Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Zmiana Radiowej TRÓJKI
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 4
Portfel: 0
Zmiana Radiowej TRÓJKI

Cytat:
Ucieszą się wierni fani Programu Trzeciego Polskiego Radia. Wraca taka "Trójka", za jaką tęsknili słuchacze. Jest Wojciech Mann i archiwalne odcinki "Tylko dla orłów", a powróci też legendarna rodzina, jakich mało - "Rodzina Poszepszyńskich"

Dyrektor anteny Krzysztof Skowroński postanowił wrócić do takiej "Trójki", za jaką tęsknią słuchacze. Nie było łatwo. Zwłaszcza z przekonaniem zespołu. - Trzeba było to zrobić przykładem - mówi Skowroński. - Jak ludzie zauważą, że chcę coś zrobić naprawdę i że to robię, to jest nadzieja, że przyłączą się do tego. Myślę, że mi się udaje - dodaje.

I chyba tak jest naprawdę. Do "Trójki" wrócił na przykład Wojciech Mann, który z inną legendą tej stacji Grzegorzem Wassowskim, co niedzielę przygotowują i prowadzą audycję "Tanie granie". (...)

Audycja trwa trzy godziny, do 13. W pierwszej godzinie swój kącik ma Monika Makowska, w drugiej dawny współpracownik obu panów Antoni Piekut i Jan Chojnacki wraz ze swoim bluesem. W trzeciej godzinie studio odwiedza Marek Niedźwiecki ze swoim najnowszym muzycznym wynalazkiem. Wszystko wygląda na to, że jego wizyty wejdą do programu na stałe. Nieodłącznym elementem programu są emisje archiwalnych odcinków audycji "Tylko dla orłów". Warto słuchać odcinków tej kultowej audycji również dlatego, że próżno ich będzie szukać na płytach. - Nagrywaliśmy to w dawnych czasach. Na podkłady muzyczne braliśmy dowolne, różne utwory muzyczne - wspomina Wassowski. - I w radiu możemy to odtwarzać do woli, ale żeby mogły trafić na płytę, wymagana jest tak wielka ilość zgód i licencji, że jest to ponad nasze siły i możliwości. Zwłaszcza że co do części utworów sami nie wiemy, co to dokładnie jest. A to już kompletnie uniemożliwia nam wydanie płyty - kończy.

Mocną rzeczą będzie również nowa audycja "Rock&Roll Historia Powszechna". - Wbrew pozorom nie będzie to audycja stricte muzyczna - mówi jej autor Piotr Metz. (...)

Na antenie pojawi się też młoda lekarka w osobie Ewy Szumańskiej. Nowych odcinków "Z pamiętnika młodej lekarki" słuchać będzie można w piątkowych, porannych wydaniach "Zapraszamy do Trójki". (...)

Oprócz ramówki, która nawiązuje do najlepszych czasów "Trójki", na Myśliwiecką wraca również dawna atmosfera. - Staramy się - zapewnia Grzegorz Wassowski. A jak on się postara, to nie może się nie udać.

Źródło - Gazeta PL

Wiem, zę radiowa Trójka ma swoich fanów wśród naszych Forumowiczów. Dodatkowym plusem i zarazem sukcesem stacji jest to, że... fani raczej nie odchodzą od tej stacji i pozostają jej wierni. Sam osobiście rzadko tej stacji słucham, a to nawet dlatego, ze jakimś dziwnym trafem u mnie nie idzie jej złapać.

Tak czy inaczej - stając okoniem współczesnemu medialnemu szoł Smile - Trójka pragnie stać się jeszcze lepsza, ale pod względem treści, a nie opakowania. Chwała jej za to.

Pozdrawiam.

10.01.2007 11:41:31
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Guest
Unregistered

Portfel:

ja chyba mogę uważać się za wierną fankę radiowej Trójki, ponieważ słucham jej od kilkunastu lat. listy Niedźwieckiego słuchałam już jako małe dziecko na jakimś takim małym kuchennym radyjku z antenką. radyjka już dawno nie ma, ale sympatia do listy i całej Trójki pozostała.
faktem jest, że jakieś 3,4 lata temu Trójka swoim programem zaczęła niebezpiecznie zbliżać się się do komercyjnych rozgłośni typu RMF i Zetka. to już nie było to radio sprzed kilkunastu lat: z dobrą muzyką, autorskimi audycjami. byłam rozczarowana poziomem jaki to radio prezentowało.
ale ostatnio wiele się zmieniło. nie wiem czy to zasługa nowego dyrektora (szczerze mówiąc nie obchodzą mnie motywy zmiany wizerunku), najważniejsze, że znów jest tak jak dawniej. audycje, w których każdy może znaleźć coś dla siebie i muzyka, która nijak się ma do obowiązujących 'mód' i 'trendów'. i bardzo dobrze!

pozdrawiam!

15.02.2007 20:17:34
Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

anooshka83, To super, bo to bardzo hmmmm... no nie wiem, jak to okreslić - stylowe radio Smile Po prostu teraz RadiZet, RMF - to takie pop stacje. A TRÓJKA ma w sobei to cos. Mimo, ze rzadko jej słucham, to wg mnie taka właśnie jest - prawdziwe radio Smile

15.02.2007 20:31:52
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Guest
Unregistered

Portfel:

dokładnie Smile to takie radio 'z duszą'. o!

hm.. pisałeś w poprzednim poście, że u trudno Ci złapać Trójkę. u mnie (a też jestem z Łańcuta) odbiera całkiem dobrze. no ale widocznie zależy od dzielnicy miasta Smile

15.02.2007 20:39:50
Falkhor
Administrator
*

anooshka83, Niom, zależy od dzielnicy, ze tak powiem. Np. łapię Radio Złote Przeboje i RadioZet najlepiej... ale Radiostacji, Trójki nie uświadczę... Może to ten komin od elektrociepłowni tak ściąga i zakłóca wszystko Smile

A swoją drogą - radio z duszą to strasznie trudna inwestycja, która na dodatek nie jest rewelacyjnie dochodowa Smile To muszą robic ludzie... z duszą Smile Dla ducha Biggrin

15.02.2007 20:46:03
Guest
Unregistered

Portfel:

no tak, masz rację. tyle tylko, że Trójka jest radiem, że tak powiem 'państwowym'Smile i raczej o fundusze na działalność nie musi się martwić. a jeśli będą słuchacze to i radio będzie trawć nadal. i oby grało jak najdłużej! Smile

ps. a Trójki zawsze można posłuchać przez Internet Animatedwink

ps2. zapomniałam dodać, że moją ulubioną audycją jest ostatnio "Teraz polskie" prowadzona przez Mariusza Owczarka. puszcza on w niej tylko polskie piosenki, nie tylko te najnowsze ale też te starsze. jedyny ból to taki, że audycja zaczyna się o 24 w piątek i trwa do 2. zabójcza pora! Smile

15.02.2007 20:52:59
Avalanche

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0

No ostatnio jest coraz lepiej jeśli chodzi o repertuar trójki. Nie lubię jeszcze programu 'alternatywnego' Szydłowskiej, bo ileż można w kółko puszczać to samo i mówić przez cały rok o tym samym koncercie...

EDIT: A Radiostacja dla mnie to też komercha. Polecam Antyradio Animatedwink

16.02.2007 11:47:09
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Avalanche, Radiostacja póki nie stała się słąwna, była na prawdę spoko... a potem umowy, reklamy, bla bla bla hmmm... i stała się komercyjna. Dlatego ostatnio podupadła nieco, bo po prostu ludzie stracili do niej, ze tak powiem zaufanie. A w przypadku radiowej trójki - można powiedzieć, że jej redaktorzy bardzo dbają o swoich słuchaczy. bardzo.

16.02.2007 19:09:28
mala.em

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0

Ja się bardzo cieszę, że Trójka wraca do korzeni, bo wiernie jej słucham od lat (choć za czasów dyrektorowania W. Laskowskiego i pogoni za wynikami słuchalności dało się słuchać tylko późnym wieczorem i nocą, bo tylko wtedy były wartościowe audycje Smile) i jak dla mnie jest to PRAWDZIWE radio tj. radio, którego słucha się dla przyjemności słuchania, a nie tylko dla tego, żeby coś brzęczało w tle i wypełniało ciszę Smile

23.03.2007 20:43:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

teledyski Monitoring Projektowanie Rejestratory cyfrowe wizaż Producent okien location appartement paris