Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (3):« Pierwsza [1] 2 3 Następna > Ostatnia »
zmiany związane z egzaminem prawa jazdy
AutorWiadomość
Padlinka

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 1
Portfel: 1,431
zmiany związane z egzaminem prawa jazdy

od dłuzszego czasu spotkałąm sie z opiniami , że mają zmienić się zasady oraz ceny egzaminu prawa jazdy . Szcezrze mowiąc, sama nie wiem co myśleć. Jedni mówią - zmiany od kwietnia , inni- od paździenika . Spotkałam się też z opinią , że jakichkolwiek zmian nie będzie . Wie ktoś coś na ten temat? Smile

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
13.03.2007 23:29:06
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
levi'
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 4
Portfel: 3,304

więc tak Padlinka słyszałem, że w kwietniu mają podjąć końcowe decyzje co do wprowadzenia nowego egzaminu na prawo jazdy Thumbdown ale wejść miałoby to dopiero pod koniec roq bo takie są procedury czy coś tam heh :shock:

więc nowy egzamin miałby wyglądać następująco (z tego co mówią):
- 50 godzin jazdy
- znacznie powiększona baza pytań egzaminacyjnych (z czego tylko część będzei dostępna podczas nauki - a resztę będzie się wykreślało na żywca :confused: )
- egzamin miałby trwać 1h w tym: plac, jazda na mieście oraz wyjazd poza miasto...
- i ktoś jeszcze mówił, że prawo jazdy miałoby być wydane jako tymczasowe (czyli po okresie jednego roku miałby być egzamin sprawdzający :confused: ) ---- ale mi wydaje się, że to jakaś bajka Cool

ahaaa i najważniejsze :!: całość miałaby znacznie podrożeć :confused: np z ok 1500 zł jakie jest teraz może się podnieść nawet do ok 3000 zł :confused: :madman: :crazy:

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
14.03.2007 14:26:32
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

levi', :eek: :eek: :eek:

O rany. Wściec się można... :sweet: Jeszcze z tą ceną... i ciekaw jestem, jak to będzie z osobami takimi jak ja, które mają terminowe prawko jazdy?? Ciekawe, czy co 10 lat będę musiał przechodzić koeljne szkolenie i znowu tesy, jakby wizyta u lekarza już nie wystarczyła... I tak muszę płacić za kontrolę lekarską i jeszcze za wymianę prawka XP

Trzymcie mnie... :new-toy:

14.03.2007 14:52:05
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
levi'
Moderator
*

noo widzisz Falk Thumbdown tak to niestety jest w naszym państwie...
...co jakaś ustawa to gorsza Thumbdown a ta jak dla mnie to kompletna porażka... :wall:
przecież to, że będziemy robić prawko rok i będzeimy za nie płacić 2x więcej w niczym nie pomoże... :middlef2: kolejna chora sytuacja No

14.03.2007 15:11:37
Qmar
Moderator
*

Portfel: 3,541

levi napisał(a):
prawko rok i będzeimy za nie płacić 2x więcej w niczym nie pomoże... :middlef2: kolejna chora sytuacja No

pomoze zalatac dziurke budzetowa ^^ i napchac politykom kieszenie pieniedzmi Biggrin i nie tylko im kradzieje jedne Biggrin

14.03.2007 15:45:49
SunShine

*

Reputacja: 0
Portfel: 1,514

uh, no to lepiej zrobić prawo jazdy jak najszybciej Smile dobra przestroga dla tych którzy ociagają się zwalając np. na szkołe Animatedwink ale z tymi terminowymi testami to chyba bójda... Oj już widze tłumy kursantów rzucających się na ośrodki szkolenia jazdy, byle zdąrzyć przed końcem roku Biggrin

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
14.03.2007 17:35:54
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Padlinka

*

SunShine w tym, tłumie niestey pewnie bede ja . A własciwie gdzie sa zapisane te ustawy o ktorych mowił Levi ?

14.03.2007 17:54:42
SunShine

*

Oj Padlinka, to nie mozliwe żeby tak zdrożało... Bez przesady przecież juz jest drogo Smile ja słyszałam tylko o testach nowych (egzamin teoretyczny) i sprawdzanie jak człowiek reaguje wjeżdżając w ściane Animatedwink

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
14.03.2007 17:58:06
Padlinka

*

szczerez mowaic w naszym państwie mozna sie spodziewac wszytkiego
ja jestem zainteresowana nom mnie pare setek w łapke nie skrobie Biggrin

14.03.2007 18:04:28
levi'
Moderator
*

nie no dziewczynki :] kiedyś oglądałem rozmowę z ministrem transportu czy kimś takim na ten temat i właśnie wspominał, że taka kolej rzeczy ma wpłynąć na bezpieczeństwo i lepsze wyszkolenie młodych kierowców...
...natomiast inny ekspert wspomniał, że wszystko może nawet 2x zdrożeć, gdyż np wydłużenie godzin jazdy z 30 do 50 i wydłużenie czasu trwania nauki teoretycznej z pewnością będzie kosztownym przedsięwzięciem...

...ja już sam nie wiem co o tym wszystkim myśleć :eek: z pewnością prawda jest gdzieś po środq Tongueuppyeyes: tylko problem w tym, że nie wiadomo gdzie jest ten "środek" :wow: XP

14.03.2007 19:30:58
SunShine

*

No oczywiscie jak wzrośnie obowiązkowy limit godzin na kursie to wzrośnie i cena... ale kogo będzie na to stać... :O No to pewnie w kwietniu dowiemy się co wejdzie :/ i oby to były tylko niezrealizowane plany...

14.03.2007 21:31:36
Teddy_85

*

Portfel: 275

Hmm - może to jest sposób na duużą liczbę wypadków z udziałem młodych kierowców... Prawo jazdy dla wybranych. Z tego co widzę, to jeżeli nie zrobiłbym tego dokumentu kilka lat temu, to teraz po prostu ciężko byłoby z funduszami...

Patrząc z drugiej strony - jeżeli kursant wyłoży tyle gotówki na nauke, to jest większe prawdopodobieństwo, że będzie ten dokument szanował. Nie będzie go już raczej stać na własnego "malczaka" - będzie jeździł autem rodziców - być może trochę lepszym, ale za to rzadziej!

Chociaz - jak w końcu dostanie w swoje ręce "licencje", to być może będzie chciał się "wyżyć i odreagować" stresy i... nieszczęście gotowe...

Znalezienie "złotego środka" jest niezwykle trudne, ale się opłaci wszystkim Animatedwink

14.03.2007 21:39:24
SunShine

*

No nie, wiem Ci co mają bogatych rodziców kase dostaną i nie wiem czy bedą 'ten papierek' tak szanować... A tych np. potencjalnie dobrych kierowców którzy np. tego bardzo potrzebuja poprostu nie bedzie stać... nie Teddy_85, taka cena to nie jest rozwiązanie... Rozumiem trudniejsze testy, żeby dotawali prawo jazdy np. tylko Ci dobrzy kierowcy... Ale nie zwiększać cene tego i tak drogiego kursu :[

14.03.2007 22:13:33
Padlinka

*

SunShine dokladnie masz racje. jezeli synalek odstaje kase od rodziców to jego nie obchodzi ile to kosztuje , a papierka nie bedzie szanował
gorzej postaweini sa ludzie ktorym potrzebnne jest prawo jazdy [ praca czy dojazd ] a nie maja kasy zeby je zrobic , a jezdzenie komunikacja miejscka jest naprawde uciazliwe

14.03.2007 23:33:33
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

SunShine, A moze zapytałabyś Mariusza? pewnie będzie dobrze zorientowany, w końcu w tym siedzi, to byśmy wiedzieli cos więcej??

15.03.2007 09:51:14
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: