Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (3):« Pierwsza [1] 2 3 Następna > Ostatnia »
Zbigniew Ziobro
AutorWiadomość
levi'
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Status: Offline
Reputacja: 4
Portfel: 3,304
Zbigniew Ziobro

Na początek przytoczę taki artykuł, który chciałbym abyście skomentowali, bo doskonale odnosi się do postawionego w temacie pytanie:

Cytat:
Zbigniew Ziobro twierdzi, że po pierwszym przesłuchaniu w sprawie przecieku na temat akcji CBA w resorcie rolnictwa, Janusz Kaczmarek groził mu.

całości nie ma sensu tu wstawiać, każdy może sobie poczytać:
link - wp.pl

jakie jest wasze zdanie na ten temat :?: czy Kaczmarek mógłby być do tego zdolny :?: czy Ziobro mówi prawdę :?:

i nareszcie: czy postawa Z.Ziobro jest pozytywna czy negatywna :?:

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
04.09.2007 11:12:44
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

levi', jednoznaczna ocena pana Ziobry jest póki co chyba niemożliwa. Dlaczego? Bo opierając się na hmmm... przeczuciach i fragmentach różnych artkułów, wywiadów, nagrań TV - można go i polubić i 'znielubić'. W sumie to chyba jako pierwszy 'minister sprawiedliwości' tak głośno zaczął GŁOSIĆ literę prawa. Młody, neidoświadczony, początkowo - wręcz lekceważony. Sądy dla chuliganów (24h - no cóz, średnio trafione, ale jaką dyskusję wywołały!), reformowanie systemu PRAWNIKÓW, czyli że absolwent prawa już mógłby świadczyć usugi prawne... Nie mówiąc już o strofowaniu polityków. Szybkie, konkretne działania... ALE... no jest jakieś ALE. Takiego młodzika łątwo w coś wkręcić. Często mówi impulsywnie, popada w ostrą walkę i media raz są mu 'przychylne', raz go 'nienawidzą'. Raz szeryf, raz zakała prawa.

Z pewnością ZIobro jest niewygodny a co straszniejsze dla polskiej sceny politycznej - nie wiadomo do końca, na czyją korzyśc gra (której partii). Jest nieprzewidywalny. Ale toleruję go lepiej, niż Giertycha Animatedwink

04.09.2007 11:26:14
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
levi'
Moderator
*

Falk,

Cytat:
levi', jednoznaczna ocena pana Ziobry jest póki co chyba niemożliwa.

od jednoznacznego oceniania są sądy itp instytucje...ja pytam czy sam Zbigniew Ziobro (jako postać) jest bardziej pozytywny czy negatywny dla polskiej polityki :?:

dla ludzi opozycji z pewnością nie jest to najwygodniejsza postać, bo się nie boi powiedzieć co myśli i zaglądnąć tam gdzie dana partia by nei chciała :!: ale mi się wydaje, że właśnie tak powinno być :!: ... mój dziadek zawsze powtarza: "ich wszystkich to trzeba wziąść za ryj*, bo panuje takie rozprężenie, że każdy robi to co chce ... a tak nei powinno być :!: " ja się z tym zgadzam - oczywiście nie w sposób dosłowny - politykom TRZEBA patrzeć na ręce, tak aby NIE MIELI OKAZJI zrobić jakiegoś 'przekrętu' itp

owszem...niektóre wypowiedzi mogą się nie podobać, a to dlatego, że ten człwowiek zawsze mówi to co mysli - i to mi się najbardziej podoba :!: bo przypomnijmy sobie jak to było pare lat temu: "ludzie to czarna masa, która we wszystko uwierzy i wszystko kupi" - to było stanowisko dawnych rządów :!: :eek: a teraz jak ktoś chce zwykłemu człowiekowi ukazywać 'kulisy' rządów to nagle staje się niewygodny :eek:
czy to sprawiedliwe :?: nie wydaje mi się :!:

ja go oceniam BARDZO pozytywnie :!:

04.09.2007 11:37:54
michas
Moderator
*

Reputacja: 0
Portfel: 785

Falkhor napisał(a):
levi', jednoznaczna ocena pana Ziobry jest póki co chyba niemożliwa.

tez tak uwazam ,a co do ziobry nie wiem co juz o nim myslec,myslałem kiedys ze jest jedym z najporzadniejszych ludzi w tym rzadie a teraz no cóz,tak juz nie mysle,czy kaczmarek groził ziobrze??to pewnie wie kaczmarek tylko i ziobro,chyba że na dówód sa jakies tasmy,to co innego,
a tak wógóle to chce zeby ten cyrk sie skonczył jakk najszybciej bo ta cała sytuacja staje sie coraz bardziej żenujaca,juz mam dosyc ;/

04.09.2007 11:58:50
levi'
Moderator
*

dobra to zapytam inaczej: jak oceniacie pracę Z.Ziobry przez ostatnie 2 lata, w kończącym swoją pracę rządzie :?: :?: :?:

04.09.2007 12:05:58
michas
Moderator
*

Portfel: 785

na poczatku mi sie podobała jego prac zadnych wiekszych zastrzeżen nie miałem do tego co robi,wdrozył w życie sady 24 godzinne moim zdaniem słusznie,zmieil kodeks karny i zaostrzył kary za najpowazniejsze przestepstwa tez słusznie, ale ostatnimi czasy zamiast pracowac to szuka tylko czegos żeby to można było kolejne osoby skompromitowac,za ten ostatni okres daje mu w skali od 1 do 10 to dajem mu 2,nie wiem oczywiscie ile w tych rzeczach jest prawyd i czy wogóle to co mówi jest prawda,ale nie tak powinien działac minister sprawiedliwosci w panstwie demokratycznym

04.09.2007 12:17:44
levi'
Moderator
*

michas,

Cytat:
nie tak powinien działac minister sprawiedliwosci w panstwie demokratycznym

tzn, że w państwie demotratycznym minister nie ma prawa się bronić jak po nim jeżdżą jak po łysej kobyle :?: :O
mi się wydaje, że jeśli ktoś został pomówiony to bez względu na to jaką pełni funkcję ma prawo się bronić :!:

04.09.2007 12:24:21
terelka
Moderator
*

Portfel: 3,494

Cytat:
nie tak powinien działac minister sprawiedliwosci w panstwie demokratycznym

Zgadzam się!!

Czy to, że zatrzymują ludzi bez wyraźnych dowodów jest sprawiedliwe? No sorry, ale mogą iść teraz do więzienia niewinny ludzie np. wczorajsze zatrzymanie Tymochowicza.
Dla mnie kompromitacją Ziobry był wniosek do amerykańskiego sądu o ekstradycje Mazura. Pan Ziobro twierdził, że prokuratura posiada mocne i niepodważalne dowody, że ekstradycja jest przesądzona :lol-sweat: hehe no a amerykański sąd uznał, że te dowody są śmieszne, że prokuratura oparła swoje "dowody" na zeznaniach jakiegoś ganstera, który uważam, ze jest mało wiarygodny i amerykański sąd tak też orzekł.

Oceniam go negatywnie, np. to, że zatrzymali Blide nie mając dowodów, albo, że to on poinformował prawdopodobnie Kaczarmka o akcji CBA, a w świetle prawa nie powinien tego robić!

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

04.09.2007 12:40:12
levi'
Moderator
*

terelka,

Cytat:
to on poinformował prawdopodobnie Kaczarmka o akcji CBA

owszem :!: to Ziobro przekazał informacje Kaczmarkowi :!: sam to powiedział :!:
ale MUSIAŁ to zrobić :!: dlaczego :?: a to ja szybko wyjaśnie:
prawadząc akcję w misisterstwie rolnictwa trzeba było o wszystkim powiadomić BOR, które jak wiemy ma za zadanie ochraniać ministrów...
...co by było gdyby BOR nie zostało poinformowane o akcji :?: z jednej strony mielibyśmy CBA robiące to co do nich należy a z drugiej BOR, który za wszelką cenę ma strzec ministrów :!: co w konsekwencji :?: strzelanina :?: :!:

a teraz taka ciekawostka: kto był zwierzchnikiem BORu i jedyną osobą, która mogła wydać takie rozporządzenie :?: odpowiedź brzemi: KACZMAREK :!: :!: :!: więc przekazanie takowych informacji było niezbędne :!: :!: :!: :!: :!: :!:
tylko, że w/w nie musiał się tą informacją ze wszystkimi dzielić :!: tak więc nie rozumiem zdania opozycji: po co Ziobro mówił Kaczmarkowi :eek:

Cytat:
Oceniam go negatywnie, np. to, że zatrzymali Blide nie mając dowodów

ale to, że nie mieli dowodów to zdanie opozycji i pana Kaczmarka :!: więc można tak do końca w to wierzyć :?:
zresztą ja mam w tej sprawie wyrobioną opinię od dawna: gdyby pani Blida była niewinna to by się nie musiała bać, a tym bardziej sięgać po broń :!: nie sądzicie :?:

04.09.2007 12:56:48
terelka
Moderator
*

Mnie bardziej martwi, że w całej tej sprawie, w całym tym zamieszaniu wymienia się nazwisko prezydenta...

Cytat:
ale to, że nie mieli dowodów to zdanie opozycji i pana Kaczmarka :!: więc można tak do końca w to wierzyć :?:

To nie znaczy, że to zdanie jest nieprawdziwe Animatedwink

04.09.2007 13:24:59
levi'
Moderator
*

terelka,

Cytat:
Mnie bardziej martwi, że w całej tej sprawie, w całym tym zamieszaniu wymienia się nazwisko prezydenta...

mnie również :/ i to nie pod tym względem, że może prezydent był/jest w coś zamieszany, bo to jest w moim mniemaniu niemożliwe...tylko dlatego, że przez zwykła znajomość człowieka się miesza z błotem :eek:
to głowa państwa :!: najważniejsza osoba w państwie :!: tak nei powinno być :!: :!: :!:

04.09.2007 13:41:04
maciej
Administrator
*

Portfel: 1,286

terelka napisał(a):
Czy to, że zatrzymują ludzi bez wyraźnych dowodów jest sprawiedliwe?

Kiedy miała miejsce taka sytuacja ?? Animatedwink
A po drugie co ma do tego Ziobro, prokuratura o tym decyduje Smile

terelka napisał(a):
np. wczorajsze zatrzymanie Tymochowicza.

Akcja która wczoraj miała miejsce była prowadzona na większą skalę. A nie tylko w stosunku do niego Animatedwink Po wyjaśnieniu został zwolniony, zgodnie z prawem.

terelka napisał(a):
że zatrzymali Blide nie mając dowodów

Czemu twierdzisz, że nie było dowodów ??

Fakt faktem Ziobro zrobił pewną rewolucję w systemie prawnym w Polsce, zmiana sądownictwa jest bardzo trudna np przez to, że trybunał konstytucyjny, Związek prawników itp dalej są w panowaniu układów, kolesiostwa. Z pewnością zrobił krok w stosunku do młodych absolwentów kierunków prawa... w których powoli nie będzie głównym wyznacznikiem rodzina, układy, lecz wyniki i umiejętności jakie posiadać będzie dana osoba. Patrząc w przód z pewnością jest to krok ku lepszemu.

Oceniam go pozytywnie Smile

Pozdrawiam Maciej
04.09.2007 15:51:55
terelka
Moderator
*

Cytat:
Kiedy miała miejsce taka sytuacja ?? Animatedwink

Jak napisałam, choćby nawet zatrzymanie Tymochowicza.

Cytat:
Akcja która wczoraj miała miejsce była prowadzona na większą skalę. A nie tylko w stosunku do niego Animatedwink Po wyjaśnieniu został zwolniony, zgodnie z prawem.

Wiem o tym Smile Ale czemu go zatrzymali jak był niewinny?? A był, bo go potem wypuścili. Dla mnie jeśli kogoś zatrzymują, jest rozgłaszana informacja o tym, że w jego komp są pliki pedofilskie, to ten ktoś jest w to zamieszany, a okazuje się,. że on NIE BYŁ.

Cytat:
Czemu twierdzisz, że nie było dowodów ??

To niech je przedstawią jak były Smile

Cytat:
Z pewnością zrobił krok w stosunku do młodych absolwentów kierunków prawa... w których powoli nie będzie głównym wyznacznikiem rodzina, układy, lecz wyniki i umiejętności jakie posiadać będzie dana osoba. Patrząc w przód z pewnością jest to krok ku lepszemu.

Z tym się zgodze, niewiem czy akurat to byłą jego zasługa, ale to jest dobre posunięcie.

04.09.2007 16:39:56
maciej
Administrator
*

Portfel: 1,286

terelka, Heh patrząc na twoje argumenty to wszystkie dotyczą prokuratury, Ziobro to tylko jedna osoba w prokuraturze, dziwnie tak porównać grupę ludzi i oceniać przez nią jedna osobę Smile

Pozdrawiam Maciej
04.09.2007 16:54:01
terelka
Moderator
*

maciej, Smile Ale Ziobro jest szefem prokuratury Smile Prokuratorem Generalnym. Żadna decyzja (oczywiście o te bardzo ważne mi chodzi) nie wyjdzie z prokuratury bez jego zgody, stąd moje wnioski. Ma dużą władzę, niektórzy twierdzą, że aż za dużą Animatedwink

04.09.2007 16:58:49
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: