Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
ZA MDKiem - nieformalne sympozjum imprezowe
AutorWiadomość
Demonesssa

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 395
ZA MDKiem - nieformalne sympozjum imprezowe

witam

byl taki temat o pubie millenium ale ja nie chce tu o nim pisac tylko o czyms innym a mianowicie o tych jego slynnych tylach - dlatego slynnych bo tam jest niezly balagan i wogle najczesciej wieczorami jak jest cieplo to sie robi tam menelandia.

mnie sie to nie podoba tak samo jak chlanie wodki w parku takimi grupami bo jak sobie ktos tam z papierka pije piwko ukradkiem to jest oki ale to co sie dzieje za milelnium a dokladniej za MDKIEM jakby nie bylo DOMEM KULTURY to mi sie nie podoba

poprosilam kogos o zrobienie fotek sama nie mam jak wiec daje je tu pod spodem do poogladania - to TYM POWINNI SIE zajac radni a nie lokalem ktory na prawde wg mnie dba o klientow i nowy wlasciciel jest w porzadku.

co wy na to?

Demon - Istota zawieszona pomiędzy dobrem a złem.
12.04.2007 19:15:27
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Fotki zostały zrobione o poranku, 12. kwietnia 2007. ja dodam póki co od siebie tylko tyle, że Wino Ostrowia w charakterystycznym ekhem prawie ekologicznym opakowaniu się nietłukącym XP oraz resztki po prawdopodobnie balsamie Pomorskim - nie są do nabycia w Millenium...

12.04.2007 19:25:15
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Mariusz Prawy

*

Portfel: 147

W tym roku ma być remont MDKu, więc może zrobią coś z alejkami. W sumie to fajny teren. Można by go zagospodarować jakoś z sensem. Podobno jest plan zrobienia tam placu zabaw.

A co do tego co zastał tam Falkhor - to i tak jest porządek. Wystarczy weekend albo jakaś impreza - szkła, plastików i diabli wiedzą czego jeszcze można zbierać w dziesiątkach kilogramów.

No i nie zapominajmy o "ważnej" fukcji terenów zamdk'owskich... Czyli ogólnouczniowska palarani przed, po i w trakcie szkoły. Aż dziwne, że jak policja stoi na parkingu nie przejdzie się czasem tam.

Zakon Rycerzy Boju Dnia Ostatniego komturia łańcucka
12.04.2007 23:40:27
lukascompl

*

Portfel: 149

Niech to ktoś posprząta z zakładu miejskiego MPGK- to przecież srodek miasta- obok świątyni kultury, a te zdjęcia pokazują brak jakiejkolwiek kultury.

27.04.2007 13:07:45
PJU

*

Portfel: 69

W kwestii Pubu Millenium, pozwole sobie przytoczyć uchwałę Rady Miasta Łańcuta (żródło SP BIP UM Łańcut):

UCHWAŁA Nr XLII/259/2006
Rady Miejskiej w Łańcucie
z dnia 20 października 2006 r.

w sprawie zasad usytuowania na terenie miasta Łańcuta miejsc sprzedaży i podawania napojów alkoholowych

Na podstawie art. 18 ust. 2 pkt 15 ustawy z dnia 8 marca 1990 r. o samorządzie gminnym ( Dz. U. z 2001 r. Nr 142, poz. 1591 z późn. zm.) oraz art. 12 ust. 2 i art. 14 ust. 6 ustawy z dnia 26 października 1982 r. o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi (Dz. U. z 2002 r. Nr 147, poz. 1231 z późn. zm.) Rada Miejska w Łańcucie uchwala co następuje:

§ 1. Ustala się następujące zasady usytuowania na terenie Miasta Łańcuta miejsc sprzedaży i podawania napojów alkoholowych:
1) Miejsca sprzedaży napojów alkoholowych przeznaczonych do spożycia w miejscu jak i poza miejscem sprzedaży powinny być usytuowane w odległości większej niż 50 metrów od granic szkół, przedszkoli, żłobków, kościołów, kaplic, cmentarzy.
2) Odległość mierzona jest najkrótszą drogą dojścia od zewnętrznego wejścia do punktu sprzedaży do granicy posesji na których są usytuowane obiekty o których mowa w punkcie 1.

§ 2. Dopuszcza się sezonową sprzedaż napojów alkoholowych do 4,5% alkoholu i piwa na zewnątrz lokalu gastronomicznego w tzw. „ogródkach piwnych” w ramach posiadanego zezwolenia na sprzedaż napojów alkoholowych przeznaczonych do spożycia w miejscu sprzedaży.

§ 3. Zabrania się sprzedaży, podawania i spożywania wszelkich napojów alkoholowych na terenie kąpielisk otwartych oraz ogólnodostępnych zorganizowanych placów zabaw.

§ 4. Wykonanie uchwały powierza się Burmistrzowi Miasta Łańcuta.

§ 5. Traci moc uchwała Nr XXXVI/238/97 Rady Miejskiej w Łańcucie z dnia 24 października 1997 roku w sprawie określenia zasad usytuowania na terenie miasta Łańcuta miejsc sprzedaży i podawania napojów alkoholowych oraz warunków sprzedaży tych napojów.

§ 6. Uchwała podlega ogłoszeniu w Dzienniku Urzędowym Województwa Podkarpackiego i wchodzi w życie po upływie 14 dni od daty jej ogłoszenia.

Jak dla mnie Millenium nie powinno wogóle istnieć, tym bardziej jeśli na przylegającym terenie powstałby plac zabaw dla dzieci. Bo nie dość, że tak knajpa znajduje się w miejskim centrum kultury - a z kulturą nie ma nic wspólnego (rozumiem kawiarnię - jak było kiedyś,czy pizzerię), to jeszcze jest w bezpośrednim sąsiedztwie szkoły.

27.04.2007 13:41:03
edek

Portfel: 18

proszę się czepić prądu a zostawić milenium - bardzo fajny lokal i jego lokalizacja. a zamiast placu zabaw można by tam z tyłu zrobić skatepark i wszystko było by spoko loko.

16.07.2007 16:44:15
rudzia

*

Reputacja: 5
Portfel: 2,409

edek napisał(a):
milenium - bardzo fajny lokal

zgadzam się...też bardzo lubie tam chodzic Animatedwink zwłaszcza ze znajomymi

A fotki w sumie to się nie zdziwiłam bo ja tam codziennie chodziłam to wiedziałam jak to mniej więcej wyglada. No coż to że miasto z ntym nic nie robi to chyba świadczy o tym, że albo lekceważa problem albo go wogole nie widza :/ fajnie by bylo jak bgy ktoś zobaczyl te fotki moze by cos wtedy ruszylo z miejsca

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
16.07.2007 20:32:55
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6
Portfel: 4,364

rudzia napisał(a):
No coż to że miasto z ntym nic nie robi to chyba świadczy o tym, że albo lekceważa problem albo go wogole nie widza :/

Chyba razcej - dość dobrze udają, że nie widzą Animatedwink
To po raz kolejny świadczy o naszym podejściu do utrzymywania miasta w porządku i nie zaśmiecania go, straszne jest to, że MY, mieszkańcy - nie zwrocimy na to uwagi do tego stopnia, by coś z tym poczynic w kierunku doprowadzenia do porządku.

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
16.07.2007 21:52:03
Falkhor
Administrator
*

A 'sympozjum' kwitnie... jakoś nie widac, aby radni zajęli się tym, co się dzieje ZA MDKiem. A co do samego PUBu - tam rpzecież nawet nie ma mocnych alkoholi. Tylko piwo. Jest też ochrona. Do tego często organizowane imrpezki jak najbardziej kulturalne... szef YAMAHY pisał zaświadczenie, ze nikt z rodziców nie uskarżał się na lokal. Dlatego po rpsotu ciężko mi zrozumieć wykluczenie z naszego rynku 'kulturalno-rozrywkowego' lokalu, który na włąsną rękę coś do miasta wnosił :/

18.07.2007 10:04:36
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Bake

*

Portfel: 1,335

widać że impreza była na całego Biggrin

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
26.07.2007 19:11:31
Guest
Unregistered

Portfel:

widać że ludzie niemają co robić ;/ piją tyle alkocholu i robia robote a pużniej po nich trzeba sprzątać;]

29.07.2007 19:18:42
Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
rudzia

*

Portfel: 2,409

Aj Sad szkoda, że chcą zamknąc ten pub, bo to był naprawdę świetny lokal...cóż widac nasza władza nie wie co dobre :/

Falkhor napisał(a):
Dlatego po rpsotu ciężko mi zrozumieć wykluczenie z naszego rynku 'kulturalno-rozrywkowego' lokalu, który na włąsną rękę coś do miasta wnosił

tak naprawdę nigdy chyba tego nie zrozumiemy :/ Ale jak ten facet niczego nie zdziałał to my tymbardziej niczego w tej kwestii nie osiągniemy :/ a szkoda Sad

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
03.08.2007 16:18:55
Bake

*

Portfel: 1,335

millenium 2 fajny? hmmm jak dla mnei żularnia :/

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
03.08.2007 18:30:10
Falkhor
Administrator
*

Bake, Tzn. raczej restauracja... bar szybkiej obsługi. tam nie posiedzi tak fajnie, jak w '1'.

03.08.2007 19:07:12
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: