Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (3):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] 3 Następna > Ostatnia »
Zule i pijaca nieletnia młodzież w Parku i koło Synagogi
AutorWiadomość
Megg
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Status: Offline
Reputacja: 2
Portfel: 1,397

Żeby tylko niedalejko Synagogi.,.. a Podzwierzyniec?? Naszczęście na Podzwierzyńcu jest dlas nich miejsce, a spotkać na chodniku można ich jak usiłują wrócić do domu Animatedwink

Przecież noc właśnie sprawia że wiesz co to dzień,
A ciszy zawdzięczasz że piękniej brzmi pieśń,
Więc czekaj cierpliwie a ziści sie sen...
Życie trwa...
14.06.2007 09:56:38
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
anyhow

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
Portfel: 108

Na zamkowej po 22 nie powinna przebywać młodzież poniżej 18 lat;]

Zapraszam wszystkich do mojego sklepu internetowego FMG

potrzebujesz dodatkowej kasy ? tak ? napisz: fmgkontakt@gmail.com
14.06.2007 16:00:06
Mariusz Prawy

*

Portfel: 147

Młodzież poniżej 18 roku życia po godzinie 22 w świetle prawa w ogóle nie powinna być na mieście. Ale tak jak wyżej napisano - policji jest za daleko do Zamkowej. Oni to chyba tylko potrafią łapać pijanych rowerzystów i rozsyłać zdjęcia z fotoradarów :/ Bo na mieście to widać ich tylko jak są imprezy typu mecze.

Zakon Rycerzy Boju Dnia Ostatniego komturia łańcucka
14.06.2007 17:37:35
Totti

*

Portfel: 276

Mariusz Prawy napisał(a):
Młodzież poniżej 18 roku życia po godzinie 22 w świetle prawa w ogóle nie powinna być na mieście. Ale tak jak wyżej napisano - policji jest za daleko do Zamkowej. Oni to chyba tylko potrafią łapać pijanych rowerzystów i rozsyłać zdjęcia z fotoradarów :/ Bo na mieście to widać ich tylko jak są imprezy typu mecze.

A jakie to prawo to reguluje .....oświeć mnie .....

[ Dodano: 2007-06-14, 21:36 ]
Poza tym przestanmy wszystko zwalac na policje ....według mnie robi w tej kwestii co moze .....natomiast troche ludzkiej inicjatywy ......znasz jegomosci daj znac rodzicom co córunia i synus robia o tej porze w parku ...bo wydawało Ci sie ze kreci sie w podejrzanym towarzystwie ......

14.06.2007 21:33:04
Mariusz Prawy

*

Totti napisał(a):

Mariusz Prawy napisał(a):
Młodzież poniżej 18 roku życia po godzinie 22 w świetle prawa w ogóle nie powinna być na mieście.

A jakie to prawo to reguluje .....oświeć mnie .....

Wybaczcie - moja pomyłka. Coś takiego jednak nie istniej. Może szkoda. Co nie zmienia faktu, że osoby małoletnie nie powinny się szwędać po mieście nocą. Bo od razu uważają, że są panami świata. A cwaniakowanie to nie jest dobre podejście do drugiego człowieka.

Totti napisał(a):
Poza tym przestanmy wszystko zwalac na policje ....według mnie robi w tej kwestii co moze

Czyli co robi? Wybacz, ale bywam czas do czasu wieczorem na mieście i jakoś nie widzę, żeby coś robiła. Mieszkam już trochę w tym mieście i coraz bardziej dochodzę do wniosku, że czasami wartałoby mieć pod ręką np. gaz.

Totti napisał(a):
.....natomiast troche ludzkiej inicjatywy ......znasz jegomosci daj znac rodzicom co córunia i synus robia o tej porze w parku ...bo wydawało Ci sie ze kreci sie w podejrzanym towarzystwie ......

Mamy iśc wraz z modą IV RP na gadane w stylu "Uprzejmie donoszę..."? Mnie to nie przekonuje. Pozatym wiem, że bardzo często rodzice wiedzą co i jak, ale nic nie robią lub syn czy córka i tak zrobi po swojemu.

Żeby nie najeżdżać już na policję. To może by tak pomyśleć jak tej młodzieży czas zapełnić? Przykład - jak ruszyła szkoła tańca to z parku przychodzili pod sale, żeby się pośmiać. Nie wiem z czego :? Mogli przyjść i zrobić coś pożytecznego dla siebie.

14.06.2007 22:12:28
Totti

*

Portfel: 276

Mariusz nie chodzi tu o donoszenie .Wcale ale to wcale.......pewna obawa o syna Twoich znajomych napewno jeszcze nikomu nie zaszkodzi.Nie mowie zebys biegał od domu do domu i skarzył co dzieje sie pod parkiem.Natomiast co do policji .......mysle ,ze powinno zatrudnic sie jednego funkcjonariusza na jednego mieszkanca ...pewnie byłby spokój.

15.06.2007 21:18:40
Mariusz Prawy

*

Totti ja wiem, że tu chodzi o dobro innych, ale zaraz po czymś takim byłoby, że jak mogłem itd. itd.

Co do policji to dzisiaj widziałem w parku radiowóz. Było to wprawdzie przed godziną 20, ale zawsze coś. Oby tak dalej.

15.06.2007 22:15:24
PEPEr

*

Portfel: 416

ja też widziałem jak radiowóz zatrzymał sie przy jakiejs 15-osobowej grupki , wygladało na to jakby ich spisywali :/ niby to i dobrze ze cos z tym robią chociaż równie dobrze mógłbym ja tam siedziec Tongue :/

I don't need no tv, I don't need no news, All I need is a bumpin beat to bump away my blue-ue-ues I don't give a damn what the people say I`m gonna do it my way Smile
15.06.2007 22:18:47
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
lukascompl

*

Portfel: 149

A mi sie wydaje , iż wszyscy pijący w parku juz za niedługo nieźle sie przejada na łamaniu prawa- więc odradzam wszystkim wycieczki w stanie wskazującym i bardzo wskazującym!!

16.06.2007 17:20:13
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

lukascompl, Tzn. że ma być karanie bycie po jednym czy dwóch piwach w miejscu publicznym? Nie wydaje mi się, aby mogło to przejść. W sensie nawet takim, ze wychodzisz z baru i idziesz do domu... Czy coś źle zrozumiałem?

17.06.2007 08:19:43
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
lukascompl

*

Portfel: 149

Falkhor, to znaczy iż za niedługo każdy będzie się bał wypić nawet małe piwko w parku

18.06.2007 10:04:48
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

lukascompl, Aha, to chyba, ze tak to oki. Jeśli mam wybierać między aprkiem, w którym każdy może coś wypić, a parkiem, w którym NIKT nie może - to wybeiram to drugie.

18.06.2007 18:36:56
Joy_ride

*

Portfel: 703

no chyba się coś ruszyło z tym parkiem ponieważ dochodzą mnie słuchy że policja siętam kręci i spisuje Smile

12 stycznia 2013 pierwsze posiedzenie Sejmowej Komisji Śledczej ds. Afery Euro 2012.
20.06.2007 20:09:11
siss

*

Portfel: 791

Na pewno wiele się zmieniło w ostatnich latach w Łańcucie, w parku też. Przecież kiedyś strach było tam stopę postawić.
A młodzież zawsze będzie się w podobny sposów zachowywać. No, ludzie, jedni są grzeczniejsi, inni głośniejsi, ale to są TE lata.
Ja myślę, że taraz w parku jest w porządku. Można by przykręcić śrubkę, ale ogólnie nie jest źle.

23.06.2007 20:13:04
chi

Portfel: 13

No właśnie, właśnie, nie jest źle! Przeraża mnie jak widzę, że coraz młodsza młodzież łazi tam już zygzakowym krokiem, ale z drugiej strony coś w tym jest z małomiasteczkowej frustracji, nie sądzicie? COŚ trzeba robić, a już zwłaszcza letnimi wieczorami. Co? I gdzie? Park jest takim miejscem gdzie jak na razie uchodzi wszystko, nie ma rodziców, nie ma nauczycieli, więc dzieciaki młodsze i starsze właśnie tam się zaszywają. Poza tym pierwszy problem: ilość alkoholu sprzedawanego nieletnim w supermarketach/nocnych a nawet w pubach!!

24.06.2007 00:54:06
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: