Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (4):« Pierwsza [1] 2 3 4 Następna > Ostatnia »
Wybory Samorządowe 2006
AutorWiadomość
Guest
Unregistered

Portfel:
Wybory Samorządowe 2006

Witam!
Widzę, że jak na razie polityka nie cieszy się tutaj sporym zainteresowaniem.
No cóż w sumie to niebezpieczny temat w obecnych czasach i miejscu ... Smile

Ale pomimo to zapraszam wszystkich zainteresowanych przyszłością naszego miasta
i powiatu do wymiany poglądów na temat obecnych władz samorządowych oraz o oczekiwaniach od nowych władz (jeśli się zmienią Smile ).
Wszystkich odważnych i pragnących zmian zapraszam do wspólnego działania.

06.07.2006 01:12:42
Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Witaj, Wolf. Sprawy polityki intersują mnie o tyle, o ile dotyczą polityki. Polityka, sztuka rządzenia. Dobrego rządzenia. zarządzania, decydowania.

A myśle, że sam widzisz, iż obecnie polityk jest kojarzony przez przeciętnego obywatela z... no właśnie. Padają tu okreslenia co najmniej nieparlamentarne Smile

Co do naszych samorządów - jeszcze się ni zastanawiałem. Z pewnością jednak przed wyborami zejdzie mi chwilę zdecydować się, co zrobic, by nie zmarnowac swojego głosu ale i nie "podążać za tłumem".

Może ktoś już ma jakiegoś swojego pewnego konadydata? Albo ktos kogoś zdecydowanie odradza?

pozdrawiam.

06.07.2006 08:32:08
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Demogorgon

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
Portfel: 35

Obecne władze samorządowe w mojej ocenie nie są takie złe jak niektórzy na mieście narzekają. Moim zdaniem są pewne uchybienia i kilku osobom brak pomysłu na realizacje sensownych przedsięwzięć, jednak kilka rzeczy udało się zrealizować i pewne inwestycje- bardzo istotne dla rozwoju miasta i powiatu są w trakcie realizacji.
Osobiście wstyd mi za wielu mieszkańców tego powiatu, którzy nieświadomi zagrożeń dla Polski głosują na LPR i Samoobrone - partie bardzo niebezpieczne. Osobiście mam centrowe poglądy i blisko mi do PO, jednak myślę,że rząd PiS nie jest aż taki zły jak go opisują w michnikowskiej Gazecie Wyborczej. Mam jedynie zastrzeżenia w kwesti racjonalizacji wydatków publicznych i niespełnionych obietnic w tej kwestii jak również budowy mieszkań. Oczywiście śmiałem się z premiera,gdy obiecywałbudowę 3 mln mieszkań w ciągu kilku lat, jednak liczyłem,że uda mu się zrealizować co najmniej 1/4 z tych obietnic. Uważam,że premier Marcinkiewicz pomimo tego,że jest marionetką Jarka Kaczyńskiego naładowaną socjotechniką przez speców od marketingu politycznego i public relations, jest zdecydowanie lepszym premierem niż Miller czy Belka. Szkoda,że nie doszło do zawarcia koalicji PO-PiS. Myślę,że będziemy teraz świadkami Lepperiady i grymasów Lepperoniego, który będzie próbował wodzic za nos PiS domagając się stanowisk, co nie najlepiej rokuje dla stabilizacji tej koalicji od siedmiu boleści.
Uważam,że gdyby Donald Tusk i Jarek Kaczyński umieli się porozumieć, to wyszło by to z korzyścią dla Polski, bo Lepper i Romcio w swoich szeregach posiadają wielu niebezpiecznych ludzi, szkodników i szubrawców, którzy niestety mają racje bytu dzięki niewykształconym,prostym ludziom. :568:

07.07.2006 16:22:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Teoretycznie najlpeiej by było, gdyby u sterów władzy zasiadł PiS w ścisłej kolacji z PO. Mam tu na mysli pełną współpracę i nie kłótnie, ale wyrpacowywanie kompromisów, które przy takie polaryzacji - były pradopodobnie świetne. Jak widać jednak - współpraca zostałaprzy dawnym hasle POPiS i na tym się skończyło. A szkoda.

Obecnie już wiemy, że nowym premierm będzie najpradwodpodbniej J. Kaczyński, a Marcinkiewicz (najlepszy medialnie premier jakiego pamietam... świetnie nadawałby się do promocji Polski na arenie międzynarodowej...)

A nasze władze samorządowe - też nie oceniam ich całkowicie źle. nie jest wspaniale, ale są osoby, którym zależy i które co dla tego miasta faktycnzie robią.

Pozdrawiam.

09.07.2006 14:33:53
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
profesoq

*

Grupa: kolor szary
Portfel: 1,026

Falkhor napisał(a):
A nasze władze samorządowe - też nie oceniam ich całkowicie źle. nie jest wspaniale, ale są osoby, którym zależy i które co dla tego miasta faktycnzie robią.

Pozdrawiam.

Np kto ?

09.07.2006 16:12:08
Falkhor
Administrator
*

profesoq, Hmmmm... Władze samorządowe to szeroki termin. No ale tak przekrojowo, na pierwszy rzut oka - dyrekcja MDKu, referat kultury w urzędzie miasta, gminne centrum informacji. Burmistrz też nie zostaje w tyle i myslę, że jest "ponad średnią".

A Ty odpowiedz na pytanie "Kto nie?".

Pozdro.

09.07.2006 21:36:03
profesoq

*

Rada Powiatu.... Ludzie którzy prawde mówiąc nic nie robia a biorą duże pieniądze.... Jesli chodzi o MDK to nie wypowiadam sie bo nie wiem, gminne centrum informacji (żywiciel co niektórych Biggrin ) tez nie uwazam zeby było super potrzebne choc tez nie twierdze ze jest zbedne nie wiem jaka tam prace teraz sie wykonuje bowiem dawniiej nie było o czym rozmawiac... taka praca i palcowka ooooo tak sobie i dla siebie... Choc moze sie to teraz zmieniło nie wiem bo mnie to zbytnio nie interesuje. Nie staram sie interesowac polityka i ta "wyższą" i ta samorzadową. Napewno nie teraz gdy u wladzy sa klony.... :563:

09.07.2006 22:05:37
Guest
Unregistered

Portfel:

„Tak na pierwszy rzut oka” jest ok! i na tym bym zakończył.
Jesteśmy w końcu pod opieką LPR i ojca T.- niedoszłego patrona naszego Szpitala Smile
A jeśli chodzi o te osiągnięcia np. MDK jakoś trudno zauważyć, co tam się zmieniło, gdzie to piękne kino i sala widowiskowa. Przyznać trzeba galeria została odnowiona i od czasu do czasu można tam coś ciekawego zobaczyć ale czyja to zasługa ... ?? Smile
Co do reszty nie będę się rozpisywał bo szkoda. Na takie możliwości jakie posiada Łańcut to poruszamy się do przodu bardzo powoli i przyśpieszamy tylko tuż przed wyborami.

09.07.2006 22:18:19
profesoq

*

A wybory juz tuz tuż moze ktos da jakiegos speeda Tongue

09.07.2006 22:22:06
Falkhor
Administrator
*

Możliwości mamy duże - ale to w końcu wyborcy decydują, kto jest u władzy i kto ma podejmowac decyzje w ich imieniu.

Można psioczyć nawet najbardziej na władzę, która jest, ale póki co - sami sobie zgotowalismy ten los, idąc do wyborów i głosując na tego, kogo wskazują sondaże albo siedzac w domu i mówiąc Mnie się nikt nie podoba.

Zupełny brak odpowiedzialności obywatelskiej.

10.07.2006 10:06:07
Guest
Unregistered

Portfel:

Zróbmy coś by poprawić naszą odpowiedzialność obywatelską !!!!

Czy znajdą się chętni do pomocy Platformie Obywatelskiej w wyborach samorządowych ??

14.07.2006 22:11:39
profesoq

*

W jaki sposób ? Rozwin mysl... co rozumiesz przez słowo pomoc ?

14.07.2006 23:06:17
Falkhor
Administrator
*

Mnie bardziej ciekawi dlaczego Platformie Obywatelskiej? I nie wynika to z mojego uprzedzenia - czy też nie - do tej partii, po prostu pytam. Czy dlatego, ze są alternatywą, czy dlatego, ze są jacy są, czy dlatego że...? Niom, jakieś wyjaśneinei, przykłady, cytaty...?

14.07.2006 23:09:45
Guest
Unregistered

Portfel:

Dlaczego Platformie ...?? Smile
No cóż prawie sobie odpowiedziałeś- bo są alternatywą, alternatywą która ma coś jeszcze do zaproponowania. min. uratowanie gospodarki naszego kraju.
Pozatym, dlatego i przedewszystkim, dlatego że nie wierze że Podkarpacie to tylko LPR i MW oraz Samoobrona (nowy kandydat na wojewodę podkarpackiego jest z SAMOOBRONY - jeżeli premier Kaczyński przyjmie dymisje obecnego wojewody).
Jeśli kiedyś zechcesz prowadzić własną działalność gospodarczą to zrozumiesz intencje PO i zalety ich programu.

Co do pomocy, to do zrobienia zawsze się coś znajdzie przed wyborami - chociażby rozklejenie czy roznoszenie ulotek ! W czym bardzo dobrzy są działacze MW w naszym powiecie Smile

Zapraszam do lektury:
SMD
Cele Platformy na Podkarpaciu

15.07.2006 23:04:50
Falkhor
Administrator
*

Przeglądnąłem sobie przedstawione przez Ciebie linki - no i jak sobie poczytałem... to dalej nasuwa mi się to, co z reguły dostrzegam przed wyborami. Jest nawet mowa o rozwoju transportu kolejowego - a jak dobrze wiem, najlepiej byłoby go uratowac przed upadkiem, niż kłąśc nowe trakcje. Uatrakcyjnic ich ofertę, zaplanować korzystne kursy i ceny biletów, zachęcic MŁODZIEŻ do użytkownaia kolei. Zacząc akcję, np. Kolejeje! Tongue i pokazać ludziom, ze faktycznie to się opłaca. to taki przykład.

Wg mnie Polacy najbardziej oczekują teraz jednego - partii która za wiele nie mówi, ale dużo robi. ROBI to tak, aby było widać. PO ma spory potencjał medialny i potrafi to wykorzystywać. Jednak musi troszke przejśc ze sztabów wyborczych w teren.

Praktycznie wszystkim partiom brakuje relacji z imprez, prowadzenia takowych, wyjścia FAKTYCZNIE do ludzi. Wyborcy zrobili się bardziej wybredni.

Dlatego pozostaje jak zwykle czekać. I czytac, patrzeć, słuchać. Nie cierpię agitatorów - cenię zaś obiektywnych informatorów, przewodników.

Pozdrawiam.

16.07.2006 12:16:15
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: