Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zabytki Łańcuta i miejsca warte zobaczenia
30.10.2006, 13:21:03
Zabytki Łańcuta i miejsca warte zobaczenia
Łańcut oprócz wspaniałego Zamku ma też mase innych miejsc które warto odwiedzić Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

pomysł na topic przyszedł mi do głowy gdy bezskutecznie starałam sie znależć w internecie informacje o miejscu pochowania Potockiego oraz o najstarszych nagrobkach w Łańcucie.

Na stronie UM są informacje nt. zabytków, ale trochę mało wyczerpujące.

Np czy na Moniuszki jest cmentarz żydowski ? które budynki sa najstarsze i które warto zobaczyc ? jakie miejsca warto odwiedzic ?

Zaproponujcie cos Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Byc moze dla mieszkanców Łańcuta sa to rzeczy oczywiste ale poniewaz jestem z okolic to tak naprawde o Łańcucie wiem malo ... Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Zdjecia mile widziane Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Czasem trzeba kogoś ugryźć, żeby poczuć się lepiej .......
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
30.10.2006, 14:04:52

Można zwiedzic Synagoge - niedaleko Asi (na przeciwko Grego)
Cmentarz żydowski jest na ulicy Moniuszki (mieszkam niedaleko tak jakby ulice wyzej) ale otwarty jest tylko podczas przyjazdu ów żydów zeby sie modlili itd bo niby ktos tam wazny dla nich jest pochowany
Mozna zwiedzac zamek i powozownie ale to kazdy chyba wie ^^
Hmm z takich bardziej historycznych miejsc to nie wiem co jeszcze mozna zobaczec w Łańcucie jak cos sobie przypomne to dam znać.

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
30.10.2006, 14:13:53

W sumie to miał powstać dział dla turystów, zę tak powiem, ale nie tylko - także dla mieszkańców o tym, co warto zoabczyć w naszym mieście, co jest co, skąd, kto, gdzie, kiedy, itp. Coś na kształt przewodnika. Artykuły pisaliby... Forumowicze Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji A jak Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji A potem arcy kapryśna komisja zatwierdzałaby owe teksty i... ale jesli ktoś chce - nie już pisze Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Pozdro.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
30.10.2006, 14:16:43

ups to sie pospieszylam ? nic nie stoi na przeszkodzie przeniesienia potem tego tamatu w odpowiednie miejsce Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

a jak to jest z nagrobkami na cmentarzu w Lancucie ? ktore, w jakiej czescie sa najsatrsze ? wogole chcialabym zeby mnie ktos po lancuckim cmentarzu oporowadzil Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Czasem trzeba kogoś ugryźć, żeby poczuć się lepiej .......
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy