Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (3):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] 3 Następna > Ostatnia »
Znaki drogowe w Wysokiej
AutorWiadomość
Teddy_85

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 275

Ale zanim pomyślałem że to może być znak oni już dawno uciekli. Biegli szybko, nawet baardzo szybko Animatedwink

A może nieśli ten znak właśnie na policję? Kto wie?

23.11.2006 18:58:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Heh, wydaje mi się, że jeśli już nieśli ten znak gdzieś, to całkowicie w przeciwną stronę do najbliższego komisariatu Biggrin

Takie znaki giną przede wszystkim z dwóch powodów:
- rurki - w więskzości to kawał porządnej, stalowej rury, z której można np. wyspawać sobie szopę albo jakąś konstrukcję lub tez... można ją sprzedać. Waży różnie, ale ok. 10kg będzie Smile

- blachy - np. nazwy miejscowości - to tez kawał porządnej blachy. Można z niej zrobic na przykład... przyczepkę (widziałem na własne oczy taką przyczepkę, która w sumie składała się ze zwykłej blachy plus... klka miejscowości na burtach Tongue ).

Swego czasu ginęły na potęge słupki drogowe, te betonowe - były znakomite do pod ogrodzenia... Te plastikowe już tak prędko nie giną...

23.11.2006 19:59:31
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Teddy_85

*

Co do "praktycznych" zastosowań różnych przedmiotów - słyszałem że w pewnej miejscowości babcia za wycieraczkę miała.... jakąś część z niemieckiego czołgu...

W jednym domu widziałem "kolekcję" złożoną z odblaskowych napisów typu "wyjście ewakuacyjne", "gaśnica" itp... A także wszystkie możliwe numery autobusów podmiejskich Animatedwink

23.11.2006 22:20:24
Zuziaaa

*

Portfel: 1,399

Teddy_85 napisał(a):
W jednym domu widziałem "kolekcję" złożoną z odblaskowych napisów typu "wyjście ewakuacyjne", "gaśnica" itp... A także wszystkie możliwe numery autobusów podmiejskich Animatedwink

niezle Biggrin:D

a teraz tak troche z tematem a troche poza - szłam sobie dzis w kierunku miasta i schodzac do "sóltysówki" zastanowiły mnie walajace sie smieci :?: ogładam sie a tam spalony plaskitowy kosz na smieci, który przecież niedawno został zalożony !!!! :571: i tak myslę - czy ktos wrzucił niedopałek i się zajęło czy tez młodzież dała tu upust swojej energii ?? :/ :/ :/

Czasem trzeba kogoś ugryźć, żeby poczuć się lepiej .......
27.11.2006 10:12:46
Bake

*

Reputacja: 5
Portfel: 1,335

Co do tych znakow drogowych, przystankow

Chyba oczywiste ze tego nei zrobili gowniarze z Wysokiej....
Przejedzcie sie ulicami Wysokiej powiedzmy w sobote o 1:00 w nocy.
Czy to jest mlodziez z Wysokiej?
Przejedzcie sie po jakims meczyku w Solinie po ulicach Wysokiej( Tongue ) czy to sa dzieci z Wysokiej?
nie
to nei sa jest mlodziez z Wysokiej.

Denerwuja mnie takze napisy po przyustankach: Sawa zdycha, Sawa krole itp
MATKO po co bazgrolic o czyms takim na znakach drogowych?
co to jest za zespol? co to za druzyna? sawa...ludzie... Przeciez jezeli juz mowimy w kategoriach sportu pilki noznej ta druzyna to kompletne dno. Po co niszczyc znaki\przystanki itp czyms takim?

01.12.2006 10:03:01
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Bake, Przystanki/znaki drogowe to rzecz widoczna. Często oglądana. Stąd często staje się nośnikiem mniej/bardziej górnolotnych wytworów ludzisków... Jak dla mnie prawdziwy kibic ma mieć szalik, koszulkę, jakieś emblematy... i tyle. Bo to nie ma być wandal, który swoim zachowaniem i niszczeniem wszystkiego, co przydatne innym niz on sam - przynosi swojej druzynie wstyd...

To samo tyczy się wszystkich innych rzeczy, które są w tak głupi sposób dewastowane Sad Taki gość zniszczy jakiś znak, np. uwaga prób zwalniający, a ktoś z jego rodizny rozpędzony na niego wjedzie, straci panowanie nad pojazdem i zrobi sobie i innym krzywdę? 'ja nie wiedziałem', 'nie mogłem przewidzieć'...

Jednym słowem - głupota. I brak wyobraźni.

01.12.2006 14:01:39
Bake

*

moim zdaniem gdy ktos zostal by przylapany na wandalizmie powinien zaplacic wysoka grzywne - z 10.000 zl - od razu by sie im odechcialo

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
01.12.2006 19:33:06
Teddy_85

*

Bake napisał(a):
Chyba oczywiste ze tego nei zrobili gowniarze z Wysokiej....
Przejedzcie sie po jakims meczyku w Solinie po ulicach Wysokiej( Tongue ) czy to sa dzieci z Wysokiej?
nie
to nei sa jest mlodziez z Wysokiej.

Hmm... To dobrze że jesteś pewny, że osoby z Wysokiej nie mają nic wspólnego z aktami wandalizmu... W takim razie musisz wiedzieć kto za tym stoi - inaczej nie ręczyłbyś za nikogo.

Bake napisał(a):
co to jest za zespol? co to za druzyna? sawa...ludzie... Przeciez jezeli juz mowimy w kategoriach sportu pilki noznej ta druzyna to kompletne dno. Po co niszczyc znaki\przystanki itp czyms takim?

Ten tekst uważam za obraźliwy! Absolutnie nie bronię ŻADNYCH napisów, ale treść tego fragmentu jest trochę "nie na miejscu". Nie chcę mieszać tematów, ale jedno małe pytanko... W KTÓREJ lidze jest drużyna z Twojej miejscowości? Sport jest piękny ze względu na nieprzewidywalność, to że ma się lepsze i gorsze dni PRAWDZIWY kibic rozumie, ale oczywiście też do pewnych granic Animatedwink

To, że kibicujesz/lub nie jakiejkolwiek drużynie powinno uzewnętrzniać się w inny sposób - znaki, przystanki itp są przeznaczone do trochę innych celów. Jak przeczytam napis na tego typu miejscach, to jego treść wywołuje u mnie negatywne odczucia, np "XYZ górą" sprawia że ta drużyna będzie kojarzyć mi się ze ścianą, murem, wandalizmem - a to chyba niezbyt dobrze Animatedwink

02.12.2006 00:33:26
Bake

*

nie kibicuje zadnej druzynie dla mnie pilka nozna to glupota. Banda spoconych pacanow biiga za pilka po calym boisku. Nie ma jak ping - pong albo szachy.
sawa to chyba z Wysokiej jest ? albo z Soniny - zreszta mniejsza z tym. Idiotyzm ze wypisuja to na znakach, przystankach. Wielcy kibice. Jakbym mial wladze absoluytna zrobilbymz nimi porzadek. Do wyrabku lasu na sybirze czy cos.... juz bym wymyslil ale gwarantuje ze do konca swoich dni mysleli by o tym jak to w wysokiej malowali znaki po nocach,

a tak wogole to

RESOOOOOVIA RESOOOOOVIA RESOVIA! Animatedwink
i po tym milym akcencie, zaslyszanym wczoraj na rzeszowskim rynku klade sie spac Smile

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
07.12.2006 01:59:00
Falkhor
Administrator
*

Bake,

Cytat:
Jakbym mial wladze absoluytna

No cóż. Nikt ze śmiertelników takiej nie ma, ale to chyba jednak dobrze (tak w ostatecznym rozrachunku). Ciężka zsyłka na Sybir to może jednak za dużo jak za takie przewinienie, ale np. sprzątanie psich kupel, rowów, parków, malowanie łąwek, reperowanie mienia publicznego... Takie rozwojowe kary Smile Wiesz, ile kosztowałaby wysyłka na Sybir, opieka i wyżywienie?? Biggrin

pozdro.

07.12.2006 08:51:39
Bake

*

Falkhor, kto mowi o opiece i wyzywieniu...

08.12.2006 00:56:53
Falkhor
Administrator
*

Bake, Hmmm... chcesz powiedizeć, że jesteś wynaturzonym sadystą, który za smarowanie po znakach drogowych będzie zsyłał na Sybir? Biggrin Strach pomyśleć, co zrobiłbys z mordercami, gwałcicielami, itd. Tongue CZY WOGÓLE jeszcze byłaby możliwa jakas kara w Twoim systemia kar Tongue

Mimo wszystko - są to czyny niskiej szkodliwości społecznej (takie bazgrolenie). Kara powinna być współmierna do winy. To wszystko. Problem tkwi jedynie w jej EGZEKFOWANIU. A nawet, często, uchwyceniu sprawców... Zatem zamiast mysleć o zsyłce na Sybir Tongue trzeba by kombinować, JAK łapać?

08.12.2006 08:32:39
Ahab

*

Portfel: 843

Falkhor napisał(a):
Zatem zamiast mysleć o zsyłce na Sybir Tongue trzeba by kombinować, JAK łapać?

To nie takie trudne - wystarczy chcieć (podobno kilku kolesi zostało przyłapanych na odwracaniu znaków). Obiło mi się o uszy, że gdzieś w gminie łańcut albo okolicach złapano gówniarzy co kradli suszącą się odzież ! (kradli jeansy itp). Podobno mieli zwrócic skradzione ubrania i przeprosic poszkodowanych... Czy jakaś inna kara ich spotkała ? Wątpie...

Monitoring też by się przydał, ale Wysoka to nie Rzeszów.

W pełni popieram wypowiedzi w sprawie zsyłki na Sybir.

Osobiście uważam, że "trudne dzieci", to tylko brak dyscypliny !

Teraz taki gówniarz coś narozrabia, to może pomachać w sądzie zaświadczeniami o ADHD, opowie o trudnym życiu/dzieciństwie i wiele innych głupot, i sędzia takiego poucza, do więzienia nie wsadzi bo ma mniej niz 17 lat itp...

Rozumiem że zbrodnia zbrodni nie równa... ale... ALE NERWICA MNIE BIERZE, GDY WIDZE KOLESIA CO ZAMIAST PETA ZGASIĆ I WRZUCIC DO KOSZA, TO RZUCA GO NA CHODNIK !!! NAWET GO NIE PRZYDEPCZE !!!

Kilka lat temu był przypadek, iż jakiś chłopak podczas włamania został zastrzelony - ekspertyza balistyczna wykazała, że strzelający użył broni w obronie swojego zycia, a zanim oddał strzały ostrzegał napastnika by się wycofał ponieważ użyje broni.

Chłopak zginął od postrzału, a jak to zwykle bywa, wszyscy "znajomi" i rodzina chłopaka się rozpłakiwali "o laboga... on był taki dobry chłopak". <śmiech na sali>

Dzisiaj strach się bronić, gdyż przestępcy mają większe prawa niż poszkodowani... Cytując jednego staruszka który w samoobronie zabił napastnika nożem kuchennym "panie... gdybym ja wiedział, że tyle nerwów przez te sprawy sądowe i to wszystko strace to dałbym się wtedy zabić temu zbirowi...".

W państwach Afrykańskich podczas wojen (całkiem niedawno - jakies 10 lat temu) robiono łapanki na kilku/kilkunastuletnich chłopców z wiosek. Porywano ich, a nastepnie szkolono na "soldatów". W przypadku gdy jakiś chłopak się wychylał i chciał np. uciekac od porywaczy, pokazywać jaki to jest "bohater", wtem dostawał kulke w łeb przy całej reszcie porwanych. (metody rodem z obozów zagłady).
Metoda brutalna ale skuteczna !

Żyjemy w czasach gdzie więzień ma większe wygody w celi, niż niejeden obywatel w swoim domu !
Sądy wypuszczają gwałcicieli, morderców, psychopatów, a potem dziwią się ludzie, że ktoś został zasztyletowany, zgwałcony, ewentualnie związany i wyrzucony z pędzącego pociągu (autentyk).
Za morderstwo taki osobnik dostanie od 25 lat lub dożywocie (o dziwo za morderstwo z użyciem broni palnej jest większa kara niż np. za zabicie łomem).
Europa (zwłaszcza zachodnia) ma bzika na punkcie dobroci wobec morderców - teraz narzuca ją innym państwom (jakoby kara śmierci była niehumanitarna).

Jest takie powiedzenie "Jeżeli nie wiesz o co chodzi, to napewno chodzi o pieniądze".
Osobiścię TOLERUJĘ brak kary śmierci w Polsce, lecz nie znaczy to, że nie chciałbym zmiany.
Jak już jakaś tam większość obywateli jest przeciwna karze śmierci, to przynajmniej nie życzyłbym sobie by z moich podatków jakikolwiek grosz szedł na utrzymanie więźniów !

To by było na tyle... (chyba).

ps. wybaczcie ze pisze tak chaotycznie, bez ładu i skłądu, ale tak jakoś mam....

Liberate tute me ex inferis
08.12.2006 18:28:38
Falkhor
Administrator
*

Ahab, Faktycznie, psot dosyć chaotyczny, ale lektura całości daje jako tako składny obraz myśli autora Smile

Proszę jednak nie robić offtopa - o karze śmeirci jest oddzielny topic i nei przesadzajmy, karać zsyłką za takie przewinienia to po rpostu... nonsens Smile Lepiej karać tak, aby winny sam zapracował na poprawę swojego wyczynu, a nie miał zdychac w mrozie gdzies tam, czort wie gdzie...

Cytat:
W państwach Afrykańskich podczas wojen (całkiem niedawno - jakies 10 lat temu) robiono łapanki na kilku/kilkunastuletnich chłopców z wiosek. Porywano ich, a nastepnie szkolono na "soldatów". W przypadku gdy jakiś chłopak się wychylał i chciał np. uciekac od porywaczy, pokazywać jaki to jest "bohater", wtem dostawał kulke w łeb przy całej reszcie porwanych. (metody rodem z obozów zagłady).
Metoda brutalna ale skuteczna !

Dokąłdnie. Rodem z obowzów zagłady. najlepsza wskazówka, by jej nie używać nigdy więcej. Nigdy.

Poza tym iwdzę, że jest większa tendencja do karania, czyli działania po fakcie, niż do zapobiegania... co jest trudniejsze...

wg mnie w szkołach powinny być takie akcje - czyszczenie znaków, zbeiranie śmieci, itp. itd. Nie po to, by odwalac brudną robotę, ale po to, by uczyc młodych ludzi tego, że... smiecenie to głupota. podobnie jak niszczenie... Gdy ktoś za młodu to zrozumie, później nie ma takich tendencji. Duże tu jednak pole do popisu dla szkół... W końcu nauka w podstawówce co jak co - ale jest obowiazkowa...

Cytat:
Teraz taki gówniarz coś narozrabia, to może pomachać w sądzie zaświadczeniami o ADHD, opowie o trudnym życiu/dzieciństwie i wiele innych głupot, i sędzia takiego poucza, do więzienia nie wsadzi bo ma mniej niz 17 lat itp...

Mam nadzieję, ze nie jest do generalizacja...

Cytat:
ADHD – skrót z ang. Attention Deficit Hyperactivity Disorder, czyli Zespół nadpobudliwości psychoruchowej, określany w literaturze jako zespół nadpobudliwości psychoruchowej z deficytem uwagi lub zaburzenia hiperkinetyczne, jest to grupa zaburzeń charakteryzujących się wczesnym początkiem (zazwyczaj w pierwszych pięciu latach życia), brakiem wytrwałości w realizacji zadań wymagających zaangażowania poznawczego, tendencją do przechodzenia od jednej aktywności do drugiej bez ukończenia żadnej z nich oraz zdezorganizowaną, słabo kontrolowaną nadmierną aktywnością.

(Wikipedia)
Wg mnie wandale to w większości jednak ludzie zdrowi, ale po prostu... się nudzący. Tacy, którzy w swoim zyciu rzadko pracowali, rzadko mieli okazję docenić czynność twórczą.

Żeby jednak wszystkich nie usprawiedliwiać - kary jak zsyłka i strzałw głowę przy innych to przesada, definitywnie. Ten kaliber kary zachowac można dla innych przestępstw. Ludzi takich trzeba ŁAPAĆ, karać PRZYKŁADNIE i PUBLICZNIE. I po prostu - kazac pracować - taki wandal zdecydowanie zastanowi się na drugi raz, jesli zauważy, ile pracy kosztuje jego wybryk...

Ech, wrodzony optymizm Smile

08.12.2006 20:00:11
Ahab

*

Portfel: 843

Falkhor napisał(a):
Żeby jednak wszystkich nie usprawiedliwiać - kary jak zsyłka i strzałw głowę przy innych to przesada, definitywnie. Ten kaliber kary zachowac można dla innych przestępstw. Ludzi takich trzeba ŁAPAĆ, karać PRZYKŁADNIE i PUBLICZNIE. I po prostu - kazac pracować - taki wandal zdecydowanie zastanowi się na drugi raz, jesli zauważy, ile pracy kosztuje jego wybryk...

Oczywiście nie twierdze, że na kulke zasługuje gówniarz który niszczy mienie publiczne, czy ktoś kto rzuca peta... Mówie o mordercach.
Ale surowsze kary przydałby się też wobec mniejszych "wyskoków", jak wandalizm.

No.. ale usłucham się i nie bede robic off topa ...

Pozdrawiam.

Liberate tute me ex inferis
08.12.2006 20:14:18
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: