Odpowiedz  Napisz temat 
Strony (3): « Pierwsza [1] 2 3 Następna > Ostatnia »
Wyścig
Autor Wiadomość
pablo

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
nfm: 546
Wyścig

Napewno większość z was prowadzac czasem samochód stojąc na światłach na skrzyżowaniu spogląda na pojazd obok. Przebiega wtedy przez myśl kto zareaguje szybciej na zielone światło, ja czy kierownik obok, czyj samochód jest szybszy. Prowokujące spojrzenie na kierownika samochodu obok, wzrok na sygnalizator świetlny, adrenalina rośnie, uczucie jak na wyścigu, podkręcamy obroty silnika. ^^" I jest pomarańczowe, zielone i start. Pisk opon, czuć zapach spalonej gumy, ryk silnika. Zaliczyliśmy killa, a może nas zkillowano.
Co o tym myślicie, czy czasem dajecie się sprowokować, co myślicie o tuningowcach?

Proszę się pochwalić swoimi wyczynami. Smile[/b]

Coś się skończyło zanim się naprawde zaczęło. A w głowie wciąż to samo pytanie: Dlaczego?
18.03.2007 14:34:21
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Jaruszczow

*

nfm: 549

Wyczynami chwalić sie nie będe, bo przyjdzie pan policjant i mi mandat wypisze.

Tuning jeżeli dobrze zrobiony to jest OK, z wieśniackiego to juz mi sie śmianie znudziło. Za dużo tego złomu na ulicach. Niestety trzeba sie z tym pogodzić, takie są prawa mody. Ja wyznaje zasade, że skoro nie mam kasy zrobić coś fajnego, nie nie robie chały za grosze.

Start pod światel traktuje jako urozmaicenie jazdy, ale nie szpanuje podkręcajac obroty silnika

Whispering voices in my head, Sounds like they're calling my name
18.03.2007 14:55:20
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4
nfm: 16,039

Nigdy mi się takie coś nie zdarzyło - w sensie nawet myśl o tym, by się ścigać... Dawno temu ktoś mnie prowokował... no i sobie pojechał z piskiem opon, a ja tak jak gdyby nigdy nic Tongue Tongue Tongue I nie czułem się źle Smile

18.03.2007 15:30:12
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Teddy_85

*

nfm: 272

Hmm - z racji klasy auta jakie posiadam Animatedwink nie miałem jeszcze takiej sytuacji... Zresztą uważam że jest to niepoważne, dziecinne - nic dobrego nie wnosi, oprócz ewentualnej satysfakcji, chęci rewanżu ze strony tego "wolniejszego" i... znowu światła, znowu wyścig...

Jak ktoś ma problemy z dowartościowaniem, to niech się wyżywa gdzieś na jakimś zamkniętym, odseparowanym miejscu, a nie stwarza zagrożenie dla otoczenia Smile

18.03.2007 15:42:32
Bake

*

Reputacja: 7
nfm: 2,893

czysty IDIOTYZM, prze4z takich wlasnie PALANTOW na naszych ulicach gina ludzie.

Czy tak trudno zrozumiec ze drogi publiczne to nie tor wyscigowy?

Dzieci sie na oglady badziewnych filmow (szybcy i bla bla" i tuninguja golfy 2 - spojlery przycieniane szyby TUNING PARTY!

puknij sie w pusta lepetyne raz drugi to moze zrozumiesz ze niektorzy chca jechac bezpiecznie i zgodnie z przepisami. A jak chcesz sie zabic wskocz pod Tira, mnie mojej rodziny znajomych w Twoje "TUNINGOWANIE" nie mieszaj.

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
18.03.2007 17:01:41
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Falkhor
Administrator
*

ja bym tak dodał krztyne tego, że nie wszyscy tuningujący miłośnicy saochodów to... zboczeńcy na punkcie rywalizacji i szybkości na publicznych drogach. Ale to tylko taka uwaga, żeby nei generalizować Smile

Osobiście również nie pochwalam wyścigówek na drogach publicznych, ale... niektórzy tak robią i widać Pablo dla nich utworzył ten temat. Może to była prowokacja Animatedwink albo może odnosi się to do innych świateł niż tych na drogach publicznych na przykład Smile

18.03.2007 19:07:49
Teddy_85

*

nfm: 272

Polecam spacerek w godzinach wieczornych na trasie MDK - PKS. Można spotkać tam niejednego "ułana"... Ciekawe, bo policję to sie tam rzadko widzi - chociaż raz zostałem zatrzymany w tamtych okolicach - ale to nie miało nic wspólnego z jakimkolwiek wykroczeniem Smile

18.03.2007 20:43:12
pablo

*

Falkhor napisał(a):
Osobiście również nie pochwalam wyścigówek na drogach publicznych, ale... niektórzy tak robią i widać Pablo dla nich utworzył ten temat. Może to była prowokacja albo może odnosi się to do innych świateł niż tych na drogach publicznych na przykład

No no co za ostre wypowiedzi aż mi się gorąco robi Shy

Ale tak poważnie chodzi mi raczej o teren zamknięty - tor, prosty odcinek drogi. Wnioskując z niektórych wypowiedzi dochodzę do wniosku że zawody na 1/4 mili są głupie, małoatrakcyjne, że startują w nich sami bezmózgowcy. No sorry ale się z tym nie mogę zgodzi.

Falkhor napisał(a):
ja bym tak dodał krztyne tego, że nie wszyscy tuningujący miłośnicy saochodów to... zboczeńcy na punkcie rywalizacji i szybkości na publicznych drogach. Ale to tylko taka uwaga, żeby nei generalizować

Wielkie dzięki Falkhor, zawsze się zdarzają jacyś idioci ale to margines. Chyba. :letssin:

Coś się skończyło zanim się naprawde zaczęło. A w głowie wciąż to samo pytanie: Dlaczego?
18.03.2007 21:40:48
Jaruszczow

*

nfm: 549

mnie wyścigi na 1/4 mili niezbyt emocjonują. Nieliczny sie kunszt, tylko moc, przełożenia i moment obrotowy, kierowca to sprawa drugorzędna. Osobiście wole rajdy samochodowe.

A czasami samemu lobię późna porą pokonać sobie OS Albigowa Animatedwink

Whispering voices in my head, Sounds like they're calling my name
19.03.2007 08:38:28
Falkhor
Administrator
*

pablo, Wspmniałeś na początku o skrzyżowaniu i światłach, więc skojarzenie mogło być tylo jedno.

W terenie zamkniętym lub po prostu takim, na którym mozna się ścigać jak kto chce - to sa to wyścigi całkiem efektowne. Podobne trochę do skoków narciarskich, bo nie trzeba czekać godizny, zanim zawodnicy pokonają ileś tam okrążeń.

A na dodatek można się ścigać na różne furki, nie tylko na jeden typ seryjny Biggrin

19.03.2007 08:43:17
pablo

*

Jaruszczow napisał(a):
kierowca to sprawa drugorzędna.

I tu się mylisz kierowca to podstawa, bo jak jest dupa co nie umie wciskać sprzęgła jak należy i wrzucać biegów przy odpowiednich obrotach, to nici z całego wyścigu. A poza tym samo auto nie pojedzie.

Falkhor napisał(a):
A na dodatek można się ścigać na różne furki,

To fakt jest kilka klas które zależą od pojemności silnika, a może3 startować każdy kto ma prawo jazdy, aktualne ubezpieczenie na dany pojazd wraz z dowodem rejestracyjnym, odpowiednie wyposażenie według kodeksu, i kask.

Falkhor napisał(a):
pablo, Wspmniałeś na początku o skrzyżowaniu i światłach, więc skojarzenie mogło być tylo jedno.

No faktycznie mój błąd tak mi się skojarzyło, bo najczęściej można spotkać takich panów na ulicy i to niezależnie od wieku - zarówno tych świeżo upieczonych jak i z pewnym starzem Tongue

19.03.2007 11:01:49
Falkhor
Administrator
*

pablo,

Cytat:
To fakt jest kilka klas które zależą od pojemności silnika, a może3 startować każdy kto ma prawo jazdy, aktualne ubezpieczenie na dany pojazd wraz z dowodem rejestracyjnym, odpowiednie wyposażenie według kodeksu, i kask.

Ciekaw jestem, co kryje się pod odpowiednim kodeksem Tongue Boooo tak na mój rozum, to np. można mieć dwa autka o tej samej pojemności, ale całkowicie innych osiągach, prawda? Do tego dodajmy jeszcze owy TUNING, to juz cuda mogą wyjść Smile Z tego względu mi się to podoba. Choooociaz obecnie to i tak decyduje CENA, bo z reguły najlepsze dodatki najwięcej koztują, prawda?

Co innego wyścig seryjnymi przerabianymi tylko i wyłącnzie w ramach samego pojazdu,. czyli bez dodatków Biggrin :eek: :lol-sweat:

19.03.2007 12:03:44
pablo

*

Falkhor napisał(a):
Co innego wyścig seryjnymi przerabianymi tylko i wyłącnzie w ramach samego pojazdu,. czyli bez dodatków

Sorry ale nie bardzo rozumiem. Mółgbyś to rozwinąć.

Falkhor napisał(a):
Ciekaw jestem, co kryje się pod odpowiednim kodeksem

Na wyposazeniu masz mieć gaśnicę, trójkąt, apteczkę itd.

Falkhor napisał(a):
można mieć dwa autka o tej samej pojemności, ale całkowicie innych osiągach, prawda? Do tego dodajmy jeszcze owy TUNING, to juz cuda mogą wyjść

Większość z was penie myśli że tuning to tylko spoljlery itp. A czasem naprawdę trzeba bardzo niewiele aby wzmocnić swoje auto. Niektórzy wzmacniają je w ten sposób że środka auta wylatuje wszysko. Mam tu namyśli fotele poza oczywiście kierowcy, wszystkie obicia - pozostaje goła blacha, zarówno na podłodze, dachu jak i bokach auta, pozbywamy się radia, głośników, i w ogóle wszystkiego co w danej chwili nie jest potrzebne, a tylko niepotrzebnie obciąża auto. Takie wybebeszenie powoduje spore odelżenie auta - a tym samym jest ono bardziej szybsze. O innych sposobach może później. Tongue

19.03.2007 15:27:10
Joy_ride

*

Reputacja: 1
nfm: 736

ale "nic nie zastąpi dużej pojemności silnika chyba że jeszcze większa pojemność"-adam opel

12 stycznia 2013 pierwsze posiedzenie Sejmowej Komisji Śledczej ds. Afery Euro 2012.
19.03.2007 15:46:45
Falkhor
Administrator
*

pablo,

Cytat:
odelżenie

Nie będe nikogo lżył, ale wg mnie to raczej chodiz o odciążenie Biggrin Biggrin Biggrin

Cytat:
Sorry ale nie bardzo rozumiem. Mółgbyś to rozwinąć.

Ok. Chodzi o to, że np. na takich wyścigasz dopuszcza się taki wymóg - spełniony kodeks oraz, przede wszystkim, ta sama marka wozu i pojemność. ALE w grę wchodzi owy głęboki tuning - co kto zmienił LEGALNIE w swoim wozie. tzn. nie, że jeden dopakował go elektroniką i czesciami za 400.000 $, a drugi ma lżejsszą gasnicę i spojler z tyłu Tongue Tongue tylko że można się tak umawiać. Np. ścigamy się dwoma maluchami. Takie, jak je taśma stworzyła Biggrin Ale oczywiście są wyścigi na innych zasadch, nawet niekoniecnzie równej pojemności Smile I chyba o to w tym chodzi Smile startujesz z kim chcesz Smile

Joy_ride,

Cytat:
ale "nic nie zastąpi dużej pojemności silnika chyba że jeszcze większa pojemność"-adam opel

nawet w autach jest czasem tak, ze cała para idzie... w gwizdek Tongue :lmao:

19.03.2007 18:40:13
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

*  Slowacja Online *   *  Forum Miasta Nisko *   *  Forum Gminy Dubiecko *   *  Bulgaria Online *   *  WebMachine.pl - kliknij i wymien sie linkiem *