Odpowiedz  Napisz temat 
Wydarzenie jak z filmu
Autor Wiadomość
Karl xD

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 1
nfm: 348
Wydarzenie jak z filmu

W ubiegłym tygodniu na trasie Rzeszów-Łańcut toczył się scenariusz jak z filmu. Na drodze było bardzo salisko. Mimo to, jakiś łysol prowadzący terenówkę wyprzedzał samochody i robił boczne hamowawia. W końcu zawrzymał się wpoprzek pasa ruchu i zablokował ruch na tymże pasie. Wysiadł z Samochodu z bejzbolem. Ludzie z samochodu, przed którymi zatrzymał się łysol pozamykali się w samochodzie. Onie jak i inni kierowcy zadzwonili na policję. Jak Ten "bejzbolista-świr" się kapnął to nawiał. Jednak ludzie skumali tablice z rejstracją. Przyjeżdża psiarnia i pyta się czy oni żałożą na policji sprawę temu łysolowi. Ja pier****. Tak działa polskie prawo. Wiadomo że sprawy nie założą bo przyjedzie pod dom z bejzbolem lub z mołotową i tyle bedzie. Nie wiem jak wy. Ale ja uważam, że psy [powinny sprawę mu załozyć z urzędu. Dzięki polskiemu prawu i policji bandyci czują się bezkarnie.

*sytuacja w tym przypadku absolutnie nie dotyczy tematu: czy czujesz się wolny\ ponieważ robienie krzywdy innym, lub zastraszanie, wzbudzanie strachu, złe zamiary w 1\2 wykonane nie zaliczamy do "moja wolność kończy się tam gdzie twoja się zaczyna"

Ja na miejscu tych ludzi to bym na psiarnie nie dzwonił tylko od razu rozjechał tego łysola. I to z jak największą prędkością. Jeszcze psy powinny mi podziękować za przejęcie ich obowiązków i 2000PLN mi dać powinny Biggrin Biggrin Biggrin

13.01.2008 17:15:13
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Bake

*

Reputacja: 7
nfm: 2,889
RE: Wydarzenie jak z filmu

ja jak widze wyprzedzajacych mnie debili odmawiam modlitwę:

"Panie, niech ten dureń zatrzyma się na przydrożnym drzewie i zginie nie czyniąc nikomu krzywdy Amen"

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
13.01.2008 17:18:27
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Karl xD

*

No. To była by opatrzność Boża. Ale napisz co Ty byś Bake'u zrobił w ich sytuacji?

13.01.2008 17:26:15
Bake

*

Reputacja: 7
nfm: 2,889

serio nei wiem... teraz nei jestemw stanie udzielić informacji na takie pytanie...

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
13.01.2008 17:54:38
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4
nfm: 15,970

Karl xD - Policja zrobi dopiero wtedy coś, gdy będzie konkretne doniesienie z zeznaniem świadków. Jak znam życie - nie będzie odważnych bo boją się tego, o czym mówięłś - zemsty oskarżonego. Ktoś, kto sobie pozwala na takie manwry musi mieć plecy - w końcu są jeszcze lepsi drifciarze, którzy szaleją, ale na jakichś peryferiach a nie na czwórce, gdzie o policję nietrudno... Cud, że nie było wypadku (swoją drogą - w piątek był paskudny wypadek na 4ce, ok. 22.00-22.30 :/ :/ )

14.01.2008 11:12:48
Karl xD

*

A co z tym wypadkiem? Ktoś ucierpiał?

14.01.2008 12:37:27
mnemonick

*

Reputacja: 0
nfm: 218

przez CB mówili ze 2 śmiertelnie ale w dzisiejszej gazecie pisało że tylko ranni

nie badz taki elokwentny bo twoj konwencjonalizm sceptyczny moze doprowadzic do zniwelowania wszystkih twoich argumentow
14.01.2008 17:17:24
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Karl xD

*

to dobrze że nikt nie zginął, a wracając do tematu: Co zrobilibyście w takiej sytuacji i co myślicie o policji?

15.01.2008 13:00:03
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4
nfm: 15,970

Karl xD - Gdyby policja była na miejscu zdarzenia, z pewnością zatrzymałaby delikwenta. Ale przyjechałą po fakcie. Z opisu wynika, że jednak ktoś z nimi rozmawiał, zapamiętano też numery rejestracyjne... Więc tylko świadkowie mogą tu coś zdziałać. Pójśc na policje i powiedzieć - ja taki i taki dnia tego i tego widziałem to i to i taki numer rejestracyjny oraz opis typa.
Ale kto się na to odważy? Pewnie nikt.
Z drugiej strony można mówić, że polcija powinna gościa przynajmniej zatrzymać do wyjasnień, może był w stanie wskazującym? Trochę tu wątpliwości jest...
Póki co - strona z komunikatami naszej KPP milczy. Może Rzeszów się tym zajął?

Co do tych wypadków:

Cytat:
2008-01-12 | Sobota
- Po godzinie 18 kierowca volkswagena transportera na skrzyżowaniu z drogą do Strażowa zjechał nagle w prawo i uderzył w dwa auta, które czekały, by wyjechać na drogę główną. Były to volkswagen golf i polonez. W wypadku ucierpiała kobieta, która kierowała polonezem. Jest w szpitalu. Sprawca wypadku był trzeźwy, ma 23 lata.

- Dwie godziny później kierowca peugeota próbował wjechać na "czwórkę" z parkingu pod centrum handlowym. Mimo że jest w tym miejscu podwójna linia ciągła, zdecydował się ją przejechać. Nie ustąpił pierwszeństwa kierowcy opla vectry, doszło do zderzenia. W wypadku ucierpieli kierowcy: 20-letni peugeota i 23-letni opla a także 21-letnia pasażerka opla. Wszyscy troje trafili do szpitala.

Źródło - http://podkarpacka.policja.gov.pl/97/97/art6731.html

15.01.2008 13:27:43
Karl xD

*

ok. ale to dwie różne sprawy, a tym "panem" to powinni z użędu się zająć wiedząc tyle ile wiedzą.

15.01.2008 20:20:38
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

*  Slowacja Online *   *  Forum Miasta Nisko *   *  Forum Gminy Dubiecko *   *  Bulgaria Online *   *  WebMachine.pl - kliknij i wymien sie linkiem *