Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (2):« Pierwsza [1] 2 Następna > Ostatnia »
Wyrzucanie cudzych śmieci do osiedlowych śmietników.
AutorWiadomość
blokk

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 150
Wyrzucanie cudzych śmieci do osiedlowych śmietników.

Tak jak w temacie. Ostatnio zauważyłem, że na osiedla wyrzucane są śmieci ludzi, którzy wcale na nich nie mieszkają. Sam dzisiaj zauważyłem na osiedlu przy Wyszyńskiego, a z tego co mi wiadomo to tak się dzieje również na 3 maja i Maczka. A przecież za wywóz śmieci się płaci!!! Dlaczego mieszkańcy osiedl mają płacić za wywóz cudzych śmieci?! Nie lepiej, żeby Spółdzielnia Mieszkaniowa wybudowała śmietniki ogrodzone murkiem i bramką, do której kluczyk mieli by tylko mieszkańcy? Wg. mnie taki pomysł jest najlepszy. A jak jest u Was? Czy też wyrzucają na osiedla, gdzie misezkacie, śmieci spoza osiedla?

12.04.2007 14:32:28
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

blokk, To nie tyle chamstwo, co nawet sprawa nielegalna Smile Dlatego najlepiej zrobić zdjęcie i zgłosić to na policję Smile Że ktoś 'wkrada' mi śmiecie...

To jest wręcz wstyd dla miasta rozwijającego się, że mieszkańcy widzą SENS w niepłaceniu za śmiecie... To na prawdę DZIWNE :O

12.04.2007 17:42:55
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Ahab

*

Portfel: 843

blokk, nawet jak wstęp do tych "przybytków" byłby na klucz, to co stoi na przeszkodzie by sobie kluczyki dorobili... a znając ludzką mentalność to i na złość ktoś by coś nawpychali do zamka...

Oj ile to razy musieli wymieniac zamek w wejściu do piwnicy w pewnym bloku... bo pijaczki chodziły sobie tam ucztować, a nawet zrobili sobie toaletę (ciekawe kto to posprzątał ? :O ). Co ciekawe, wielu takich meneli mieszka w tych samych blokach w których robią syf....

Najlepiej byłoby udokumentować takowe nielegalne wysypywanie śmieci... to samo tyczy się wywalanie śmieci z firm do publicznych koszy na śmieci (te przy słupach).

Liberate tute me ex inferis
12.04.2007 17:43:11
Falkhor
Administrator
*

Ahab,

Cytat:
Najlepiej byłoby udokumentować takowe nielegalne wysypywanie śmieci... to samo tyczy się wywalanie śmieci z firm do publicznych koszy na śmieci (te przy słupach).

W sumei to jedyna metoda walki z tym zjawiskiem Sad A napychanie koszy publicznych to też wstrętny proceder :/

12.04.2007 18:01:13
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
blokk

*

Ci ludzie, których dzisiaj widziałem mieli CAŁY BAGAŻNIK śmieci. :eek: Ludzie powinni się wstydzić. Muszę następnym razem filmik zrobić na kom. Shy A jak coś, to to się na policję zgłasza, tak?

12.04.2007 18:10:07
Joy_ride

*

Portfel: 703

zgłaszać! tępić!

kiedyś miałem fotki koszów co są po mieście do np. latarni przymocowane, pod prawie każdym "reklamówka" ze śmieciami :/

prawie codziennie widzę jak panie z prywatnych firm chodzą wyrzucać śmieci do kontenerów na osiedlu 3 Maja :O nie są to jakieś biedne firmy :]

12 stycznia 2013 pierwsze posiedzenie Sejmowej Komisji Śledczej ds. Afery Euro 2012.
12.04.2007 18:15:35
Falkhor
Administrator
*

blokk, Możesz zadzwonić na policję, ze widzisz jak ktoś nielegalnie pozbywa się swoich śmieci, to wtedy skierują Cie tam gdzie trzeba albo też do hmmm... urzędu miasta - wydział Infrastruktury - i pytać, co z tym robić, na pewno gdzieś Cię przełączą...

A tak wogle to ejszcze kilka fotek z tego, JAk porządnie z odpadami radzą sobie mieszkańcy przy jednej z łańcuckich ulic... (zdjęcia zrobione DZIŚ rano, tj. 12. kwietnia 2007).

12.04.2007 18:22:22
blokk

*

To jest porządek!!! Smile Falkh, Twoja reakcja jest świetna!
Ci ludzie (worki na zdjęciach) jak widzę, dbają o porządek. Worki na plastik, metal... a nie wyrzucanie byle gdzie!!! :wow:

Ja jutro też pojeżdżę rowerem, ale tym razem będę patrzył, czy ktoś nie podrzuca na osiedlach śmieci.

12.04.2007 18:28:54
Ahab

*

Portfel: 843

Falkhor, to mi się podoba ! Szkoda tylko, że tak mało jest kontenerów na stłuczkę i plastiki, a jak już są to często przepełnione...

Liberate tute me ex inferis
12.04.2007 18:37:00
Demonesssa

*

Portfel: 395

Falkhor, Zaczynam sie bac normalnie :hihi: czy ty sie ruszasz gdzies bez aparatu??? Biggrin

te zdjecia to przyklad ze jak sie chce to mozna to zrobic aha i taka uwaga - jak sie segreguje odpady i tak pakuje to wywozenie ich jest chyba o 30% tansze czy jakos tak wiec na prawde warto

nie mowiac juz o tym ze to pomaga po prostu bo latwiej odzyskac makulature

w smieciach nasz przyszlosc albo nasz grob ale i tak jedno nie wyklucza drugiego :lol-above:

Demon - Istota zawieszona pomiędzy dobrem a złem.
12.04.2007 18:55:04
Falkhor
Administrator
*

To ulica moze nie powiem jaka, bo może włąściciele posesji nie chcą się przechwalać Tongue ale nie jest to ani dłuuuga jakaś ulica ani tez w jakimś super reprezentacyjnej cześci Łańcuta. Ot, po prostu ludzie dbają o trawniki, czystośc wkoło i tak to wygląda - tak powinno to wyglądać.

12.04.2007 19:32:36
Joy_ride

*

Portfel: 703

mamy nowego burmistrza Smile my mieszkańcy łańcuta wstydzimy się za reklamówki ze smieciami podstawiane przy koszach ulokowanych przy latarniach na ul. 3 Maja placu Sobieskiego itp.

szkoda że to się dzieje pod oknami burmistrza i nie widzi tego jak turysci oglądć będą piękne zaśmiecone miasto, a każde mieszkanie/firma powinny mieć opłacony wywóz śmieci poniewaz każdy ma jakies smieci.

szkoda bo kilkanascie lat temu w latach 70'tych miasto łańcut było dwókrotnie mistrzem gospodarności Sad

12 stycznia 2013 pierwsze posiedzenie Sejmowej Komisji Śledczej ds. Afery Euro 2012.
18.04.2007 11:55:41
Falkhor
Administrator
*

Joy_ride,

Cytat:
szkoda bo kilkanascie lat temu w latach 70'tych miasto łańcut było dwókrotnie mistrzem gospodarności

heh, to chyba wiedza o tym nei jest propagowana, co by lud nie używał tego jako argumentu i punktu odniesienia...

18.04.2007 13:40:42
marshal

*

Portfel: 15

W ostatnim biuletynie wyczytałem ,że większość mieszkańców miasta czyli 90% domków jednorodzinnych ma podpisaną umowę z zakładem komunalnym)Czyli skąd bierze się podrzucanie ??.Ja myślę,że osoby prywatne , domy jednorodzinne owszem mają podpisane umowy z jednostką wywozową ale wnoszą opłaty tylko za dzierżawe pojemnika a nie płaca za autentyczny odbiór nieczystosci.Dlatego firmy wywozowe powinny obciążaź kosztami właścicieli nawet wtedy gdy kosze są puste,gdyż wiadomo ze śmieci są produkowane i gdzieś wyrzucane.
Drugim istotnym problemem jest przywożenie śmieci do miejsca zamieszkania osób które prowadzą działalnośc gospodarczą.To wstyd ,żeby osoby które są "biznesmenami" nie stać na zapłacenie po kilkanaście złotych miesięcznie za odbiór śmieci.Nie przystoi biznesmenowi takie postępowanie.To hańba. Myślę,że najlepszym rozwiązaniem byłoby ogrodzenie śmietników i klucz dla każdego mieszkańca tak jak to robią przykładowo osiedla w Rzeszowie ( np. spółdzielnia projektant)a na tych co podzucaja do publicznych koszy zamontowac kamery.... nawet atrapy może to będzie straszakiem....

21.04.2007 15:25:36
Falkhor
Administrator
*

mako80,

Cytat:
Ja myślę,że osoby prywatne , domy jednorodzinne owszem mają podpisane umowy z jednostką wywozową ale wnoszą opłaty tylko za dzierżawe pojemnika a nie płaca za autentyczny odbiór nieczystosci.

Każda firma, która zbiera odpady, fakturuje ten fakt, np. do X przy Ulicy Y w roku 2007 wywiózł tyle a tyle śmieci. No i jeżeli okazuje się, ze jest tam 5 osób i wywozów w ciągu ROKU JEST TYLKO 2... No to coś jest nie tak... Wtedy też zaczyna się postepowanie administracyjne mające na celu ustalenie, co się dzieje z odpadami, czy dana rodzina faktycnzie nie produkuje odpadów...

Cytat:
To wstyd ,żeby osoby które są "biznesmenami" nie stać na zapłacenie po kilkanaście złotych miesięcznie za odbiór śmieci.Nie przystoi biznesmenowi takie postępowanie.To hańba.

Takiemu można tylko zrobić zdjęcie i zanieśc na policję spytać się, czy tio w porządku. Albo zakreskowac twarz, co by nei naruszyc dóbr osobistych i dać na jakies Forum z pytaniem, czy to jest zachowanie w porządku Smile

22.04.2007 09:56:38
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: