Odpowiedz  Napisz temat 
Strony (3): « Pierwsza < Poprzednia 1 2 [3] Ostatnia »
Wyścig
Autor Wiadomość
pablo

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
nfm: 546

main napisał(a):
pablo pracy napewno ktos wlozyl kasy napewno tez ale czy blachy ? bo jak znam tego typu zrobione samochody w wiekszosci skladaja sie ze szpachlowki i waty szklanej moze sie myle w tym przypadku ale na 99 % moge sie zalozyc ze grubosc lakierow i szpachli przewyzsza grubosc blachy

Sorki ale się z tobą nie zgodzę, bo jak ktoś decyduje się robić takie coś to auto jest przeważnie rozebrane do goła, i jeżeli podchodzi się do tego z głową a nie szpachlą to w miejsce uszkodzone wspawana jest blacha. Zderzaki to raczej odlew z formy. A wszystko jest na końcu lakierowane przez kogoś kto się na tym zna a nie przez pana Henia w stodole. Animatedwink
Ale jak jest w tym przypadku to nie wiem, ale wiem jak to prawidłowo powinno wyglądać, jeżeli ktoś to robi na poważnie a nie dla pokazania się. Ja wiem że to trochę kosztuje pracy i kasy ale efekt jest o wiele większy, a jaka radość. Smile

Coś się skończyło zanim się naprawde zaczęło. A w głowie wciąż to samo pytanie: Dlaczego?
13.04.2007 08:03:26
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
main

*

nfm: 134

pablo ja tez wiem jak powinno to wygladac profesjonalnie ale zdziwilbys sie jakbys zobaczyl jak wyglada(większa) czesc ospolilerowanych stuningowanych samochodow Animatedwink raz widzialem jak znajomy zdzierał 5cm szpachli z poszerzen Smile a co do zderzakow tuningowych w 99% nie sa to odlewy Smile odlewy moga byc z plastiku typu ABS lub inych wiekszosc spoilerow zrobione jest z maty szklanej + zywica z utwardzaczem+ wyrownianie szpachla i caly zestaw przy zachaczeniu o glebe pęka gdzie tylko moze Smile
dobre zderzaczki produkuje Zender itp podobne firmy ale koszt to np 1000-1500zl za zderzak Smile x2 + progi + spoiler+ lakierowanie i wychodzi naprawde pokazna kwota Smile

15.04.2007 13:38:33
pablo

*

nfm: 546

main napisał(a):
pablo ja tez wiem jak powinno to wygladac profesjonalnie ale zdziwilbys sie jakbys zobaczyl jak wyglada

widzę że kolega znawca Animatedwink

main napisał(a):
czesc ospolilerowanych stuningowanych samochodow raz widzialem jak znajomy zdzierał 5cm szpachli z poszerzen

To się nazywa wiejski tjuning (edit żeby nikt się nie czepiał słowa tjuning - oryginalna pisownia)

main napisał(a):
Zender

Nie rób tu reklamy a poza tym to jest wiele polskich dobrych firm tuningowych które robią to naprawdę profesjonalnie jeśli tylko wytłumaczysz im o co Ci chodzi :eek:

main napisał(a):
zderzak x2 + progi + spoiler+ lakierowanie i wychodzi naprawde pokazna kwota

Nikt mądry nie rusza tego tematu nie mając kasy. O tym wie nawet dziecko z przedszkola :O

Coś się skończyło zanim się naprawde zaczęło. A w głowie wciąż to samo pytanie: Dlaczego?
27.04.2007 14:37:16
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

*  Slowacja Online *   *  Forum Miasta Nisko *   *  Forum Gminy Dubiecko *   *  Bulgaria Online *   *  WebMachine.pl - kliknij i wymien sie linkiem *