Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (3):« Pierwsza [1] 2 3 Następna > Ostatnia »
Wydawanie pieniędzy
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 3
Portfel: 16,128
Wydawanie pieniędzy

Cytat:
Jestem mistrzem w wydawaniu pieniędzy, i to nie tylko swoich. (...) Kocham jeść w restauracji. Nie znoszę gotować! Rano wypijam tylko szklankę wody lub soku. Kawa i ciastko w barze obok mojej pracy, na lunch idę oczywiście do restauracji, najczęściej na sałatkę lub zupę. Po pracy rzadko wracam do domu. Umawiam się ze znajomymi. Idziemy na kolację lub do pubu na piwo lub wymyślne drinki. Tam wydaję najwięcej, od 50 do 100 zł dziennie. (...)
Idziemy wtedy na całość i szukamy tak zwanego leszcza, czyli dosiadamy się do kogoś przy barze. Najpierw przekupujemy bramkarza, żeby nas wpuścił do klubu, potem uśmiechamy się i natychmiast znajdzie się jakiś facet, który chce nam postawić drinka. Płaci, aż się orientuje, że nic z tego nie będzie mieć, wtedy zmienia obiekt zainteresowań, a my po paru drinkach idziemy tańczyć i szukamy dalej.(...)
Siadamy w dobrym miejscu, wypijamy piwo, wykorzystujemy zamieszanie i spokojnie wychodzimy. Mamy to opracowane do perfekcji. Jeszcze nigdy nas nie złapano.(...)
Siadamy w dobrym miejscu, wypijamy piwo, wykorzystujemy zamieszanie i spokojnie wychodzimy. Mamy to opracowane do perfekcji. Jeszcze nigdy nas nie złapano.

Cytat:
Nie mogę uwierzyć, że aż tyle wydzwoniłam, skoro miałam wykupione różne promocje - dodatkowe minuty i SMS-y, połšczenia z wybranymi numerami i w określonych godzinach. Mój największy rachunek był na ponad 1400 zł. Standardowo jest po 600 zł.
(...) Rodzice namawiajš mnie na telefon na kartę, wtedy będę mogła kontrolować swoje wydatki. Nie wiem, czy jestem gotowa na takie ograniczenia. Kiedyś spróbowałam, ale karta kończy się już po kilku połšczeniach. Po co mi telefon, z którego właœciwie nie można dzwonić.

Cytat:
Benzyna kosztuje dużo, do tego przeglądy, ubezpieczenie, naprawy, myjnia, parkingi! Samochód uzależnia i to studnia bez dna. Doszło do tego, że już nawet rano po bułki do sklepu i po gazety do kiosku jadę samochodem. Stałam się bardzo wygodnicka. Plusem jest to, że w ogóle nie piję, bo nawet na imprezy jadę samochodem. Minusem, że tyję, bo prawie nie mam ruchu, nie chodzę pieszo, wszystko załatwiam, podjeżdżając autem.

Cytat:
W galeriach handlowych jestem prawie codziennie. Rzadko kupuję to, co jest mi potrzebne, zazwyczaj kuszš mnie przeceny. Jeśli uznam, że coś jest naprawdę tanie, nie mogę się oprzeć.

Cytat:
Mam piękną skórę, miękką, gładka, nawilżoną i odpowiednio natłuszczoną. Moja skóra nie może jednak obyć się bez codziennego smarowania i tak jak ja jest uzależniona od balsamu. Moja łazienka wygląda jak sklep z kosmetykami. Wszystkie półki zajęte i nie są to kosmetyki na zapas - jednocześnie używam bardzo wielu rodzajów specyfików. Moja mama tego nie rozumie, uważa, że trwonię pieniądze.

Źródło wszystkich fragmentów - magdalena Trawińska - Siedem przyjemnych i kosztownych uzależnień, o2.pl

Ludzie... przystopujcie :/ Jak to przeczytałem to się baaaaaaaaardzo ucieszyłem, że nie ma NIC a NIC takiego, na co co chwila chciałbym wydawać pieniądze. może mam jakieœ uzależnienia, jak jazda rowerem czy robienie zdjęć - ale nic podobnego do przypadków opisanych wyżej.

Kosmetyki? Są oki, ale żeby ciągle je kupować? Ciuchy? Samochód?

Jak dla mnie ludzie, którzy wogóle wydajš pieniadze tylko po to, aby mieć rajde nie z nowej rzeczy, tylko z faktu, ze sobei cos kupili i to najlepiej drogiego - są co najmniej niepoważni i... niedojrzali. Od czasu do czasu MOŻNA zaszaleć. Ale cały czas? :/

A Wy macie coś, na co najczesciej wydajecie pieniądze i jakbyście mieli dużo kasy, to byście w to 'inwestowali'?

09.07.2007 08:02:10
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 6
Portfel: 4,364

Ja niestety czasem mam taką fazę, że trwonię jak szalooooona pieniądze na koncie ka komie.... to też jest swego rodzaju trwonienie pieniędzy i to czasami bezsensowne. Przyznaję się do tego otwarcie, bo od sesemesów jestem chyba uzależniona, niestety. Poza tym - nie znajduje w sobie żadnej winy XP - oczywiście lubię od czasu do czasu wydać co nieco na sklepach - ale bez przesaaady, na jedzenie wydaję bardzo mało - nawet w Krk, wolę zaoszczędzić i kupić sobie coś pożytecznego lub też odłożyc kasę na wakacje lub też piątkową imprezę, może to dlatego, że ja nie mam wymagań Bóg wie jakich jeśli o jedzonko chodzi - jestem z natury wszystko - prawie wszystko - żerna Animatedwink :lol-sweat:

Falkhor napisał(a):
Jak dla mnie ludzie, którzy wogóle wydajš pieniadze tylko po to, aby mieć rajde nie z nowej rzeczy, tylko z faktu, ze sobei cos kupili i to najlepiej drogiego - są co najmniej niepoważni i... niedojrzali. Od czasu do czasu MOŻNA zaszaleć. Ale cały czas? :/

W pewnym sensie rozumiem ludzi, którzy wydają pieniądze na ciuchy, ale tylko czasami - we wszystkim trzeba znalezc umiar, w trwoniniu pieniędzy tez - racją jest, że działa to baaardzo dobrze na samopoczucie, samo przeświadczenie, że kupiło się coś - to jest super uczucie, a że niekoniecznie będzi eot rzecz użyteczna, to już druga sprawa .... Jak dla mnie głupotą jest takie bezcelowe wydawanie pieniędzy na byle co ....
PS Falk - super temat Animatedwink

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
09.07.2007 10:23:43
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Zuziaaa

*

Reputacja: 0
Portfel: 1,399

ja nie umiem wydawac bez wyrzutów sumienia pieniedzy ..... swoich :lol-sweat: cudze .... no coz - tez bym nie zaszalala i nie kupila ciuchow za 500 zł :/ no chyba ze mialam bym na to pełne blogosławinstwo darczyncy i akuratnie potrzebowalabym przynajmniej wikszosci z zakupionych rzeczy Biggrin
co nie zmienia faktu, ze zakupy poprawiaja mi humor :letssin: niestey dla mnie wszystko jest za drogie XP i koło sie zamyka XP
wole kupic wiecej za ta sama cene - niz jedna a drogie Smile

Czasem trzeba kogoś ugryźć, żeby poczuć się lepiej .......
09.07.2007 11:44:09
Danka28

*

Portfel: 134

kupowanie sprawia mi przyjemność i zdarza się, że kupie cos niepotrzebnego! Tak naprawde pieniądze rozchodzą sie w tempie ekspresowym! Zwłaszcza, jak ma się rodzine... wtedy wydatków jest masa! No ale cóż... są tacy, którzy potrafią utrzymać rodzinę czteroosobową za 700 zł miesięcznie! Podziwiam....

09.07.2007 12:34:39
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Portfel: 16,128

Danka28, Też podziwiam ludzi, którzy w takich warunkach jak opisałas - dają radę...

Wiem, ze CENy są zależne od punktu widzenia. Dla jednego coś jest drogie, gdy kosztuje 100 złotych, dla innego - gdy coś kosztuje 10.000 złotych. ja się ciesze z tego, że nie patrze na rzecz pod kątem CENY - bo jest ona WZGLĘDNA. Ale wartość - to już co innego. Śmieję się z kobiet, które stroją sie w badziewia za 1000 złotych, wcale do nich nie pasujące, a chwalę dziewczynę za to, że... kupiłą sobie tańsze spodnie, ale takie, w których świetnie wygląda i dobrze się czuje Smile

Cena jest względna - chodzi tez o to, że mnie nie imponuje produkt, który jest tylko drogi. nie mam w sobie tez czegoś takiego - prózności, która pcha mnie do posaidania super kosztownych dodatków po to, abym wygladał na... zamożnego.

Mania zakupów dopada osoby słabe, które tylko tak potrafia coś zmieniać w swoim zyciu.

09.07.2007 15:05:17
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Falkhor napisał(a):
Mania zakupów dopada osoby słabe, które tylko tak potrafia coś zmieniać w swoim zyciu.

Ostrrrrrre słowa Falk - mnie zakupomania dopada jak mam chandrę, co nie znaczy, że jestem słabama, tylko, ze mam zły dzień czy coś w tym stylu XP

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
09.07.2007 15:07:40
iwcia
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 1,829

Danka28 napisał(a):
kupowanie sprawia mi przyjemność i zdarza się, że kupie cos niepotrzebnego! Tak naprawde pieniądze rozchodzą sie w tempie ekspresowym!

To jak najbardziej normalne Smile prawie kazda kobieta ma lekka reke do wydawania pieniedzy Smile mnie osobiscie bardzo ciesza zakupy, i dla siebie i dla kogos, wiec jak mam na to pieniadze to ich nie zaluje Smile Wiem z doswiadczenia Animatedwink i opini panow ze troche bardziej licza sie z kazdym groszem Animatedwink

Wesele z POWEREM tylko u nas Smile
http://www.power.org.pl
Zapraszamy
09.07.2007 15:23:29
Zuziaaa

*

Portfel: 1,399

ziomalka napisał(a):
Ostrrrrrre słowa Falk

masz racje, ostre ... cos w tym jest, ale w przypadku osob ktore owczym stadem podazaja za moda

podobnie jak F nie rozumiem kupowania czegoc tylko dlatego ze jest drogie modne czy markowe :/ tu mam okazje popatrzec na hity cenowe - klapki na 430 zl, czy buty na obcasie za 600 :/ no ale ja sie nie znam Smile

Czasem trzeba kogoś ugryźć, żeby poczuć się lepiej .......
09.07.2007 21:03:57
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Zuziaaa napisał(a):
podobnie jak F nie rozumiem kupowania czegoc tylko dlatego ze jest drogie modne czy markowe :/ tu mam okazje popatrzec na hity cenowe - klapki na 430 zl, czy buty na obcasie za 600 :/ no ale ja sie nie znam Smile

Kupowanie masakrycznie dorgich rzeczy - to jeden z objawów snobizmu a ten jest ciężki do wykorzenienia, niestety - ludzie, by się wylansować, kupują bardzo drogie rzeczy i myślą, że są COOL Cool

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
09.07.2007 21:36:36
Bake

*

Reputacja: 5
Portfel: 1,335

ja sobie ostatnio kupiłem sejf Biggrin

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
10.07.2007 15:33:53
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Bake napisał(a):
ja sobie ostatnio kupiłem sejf Biggrin

ohhhhhh :wow: - a podasz doń szyfr ? XP
Po co Ci sejf ? :letssin:

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
10.07.2007 15:37:11
SunShine

*

Portfel: 1,514

mimo że jestem kobietą nie wydaje pieniędzy lekka ręką Smile ostatnio nawet koszt biletu autobusowego jest dla mnie strasznym wydatkiem Smile od małego zawsze byłam dobra w składaniu pienięzków, szczególnie gdy mam jakiś cel. Obecnie zbieram na samochód Animatedwink i przetrwonie wszystkie pieniązki jakie mam i uzbieram, ale na coś co jest dla mnie bardzo cenne a wręcz jest moim marzeniem, napewno będę czuć się dobrze po wydaniu tych pięniędzy z nie lada trudem uzbieranych Smile Konsekwentnie trzymam się obranego celu i kążdy nieprzewidzany wydatek jest dla mnie bolesny, a pizze jadłabym z wielkimi wyrzutami sumienia :O Ale tym sposobem wiele rzeczy juz mam o których marzyłam i chciałam kupić sobie sama bez pomocy rodziny. Jedyny minus jest taki że nie mam w co się ubrać Tongue

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
10.07.2007 15:53:52
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

SunShine napisał(a):
Obecnie zbieram na samochód Animatedwink i przetrwonie wszystkie pieniązki jakie mam i uzbieram, ale na coś co jest dla mnie bardzo cenne a wręcz jest moim marzeniem, napewno będę czuć się dobrze po wydaniu tych pięniędzy z nie lada trudem uzbieranych Smile Konsekwentnie trzymam się obranego celu i kążdy nieprzewidzany wydatek jest dla mnie bolesny, a pizze jadłabym z wielkimi wyrzutami sumienia :O

Bardzo bardzo Cię podziwiam SunShine za determinację.... Smile W sumie podsunęłaś mi pomysł na nowy cel w życiu, hmmmmm autko, moje własne blink-blink :letssin: SUPER SPRAWA Smile
Chciałabym móc tak jak Ty oszczędzać, chyba muszę nauczyć się mniej pieniędzy wydawać w błoto XP

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
10.07.2007 16:01:03
Bake

*

Reputacja: 5
Portfel: 1,335

Sejf sie zawsze w domu przyda...

jak narazie trzymam w nim zdjęcia ex dziewczyn... takie wiesz odważniejsze co nieco Animatedwink

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
10.07.2007 16:47:36
Gothka =)
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 1,588

Należę do oszczędnych i mogę to sobie ze spokojnym sumieniem przyznać.
Drogie rzeczy mi się nie podobają, a często jest to dla mnie jakaś tandeta. Płacić za logo z nawą firmy, markę? Dla mnie to głupota. Kupować coś dla samego kupowania? To nie dla mnie. Nie stosuję też zakupów na chandrę.
Według mnie ci co wydają pieniądze lekką ręką albo są zamożni i nigdy im nie brakowało albo nie zarobili ich ciężko pracując. Pomijam tu zakupoholizm, bo to jest choroba.

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
10.07.2007 17:51:17
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: