Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (3):« Pierwsza < Poprzednia 1 2 [3] Ostatnia »
Żądamy WF bez ocen!
AutorWiadomość
Megg
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Status: Offline
Reputacja: 2
Portfel: 1,397

Zajęcia rekreacyjne są bez ocen. Jestem przeciwna zniesieniu ocen z WFu ale jestem za większą wyrozumiałością i sprawiedliwszym ocenianiem. Oczywiście czasm sie nie dziwie nauczycielom bo ludzie w przeróżny sposób kombinują. Ale jak z każdego przedmiotu zdażają się nauczyciele niesprawiedliwi.

Przecież noc właśnie sprawia że wiesz co to dzień,
A ciszy zawdzięczasz że piękniej brzmi pieśń,
Więc czekaj cierpliwie a ziści sie sen...
Życie trwa...
04.09.2007 20:42:38
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
magdaaa

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
Portfel: 524

Kuru

Cytat:
Jak nie widziałem, tak nadal nie widzę sensownych argumentów dla których WF powinien być obowiązkowy.

Człowiek powinien miec prawo decydować, czy chce uczęszczać na WF.

Jak ktoś chce to niech sobie uczęszcza na WF, ale nie wymuszajcie tego na osobach które uważają, że WF nie niesie ze sobą korzyści wiedzy... lub po prostu mają ten przedmiot w d***e.

Tak każdy może napisać o każdym przedmiocie, ja nie widzę sensownych argumentów za tym, żeby się uczyć tabliczki mnożenia bo mogę skorzystać z kalkulatora, Ty nie musisz chodzić na WF bo wali Ci czy masz prosty kręgosłup czy nie, czy dobrze się rozwijasz czy nie. I na WFie uczysz się nie tylko jak się w coś gra, ale kształtują się pewne cechy typu umiejętność pracy w zespole, cierpliwość itd. Ale to tylko moje jakże głupie zdanie, ja to w ogóle głupia jestem, takie głupie te moje argumenty. Ale to przecież nie moja wina, że urodziłam się taka głupia...

Nikt nie zasługuje na Twoje łzy, a kto na nie zasługuje na pewno nie doprowadzi Cię do płaczu...
04.09.2007 21:35:54
Kuru

*

Portfel: 1,066

magdaaa napisał(a):
Tak każdy może napisać o każdym przedmiocie, ja nie widzę sensownych argumentów za tym, żeby się uczyć tabliczki mnożenia bo mogę skorzystać z kalkulatora, Ty nie musisz chodzić na WF bo wali Ci czy masz prosty kręgosłup czy nie, czy dobrze się rozwijasz czy nie. I na WFie uczysz się nie tylko jak się w coś gra, ale kształtują się pewne cechy typu umiejętność pracy w zespole, cierpliwość itd. Ale to tylko moje jakże głupie zdanie, ja to w ogóle głupia jestem, takie głupie te moje argumenty. Ale to przecież nie moja wina, że urodziłam się taka głupia...

Słuchaj tutaj twoje argumenty są nadwyraz jak lokata.... Z wielką niechęcią kilka ripost:

"Tak każdy może napisać o każdym przedmiocie," - trochę logiki nie zaszkodzi. Jeżeli nadal nie zrozumiałaś w czym jest problem to nie sądzę, by to nastąpiło w przyszłosci. Ale by okazać ufność w ludzki rozum dam małą podpowiedź: matematyka to nie wf... znajdź różnice...

"żeby się uczyć tabliczki mnożenia bo mogę skorzystać z kalkulatora" - bez komentarza... :nerd:

"Ty nie musisz chodzić na WF bo wali Ci czy masz prosty kręgosłup czy nie," - dziwne... w podstawówce chodziłem na WF i tak mam krzywy kręgosłup (tak samo jak spora część społeczeństwa). A czy u pozostałych ludzi kręgosłupy się wyprostowały od WF-u ? Pamiętajmy, że mam prawo "walić" to czy mam krzywy kręgosłup... mam prawo miec krzywy kręgosłup...

"czy dobrze się rozwijasz czy nie" - przedkładam rozwój umysłowy ponad rozwój fizyczny. Rozwój fizyczny mam czterech literach z czystego lenistwa. Jak umrę na chorobę serca spowodowaną złym stanem zdrowia (co jest bardzo porawdopodobne), to nie będę tego zwalał na brak WF-u w szkole, lecz na całokształt świadomie podjętych decyzji o braku uprawiania sportu i złym odżywianiu.

"ale kształtują się pewne cechy typu umiejętność pracy w zespole," - Piękny argument... W LO brałem udział w pewnym grupowym konkursie z wiedzy o UE... Wedle twojej definicji, to powinienem mieć problemy z pracą w grupie... ...cała grupa (poza mną) olała konkurs, a ja jako jedyny wykazałem inwencję... Tak więc twój argument jest chybiony, gdyż właśnie wierni fani sportu, mieli problemy z pracą w grupie, jak i problem z jakąkolwiek pracą - nie znaczy to, że sport był tego wyznacznikiem.

Jedyne co może tworzyć WF to "kółka wzajemnej adoracji" określonego sportu/drużyny sportowej.

04.09.2007 21:59:53
Megg
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 2
Portfel: 1,397

Kuru,

Cytat:
"Tak każdy może napisać o każdym przedmiocie," - trochę logiki nie zaszkodzi. Jeżeli nadal nie zrozumiałaś w czym jest problem to nie sądzę, by to nastąpiło w przyszłosci. Ale by okazać ufność w ludzki rozum dam małą podpowiedź: matematyka to nie wf... znajdź różnice...

Zajęcia ruchowe, nawet berek czy jakieś zabawy dla ruchu powinny być obowiązkowe dla wszystkich bez dwóch zdań. W gimnazjum miałam zajęcia rekreacyjne. I uważam że choć 1 godz. w tyg powinna być. WF jest obowiązkowy, to dobrze. Zapewnia zdrowy rozwój. A krzywy kręgosłup ... - ta wada może pojawić się z przeróżnych przyczyn i to mimmo że ma się bardzo wysoką sprawność ruchową i dbrze sobie radzi sie na lekcjach WFu.

Co innego jeżeli komuś nie chce się ćwiczyć, lub przez społeczeństwo klasowe nie chce. Oczywiście możnaby mówić o zmianie ilości godzin WFu w tygodniu itd.

Nie lubiłam WFu bo u nas rozgrzewka zawsze była okropna, że potem jak się grało w kosza to ta gra była lekko w zwolnionym tempie Tongue niemiłe wspomnienia.

Prawda, WF jest osobliwym przedmiotem i wlicza się go w średnią. Zastanawiam się czy nie byłoby dobreym pomysłem nie wstawianie żżadnych ocen z WFu. Kto nie chce nie starałby się, a kto chce starałby się dla wyników. A i takie i takie osoby są, a te dla których WF to normalny WF traktowałyby te zajęcia z zabawą...

Pozdraawiam Smile

Przecież noc właśnie sprawia że wiesz co to dzień,
A ciszy zawdzięczasz że piękniej brzmi pieśń,
Więc czekaj cierpliwie a ziści sie sen...
Życie trwa...
05.09.2007 07:12:32
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Kuru, Krótko mówiąc - jedni kochają WF i muszą się uczyć matematyki. Inni kochają matmę, muszą się uczyć WFu. ja się cieszę, że 'siłowo' musiałem uczyć się np. matmy. Bo jakbym miał ją wybrać, to bym jej nie wybrał. Na studiach masz wolność wyboru Smile Poza tym widać, że miałeś po prostu kiepski WF i tyle...

05.09.2007 07:29:27
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Bake

*

Reputacja: 5
Portfel: 335

WF bez ocen? dlaczego? zawsze jakiś doping...

ja zawsze miałem 3 Biggrin

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
05.09.2007 14:12:32
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6
Portfel: 4,364

Bake napisał(a):
WF bez ocen? dlaczego? zawsze jakiś doping...

Dokładnie! Ja zdecydowanie się sprzeciwiam takiemu stanowi rzeczy - wf powinien, musi i ma być stopniowany, kondycja oceniana a Polacy mają ruszać kupry a nie tylko iśc do lekarza po lewe zwolnienie i zapychac się chipsami. Aktywność fizyczna jest niezmiernie ważna dla naszego organizmu, stanu zdrowia i samopoczucia, dlategoż musimy mieć jakiś bodziec, by zacząć aktywnie życ, a szczególnie w okresie szkolnym, kiedy nauka przysłania wszystko, nawet ideę pójscia na spacer :nerd:

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
29.09.2007 23:45:48
Kuru

*

Portfel: 1,066

ziomalka, a ty tygodniowo ile godziń poświecasz na ćwiczenia ?

30.09.2007 12:09:17
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Kuru napisał(a):
a ty tygodniowo ile godziń poświecasz na ćwiczenia ?

Ja staram się codziennie ćwiczyć ok pół godziny na twisterze Tongue Tongue Tongue
Plus 100 brzuszków kazdego wieczora - to moje nowe od-październikowe postanowienie Smile

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
30.09.2007 21:27:49
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

ziomalka, 100 brzuszków? Rany boskie Tongue

WF bez ocen? Mija się to z celem. Oceny są bardzo motywujące - tylko że nie chodzi o osiągi względem klasy, tylko indywidualne poprawianie 'osiągów'. Jeden facet wyciśnie na początku 50kg, potem 70, i dobije do 90kg. Inny... 30... 40... i dla niego 50kg to maks.

01.10.2007 17:13:27
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Falk - po pewnym czasie naprawde nie czuć, że jest aż tyle tych brzuszkófffff... :letssin:

Falkhor napisał(a):
Oceny są bardzo motywujące - tylko że nie chodzi o osiągi względem klasy, tylko indywidualne poprawianie 'osiągów'. Jeden facet wyciśnie na początku 50kg, potem 70, i dobije do 90kg. Inny... 30... 40... i dla niego 50kg to maks.

A ten z najgorszym wynikiem będzie ćwiczył by osiągnąć lepsze wyniki - dlategoż wf z ocenami TYLKO I WYŁĄCZNIE!

Pozdr. :kiss:

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
04.10.2007 20:53:40
Odpowiedz Napisz temat