Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (2):« Pierwsza [1] 2 Następna > Ostatnia »
Zbliżają sie wybory do samorządu
AutorWiadomość
RastaHadzo

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 0
Zbliżają sie wybory do samorządu

Witam Szanownych Forumowiczów szczególnie zwracam się do Mieszkanców miasta Łańcuta Chciałby serdecznie zaprosic na strone kandydata na stanowisko burmistrza miasta Łańcuta
http://www.adamhadlaw.pl/
Polecam serdecznie i Zapraszam

Dołanczam Plakaty i ulotki do tematu.

04.11.2006 00:28:27
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
el-komendante

*

niezle jaja robert do sejmiku bernadetta do miasta, moze by jescze wkrecic tesciowa i siostrzencow od strony babci z walbrzycha, niezly nepotyzm

Ten post traktuję jako posiadający niską wartość intelektualną, ale i zarazem jako Twoje wolne słowo. Jeżeli jednak sytuacja będzie się powtarzać, kolejne podobne posty będą stanowczo usuwane.

jak sie nie najadłes to sie nie nalizesz
04.11.2006 18:15:38
RastaHadzo

Oboje chcą coś dla miasta zrobic. A Pan Robert przy okazji jeszcze dla podkarpacia

04.11.2006 18:18:06
el-komendante

*

pan robert to juz wystarczajaco duzo dla miasta zrobil i mysle ze ludzie go odpowiednio ocenia dla dobra lancuta i podkarpacia.
czy to aby nie Prawo i Sprawiedliwosc ma walczyc z pajeczynami i sieciami czyhajacymi na praworzadnosc? czy nepotyzm jest prawy czy sprawiedliwy? czy cwaniactwo polityczne jest karcone czy nagradzane?

04.11.2006 18:35:50
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4

Szkoda, że jest to tylko reprezentacja kandydata... miło by było zobaczyc jego własną aktywnośc na tym forum, bo mamy jeszcze dwóch innych kandydatów i oni jakoś odpowiadają Smile Pooozdrawiam.

04.11.2006 18:46:16
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
RastaHadzo

Niema sprawy jeżeli sobie życzycie zadawajcie pytania a kandydat jak tylko bedzie mógł odpisze ale pod wieczór gdy skonczy prace

04.11.2006 18:48:13
el-komendante

*

ja mam pytanie
czy zona jest tak samo sprawnym samorzadowcem jak maz??

04.11.2006 22:29:25
Falkhor
Administrator
*

widzę, że prawdopodobnie zalogował sie sam pan hadław, więc skorzystam z możliwości i zdam te same pytania, co pozostałym obecnym u nas kandydatom.

1. Czy jako radny będzie pan forsował budowę skejtparku? (mowa o nim n Forum)
2. Czy poparłby pan projket wprowadzenia godziny ciszy (po 22.00 nastolatki mają siedziec w domu?)
3. Czy byłby pan 'za' legalizacją marihuany?
4. Czy w Łańcucie mogłaby się pojawić i funkcjonować Straż Miejska lub Patrole Osiedlowe?

05.11.2006 09:27:10
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Guest
Unregistered

Portfel:

Falkhor napisał(a):
widzę, że prawdopodobnie zalogował sie sam pan hadław, więc skorzystam z możliwości i zdam te same pytania, co pozostałym obecnym u nas kandydatom.

1. Czy jako radny będzie pan forsował budowę skejtparku? (mowa o nim n Forum)
2. Czy poparłby pan projket wprowadzenia godziny ciszy (po 22.00 nastolatki mają siedziec w domu?)
3. Czy byłby pan 'za' legalizacją marihuany?
4. Czy w Łańcucie mogłaby się pojawić i funkcjonować Straż Miejska lub Patrole Osiedlowe

Witam uzytkowników NFM Łańcuta, skoro zostałem wezwany do odpowiedzi warto odpowiedzieć na pytania użytkowników forum.

Ad.1 Każde miejsce w mieście gdzie moze sie spotakć młodziez i dzieci i atrakcyjny, bezpieczny i pozyteczny sposób spędzic wolny czas jest korzystne. Jeżeli jest wola mieszkańców aby takie miejsce powstało to czemu sie temu sprzeciwiać oczyswiście wszystkie działania muszą byc zgodne z prawem i uwzględniac zasady bezepieczeństwa.

Ad.2 Tu nie chodzi o wprowadzenie godziny policyjnej jak niektórzy mówią ale pewne działania profilaktyczne. Trudno mi sobie wyobrazic że nastloatki za zgodą i wiedza rodziców przebywaja na mieście po 22 godzinie bez jakiegoś ważnego powodu. Dlatego wartoby zwrócić uwagę na to rodzicom i podjąć jakieś działania wychowacze ale nie poparłbym wprowadzenia zapisów w postaci uchwały czy ustawy zakazującej przebywania po 22, przecież mamy demokrację co jednoczesnie nie wyklucza większej wrażliowści na to policji.

Ad3. Pytanie z pozoru proste. Oczywiście że nie. Wyznaję pewne zasady i nie obawaim sie ich głosić. Ale pragne uczulić osobę, które je zadała na pewne przemyślenie. Wszelkie dyskusje na ten temat mozna sprowadzić do inaczej sformułowanego pytania: Czy jestem, czy jesteś za samounicestwieniem się dzieci, młodzieży i dorosłych? Czy jesteś gotów na to przyzwolić? Ja wiem na pewno NIE

ad4. Na tym pytaniem wielu sie zastanawiało i sa rózne odpowiedzi. Ja osobiście nie jestem zwolennikiem Strazy Miejskiej, mając doswiadczenia w Rzeszowie z tymi organami dochodze do wniosku że ich praca często konczy się na mandatach ZA PARKOWANIE. W Łańcucie bardziej przydałby się monitoring lub patrole policji i dzielnicowych na osiedlach.

Pozdrawiam i czekam na następne pytania.
Adam Hadław

05.11.2006 23:59:41
Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Witam, panie Adamie.

Cytat:
oczyswiście wszystkie działania muszą byc zgodne z prawem i uwzględniac zasady bezepieczeństwa.

Zaręczam, ze nikt na Forum ani przez sekundę nie pomyślał o tym, by taka inwestycja miała pojawic się z naruszeniem prawa bądź z narażeniem czyjegokolwiek życia i zdrowia Smile Sport, może poza szachami i brydżem, niesie ryzyko urazów.
Co do obiektu:

Cytat:
Każde miejsce w mieście

Heh... z tym to dopiero jest ciężko. To mam od razu takie pytanie, jaki ma pan pomysł na to, aby realnie usprawnić wprowadzanie wszystkich planów inwestycyjnych, gdyż mam nieodparte wrażenie, że w naszym regionie większości inicjatywom rozwoju rzuca się kłody pod nogi? I taka symulacja - jest lista z 1.000 podpisów, że ludzie chcą skejtparku. Pojawia się jednak jedna wpływowa osoba, która tę zgodną z prawem i zasadami bezpieczeństwa inicjatywę zatrzyma.
Czy będzie pan miał cywilną odwagę otwarcie zaprotestować i zmierzyć się z tą wpływową osobą? Jak widzi pan walkę z korupcją, protekcją, nepotyzmem? Jakimi środkami? Mimo, ze tak się rozpisałem, to pytań wyszło w sumie dwa, ale chciałem uzyskac jakiś kontekst Smile Bo skejtpark szybciej jest kojarzony jako inwestycja bezzwrotna finansowo i może zostać z powodzeniem zatrzymana prze zbudowę nowego sklepu.

Cytat:
Dlatego wartoby zwrócić uwagę na to rodzicom i podjąć jakieś działania wychowacze

Mógłby pan podac jakieś przykłady?

Cytat:
Ad3. Pytanie z pozoru proste. Oczywiście że nie. Wyznaję pewne zasady i nie obawaim sie ich głosić. Ale pragne uczulić osobę, które je zadała na pewne przemyślenie. Wszelkie dyskusje na ten temat mozna sprowadzić do inaczej sformułowanego pytania: Czy jestem, czy jesteś za samounicestwieniem się dzieci, młodzieży i dorosłych? Czy jesteś gotów na to przyzwolić? Ja wiem na pewno NIE

Pytanie miało się wydawać proste - gdyż niektórzy politycy słysząc słowo 'marihuana' zaczynając rzucać uproszczeniami i generalizowaniem, popadając w zupełnie inną materię. Chciałem wiedzieć, czy ma pan po prostu konkretne stanowisko. dziękuję za odpowiedź.

Cytat:
Ja osobiście nie jestem zwolennikiem Strazy Miejskiej, mając doswiadczenia w Rzeszowie z tymi organami dochodze do wniosku że ich praca często kończy się na mandatach ZA PARKOWANIE.

Tutaj chciałbym jednak obronić rzeszowską straż miejską, gdyż często interweniują w przypdkach spożywania alkoholu w miejscach publicznych, smieceniu, niszczeniu mienia publicznego, stłuczek (rzecz w Rzeszowie dość pospolita), zgłąszają centrali i policji na prawdę wiele spraw. A co do parkowania - no skoro niewłaściwe parkowanie jest plagą, to dobrze, że ktoś wypisuje te bloczki Smile

Cytat:
W Łańcucie bardziej przydałby się monitoring lub patrole policji i dzielnicowych na osiedlach.

Hmmm... wydaje mi się, że monitoring to zbyt poważna inwestycja na nasze możliwości... Chociaż gdyby skupił się na kilku obiektach... Co do patrolów policyjnych... no w tym roku przewidziane są problemy z paliwem. Zatem - reasumując - uważa pan, że to policja powinna pilnować naszego porządku? Zatem jakie, wg pana, można by podjąc decyzje, aby policji 'było więcej' i aby była efektywniejsza?

I jeszcze takie mniejsze pytania:
1. Jako przedstawiciel partii politycznej docenia i szanuje pan opinie 'osób bezpartyjnych'? Pytanie zadaję obiektywnie, bo chodzi mi o to, że wg mnie mogłaby powstać obecnie partia ludzi... bezpartyjnych Smile
2. Jak chciałby pan zatrzymać młodzież przed 'ucieczką' za chlebem za granice naszego kraju? Sporo młodych wyjeżdża także z naszego powiatu...
3. Podoba się panu łańcucka Bażantarnia?

06.11.2006 08:51:55
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6

No tak, wybory sie zblizaja, a ziomalka nie popisze sie postawa wzorowego obywatela i nie wezmie w nich udziału, chociaz badzo by chciała. Chyba że ... znów uzyje mojego cudonego daru teleportacji Biggrin Biggrin Biggrin

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
06.11.2006 13:20:56
el-komendante

*

Panie Adamie
czy uwaza pan ze nepotyzm i kunktatorstwo polityczne jest zagrozeniem dla samorzadu??
czy jest pan liderem jakiejs frakcji spolecznej, bo jak wiadomo z pisem ma pan niewiele wspolnego czy przewodniczyl juz pan kiedykolwiek jakiejs incjatywie obywatelskiej, czy zrobil pan cos kiedykolwiek dla spolecznosci lokalnej??
a moze przyniesli pana w teczce jak to juz nie raz bylo w naszym miescie??

06.11.2006 14:23:02
Guest
Unregistered

Portfel:

Witam znów na NFM Łańcuta

el-komendante

Cytat:
a moze przyniesli pana w teczce jak to juz nie raz bylo w naszym miescie??

Zapewniam forumowiczów, że nikt mnie nie przywiózł w teczce. Ogólnie myslenie to jest błedne w swoim założeniu, ja wierzę w demokrację. Ja jestem z tego miasta, tu sie urodziłem, chodziłem do szkoły i mieszkam. Nie jestem podrzutkiem. Jeżeli chodzi o działalnośc społeczną to napewno osoby związane z harcerstwem mnie znają. Równiez wypowiedz o nepotyzmie w stosunku do R. Kochmana jest błedna w swoim założeniu. Juz tłumacze dlaczego. Nepotyzm jest wtedy gdy osoba zajmujaca stanowisko zatrudnia swoją rodzinę. Sekretarz powiatu czy kandydat na radnego nie moze wpłynąć w żaden sposób na wybór przez obywateli jego żony czy krewnego chyba że uznamy że wszystko jest fałszowane. TO dobrowolny wybór wyborców czy wybiorą żonę, ciotkę czy teściową, inna sprawa jest jak postępuje taka osoba po wyborze.

Pytanie o zatrzymanie w kraju młodych osób. To sprawa stworzenia im szans na rozwój i nadzieji na przyszłość. Tu głowną role odgrywa praca i mieszkanie. Jesli te dwa priorytety bedą miały możliwość realizacji to bedzie szansa na zatrzymanie młodych Polaków.
Praca to przedsiębiorczość a mieszkania to niskie kredyty i preferencje dla budownictwa.
Pozdrawiam

07.11.2006 00:49:12
Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Hmmm... zakładam, ze ze względu na późną pore pisania posta (Wysłany: Wczoraj 23:49) pominął pan odpowiedzi na niektóre pytania...

Cytat:
1. Zatem jakie, wg pana, można by podjąc decyzje, aby policji 'było więcej' i aby była efektywniejsza?
2. Jako przedstawiciel partii politycznej docenia i szanuje pan opinie 'osób bezpartyjnych'? Pytanie zadaję obiektywnie, bo chodzi mi o to, że wg mnie mogłaby powstać obecnie partia ludzi... bezpartyjnych Smile
3. Podoba się panu łańcucka Bażantarnia?

Za resztę odpowiedzi dziekuję.

07.11.2006 09:31:04
el-komendante

*

adam_hadlaw napisał(a):
Witam znów na NFM Łańcuta

el-komendante
Nepotyzm jest wtedy gdy osoba zajmujaca stanowisko zatrudnia swoją rodzinę. Sekretarz powiatu czy kandydat na radnego nie moze wpłynąć w żaden sposób na wybór przez obywateli jego żony czy krewnego chyba że uznamy że wszystko jest fałszowane.

Wszystko sie zgadza tylko pominol pan jeden fakt o ktorym musi pan wiedziec a moze nie chce mowic, tan sam pan sekretarz pelni obowiazki, partyje jest szefem pisu na powiat lancucki, a zatem on ustala kto staruje z jakiej listy czyz nie?? i nie ludzie decyduja kto bedzie startowal z list pisu a wlasnie pan Robert. Pozdrawiam.
Rozumie ze Harcerstwo to wszystko czym sie wslawil Pan w swojej dotychczasowej dzialalnosci spolecznej??

07.11.2006 14:01:01
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

Used cars magisterska Kartki na Dzień Matki Ciąża opony