Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (2):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] Ostatnia »
Zbliżają sie wybory do samorządu
AutorWiadomość
Guest
Unregistered

Portfel:

Witam ponownie

Cytat:
Wszystko sie zgadza tylko pominol pan jeden fakt o ktorym musi pan wiedziec a moze nie chce mowic, tan sam pan sekretarz pelni obowiazki, partyje jest szefem pisu na powiat lancucki, a zatem on ustala kto staruje z jakiej listy czyz nie?? i nie ludzie decyduja kto bedzie startowal z list pisu a wlasnie pan Robert. Pozdrawiam.
Rozumie ze Harcerstwo to wszystko czym sie wslawil Pan w swojej dotychczasowej dzialalnosci spolecznej??

Odpowiem choć trudno w tej wypowiedzi dostrzec argumenty merytoryczne oprócz złośliwości.

Aby jakikolwiek polityk czy osoba startowała w wyborach musi najpierw zdobyć jakieś zaplecze polityczne. Z tej wypowiedzi wynika że zgoda szefa jakieś partii na szczeblu lokalnym lub centralnym decyduje o wyborze na radnego, tak jak by nie wybierali go obywatele. Wielu moze by tak chciało ale niestety tak nie jest. Nie jest równiez tak ze to sekretarz decyduje o tym kto startuje w wyborach albo nie. Abym zdecydowął się na kandydowanie na burmistrza musiało o tym zadecydowac bradzo wielu ludzi a przede wszystkim osoby które zdecydowały sie kandydowac na radnych, stanowimy przeciez jakś druzynę, która chce zmieniac na lepsze to miasto i musza oni akceptowac jej lidera.

Jeżeli działalnośc w harcerstwie, ponad 20 letnia, na róznych funkcjach, pochłaniająca znaczną częśc zycia. Wybór do władz naczelnych ZHP (druga kadencja) nie jest praca społeczną, to cóz mogę na to pwiedzieć. Przemilczę.

[ Dodano: 2006-11-07, 23:10 ]

Falkhor napisał(a):
Hmmm... zakładam, ze ze względu na późną pore pisania posta (Wysłany: Wczoraj 23:49) pominął pan odpowiedzi na niektóre pytania...

Cytat:
1. Zatem jakie, wg pana, można by podjąc decyzje, aby policji 'było więcej' i aby była efektywniejsza?
2. Jako przedstawiciel partii politycznej docenia i szanuje pan opinie 'osób bezpartyjnych'? Pytanie zadaję obiektywnie, bo chodzi mi o to, że wg mnie mogłaby powstać obecnie partia ludzi... bezpartyjnych Smile
3. Podoba się panu łańcucka Bażantarnia?

Za resztę odpowiedzi dziekuję.

Odpowiem krótko:

1. Aby policji było więcej i była efektywniejsza potrzeba jednego - pieniedzy, pieniedzy i jeszcze raz pieniedzy. Tak jak w kazdym zawodzie policjant równiez musi szanowac swoja pracę i chciec ja wykonywac dobrze aby tak się stało musi sie podnieść prestiz tego zawodu. Tak się stanie jak policja będzie dobrze zarabiać.

2. Nie wierzę że sa ludzie którzy nie maja poglądów politycznych. Dla mnie partyjność jest sformalizowanym wyrazem wspólnoty poglądów. Czyli grupa ludzi o podobnym widzeniu świata wartości. Bezpartyjnośc nie jest cnotą, albowiem w tej grupie byliby ludzie o róznych poglądach na świat wartości choc bez przynaleznosci do jakieś partii, ale to bardzo długa.
dyskusja.

3. Bażantarnia jako las miejski mi sie podoba. Ale nie podoba mi sie jego stan i sposob wykorzystanie.

07.11.2006 23:59:59
Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 4
Portfel: 0

Hmmmm...

Cytat:
1. Aby policji było więcej i była efektywniejsza potrzeba jednego - pieniedzy, pieniedzy i jeszcze raz pieniedzy. Tak jak w kazdym zawodzie policjant równiez musi szanowac swoja pracę i chciec ja wykonywac dobrze aby tak się stało musi sie podnieść prestiz tego zawodu. Tak się stanie jak policja będzie dobrze zarabiać.

A wg mnie, dla policjantów wystarczyłyby niewielkie podwyżki (domagają sie ich już tak długo), ale... Może warto zainteresować się ich motywacją? Bo moze jest tak, że to nie tyle policja, co wymiar sprawiedliwości zajmujący się rozpatrywaniem spraw zniechęca niektórych policjantów do pracy. Opieszałośc spraw, protekcja... Osobiście wolałbym po prostu usprawnienia działania mogące w jakikolwiek sposób działania policji. Nie jestem specem w dziedzinie prawa, ale wg mnie - jak najwyższa pensja to nie jest największe marzenie naszej policji...

Cytat:
2. Nie wierzę że sa ludzie którzy nie maja poglądów politycznych. Dla mnie partyjność jest sformalizowanym wyrazem wspólnoty poglądów.

Heh. To nie takie proste. Pytanie znowu było troszeczkę podchwytliwe Smile Ale prosze uwierzyć, nie złośliwe. Sporo ludzi NIE ODNAJDUJE więzi, solidarności, zgodności poglądów z partiami realnie sprawującymi władzę. Ale i zarazem POSIADA POGLĄDY polityczne.

Dawniej były rządy jednej partii i z czasem przynależność określała byt. Teraz - partii jest wiele. Tylko że z każdymi niemal wyborami co raz więcej ludzi traci zaufanie do 'sformalizowanych' form (niewielka frekwencja). Większe znaczenie ma INICJATYWA obywatelska, która przy takim układzie - może być zdarzeniem co raz częstszym i co raz częściej może jej nie poprzeć jakaś partia. Co wtedy robić?

I stąd moje pytanie.

A co do Bażantarnii:

Cytat:
3. Bażantarnia jako las miejski mi sie podoba. Ale nie podoba mi sie jego stan i sposob wykorzystanie.

Czyli 'las miejski' to okreslenie odnoszące się do przyszłości, kiedy już poprawi sie jego stan i się ten las wykorzysta?
- JAK go wykorzystać?
- Czy widzi pan jakiś sposób, aby Bażantarnia przynosiła zysk?
- Czy widzi pan realny sposób rewitalizacji tego terenu?

Pozdrawiam Smile

08.11.2006 07:54:20
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Totti

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 0

A ja mam jedno malutkie pytanko : wszyscy kandydaci obiecuja miejsca parkingowe - zapytam tak " gdzie one maja powstac ,gdzie jest wg Pana na nie miejsce ????

09.11.2006 13:20:01
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

stal branze branze Preselek Doda nago