Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (3):« Pierwsza [1] 2 3 Następna > Ostatnia »
Zespoły muzyczne - WESELE
AutorWiadomość
Bake

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 5
Portfel: 1,335
Zespoły muzyczne - WESELE

Witam!

na wesela nie chodzę często lecz już zdążyłem zaobserwować że dobry zespół to klucz do sukcesu i gwarancja dobrej zabawy. Moim zdaniem dobry zespół MOIM ZDANIEM powinien grac kawałki które znają wszyscy, przeboje muzyki POP Polskiej i zagranicznej. A nie jakieś wiejskie syfy o cyganach Rumunach itp Skład powinien być dobrany tak by nie brakowało instrumentu(ostatnio byłem na weselu gdzie były 2 saksofony jedna gitara basowa a zwykłej elektrycznej nie było! K**** dość tych trąb miałem po 15 minutach.

Znacie jakieś fajne zespoły, podajcie namiary. Zespół na pewno nie obrazi się za darmową reklamę a będzie to pomoc dla nas przy wyborze zespołu.

Swoją drogą jeżeli znacie jakiś zespół muzyczny który potrafiłby zagrać fajnie tak j.w i do tego umiałby zagrać coś Iron Maiden koniecznie dajcie mi znać.

Pozdrawiam

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
18.10.2007 08:43:27
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Joy_ride

*

Reputacja: 0
Portfel: 703

zespół VENA
zespół CZARDASZ

te zespoły są moim zdaniem SUPER!

12 stycznia 2013 pierwsze posiedzenie Sejmowej Komisji Śledczej ds. Afery Euro 2012.
18.10.2007 12:49:23
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Bake,

Cytat:
wiejskie syfy o cyganach

A co Ty masz do piosenki np. 'My cyganie, co pędzimy z wia-a-atrem'?? :O :nerd:

Czy to źle, jak to zagrają na weselu?

18.10.2007 13:38:13
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Bake

*

dobra raz dwa razy ale nie cały czas takie piosnki

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
19.10.2007 09:13:52
Falkhor
Administrator
*

Bake, To może TY lecisz po kosztach, zamawiasz sobie cygańską kapele i chcesz, żeby Ci zachodnie szlagiery grali? Tongue

DYSONANS też chyba grywa na weselach? Smile

19.10.2007 09:26:14
SzalonyMściciel

*

Portfel: 303

Bake, gwarantuję Ci, że gdyby ktokolwiek zagrał Iron Maiden na weselu, to 95% gości poczułoby się jak E.T. po wylądowaniu na planecie Ziemia.

Na weselu ludzie oczekują muzyki do tańca, a nie przesterowanych gitar i podwójnej stopy Smile.

"Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę. Wybrali hańbę, a wojnę będą mieli i tak." - czyż to nie pięknie powiedziane? ^^
-----------------------------------------------------------------------
19.10.2007 13:27:33
Bake

*

SzalonyMściciel, ale te 5 %, poza tym na moim weselu ja z moją wybranką mam się czuć dobrze. A jak cos komuś nie pasuje? WYP******** i tak już kase dali

Animatedwink

Napisałem do kilku zespołów narazie same odmowy :/

19.10.2007 13:30:54
SzalonyMściciel

*

Bake napisał(a):
SzalonyMściciel, ale te 5 %, poza tym na moim weselu ja z moją wybranką mam się czuć dobrze. A jak cos komuś nie pasuje? WYP******** i tak już kase dali

Pozostaje tylko mieć nadzieję, że żaden z Twoich przyszłych gości weselnych tego nie przeczyta, w przeciwnym razie zamiast kasy w kopercie będziesz mógł znaleźć guziki .

"Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę. Wybrali hańbę, a wojnę będą mieli i tak." - czyż to nie pięknie powiedziane? ^^
19.10.2007 13:40:11
Bake

*

SzalonyMściciel, dlaczego?

to chyba normalne, że gdy komuś coś nie odpowiada nie pasuje to nie idzie na taką zabawę. Chyba że lubi się robić coś wbrew sobie. A jak ktoś chce być ostatnim h*** i dać guziki - jego sprawa. Wesele nie robi się dla zarobku.

Poza tym kamerzysta będzie filmował wręczanie kopert. Dojdę kto i zjem mu kota Animatedwink

19.10.2007 13:48:30
SzalonyMściciel

*

Więc ja tylko daję Ci dobrą radę - chcesz żeby się goście dobrze bawili? - niech sobie potańczą (również do tej nie lubianej przez Ciebie "ludowizny"), niech sobie trochę wypiją. Część gości na pewno będzie starszych (wujki, ciocie, itd.), część osób nawet z Twojego pokolenia też będzie chciało po prostu sobie potańczyć, a jak usłyszą na weselu metal, to nie wiem czy będzie stać ich na cokolwiek więcej jak tylko wytrzeszcz oczu, groźny zresztą dla ich zdrowia . No cóż, tak na weselach pojmowana jest dobra zabawa - stety lub niestety.

Zgadzam się z tym, że wesela nie robi się dla zarobku, a przynajmniej nie powinno, ale jakoś dziwnym trafem wszyscy szybko skrupulatnie liczą koperty; bilans strat lub zysków zwykle jest dokonany już w kilka godzin po wypowiedzeniu słów małżeńskiej przysięgi Smile. A poza tym, trochę to dziwne, że najpierw piszesz " A jak cos komuś nie pasuje? WYP******** i tak już kase dali", a zaraz potem o tym, że "wesela nie robi się dla zarobku". No przepraszam, ale to pierwsze zabrzmiało dla mnie właśnie tak jakby liczyła się dla Ciebie tylko kasa, a np. to żeby Twoi goście bawili się dobrze - już niekoniecznie.

Bake napisał(a):
to chyba normalne, że gdy komuś coś nie odpowiada nie pasuje to nie idzie na taką zabawę.

No więc przypominam, że taka zabawa to właśnie wesele i na taką a nie inną zabawę wybiorą się Twoi goście Smile.

19.10.2007 14:17:54
Bake

*

jak ktoś sie nie zna na zabawie niech w...... o to mi chodziło Biggrin

ale jak macanie sie po pupach i piersiach to jest świetna zabawa -niejednokrotnie byłem świadkiem takich zabaw na weselach to odrobina metalu by chyba nie zaszkodziła. O mam pomysł na topica Biggrin

19.10.2007 15:00:07
iwcia
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 1,829

Mozecie sie smiac, ale ludowizna na weselach najbardziej chwyta, nie jest tylko dla starszych dziadziow kolo 60 ale i dla duzo mlodszych osob. Oczywiscie wszystko zalezy od zespolu i aranzacji takiej ludowizny. Po wypiciu paru kielichow niema nic lepszego jak pospiewanie nawet przy stoliku Tongue Szla dzieweczka czy Hej sokoly Smile

Co do wesela to prawda jest taka ze oprocz alkoholu i jedzenia najwazniejszy jest zespol ktory powinien potrafic zabawic ludzi, umiec odpowiednio dobrac repertuar do wieku i jakos go zroznicowac, no i oczywiscie najwazniejszy jest dobry wokal, bez ktorego ani rusz.

Wesele z POWEREM tylko u nas Smile
http://www.power.org.pl
Zapraszamy
19.10.2007 17:23:29
Bake

*

iwcia napisał(a):
Szla dzieweczka czy Hej sokoly Smile

ej to jest spoko! a nie w kółko o cyganach!

19.10.2007 18:52:41
Kuru

*

Portfel: 1,066

Niech zaśpiewają "chrześcijanin tańczy, tańczy, tańczy, tańczy, tańczy jego głowa..." :lmao:

19.10.2007 21:09:46
Falkhor
Administrator
*

Zespół + ludowizna + dobre żarło + alkohol = udane wesele.

Zespół z konferansjerem jest niezastąpiony, bo nawet jak nie grają super hiper rewelacyjnie - to i tak, jak zechcą, zapewnię masakryczną rozrywkę. Dlatego nie ma się co czepiać, że mają pewne obawy przed wykonaniem czegoś z repertuaru IM.

A może lepiej TAK zrobić - zamówić normalną kapelę, a do wykonania dwóch czy trzech songów - zatrudnić kogoś innego, albo... DJa?? Smile To by było JESZCZE JESZCZE Smile

20.10.2007 20:19:55
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: