Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wyższość rasy ?
07.09.2007, 21:36:26

Qmar napisał(a):hmm rdzenny niemiec jest aryjczykiem a rdzenny polak słowianinem - jesli sie nie myle to tez mozna nazwac rasą - wg Hitlera rasa aryjska była lepsza od innych dlatego eliminował żydów m.in. - czyli mamy rasy nie tylko w pojeciu biała czarna żółta...

Wybacz, ale dla mnie są to brednie.

Aryjczyk, słowianin... to tylko grupy etniczne... nie rasy... Jakie cechy mają niby ci aryjczycy i żydzi ? Aryjczyk blond włosy człowiek o błękitnych oczach, a Żydzi to niby tylko czarne włosy i haczykowate nosy ?

Co jeżeli w (jak to określiłeś) słowiańskiej rodzinie urodzi się dziecko o pięknych blond włosach i błekitnych oczach...? Weźmiesz cyrkiel (jak to robili niemcy) zmierzysz długość nosa, rozstaw oczu, wedle próbek określisz kolor błękitu oczu... popatrzysz w tabelkę i powiesz: "Aryjczyk !"

Pozdrawiam.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
07.09.2007, 23:01:19

Kuru, mi chodzi o ogolne cechy - kazdy inaczej postrzega rase. Ja zadałem pytanie dotyczace rasy jakiej okreslilem.

Znam kilka pojec ras

rasa ze wzgeldu na kolor skory
rasa - ze wzgledu na cechy budowy ciala (jak sam oceniles w poscie wyzej)
rasa - ze wzgledu na miejsce wystepowania danej grupy ludzi

Nie mam zamiaru zglebiac sie w dokladne sprawdzanie kto nalezy do jakiej rasy

zadalem tylko pytanie czy sytuacja o ktora pytales w 1 poscie 'Wyzszosc rasy?' moze dotyczyc roznic miedzy rasa-roznicą w wygladzie czy tylko w kolorze skory ? chcialem aby inni userzy tez cos na ten temat napisali Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy