Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (2):« Pierwsza [1] 2 Następna > Ostatnia »
Zamkniecie centrum miasta dla ruchu samochodowego
AutorWiadomość
Demonesssa

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 395
Zamkniecie centrum miasta dla ruchu samochodowego

w moim ostatnich ploteczkach przewinela sie ciekawa mysl ostatnio i mowilo mi o tym pare osob ze jest ktos albo nawet pare ktosiow co maja fajny pomysl - zamkniecie scislego centrum miasta dla ruchu samochodowego

chodzi o cos takiego jak w rzeszowie ze jest tam taki fajny deptak i kilka stref gdzie po prostu wjazd maja tylko i wylacznie auta majace zezwolenie z reszta kto tam byl to widzial

mnie sie marzy ze na przyklad rynek gdzie jest parking planty okolice koscila i ulica ottona z pilczy czy cos ja sie nie znam ale sam pomysl wydaje mi sie godny uwagi wiec pytam co Wy na to czy to realne i czy sie moze spodobac?????

Demon - Istota zawieszona pomiędzy dobrem a złem.
07.04.2007 16:55:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

też o tym słyszałem, ale jest to u nas sprawa dośc skomplikowana... bo nie jesteśmy zbyt wielkim miastem o takiej zabudowie, ze mieszkańcy z 'odciętych' bloków i domów będą sobie mogli i tak blisko samochód zostawić. jeśli już to raczej byłoby to sensowne w ramach TYLKo plant i rynku/parkingu... Ale byłoby to SUPER...

07.04.2007 17:21:15
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
siss

*

Portfel: 791

Falkhor ma rację. Rzeszów to inna sprawa.
Jeśli zamykać ruch, trzeba by mieć dobre powody. A teraz takich nie widzę. Trzeba by chyba dużo zmieniać. Ale fajnie by było, gdyby była choć jedna dłuższa ulica z pubami, brukowana, ławeczki i w ogóle, Jak na Krupówkach ^_^

07.04.2007 18:38:49
Falkhor
Administrator
*

siss, Hehehe, to do Krupówek nam chyba JESZCZE dalej Tongue

najbardziej realne mogłoby byc odcięcie ulic okalająych planty i drogą dojazdową do kościoła (od strony Centrum), a na światłach - tylko 'zjazd' w lewo. Nooo i oczywiście kilka innych przeróbek... Taka strefa to ciekawa rzecz. Ale nie ma takich warunków jak w Rzeszowie, że jest przy tym wiele lokali. najmocniej skorzystałyby na tym Pub Millenium 2 oraz Antico. Gdyby jeszcze ruch puścił wczesniej, w 'Zamkową' - To miałby szanse jeszcze Old Pub Smile

07.04.2007 18:51:03
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
siss

*

Portfel: 791

No tak.
Kiedyś były jeszcze jakieś lokale na zamkowej, ale żaden chyba dłużej nie wytrwał. Dziwne. Chyba ludzie woleli sobie piwko kupić w sklepie i pod parkiem posiedzieć.
A może by tak szpital przenieść i tam takie "centrum" zrobić? :lol-sweat:

07.04.2007 19:47:16
Joy_ride

*

Portfel: 703

może raczej nie zamykać ale ograniczyć ruch na niektórych uliczkach w rynku, postawić tam jakieś ogródki piwne itp.

coś w stylu ul. Piotrkowskiej w łodzi, 3 maja w rzeszowie czy też taki sam rynek jak jest np. w Dębicy jest tam muszla koncertowa, piwko można sobie wypić w barze podobnym do igla Smile jest też fontanna Smile

12 stycznia 2013 pierwsze posiedzenie Sejmowej Komisji Śledczej ds. Afery Euro 2012.
07.04.2007 20:05:04
Falkhor
Administrator
*

Joy_ride,

Cytat:
może raczej nie zamykać ale ograniczyć ruch

jak znam życie, to póki nie będzie 'ZAKAZ WJAZDU', to wszyscy będa maksymalnie kombinować Tongue

technicznie nie jest to trudne, bo trzeba raptem wyciąć ż tak powiem z obiegu... jakieś 5 ulic lub 7 w więszym planie (tak pi razy drzwi). Dobry przykłąd jest na Boże Ciało, jak ładnie miasto wtedy jest 'wydzielone' Biggrin Tyle ŻE to by sie musiało opłacać Tongue A to już inna i straszecznie skomplikowana spiewka...

Bo ja na miejscu obecnego parkingu widziałbym... PLANTY Biggrin

07.04.2007 20:10:48
Bake

*

Reputacja: 5
Portfel: 1,335

Łańcut to za mała miescina na cos takiego... zamkną 7 ulic i po Łańcucie Animatedwink

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
08.04.2007 10:07:11
Prot

*

Reputacja: 1
Portfel: 457

Bake napisał(a):
Łańcut to za mała miescina na cos takiego... zamkną 7 ulic i po Łańcucie

święta racja a w dodatku i tak większość ulic w centrum jest jedno kierunkowa i straszny ścisk... więc nie jest to dobry pomysł.

"Życie jest piękne gdy żyć się umie..."
08.04.2007 14:11:34
Totti

*

Portfel: 276

Moze to nie taki głupi pomysł ............ja zamknałbym Plac Sobieskiego ........bedzie pomnik Cetnarskich ,moze cos tam dałoby sie zrobic ........

08.04.2007 18:03:17
Qmar
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 4
Portfel: 3,541

mogliby zamknac na placu sobieskim ulice przy monopolowym i jakas ulice kolo kosciola moze tą kolo społem w stone besta - nie bylo by wiekszych utrudnien w ruchu - wylozyli by kostke i po sprawie Biggrin ładny deptak Smile
Chociaz Bake, ma racje

Bake napisał(a):
Łańcut to za mała miescina na cos takiego... zamkną 7 ulic i po Łańcucie

08.04.2007 19:25:36
zegfryd

*

Portfel: 562

jak będą poprawiać E4 to może zamkną obwodnicę i się obluka jak ruch się rozkłada Smile A będzie na co patrzeć :eek:

08.04.2007 23:02:13
Joy_ride

*

Portfel: 703

zegfryd napisał(a):
jak będą poprawiać E4

rozwalają mnie takie teksty Rotfl Animatedwink

ja czekam na załatanie ul. Traugutta ponieważ wygląda jak poligon wojskowy, masa dziur Sad

12 stycznia 2013 pierwsze posiedzenie Sejmowej Komisji Śledczej ds. Afery Euro 2012.
09.04.2007 16:13:09
SunShine

*

Portfel: 1,514

Jestem zdecydowanie przeciw... I tak tych drog jest mało a tam są jednokierunkowe, ciasnota jest, pozatym tam często parkują samochody, jak się zamknie ruch to już całkiem nie będzie gdzie zaparkować. Pzatym Łańcut jest małym miastem i takie coś jest zdecydowanie niepotrzebne... Mogli by conajwyżej zrobić więcej miejsc parkingowych bo w godzinach szczytu można kluczyć po mieście a i tak o dobre miejsce ciężko. Pozatym ja tamtędy jeżdże i niebyło by mi na ręke zamykanie jakichkolwiek dróg wogół plant Tongue

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
09.04.2007 18:10:20
Falkhor
Administrator
*

Ja bym tak powiedział, ze łańcut to jest w sumie na prawdę małym miastem i żeby coś załatwić, to wystarczy stanąć na parkingu i w sumie resztę spraw ja sam czy np. moja mama - woli załatwiac 'na piechotę', bo i tak więcej czasu zaoszczędza, niż przeparkowanie auta i wogóle użeranie się zinnymi kierowcami. Chodniki prezentują większą przepustowośc Tongue

09.04.2007 20:17:52
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: