Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (8):« Pierwsza < Poprzednia 4 5 6 7 [8] Ostatnia »
Żałoba narodowa
AutorWiadomość
darekielb

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 228
RE: Żałoba narodowa

pezet napisał(a):
na poprzednich stronach wywiazała się dyskusja czy aby przypadkiem żałoba narodowa nie straci na randze. i owszem jest to poniekąd prawda. patrzice, dowiadujemy się ze Puchar Świata w Zakopanem jednak się odbędzie, podobnie mistrzostwa europy Ice Racing w Sanoku. zapewne zaplanowane studniówki na ten weekend równiez się odbędą - bo bez sensu byłoby je odwoływać szczerze powiedziawszy, masa kasy, czasu i przygotowań poszłaby spać. dlatego jak widzicie, mimo tej żałoby narodowej owe imprezy sie odbęda i to poniekąd jest to obniżenie jej rangi. co chwile jej ogłaszanie wcale nie jest takei dobre jabkby się mogło wydawać. to jest odwieczny problem takich tragedii, czy lepiej taki szum medialny i tak dalej czy podejść cicho do sprawy. dzis żałoba to raczej taka polityczna i medialna szarpanina gdzie niewiele jest współczucia i prawdy. odnosze wrażenie że Polska polubiłą żałoby narodowe. żałobna Rzeczpospolita się stałą. a media chętnie to sprzedają.

Popieram tą wypowiedź w stu procentach, bo taka jest prawda.
Studniówki były zaplanowane już dawno, zamówione było żarcie, picie, zarezerwowane sale itd. i ludzi nie stać na to żeby odwołać taką impreze i stracić pieniądze już na to wylożone, a co dopiero imprezy typu Puchar Swiata gdzie tam idzie około kilkaset tysięcy zł.
Ogólnie żałoba raczej jest zasadna bo szkoda ludzi którzy zginęli, ale prezydent chyba nie zwrócił uwagi na już zaplanowane imprezy których jest sporo w całym kraju.
Ogólnie mówiąc cała ta akcja jest zbyt nagłośniona, co napewno nie pomaga rodzinom ofiar słysząc i widząc na każdym kroku co się stało.

Moje fotki
26.01.2008 11:09:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Kiwi

*

Portfel: 1,427

Tak szczerze to ja coraz mniej przejmuję się żałobami narodowymi. Wypadki się zdarzały, zdarzają i będą się zdarzać i nikt tego nie powstrzyma. Codziennie giną setki ludzi na świecie i jakoś nikt o tym specjalnie nie mówi. Nie powiem, że nie szkoda tych ludzi którzy się rozbili w samolocie, ale to tylko kilka procent zabitych tego dnia. Czyli żałoba powinna trwać non stop. To jest tylko pożywka dla mediów i dla polityków, którzy chcą się pokazać i udają, że się tym przejmują. :/
Niedługo może dojść do tego, że prezydent ogłosi żałobę jak mu zdechnie kot albo pies. Wiem, że niektórzy będą się oburzać moją wypowiedzią, ale ja tak naprawdę myślę. No i bardziej się przejęłam śmiercią mojego ulubionego aktora niż tą żałobą narodową.

*
KAŻDY NOWY DZIEŃ RODZI NOWE PARANOJE
26.01.2008 18:40:44
PJU

*

Portfel: 69

A mnie szlag trafia, że w durnych mediach cały czas trąbią tylko o tym.
Zginęli ludzie, nieszczęśliwy wypadek, należy współczuć rodzinom ofiar - a nie komentować na okrągło!

A tak poza tym to od kiedy samoloty transportowe (a podobno są takie obciążone zaopatrując nasze bezsensowne misje pokojowe, tak dużo kosztuje ich utrzymanie i godzina lotu)są do tego żeby służyć jako taksówka do rozwożenia panów oficerów do domów!
Ekspresy kursują i do Krakowa i do Poznania.
Podobno wszyscy jesteśmy równi ale jak ja jadę na szkolenie lub w delegacje to nikogo nie interesuje jak tam dotrę (czasami nawet na drugi koniec Polski) - jestem rozliczany z każdej złotówki - bo przecież korzystam z funduszy budżetu państwa i muszę być oszczędny.
Ten lot nie był planowy, Ci Panowie nie zabrali się przy okazji bo samolot coś transportował. Ktoś władny nadużył przysługujących mu uprawnień, miał gdzieś koszty jakie ponosi z tego tytułu budżet państwa. No i sobie polecieli.

Cholera mnie bierze gdy widze takie przykłady niegospodarności rzędu kilkudziesięciu tysięcy złotych (doliczając stratę samolotu, odszkodowania - to już pewnie będą miliony) - a dla zwykłych obywateli nie ma paru złotych na podwyżki.

Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.01.2008 11:32:30 przez Cavisia.

28.01.2008 11:30:53
Qmar
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 4
Portfel: 3,541

ostatnie zdanie PJU jest bardzo trafne i dobrze napisane popieram

ja bym tam ich pociągiem puscil dlugo by im nie zeszlo i by raczej mieli z tego korzysc

a mogli by juz przestac w mediach tego wspominac bo to nudne sie robi i napewno nie przyjemne dla rodzin ofiar

28.01.2008 18:48:54
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Online
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Wg mnie migawka w telewizji (znicz) były wystarczającym elementem przypominającym o tragedii. Dodam, że jak dla mnie - to za dużo jest niewiadomych, plotek i pogłosek i tym, co sie stało, kto z kim, kiedy, itepe. Skupiłem się na tym - zginęło wiele osób. I było mi przykro. Ale to moje włąsne przeżycia, były autentyczne - a odniosłem wrażenie, że 'państwo' (?) - i oczywiście MEDIA - usiłują zrobić tragedię obowiązkową dla wszystkich i stworzyć jakieś mamidło, że CAŁĄ Polska łączy się w bólu. Wyszło z tego fałszerstwo i na dodatek spadło znaczenie pojęcia 'żałoby narodowej'.

30.01.2008 09:40:19
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: