Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Wszystko o KOMPLEXACH...
AutorWiadomość
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 6
Portfel: 4,364
Wszystko o KOMPLEXACH...

Czym są kompleksy? Zawstydzony
Kto takowe posiada wg Was?
Może Wy macie/mieliście na jakimś punkcie komplexy?
Jak je uleczyć, jak się ich pozbyć i czy wogóle się to da? Scratchchin
Dlaczego mamy kompleksy i czym one mogą być spowodowane?

Zapraszam do dyskusji Smile

(PS - zainspirowała mnie moja współlokatorka, której dedykuje tenże topic) Worshippy

Pozdrawiam Smile

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
28.02.2008 23:50:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Unknown
Bake

*

Reputacja: 5
Portfel: 335
RE: Wszystko o KOMPLEXACH...

błąd ort w temacie tematu. Dziwnie to wygląda

Każdy normalny człowiek ma jakiś kompleks tak mi sie wydaje. Ja mam kompleks na punkcie ilości ram w stacjonarnym.... 512 MB - powiedziałem to POWIEDZIAŁEM TO ! Biggrin

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
29.02.2008 08:53:27
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Firefox
darekielb

*

Reputacja: 0
Portfel: 228

popieram tą wypowiedź, że każdy człowiek ma jakiś kompleks lub ma jakieś "ale" co do wyglądu, zachowania itd.
Hmm ja mam nawet 2 Tongue nieśmiałość i budowę ciała (długi jak miesiąc i cienki jak wypłata Biggrin), ale na mój metabolizm nic nie poradzę.
W sumie, co do budowy to czasami ma to swoje plusy, ale ma i minusy, więc wszystko zależy od sytuacji Animatedwink

Cytat:
Dlaczego mamy kompleksy i czym są spowodowane ?

Prawdopodobnie bez nich wszyscy byli by ideałami Cool co jest niemożliwe Tongue a spowodowane mogą być niską samooceną lub niedowartościowaniem danej osoby.
Niektóre kobiety bardzo często mają kompleksy, co do bardzo głupich szczegółów (przeważnie zresztą bezpodstawnie Animatedwink ), ale taka już ich natura i szukają przysłowiowej "dziury w całym".
Co do pozbycia się kompleksów to już wszystko zależy od charakteru i woli człowieka. Jak dana osoba ma zamiar sobie wmawiać do końca życia, że ma jakiś kompleks, to nigdy tego nie uleczy, bo na siłę się nie da.

Moje fotki
29.02.2008 12:31:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Internet Explorer
Czesio

Portfel: 14

Ja nie mam kawałka głowy Sad Buuuuuuuu Czesio zły zizizi

Dzień dobry jestem Czesio Smile
29.02.2008 12:39:26
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Firefox
terelka
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 3,494

Ja tez posiadam parę kompleksów Tongue ale jakoś teraz przestałam się nimi przejmować, jestem jaka jestem i już.
Chociaż najbardziej przeszkadza mi to, ze jestem nieśmiała, ale i z tym walcze Tongue Może z czasem mi to przejdzie.

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

29.02.2008 13:06:24
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Firefox
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Ja to mam taki kompleks - że zawsze braknie mi albo sił, albo motywacji albo sposobności do tego, by to, co zacząłem, dokończyc Smile Inne kompleksy... no cóż. Coś by się tam znalazło, ale nie będę się rozdrabniać. Nawet posty mają ograniczoną pojemnośc znaków Tongue Tongue Smile
Skąd się biorą - z poczucia niedostosowania do norm społecznych.

01.03.2008 01:40:08
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Maxthon / MyIE2
Kiwi

*

Portfel: 1,427

A ja normalnie nie mam kompleksów. Ale czasami, jak mam bardzo wielkiego doła to nagle się pojawiają. Nawet nie wiem skąd i czemu w tak dużej ilości?? A to jestem głupia, niewygadana, nieśmiała, brzydka, gruba, mam krzywe zęby, nikt mnie nie lubi itp. itd Wtedy boje się wyjść spotkać z ludźmi, a nawet popatrzeć w lustro. grrrrr. To jest straszne.
A po paru godzinach - same znikają i chowaja sie na jakiś czas w nieznanym mi miejscu (prawdopodobnie w mojej podświadomości Animatedwink ). I znowu jestem mądra, fajna, ładna, szczupła, lubiana, towarzyska i wogóle NAJ, NaJ, NAJ... Wtedy nie widzę żadnych swoich wad, bo ich po prostu nie ma !!! Biggrin Biggrin Biggrin

*
KAŻDY NOWY DZIEŃ RODZI NOWE PARANOJE
01.03.2008 20:56:24
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Opera
Falkhor
Administrator
*

Kiwi - Powinnaś pracować w jakimś gabinecie psychoaktywnym czy nie wiem, jak to się nazywa Tongue Jesteś żywym przykładem na to, jak potężna jest siłą autosugestii Biggrin

02.03.2008 12:53:52
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Maxthon / MyIE2
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6
Portfel: 4,364

A ja się przyznam, że jestem zakomplexiała, ale zdecydowanie w mniejszym stopniu niż było to parę lat temu Animatedwink Powód? Całkowity brak akcpetacji mej własnej osoby takiej jaka jest, z mnóstwem wad i niedociągnięć, humorzasta i nie wiedząca czego chce dziewoja bez jakiegokolwiek konkretnego i sprecyzowanego w życiu celu Biggrin A dochodziło do tego rozpieszczenie i hmmmmmmm powaga, ogromna powaga Biggrin Biggrin Biggrin tak, takm to byłam ja pare lat temu Animatedwink
W sumie nie wszystko się zmieniło, ale częśc chyba tak z tego, co wymieniłam Smile
Musiałam się dostosować do nowej, trudnej dla mnie sytuacji i jakoś sobie z nią radzić, przeszłam porządną lekcję życia i zrozumiałam, że nie ma tak naprawdę czym się martwić i z czego byc niezadowolonym, bo lajf is bjutiful tylko trzeba spojrzeć na nie z odpowiedniej strony Biggrin
Uważam, że komplexy to rzecz normalna i niestety nie wszyscy są w stanie sami sobie z nimi poradzić, ja znam osobę, która choćby wiele osób wmawiało jej, że jest wspaniałym człowiekiem, wie lepiej - taaaa same negatywne aspekty i to wyssane z palca, mijające sie nieraz z prawdą.
Są takie sytuacje, że tylko miłość, druga połowka pmarańczy czy też szalona z kimś znajomość może kompelxy uleczyć i pozwolić nam siebie zaakceptować w całej okrasie..

Alem się rozpisała Tongue

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
03.03.2008 01:50:54
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Unknown
Falkhor
Administrator
*

ziomalka - Ciekawe co powiesz, gdy skończysz studia Animatedwink O ile to kiedykolwiek nastąpi Cool Cool Cool Kompleksy tak jak i ludzie zmieniają się z czasem. Człowiek nei ma takiego momentu, ze wszystko będzie ok Smile To się zdarza tylko w serialach i filmach nagradzanych złotymi malinami Biggrin Biggrin Smile

05.03.2008 22:06:18
Megg
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 2
Portfel: 1,397

Falkhor napisał(a):
Kompleksy tak jak i ludzie zmieniają się z czasem.

dodałabym że razem z systemem wartości a wszystko zależy znowóż od wychowania

Przecież noc właśnie sprawia że wiesz co to dzień,
A ciszy zawdzięczasz że piękniej brzmi pieśń,
Więc czekaj cierpliwie a ziści sie sen...
Życie trwa...
06.03.2008 17:45:03
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Maxthon / MyIE2
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: