Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (8):« Pierwsza [1] 2 3 4 5 Następna > Ostatnia »
Żałoba narodowa
AutorWiadomość
Bake

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 5
Portfel: 1,335
Żałoba narodowa

Witam!

Temat w związku z ogłoszoną załobą narodowoą przez naszego miłościwie panującego prezydenta.

[code:1]http://wiadomosci.onet.pl/1576330,11,item.html[/code:1]

Czy nie uważacie że to przesada? Codziennie na naszych drogach giną setki ludzi i nikt sobie tym głowy nie zawraca...

Mam wrażenie że niedługo gdy prezydentowi zdechnie kot ogłosi żałobę.... Ok rozumiem bla bla pielgrzymi ale żałoba dla całego kraju? Moim zdaniem przesada...

Mnie Ci pielgrzymi8 NIE OBCHODZĄ W OGÓLE - jechali mieli świadomość że coś się może stać... gdy sam wsiadam do samochodu zdaje sobię sprawę z tego że mogę z niego już nei wysiąść a teraz przez 3 miesiące nic innego w wiadomościach nie będzie tylko o jakiś durnych hamulcach :/

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
23.07.2007 08:44:28
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Totti

*

Reputacja: 0
Portfel: 276

Bake
Zgadzam sie z Toba ,załoba narodowa to lekka przesada.Nasi zołnierze gina w Iraku i nie ma załoby , a powinna byc.DAlej potwierdzaja sie moje przypuszczeniea ,ze nasi kierowcy to najgorsi drivery w Unii Europejskiej .......co tam zakaz ....moze sie uda ....no to sie udało 27 trupów.....

23.07.2007 09:16:19
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
terelka
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 3,494

Ja myślę, że postąpił słusznie... zginęło tam 27 osób, niektórzy spalili się żywcem... to naprawdę wielka tragedia...

Owszem na naszych drogach tez giną ludzie ale nie w takiej skali jednocześnie... tu zginęło ich dużo, inni są ciężko ranni, poparzeni i niewiadomo czy kiedykolwiek wrócą do zdrowia...
Nie chciałabym być na miejscu ich rodzin... oni muszą przeżywać horror.

Niewiem tylko po co prezydent tam pojechał... jeszcze pewnie akcja ratunkowa trwała, przecież i tak nic nie pomógł, tylko rozeznał sytuacje?

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

23.07.2007 09:56:02
Joy_ride

*

Portfel: 703

z tą żałobą to troszke przesada :|

Bake napisał(a):
teraz przez 3 miesiące nic innego w wiadomościach nie będzie tylko o jakiś durnych hamulcach

powołają nastepna komisję śledczą która będzie obradować za nasze ciężko zapracowane pieniążki Sad

12 stycznia 2013 pierwsze posiedzenie Sejmowej Komisji Śledczej ds. Afery Euro 2012.
23.07.2007 09:59:11
levi'
Moderator
*

Reputacja: 4
Portfel: 3,304

Bake,

Cytat:
Mam wrażenie że niedługo gdy prezydentowi zdechnie kot ogłosi żałobę.... Ok rozumiem bla bla pielgrzymi ale żałoba dla całego kraju? Moim zdaniem przesada...

jak możesz tak mówić stary :?: :eek: ciekawe czy tak samo byś pisał gdyby w tej tragedii zginął ktoś z twoich bliskich :?: :!:

uważam, że załoba narodowa jest jak najbardziej słusznych posunięciem - wkońcu straciło życie (i to w takich strasznych okolicznościach) 27 naszych rodaków :!: ^^" ^^" ^^"

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
23.07.2007 10:01:54
Bake

*

Gdyby ktoś zginął z moich bliskich w zwykłym wypadku nikt by się tym za bardzo nie przejął dlatego mowie że rozdmuchują całą sprawę. Odwołują koncerty zabawy itp. PO CO? Tak samo było po jakiejś tam tragedii w kopalni w listopadzie ub.roku albo w tej hali nie pamiętam... przez takie głupoty mógłbym nie zobaczyć paula di'anno na koncercie!
zawaliło sie - mówi sie trudno żyje sie dalej, tak samo z tym autobusem, zresztą nie ma sie co przejmować bo oni prosto do nieba poszli przecież. Żałoba może być po głupocie naszego rodaka który raz nie hamował silnikiem a dwa wjechał na trasę pomimo zakazu dla autobusów.

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
23.07.2007 10:41:26
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
levi'
Moderator
*

Bake,

Cytat:
PO CO?

a właśnie po to aby uczcić pamięć tych bezbronnych ludzi :!: ciebie to nie rusza :?:

23.07.2007 12:38:37
Bake

*

Ok. Rozumiem. Ale dlaczego narzucać żałobę narodową osobom którzy ten wypadek mają w nosie? Mnie to naprawdę nie interesuje... i to nie tylko mnie. Było stało sie i dajmy sobie już siana.... Smile tragedia - tak, ale starczy już...

23.07.2007 12:58:27
Eisenhower

*

Portfel: 252

No wlasnie mnie to nie rusza ;\ W ogole takie tragedie narodowe do mnie nie trafiaja.

Ale jesli chodzi o zalobe narodowa, nie mam nic przeciw, dobrze ze jest, jestem ZA.

23.07.2007 13:03:33
levi'
Moderator
*

Bake, wiesz nikt cię nie zmusza do u3mywania żałoby :!: możesz sobie zrobić imprezkę w domu :!:

ale pomyśl, że ludzie którym leży na sercu taka tragedia chcą uczcić pamięć tych ofiar :!: :!: :!:

23.07.2007 13:05:21
terelka
Moderator
*

Bake, ale troche współczucia i zrozumienia by się przydało.... tam zginęła masa ludzi, masa Polaków!!! trzeba to uszanować, że zginęli w masakrycznych okolicznościach...

23.07.2007 13:06:05
Bake

*

doskonale to rozumiem że zginęli w masakrycznych okolicznościach - ale ilu polaków ginie codziennie na polskich drogach? 26 osób uzbiera się w ile? tydzień? powinniśmy stan żałoby utrzymywać cały czas...

23.07.2007 13:11:27
Jaruszczow

*

Portfel: 585

popieram Bake, tragedia tragedią, ale żałoba nikomu nie pomoże, a jedynie może popsuć życie pozostałym obywatelom i innym osobą tutaj w kraju. Na pewno dużo osób miało już plany na te dni... jakieś koncerty itp, okres wakacyjny wiec dużo turystów chce sie rozerwać ... a tu odgórnie skazywani jesteśmy na kilka dni "zastoju", chociaż bezpośrednio tragedia nas nie dotyczy... każdy ma swój rozum i jeżeli go dotknęła ta tragedia to bedzie w żałobie i odpuści sobie imprezy... a reszta powinna mieć prawo do rozrywki jak sobie zaplanowała

Whispering voices in my head, Sounds like they're calling my name
23.07.2007 13:12:13
terelka
Moderator
*

Ale chodzi o to, że 26 osób zginęło na raz, jednocześnie, świadkowie mówią, że ciała były porozrzucane koło autobusu :/

23.07.2007 13:16:29
Bake

*

Jaruszczow napisał(a):
tragedia tragedią, ale żałoba nikomu nie pomoże, a jedynie może popsuć życie pozostałym obywatelom i innym osobą tutaj w kraju. Na pewno dużo osób miało już plany na te dni... jakieś koncerty itp, okres wakacyjny wiec dużo turystów chce sie rozerwać ... a tu odgórnie skazywani jesteśmy na kilka dni "zastoju", chociaż bezpośrednio tragedia nas nie dotyczy... każdy ma swój rozum i jeżeli go dotknęła ta tragedia to bedzie w żałobie i odpuści sobie imprezy... a reszta powinna mieć prawo do rozrywki jak sobie zaplanowała

dokładnie tak myślę tylko tego tak fajnie w słowa nie ubrałem Smile

[ Dodano: 2007-07-23, 16:52 ]
[code:1]http://wiadomosci.onet.pl/1576738,11,item.html[/code:1] i jeszcze to.... :/

23.07.2007 13:24:56
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: