt nie zasługuje na Twoje łzy, a kto na nie zasługuje na pewno nie doprowadzi Cię do płaczu...
18.09.2006 14:02:33
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

magdaaa napisał(a):
w związku w którym obie strony dażą się 100procentowym zaufaniem nie ma miejsca na zazdrość. Jak myślicie? Może się mylę.

A ja uważam magdaaa, ze nie ma takiego pojecia jak 100procentowe zaufanie. Zawsze nutka, odrobina niepewnosci, obawy, wahania pozostaje. Nikt nie jest absolutnie niczego pewny, tacy juz jestesmy, ze kieruja nami różne różniste uczucia i tak do końca zaufaniem nie obdarzamy nikogo, bo człowiek to słaba istota i poddaje się domysłom, spekulacjom, podejrzeniom ....

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
18.09.2006 14:16:27
Falkhor
Administrator
*

ziomalka, przykłądam się do Twojej tezy - że nie ma owego 100% zaufania. Tak samo, jak nie ma człowieka 100% obiektywnego. To po prostu nie jest nasza natura. Zdarza się, ze ktoś fanatycznie uznaje, wyznaje, odrzuca coś - ale to raczej brak rozumu. Człowiek skłąda się z serca i rozumu Smile Smile Smile Dlatego też ja powiedziałbym raczej, że... mamy takie 99% zaufania Smile 1% to granica błędu statystycznego Biggrin A inaczej mówiąc - samo życie.

Chociaż... zaprzeczę teraz temu, co wyżej powiedziałem, i na własnym przykłądzie powiem, że zdarzyło mi się komuś zaufać w 100%. Dosłownie. Ale było tez miejsce na zazdrość Smile Ciekawe, prawda? I na prawdę, to się ze sobą nie kłóciło. Smile

19.09.2006 08:51:23
promyczek

*

Portfel: 324

musi byc zazdrosc, zeby walczyc i sie o ta osobe starac Smile) bez zazdrosci wydaje sie, ze to co ta druga osoba robi jest nam obojetne, i ona tez czuje ze mu nie zalezy. Chyba wtedy nie czuja ze ta druga osoba ich potrzebuje i chce, jesli nie czuja ze jest chodz troszke zazdrosna Animatedwink

moje zdanie.

ja musze raz do czasu dostrzec ze moj mezczyzna jest o mnie zazdrosny.

16.01.2007 07:13:19
Falkhor
Administrator
*

ja tam nie wymagam zazdrości Smile Zamiast tego wolę po prostu wiedzieć, że moja kochana osoba myśli o mnie, zabeiga o moje względy i wcale nie musi odcinać mnie od reszty świata, bo dobrze wie, że nie ma sie co martwić o to, że pewne zarezerwowane dla niej sprawy zostaną uzdielone także komus innemu Tongue

Chyba, ze mówimy o pewnego rodzaju kokeiterii Tongue Tooo już inna sprawa Tongue

16.01.2007 08:43:41
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: