Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (4):« Pierwsza < Poprzednia 1 2 3 [4] Ostatnia »
Zakon Rycerzy Boju Dnia Ostatniego
AutorWiadomość
Padlinka

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 1
Portfel: 1,431

ja nie rozumiem czym sie te topiki roznia co ??
Qmar medo ale ja juz swoje 1 co prawda pseudo ale spotkanie zaliczylam Tongue i pewnie tez sie zajzy

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
23.05.2007 18:30:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Tomasz z Łańcut

*

Reputacja: 0
Portfel: 50

Ja równiez zapraszam na nasze spotkania - im nas więcej tym lepiej.

Canis mortus non mordet
28.05.2007 17:11:48
Anna Dayl

Portfel: 12

Hm. Smile Oto malutkie podsumowanie z tegorocznej Boguchwały Smile

Oto Saszko Wężopysk, Magnus Dominus Zakonu, rozpoczyna rozpoczynanie turnieju Smile, razem z panem Hyginusem (Minusculus Dominus Zakonu), Lupusem de la Scazą, komturem Krakowa, Chorążym, panem Bartoszem, oraz komturem Krosna - Morkulfem.

W tym roku dotarli do nas także ludzie z Dalekiego Wschodu - tutaj Trzeci Najemny Oddział Piechoty Japońskiej.

Turniej bojowy późnych - Sławomir z Drużyny Trzech Archaniołów walczy z jednym z ludzi z Opolskiego Bractwa Rycerskiego.

Rycerzom zmęczenie dało się we znaki...

Nie zabrakło ciekawych konkurencji... Tutaj przeciąganie liny, w zabłoconych szrankach. Ubaw, poza samymi uczestnikami, miała także publiczność...

Jedną z konkurencji, którą chwalili sobie uczestnicy Turnieju, były zawody łucznicze...

A tu już zapasy... W błotku Smile... Zapasy zapasami, ale oni chyba po prostu chcieli mieć gładką skórę Biggrin

Odbył się także niezapomniany pokaz katowski.

Łucznicy przygotowują się do obrony murów.

Narada obrony przed wielką bitwą.

Do ataku!

Po bitwie był czas także i na tańce.

[Ze względu na nieprzyjemne sceny klęski braci atakującej, oszczędzimy forumowiczom tego widoku... Smile]

Nie mogło zabraknąć także fireshow!

Wszystkie zamieszczone tutaj zdjęcia zostały zrobione przez naszego Zakonnego Fotografa Mariusza Prawego Smile

Zakon Rycerzy Boju Dnia Ostatniego / Drużyna Trzech Archaniołów / DE CHOCHLAS Animatedwink
28.09.2007 09:05:37
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Suuuuuuuuuper FOTKI Smile A imprezka - jak widac dzięki fotkom - musiała byc rewelacyjna Smile
Anna Dayl, Dzięki wielkie za fotki i słowna relację z wydarzenia Smile

28.09.2007 11:48:47
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
rudzia

*

Reputacja: 5
Portfel: 2,409

wywaliste zdjęcia. Imprezka musiałą się ładnie kręcić Animatedwink kurcze...tyle się dzieje,...szkoda, że nie mogę być w kiku miejscach na raz Tongue :hihi:

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
28.09.2007 12:20:35
Anna Dayl

Portfel: 12

Nie ma za co. To i tak niewiele, przy tej ilości zdjęć, którą Mariusz zwykle robi - tu 563...

W każdym razie mam nadzieję, że za rok jeszcze więcej osób zawita na nasz Turniej Smile

- - - -

A to kolejna impreza w naszym (i nie tylko) wykonaniu w rejonie, a mianowicie malutkie sprawozdanko ze średniowiecznej wioski Rakszawa (chociaż jak podkreślały kilkakrotnie panie prowadzące całą imprezę, Rakszawy w średniowieczu nie było Biggrin)

Straganik De Chochlas, a przy straganiku Eleonora, razem z Curatorem Drużyny Trzech Archaniołów, panem Wojciechem z Rzeszowa. A na kramiku bransoletki, kolczyki, tkaniny lniane...

A tu Wojciech, wódz Dzikich Kłów, porywa kucyka i stanowczo rząda od wszystkich kobiet, żeby się na nim przejechały (na kucyku, a nie na Wojciechu Biggrin). Tutaj akurat pani Breena Smile

O proszę, a tu ja Biggrin Pichcę przy "średniowiecznych garach" Tongue coś do zjedzenia dla naszych głodomorów. Mój znajomy zawsze mi powtarza, że baby to tylko do garów... No to spełniam swoją funkcję. Zdjęcie zrobione przez Falkhora Biggrin

A tu jawne zaprzeczenie teorii, jakoby do garów nadawały się tylko baby. To co ja przypaliłam, wyczyścić musieli Mariusz Prawy z Brakiem. A pani Breena pilnuje Biggrin

O, o... Tyrker uczy Fiołka walczyć... Nie do końca wiadomo, czy robił to świadomie - przecież nauka jednej z, i tak już siejących postrach Chochelek, grozi otoczeniu zagładą... Smile

Do dzisiaj nie wiem, co pana Sławomira tak zdziwiło. Biggrin

No i jak to na naszych pokazach bywa... tańce...

... walki...

... i strzelanie z łuku.

P.S. Mam nadzieję, że się zacny Falkhor nie pogniewa na mnie, skromną dziewuszkę, o to zdjęcie? Smile

Zakon Rycerzy Boju Dnia Ostatniego / Drużyna Trzech Archaniołów / DE CHOCHLAS Animatedwink
28.09.2007 13:15:09
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Ależ skąd Smile Ja? Się obrazić? Za tak szczytne wykorzystanie mojego miernego zdjęcia? Tongue Tongue hehe Smile Było wesoło, ja tam byłem, nie piłem, ale słowa potwierdzam. Oby częściej Smile

Nie obyło się co prawda bez 'ozdobników'

które na szczęście posuzmiały tylko na początku imprezki a potem zniknęły gdzies w oddali niesione... no nieważne Tongue

Do następnego Biggrin :lol-sweat:

01.10.2007 18:01:41
Zuziaaa

*

Portfel: 1,399

ehhhhhhhhhhh jak bardzo bardzo bardzo zaluje ze nei moglam w tym roku byc na Boguchwale Sad Sad Sad napewno bylo genialnie - ubiegłoroczna wspominam niezwykle milo Smile

P.S.
tak zapytam - macie moze jakies filmiki z tej imprezy ? jesli tak to moze moglabym prosic o kontakt na PW? Smile

Czasem trzeba kogoś ugryźć, żeby poczuć się lepiej .......
04.10.2007 18:36:00
Tomasz z Łańcut

*

Portfel: 50

Co roku organizujemy kilka, a w porywach kilkanaście licząc pokazy i pikniki takich imprez w okolicy Łańcuta - a wy co - tylko potraficie napisać, że na Boguchwale być nie możecie - bo akurat macie ważne... cóś. Ludzie - ja pracuję, mam remont w domu i znajduję czas na bycie komturem i prowadzenie w Łańcucie grupy Zakonu.
Chcieć to móc - a większości młodych się po prostu NIE CHCE i zwalają na brak czasu itp.
Jeśli ktoś faktycznie chce poznać ruch rycerski od podszewki to zapraszam na spotkania w piątki o 17:30 w MDKu w Łańcucie lub o 18:30 w WDKu w Rzeszowie.
Może w przyszłości to zdjęcia z wami będą tu prezentowane tak jak zdjęcia ze mną i moimi przyjaciółmi w tym z ludźmi z Łańcuta i okolic.

Canis mortus non mordet
17.10.2007 13:18:39
Xargos

Portfel: 11

Salve!
Fotki w porządku! Thumbup

Pozdrowienia od braci zakonnej z Pomorza!

Pro Fide!

ZAKON WOJSKOWY ŚW.JANA CHRZCICIELA

10.11.2007 21:20:20
Padlinka

*

Reputacja: 1
Portfel: 1,431

znalazlam male uzupelnienie do zdjec Anny Dayl ;]

galeria

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
11.11.2007 12:06:39