Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (2):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] Ostatnia »
Wyrzucanie cudzych śmieci do osiedlowych śmietników.
AutorWiadomość
Guest
Unregistered

Portfel:

MZUK - mieszkańcy płacą za opróżnienie kubła i miesięczną opłatę od każdej osoby zameldowanej na stałe /chociażby ktoś był wymeldowany na pobyt czasowy nawet na kilka lat/. Odpady segregowane /worki/ odbierane, ale dotyczy tych co mają umowę z MZUK /MPGK/. Opłatę od osób zamesz Firma EKOM nie odbiera segregowanych odpadów tych kubły.

25.04.2007 20:30:57
Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Online
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Lola, Ciekawe jest takż eto, że czasem osoby mieszkający w okolicy jednego kubła płacą za ten jeden DUŻy, ale cześc osób i tak kombinuje, jak tu nie płacić. I w sumie np. 5 rodzin płąci za śmiecie, a 2 nie. I ja tego nie skapuję - co to za oszczędność? Skoro i tak traci sąsiad, albo przy wyrzucaniu smieci do lasu - wszyscy?

25.04.2007 20:48:11
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Guest
Unregistered

Portfel:

Taki sposób rozliczania dotyczy ind. wlaścicieli posesji, którzy mają podpisaną umowę
z MZUK. Ci co mają z EKOM faktycznie mogą kombinować w różny sposób upłynnić odpady, ponieważ płaci się od każdego kubła. Na prywatnych posesjach nie ma podrzucania śmieci sąsiadom. Czesto spalają , zwłaszcza plastik bo kubeł szybko się nimi zapełnia.
Ja mam umowę z MZUK i twierdzę, ze to bardzo dobre rozwiązanie jakim jest segregacja odpadów. Nie stwarza to żadnego problemu ponieważ od razu odpady wyrzuca się do właściwego worka, a tym samym nie zapełnia kubła. Wszyscy powinni segregować.
Lola

27.04.2007 17:17:57
Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Lola, Popieram - segregacja i wogóle - heh - ODPADY - to przyszłośc nas ludzi Smile A dokłądnie dlatego, że jeszcze trochę i firmy smieciarskei będą w top ten najlepiej zarabiających Smile Bo jeszcze trochę - i utoniemy we własnych smieciach.

27.04.2007 17:48:30
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Bake

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 5
Portfel: 1,335

lepiej do czyich smietnikow niz do czyichs rowow Smile

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
03.05.2007 01:39:34
Arte

Reputacja: 0
Portfel: 12

Mieszkam w domu jednorodznnym. Mam umowe z EKOM. Oni tez odbieraja smiecie segregowane - raz w miesiacu. Jest tylko jeden szkopul - ja je segreguje a oni wrzucaja je do smieciarki razem ze smieciami z kubla :-)

06.06.2007 16:49:09
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Arte, Witaj na Forum. Hmmm... no to faktycnzie firma się raczej nie popisała :/

06.06.2007 21:35:05
Megg
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 2
Portfel: 1,397

Wyrzucanie cudzych śmieci do osiedlowych śmietników - jakby nie patrzeć lepsze to niż wyrzucanie śmieci do lasów i do rowów!! :/

Przecież noc właśnie sprawia że wiesz co to dzień,
A ciszy zawdzięczasz że piękniej brzmi pieśń,
Więc czekaj cierpliwie a ziści sie sen...
Życie trwa...
19.06.2007 14:07:34
blokk

*

Portfel: 150

Megg, no tak, ale za wywóz śmieci się płaci... :hmm:

19.06.2007 18:08:36
Cerberion

*

Portfel: 378

Megg, wybierasz mniejsze zlo czy co? :/ obowiazek poiwinien byc sortowania smieci!!!!!!! jak sluzba przyejdzie i nie bedzie oddzielnych workow powinni kary nakladac!

(, + +) No matter how you can't stop it now... (@ @,)
19.06.2007 18:09:52
Megg
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 2
Portfel: 1,397

Mniejsze zło..... tylko tak porównałam..... Obowiązek sortowania niby istnieje. I jako treść w podręcznikach szolnych i jako obowiązek codzienny. Mając jednak przed oczami to że tak bardzo niektórzy zaśmiecają środowisko mnie przeraża!!
Niech wybudują nasze władze kontenery w większej liczbie.
I niech zaśmiecający nie ważne w jakim stopniu nie czują się bezkarni Sad

Przecież noc właśnie sprawia że wiesz co to dzień,
A ciszy zawdzięczasz że piękniej brzmi pieśń,
Więc czekaj cierpliwie a ziści sie sen...
Życie trwa...
19.06.2007 21:47:39
Falkhor
Administrator
*

Cerberion,

Cytat:
obowiazek poiwinien byc sortowania smieci!!!!!!! jak sluzba przyejdzie i nie bedzie oddzielnych workow powinni kary nakladac!

Też jestem za takim obowiązkiem. A to dlatego, że widac, jak ludzie samodzielnie zaczynają się zgłąszać po worki do sortowania. Rano, skoro świt, zasuwa sobie taki żuk z kilkoma panami i zbeirają te worki - a w nich elegancko nawet same puszki alumioniowe widziałem (!!!) - które jak wiemy są cenne dla zbieraczy...

jeszcze trochę ludzie na osiedlach się wkruzą, pokupują sobie tanie kamerki do kompów i będą z okien monitorować swoje osiedla Biggrin Biggrin

17.10.2007 07:59:07
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: