Odpowiedz  Napisz temat 
Wszechobecne kamery aparaty
Autor Wiadomość
Bake

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 7
nfm: 2,893
Wszechobecne kamery aparaty

Witam!

Nie macie czasami dość tego że praktycznie KAŻDY ma w telefonie aparat, kamerę, wiele osób ma cyfrówki i na każdym etapie życia możemy być fotografowani co może być użyte przeciw nam.

Jak wspomniał Falk w innym temacie - klika osób już straciło przez to życie.

Nawet namiętne chwile z dziewczyną na łonie natury mogą stać się pożywką dla teleobiektywów wścibskich ludzi. Na każdym etapie możemy być podglądani... i baaa fotografowani nagrywani

Sub temat

jaki macie aparat w komórce? Biggrin

ja Carl Zeiss Tessar 2.8/5.6 AF 3.2 Megapixel i robi dobre jak na zabawkę zdjęcia

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
28.04.2008 07:59:17
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4
nfm: 16,039
RE: Wszechobecne kamery aparaty

Kurde, nei wiem, jaki mam obiektyw w fonie, ale tez robi dobre fotki Animatedwink

Co do niesubtematu - racja, wg mnie to już jest jakas mania - ludzie co chwila robią gdzies komuś fotki. Z jednej strony ma to wpływ zupełnie negatywny - bo możemy zostać utrwaleni wbrew naszej woli i zanim policja zareaguje to juz całe miasto będzie mieć u siebie kobei zdjęcia.

Z drugiej strony - istnieje silneijsza cenzura społeczna - nawet pospolity bandzior wie, że może zostać pstryknięty. To daje do myślenia np. przed włąmaniem do samochodu.

Forumowy Zasiedziej | Fuji FinePix S100FS+UV+PL+ND | Najszybszy KONTAKT ze mną to PW!! Pamiętaj - i TY możesz wesprzeć NFM swoim klikiem! Smile Smile
28.04.2008 12:51:11
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Dubi

*

Reputacja: 0
nfm: 237

też posiadam taka kamerkę w fonie -Carl Zeiss Tessar 2.8/5.6 AF 3.2 Megapixel - i zdjecia wygladaja naprawde całkiem fajnie. Zdecydowałem sie kupic telefon z aparatem by uchwycić jakies wydarzenie wówczas kiedy nie mam przy sobie cyfrówki0 a telfeon wiadomo-azdy ma przy sobie.

29.04.2008 12:15:27
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Bake

*

Reputacja: 7
nfm: 2,893

mi sie długo wlacza w noki n73 i tu jest bol....

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
29.04.2008 15:48:30
Qmar
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
nfm: 3,666

To jest dobre i złe. Chociaz to nawet o czym wspomniał Falk - włamywacz - zawsze znajdzie sposob zeby nikt go nie przyłapał zwłaszcza jk to polski złodziej Animatedwink
Sam fakt posiadania kamery czy aparatu w niektorych miejscach powinien byc zabroniony (chociaz i tak robis ie coraz mniejsze i nawet w długopisie mozna zmiescic taki sprzęt....

Subtemat: 2mpx ale jaki to nie wiem - mam bo był przy telefonie ale prawie nie uzywam (zbędny bajer)

29.04.2008 17:28:30
Megg
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 2
nfm: 1,251

Dubi ja podobnie.

A co do tematu... to chyba dobrze. Więcej rzeczy można uchwycić wychwycić dowieść udokumentować uwiecznić...

gorzej ze zdjęciami znajomych zrobionych z ukrycia puszczone w neta :/

Przecież noc właśnie sprawia że wiesz co to dzień,
A ciszy zawdzięczasz że piękniej brzmi pieśń,
Więc czekaj cierpliwie a ziści sie sen...
Życie trwa...
05.05.2008 17:00:49
siss

*

Reputacja: 0
nfm: 497

Nie wiem, jaką mam kamerę czy aparat w komórce, i szczerze mówiąc niezbyt mnie to interesuje, bo korzystam bardzo rzadko.
...I niby taka zabawka, duperelka, a tyle krzywdy może przyspożyć...

10.05.2008 15:10:23
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
nfm: 16,039

Tak praktycznie to teraz wogóle nie można byc pewnym, że nie jestesmy włąśnie nagrywani. Pogłos wielkiego brata, popularność serwisów plotkarskich i wszędobylskość kamer/obiektywów budzi w ludziach różni /niskie/ instynkty. Szczególnie bolesna może być impreza z niewłąściwymi ludźmi, gdzie ktoś Cię nagra a potem inny znajomy przysyła Ci filmik z youtube - o patrz, stary, to TY???
Ech Cool

Forumowy Zasiedziej | Fuji FinePix S100FS+UV+PL+ND | Najszybszy KONTAKT ze mną to PW!! Pamiętaj - i TY możesz wesprzeć NFM swoim klikiem! Smile Smile
10.05.2008 17:50:46
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

*  Slowacja Online *   *  Forum Miasta Nisko *   *  Forum Gminy Dubiecko *   *  Bulgaria Online *   *  WebMachine.pl - kliknij i wymien sie linkiem *