Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Wychowanie seksualne wliczane do sredniej
AutorWiadomość
Demonesssa

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 395
Wychowanie seksualne wliczane do sredniej

Roman dalej krzyczy ze bedzie srednia szkolna zwiekszana o ocene z religii - co niektozy ksiedza sami powiedzieli ze w sumie im to nie przeszkadza bo czasem daja lepsza ocene 'niewiernemu' niz 'poprawnemu katolikowi' ktory nie wie co to jest rozaniec.

teraz na wierzch idzie zagadnienie wychowania seksualnego - zwanego tez przygotowaniem/wychowaniem do zycia w rodzinie - MA BYC obowiazkowe i liczone do sredniej. czyli drugi przedmiot 'troche' nadobowiazkowy.

z religia jako NAUKA jeszcze sie zgodze - chociaz mogliby ja prowadzic ludzie inni niz ksieza - ale co do tego wychowania - jak dla mnie to taka powinna byc rola lekcji wychowawczej a tak zwiekszac ilosc godzin i jeszcze ta ocena - co o niej sadzicie? jak dla mnie moze byc ona liczona do sredniej takj samo jak religia i byc traktowana po prostu jakoo inny przedmiot. chociaz godzinowo to sadze ze wsytarczyloby miec jedna godzine lekcyjne na dwa tygodnie a o wiekszej ilosci mogliby zadecydowac sami uczniowie

Demon - Istota zawieszona pomiędzy dobrem a złem.
15.06.2007 08:02:34
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
PEPEr

*

Grupa: Zarejestrowani
Portfel: 416

heh o tej religii to juz dawno usłyszałem i jak dla mnie to paranoja bo moim zdaniem religijnośc jest sprawą czysto prywatną i głupotą byłoby wliczanie oceny do średniej . Ktoś by mi mógł teraz powiedzieć " jak Ci sie coś nie podoba to zrezygnuj z tej lekcji nie musisz przeciez chodzic " tylko jest taka sprawa ze ciezko byłoby do tego przekonac rodziców a nawet gdyby to zostalibyśmy z pewnością prześladowani przez pół miasta . Jestem całkowicie przeciw liczeniu oceny z religii do średniej.
A jeśli chodzi o wychowanie w rodzinie to również nie miesci mi sie to wszystko w głowie. Że przepraszam za co mamy miec oceny ?
A może utwórzmy jeszcze taki profil do liceum : rel-godz.wychowawcza . Nie no jak dla mnie śmiech :/

I don't need no tv, I don't need no news, All I need is a bumpin beat to bump away my blue-ue-ues I don't give a damn what the people say I`m gonna do it my way Smile
16.06.2007 16:35:54
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Gothka =)
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 1,588

Jak można ocenić wiarę drugiego człowieka? Nie podoba mi się ten pomysł. :/

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
16.06.2007 22:29:21
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Gothka =), Wiary nie można, ale poziom wiedzy religijnej lub wiedzy o religiach wogóle, już można. Nei wydaje mi się jednak, aby katecheci, w więszości księża/zakonnice, chciały uczyć o innych religiach całkowicie obiektywnie. Co do 'wychowania z seksu' - to też można powiedziec, jest jakiś zakres wiedzy.

17.06.2007 08:16:40
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: