Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Wszystko co napiszesz, zostanie wykorzystane przeciwko tobie
AutorWiadomość
Kuru

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 1,066
Wszystko co napiszesz, zostanie wykorzystane przeciwko tobie

Cytat:
Czy tobie również zdarza się przeglądać skrzynkę mailową swojego faceta, archiwum gadu-gadu bądź czytać jego SMS-y? Nie? To w takim razie jesteś w mniejszości.

To nie do pomyślenia, do czego partnerzy są zdolni, gdy chcą sprawdzić czy druga połowa czegoś przed nimi nie ukrywa. Parę miesięcy temu związek mojej koleżanki rozpadł się zaraz po hucznych zaręczynach. Marek rozpracował kłódeczkę broniącą dostępu do wyznań swojej narzeczonej. Dlaczego to zrobił? Po prostu - z czystej ciekawości. Tłumaczył się, że to był ostatni moment, aby sprawdzić swoją dziewczynę. I sprawdził. Z pachnących różami stron dowiedział się o jednonocnej przygodzie ukochanej z kolegą ze studiów. „Co ty znowu wymyśliłeś? Nigdy cię nie zdradziłam!"- upierała się Ania. Jednak przestała, gdy Marek pomachał jej przed nosem czerwonym dzienniczkiem.

Może nie każdy prowadzi dzienniki, ale prawie każdy pisze SMS-y. Jak podają wyniki badań, szperając w komórce partnera wykrywamy ponad 90% zdrad. W dzisiejszych czasach obserwuje się rosnącą zazdrość. Coraz więcej kobiet przyznaje, że denerwuje się, gdy ich mężczyźni oglądają teledyski z wyidealizowanymi modelkami, czy też nie pozwala partnerowi wyjść wieczorem z kolegami na piwo, gdyż mu nie ufa.

- Gdy tylko nie odbiera komórki, lub jest gdzieś dłużej od razu wymyślam sobie historyjki- napisała jedna z internautek na forum.kafeteria.pl. W liczącym sobie już ponad 14 stron wątku „Obsesyjna zazdrość", głosy przeciwko pojawiają się niezwykle rzadko.

- Ludzie, przecież to jest jakaś paranoja! - wyłamie się ktoś czasem. Internautki chwalą się tym, która bardziej trzyma swojego mężczyznę pod pantoflem. Wymieniają się coraz to bardziej perfidnymi sposobami na inwigilacje swoich ukochanych.

Dziewczyny! Co wy wyprawiacie? Przecież takie zachowanie jest chore. Jeżeli po kryjomu przeglądamy czyjąś korespondencję to zachowujemy się absolutnie nie fair względem tej osoby. Poza tym czegoś tu nie rozumiem. Mówicie, że kochacie, a okłamujecie i szpiegujecie? W takim razie, co to za miłość bez zaufania? Prędzej czy później taki związek zginie śmiercią naturalną.

Artur, był tak zazdrosny o swoją dziewczynę, że ilekroć wychodziła z koleżankami do pubu, prosił kolegów, aby któryś wpadł tam na chwilę i miał ją na oku. Kiedyś została przyłapana na tańcu z jakimś facetem. Kolega zrobił jej zdjęcie i przesłał MMS-em do Artura. Ten czekał do rana, a kiedy dziewczyna wróciła zrobił jej awanturę. Jednak to ona zerwała, gdyż nie wytrzymała presji.

Zaufanie

Na oszustwach nie da się zbudować dobrej, trwałej relacji. Zamiast węszyć i bawić się w gestapo, lepiej porozmawiać o swoich obawach. Bo działania, o których wspomniałam nie mają źródła nigdzie indziej, jak w obawie przed np. ośmieszeniem w oczach innych. Ludzie nie chcą wyjść na tych, którzy dowiadują się o zdradzie ostatni.

Kiedyś przyłapanie na szpiegostwie oznaczało dla tej osoby totalną kompromitację. Dziś grzebanie w cudzym życiu postrzegane jest jako coś normalnego. To wchodzenie z butami w czyjąś sferę prywatności. Być może takie zachowanie wywołane jest znudzeniem jednego z partnerów, który ma już dość, jednak nie ma odwagi powiedzieć o tym drugiej połówce. Dlatego próbuje „wygrzebać" jakiś dowód zdrady. Jednak życie to nie sąd. Nie liczą się dowody, a uczucia.

Źródło link

Temat topica jest życiową prawdą. I dotyczy każdej sfery ludzkiego życia; nie tylko sfer uczuciowych... Tongue

22.08.2007 17:34:28
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Bake

*

Reputacja: 5
Portfel: 1,335

ja czasami tylko gram w gry na telefonie Bakowej Tongue i tej wersji będę się trzymał Smile

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
22.08.2007 18:41:15
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6
Portfel: 4,364

Jak ma się zaufanie do tej drugiej połówki, myslę, że nie należy aż tak ingerować w życiue partnera - jeśli ktoś dzieli zycie z inną osobą, zna ją na tyle, że pozwala na chwile tylko dla siebie - no i kazdy z nas miec powinien trochę własnej, prywantej, intymnej przestrzeni, bo inaczej można z takiego narzucania się komuś zrazić go do siebie no i co więcej, ciągła kontrola męczy obie strony - my jestesmy jak bohaterowie romantyczni - We Need A Space Animatedwink

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
22.08.2007 19:53:47
Qmar
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 4
Portfel: 3,541

ehh jakie akcje to glowa boli trzeba ufac i juz a jak cos wyjdzie na jaw to zaufanie znika i koniec Smile

22.08.2007 20:52:38
rudzia

*

Portfel: 2,409

Qmar napisał(a):
trzeba ufac i juz a jak cos wyjdzie na jaw to zaufanie znika i koniec

Zależy od tego jakiego kalibru są owe akcje. Jeżeli z kims jestem i zależy mi na tej osobie to jej ufam. Jeżeli podejrzewam, że cos jest nie tak to rozmawiam, bo wzajemnymi oskarżeniami nic sie nie zyska, wręcz przeciwnie można stracić...i to czasem bardzo wiele :/ Nigdy nie posunęłabym się do przeglądania rzeczy mojego partnera. Trudno nie chce sie tłumaczyc to jego sprawa, ale jak są dowody. To co robią Ci ludzie w wyżej przytoczinym artykule to juz jest jakaś paranoja

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
22.08.2007 21:25:49
Kuru

*

rudzia napisał(a):
Jeżeli z kims jestem i zależy mi na tej osobie to jej ufam.

"Dawno temu ja też zaufałem pewnej kobiecie, wtedy dałbym sobie za nią rękę uciąć... I wiesz co? I bym teraz kur*a nie miał ręki." Chłopaki nie płaczą.

22.08.2007 21:32:45
rudzia

*

Portfel: 2,409

Kuru napisał(a):
"Dawno temu ja też zaufałem pewnej kobiecie, wtedy dałbym sobie za nią rękę uciąć... I wiesz co? I bym teraz kur*a nie miał ręki." Chłopaki nie płaczą.

To samo moge powiedzieć o mężczyznach i założe się, że każdy z forumowiczów ma podobne doświedczenia jeżeli chodzi o sferę miłosną. Nigdy nie pwoinno się oddawać kawałków ciała za ludzi(;/ :lol-sweat: ) bo nigdy nie wiadomo na kogo sie trafi. Czasem jest tak, że małżonkowie nie mogą lub nie potrafią sobie w pełni zaufać :/

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
22.08.2007 21:37:05
Qmar
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 4
Portfel: 3,541

ja ufam ale tylko raz Animatedwink brak zaufania (stracony) do osoby na ktorej mi zalezy konczy sie wiadomo czym niechcialbym byc oszukiwany ani nie wiadomo co

22.08.2007 22:13:06
Padlinka

*

Reputacja: 1
Portfel: 1,431

ja mialam taka sytuacje ze moj partner w czasie kiedy sie rozchodzilismy grzebal mi w mailach , pewnie tez gadu-gadu , kto wie jak z telefonem . to wszytsko mnie tylko zniechecilo do niego ,a caly proces rozpadu zrobil sie bardzo szybki

okropne uczucie

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
22.08.2007 22:31:15
Kuru

*

"Niewiedza uszcześliwia" autor nieznany

W takim razie lepiej jest żyć w błogiej niewiedzy (kłamstwie), czy w smutnej prawdzie ?

22.08.2007 22:32:56
Bake

*

Portfel: 1,335

cytat z 13 pietra kuru Smile

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
22.08.2007 23:02:55
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Kuru

*

Bake napisał(a):
cytat z 13 pietra kuru

W 13-stym piętrze nie było napisane kto to powiedział. Jest to chyba wszechobecne powiedzenie. Nie trzeba być Kantem by dojść do jakiegoś przeświadczenia... do pewnego truizmu.

22.08.2007 23:37:41
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: