Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (2):« Pierwsza [1] 2 Następna > Ostatnia »
Wymiana plików
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 4
Portfel: 0
Wymiana plików

jakich programów do WYMIANY plików używacie w Internecie?

Kaza? bearShare? Torrenty? eMule?

Może macie jakieś sprawdzone adresy, źródła, dojścia?

Ja najcześciej, szczególie w poszukiwainiu ciekawej literatury, koszystam z otorrentów i programu BitComet.

Adresy:
TorrentReactor
MiniNOVA
BitReactor (przesuń w dół, kliknj banner z nazwą serwisu)
TorrentSpy
TorrentReactor

Z polskich:
TNP (wymagana rejestracja)
TorrentyORG (wymagana rejestracja)

Jakieś inne ciekawe rzeczy?

Torrenty są wręcz niesamowitym wynalazkiem Biggrin Animatedwink Tyle ciekawych rzeczy, które można odnaleźć, są po prostu niezwykłe.

Ktoś ma jakieś inne typy? :564:

16.07.2006 17:03:25
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
terelka
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 0

Ja ostatnio zainstalowałam BitComet - który poleciła mi iwka, bo ściaga z niego dość często. I musze powiedziec - jestem zadowolona Smile Juz sciągnęłam pare filmów - szybko i sprawnie.

Odradzam eMule - miałam go, ale w ciągu roku ściągnełam 1 film hehe, fakt , włańczałam ten program od czasu do czasu i nie mam zbyt szybkiego łącza, ale przez BitComet wysta rczy parę godzin. Poza tym przez eMula dostało mi sie do mojego kompa pare virusów :/ Niewiem, moze tylko tak u mnie sie działo, albo miałam go źle skonfigurowanego Smile

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

16.07.2006 17:21:05
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
profesoq

*

Grupa: kolor szary

Ja uzuwam BearShare`a do MP3 Smile wiecej mi nie trzeba Smile jednak z drugiej strony z P2P mozna sciagnąc wiele ciekawych rzeczy Biggrin

16.07.2006 17:50:42
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Fakt, torrenty mi odpowiadają najbardziej z jednego względu - otóż... rzadko zdarza się, żeby jakiś szajs się tam utrzymał w ilości umożliwiającej wygodne ściąganie danej rzeczy. A tak sytuacja jest na Kazie, eMułku, i trochę podobnie w BearShare. Ale tak czy inaczje do ściągania nieco mneijszych rzeczy - BearShare jest rewelacyjny.

Torrenty są ponadto często filtrowane - ktoś je zakłada, ktoś je zatwierdza, ktoś je komentuje Smile

Pozdro.

A ktoś z Forumowiczów zasyfił sobie kompa przez Bear'a albo Kazę czy ez eMula? :> Smile

16.07.2006 19:58:12
profesoq

*

Grupa: kolor szary

Kazaa tak Osioł nie

16.07.2006 20:17:24
maciej
Administrator
*

Reputacja: 5

Ja tez uzywam BitCometa, legalne Animatedwink pliki ida jak burza, od czasu do czasu korzystam takze dc++ , fajna sprawa ogladnac sobie to co ludzie udostepniaja , i sciagnac to co cie zainteresuje hehe Smile

Pozdrawiam Maciej
19.07.2006 00:52:51
Falkhor
Administrator
*

Ommm, dokładnie. Na DC jest czasem tyle TAKICH rzeczy, że aż się w pale nie mieści, co ludize potrafią mieć Biggrin Cennego oczywiście. A czasem to nawet sami nie wiedzą, o ustostępniają Prgoram Files, My Doccuments i takie tam inne, ale na szczęście są wyuszukiwarki. No i jeszcze są huby tematyczne - muzyka, soft, filmy, books... I oczywiście zsyp świata - EVERYTHING Tongue

19.07.2006 06:36:35
grzenio

*

Grupa: Zarejestrowani

Zgadzam się że Torrenty są dobre do ściągania plików. Sam korzystam z µTorrent.

Jeśli chodzi o pliki muzyczne to bezapelacyjnie stawiam na LimeWire - używam LimeWire PRO 4.11.2 i do tej pory nie miałem lepszego programu. Można znaleźć i szybko sciągnąć sporo dobrej muzyki. Z plikami video jest trochę gorzej bo zasoby są trochę uboższe.

Dla wszystkich chcących być na bieżąco polecam

http://fileforum.betanews.com/browse/WWW...ileSharing

30.07.2006 12:17:41
Falkhor
Administrator
*

Nie lubię programów tego typu tylko i wyłącznie ze względu na to, że nigdy do końca nie wiadomo, co się ściągnie. Nawet, jeśli któryś user ściągnie, stwierdzi że to syf - nie ma praktycznie opcji powiedzieć o tym innym ściągającym. Na torrentach zawsze chyba są komentarze - i to je polecam wszystkim czytać.

Żal mi czasem patrzeć, jak siada taka lamka do kompa i drze co popadnie... a potem jeszcze dziwi się, że choroba, jakiś wirus... no skąd, skąd?? Ech Biggrin

Pozdro.

PS. A ktoś z Was... kupił kiedyś LEGALNIE muzę przez net?

Mnie się zdarzyło - kupiłe płytkę Perfektu schody. To nic, że była już na kazie, torrentach, DC... Kosztowała 10 złotych.

I wiecie co jeszcze? Wszzystkie płytyw sklepach powinny tyle kosztować, bo mniej więcej tyle artysta dostaje za swoją pracę. Reszta kwoty, czyli tych 40-50 złotych - trafia w ręce pośredników... Echhhhh...

30.07.2006 14:32:00
grzenio

*

Muzyka z sieci – legalnie i za darmo

Cytat:
Jak poinformował m.in. dziennik "Financial Times", Universal Music wprowadzi serwis umożliwiający legalne ściąganie utworów za darmo.
Serwis będzie się utrzymywał tylko z reklam zamieszczonych na stronie i ma on zdetronizować konkurenta – serwis iTunes, który posiada obecnie 80 proc. rynku i udostępnia muzykę po 99 centów od utworu. Nowy serwis SpiralFrog na ruszyć w grudniu tego roku, by zdążyć na świąteczno-noworoczny boom.

wiadomości24.pl

30.08.2006 17:02:30
maciej
Administrator
*

Reputacja: 5

Serwisy tego typu powstaja , nawet ktorys z Polskich portali prowadzi podobny, ale czy ludzie masowo z tego korzystaja i placa ?? Unlegal dalej mocno sie trzyma

Pozdrawiam Maciej
30.08.2006 17:10:43
Falkhor
Administrator
*

maciej, "Unlegal" mocno się trzyma, bo póki co najwięcej osób w nim siedzi. Ale ja np., gdyby był takis erwis, ze oglądnę 5, a nawet 10 reklam, i sobie ściągnę LEGALNIE mp3, to w to wchodzę. Jak sobie pomyślę, ze zyskli trafią do artystów bez tej cholernej marży, jaką wtryniają producenci płytek i opakowań i dystrybucji - to alleluja.

01.09.2006 08:10:15
lukaszshaq34

*

Reputacja: 1

Ostatnio otkryłem nowy jak dla mnie sposób na "wymiane plików" Smile Jest to p2m czyli Peer2Mail. Odbywa sie to w bardzo prosty sposób. Jest to bardzo szybkie bo sciąga sie z naxymalna prędkoscią jaką mamy Animatedwink Ja obsługuje sie w tym celu Morhunt-em. Polecam wszystkim którzy chcą jakies nowe gry, filmy, muzyke;D

http://p2mforum.info/ tu jest wszystko

Życie jak mecz, jeden mecz, który ważniejszy jest niż życie...

01.09.2007 23:20:56
SunShine

*

Ja ostatnio wszytsko ściągam z rapidshare Tongue konto premium. p2p mam zablokowane w sieci.

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
01.09.2007 23:25:36
Kuru

*

P2P:
eMule - bo dużo rzeczy jest
Azureus - torrent bo szybko pobiera

Najczęściej Rapidshare.

02.09.2007 12:59:40
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

accommodation in valencia alufelgi http://www.film.activecollab.info dublin apartments mix