Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (5):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] 3 4 5 Następna > Ostatnia »
ZDRADA i 91 sposobów na skok w bok
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Online
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

siss, zywotoność takiego związku zależy, wg mnie, najbardzije od wrażliwca. Który może cierpieć, starać się, naprawiać i łagodzić. Booo w geście złośliwca lezy tylko... zgodzenie się na to, co robi wrażliwiec. Bo to dla niego tak fajnie, że ma się na kim wyzyć, na kimś, kogo zna i dobrze wie, że ten nie odda Sad

Cytat:
Np. dwa perwersy : ty skok w bok, ja skok w bok, a potem oboje wskakujemy do jednego łóżka

No to ja już wiem, ze nie jestem perwersem Tongue XP XP XP

17.03.2007 14:57:18
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
siss

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 791

Falkhor napisał(a):
Booo w geście złośliwca lezy tylko... zgodzenie się na to, co robi wrażliwiec. Bo to dla niego tak fajnie, że ma się na kim wyzyć, na kimś, kogo zna i dobrze wie, że ten nie odda

W takim wypadku nawet sama zdrada nie jest czymś najgorszym. Z takim emocjonalnym... hm, sadystą ^^" być jest wystarczająco trudne.

17.03.2007 16:56:56
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

siss, Chodzi mi o to, że ktoś - ten złośliwiec - może zdradzać specjalnie. Wydaje się to może niepojęte, ale zdarza się to. Dla zwykłej chęci upokorzenia. Pokazanie, że jest się naj-naj-naj bardziej zbędna rzeczą na świecie.

18.03.2007 10:18:56
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Gothka =)
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 1,588

Może jest tylko bardzo mały odsetek ludzi, którzy nie mogą zdrady wybaczyć sobie, ale jest. Ci super nadwrażliwcy mogą wybaczyć swojemu partnerowi zdradę, ale nie mogą zapomnieć i wybaczyć sobie jeśli zdradzili. Nadwrażliwcy przeważnie mają bardzo czułe sumienie.

Nie chcę sie przechwalać, więc tylko powiem jakie są fakty - nie jestem osobą, która zdradza. Absolutnie nie leży to w mojej naturze. Co nie znaczy, że nie wybaczyłabym osobie, którą bym kochała. Nie wiem tylko czy udało by się nam żyć tak samo jak przed zdradą. Możliwe, że nie umiałabym już całkowicie tej osobie ufać.

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
18.03.2007 16:33:49
siss

*

Gothka =) napisał(a):
Nie chcę sie przechwalać, więc tylko powiem jakie są fakty - nie jestem osobą, która zdradza. Absolutnie nie leży to w mojej naturze. Co nie znaczy, że nie wybaczyłabym osobie, którą bym kochała. Nie wiem tylko czy udało by się nam żyć tak samo jak przed zdradą. Możliwe, że nie umiałabym już całkowicie tej osobie ufać.

Nie będąc w takiej sytuacji chyba nie da się określić, jak byśmy się zachowali, gdyby tak się stało. Zdrada od zdrady się różni. Okoliczności robią całe tło.
Tak mi się wydaje... Jeszcze nigdy nikt mnie TAK nie zdradził.
Wiem, że jeśli by do tego doszło, potrzebowałabym sporo czasu żeby wszystko przemyśleć i ew. oswoić się z tym. Odnowienie zaufania to następny długi etap. Może się nigdy nie kończy...?

18.03.2007 20:31:10
Falkhor
Administrator
*

Gothka =),

Cytat:

Tak Ci się jakoś napisało, ze to w 100% odzwierciedla moje podejście do tej sprawy. Ja mam tak, że do zdrady w moim wypadku dojśc nie może. Musiałbym dopiero zerwać z kims by wogóle zacząć myslec o drugiej osobie. W moim wypadku jest to jeszcze uwarunkowane tym, że... musi być uczucie. A zdrada uczuciem nie jest.

18.03.2007 20:38:29
Gothka =)
Moderator
*

Skoro już o zdradach mowa, to czy zastanawialiście się co jest ich przyczyną? Dlaczego tak się dzieje? Czy można temu zapobiec?

Anioł nigdy nie upada.
[Dostojewski]
20.03.2007 23:17:03
Falkhor
Administrator
*

Gothka =), Przyczyny?
- Złość na partnera i chęć skrzywdzenia go.
- Nuda - dość rutyny, chce się czegoś nowego, przygody, napięcia.
- Przerost pociągu fizycznego nad stałym uczuciem i przyzwyczajeniem.
- Rewanż.
- Pretekst do zakończenia związku.
- Niezadowolenie z obecnego stanu rzeczy, ucieczka w inne ramiona
- Brak satysfakcji seksualnej przy jednoczesnym uczuciu miłości - zdrada jako 'tylko seks'

Zapobieganie zdradzie? Hmmmmmmmmmm... Mnie do głowy przychodzi tylko podtrzymywanie i pielęgnowanie uczucia, mówienie 'Kocham Cię', pożądanie, poczucie bezpeiczeństwa... Chociaż trudno mi to trochę tak wymienić, bo nigdy jeszcze nie myslałem o zdradzie. I nie sądze, abym pomyślał Smile

21.03.2007 07:18:56
Gothka =)
Moderator
*

Nic nie usprawiedliwia zdrady. No

Anioł nigdy nie upada.
[Dostojewski]
22.03.2007 00:51:41
levi'
Moderator
*

Reputacja: 4
Portfel: 3,304

Cytat:
Nic nie usprawiedliwia zdrady.

Gothka masz racje...
...tego nie da się usprawiedliwić :O tak samo jak tego nie da się tak poprostu zapomnieć...wybaczyć to chyba się da...ale zapomnieć ojj chyba nie :O tj mi się tak wydaje np ja nie potrafiłbym wybaczyć komuś zdrady :eek: niestety nie!! ^^"

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
22.03.2007 10:35:20
Gothka =)
Moderator
*

Proces wybaczania może trwać lata, zależy jak dużo ktoś potrzebuje czasu. Zapomnieć? Tego się nigdy nie zapomina. Zdrada jest jak rana. Nawet jeśli się zagoi, to i tak pozostanie blizna na całe życie. :|

Anioł nigdy nie upada.
[Dostojewski]
22.03.2007 11:27:19
Falkhor
Administrator
*

Gothka =), Owszem, nic jej nie usprawiedliwia (noooooo chociaż... czasem sa ludzie, którzy mogą sprowokować do tego i dać się sprowokować...). Zaś co do rany - to też zależy od tego, KTO został zraniony. Dla niektórych to po prostu cześc życia. Raz zdradzam ja, raz ona, itp. Dopiero jak przychodzi powazny wiek i samotność - to ludzie myślą, że chyba o czymś zapomnieli...

22.03.2007 19:02:55
Cerberion

*

Portfel: 378

Falkhor,

Cytat:
Dopiero jak przychodzi powazny wiek i samotność - to ludzie myślą, że chyba o czymś zapomnieli...

dlatego meni smieszy jak jakas ladna laska szuka tylko i wylacznie przygody, rozumek ma krotki i nie chce go przedluzac, szuka lalusiow i pustych metrosów. Dlaczego? czy kobeita nie wie, ze nawet nei taki przystojny facet z lysinka moze ja wielbic i ukochac najmocniej na swiecie? wiem, wiem, panny jak sa ladne to uwazaja, ze powinny dostac cos od losu

ale one tylko ladne sie urodzily i nei bylo to zależne od nich

dlatego ja sie nie dziwie, ze zdrady sie szerza. ludzie za szybko sie nudza, bo stawiaja na wartosci powierzchowne. i juz.

(, + +) No matter how you can't stop it now... (@ @,)
01.04.2007 09:08:12
siss

*

Cerberion napisał(a):
dlatego meni smieszy jak jakas ladna laska szuka tylko i wylacznie przygody, rozumek ma krotki i nie chce go przedluzac, szuka lalusiow i pustych metrosów. Dlaczego? czy kobeita nie wie, ze nawet nei taki przystojny facet z lysinka moze ja wielbic i ukochac najmocniej na swiecie? wiem, wiem, panny jak sa ladne to uwazaja, ze powinny dostac cos od losu

ale one tylko ladne sie urodzily i nei bylo to zależne od nich

Ale dlaczego mowa tylko o "pannach"? To samo można odnieść do "kolesi". Tongue Tu nie ma reguły. Takie jest życie.
Jeśli nie chcesz zdradzać i być zdradzanym, to trzeba być z odpowiednią osobą i pracować nad związkiem. Nic nie dzieje się przypadkiem i ot tak.

01.04.2007 12:02:08
Falkhor
Administrator
*

Cerberion,

Cytat:
one tylko ladne sie urodzily

jest w tym sporo racji. O urodzie decydują w najwięszej mierze... geny i ich kombinacje. Zadbanie o siebie - to co innego. To już efekt naszej woli i pracy nad sobą.

siss,

Cytat:
Jeśli nie chcesz zdradzać i być zdradzanym, to trzeba być z odpowiednią osobą i pracować nad związkiem. Nic nie dzieje się przypadkiem i ot tak.

A moze to wymaga pracy... dwóch osób? Smile

01.04.2007 20:19:06
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: