Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 3 Głosów - 2 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wojna w Iraku - Amerykanów bardzo to cieszy ;/
17.03.2007, 02:02:42
Wojna w Iraku - Amerykanów bardzo to cieszy ;/
Cytat:Czy wojna może być świetną zabawą? Dla niektórych żołnierzy US Army tak. Zobacz szokujące wideo z Iraku.

Na filmie widać marines ostrzeliwujących w Ramadi kilku Irakijczyków chowających się za wrakiem samochodu i straganem. Po chwili podjeżdżają dwa cywilne auta, jeden z kierowców ginie od amerykańskiej kuli. Żołnierze świetnie się bawią, krzyczą i śmieją się.

- Użyj tej wielkiej suki. Mamy do niej aż 30 pocisków - tak brzmi rozkaz przygotowania bazooki. Zanim marines zdążyli z niej wystrzelić pada rozkaz przerwania ognia. - Zobacz! To ja rozwaliłem tego tam! - cieszy się jeden z wojskowych.

Czy to jest normalne? Wiadomo że człowiek sie nudzi ale rozrywka w taki sposób ? To jest co najmniej chore i powinno być jakos karane - zobaczcie sami :/ co sądzicie na ten temat ?

Link: Link do artykułu i materiału video.

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
17.03.2007, 10:11:49

Qmar, Mnie takie rzeczy nie zaskakują... We wszystkich wojnach świata byli żołnierze, którzy zabijali jedynie na rozkaz i traktowali to jako swoje zadanie (eliminacja siłyżywej przeciwnika), oraz tacy, dla których był to sport i rozrywka. NIekiedy dochodziło do tego, by... tylko zabijać. Prawdziwym terrorystów, ale także cywilów. To nie jest łatwe do pojęcia, ale taka jest prawda. Wojna w niektórych ludziach uruchamia najgorsze instynkty a moze nawet i nie to, tylko niezrozumiałą dewiację, zboczenie, zło?

W necie krąży wiele filmików na temat 'rozrywkowej' wojny 'amerykańskich chłopców'. Ale to tylko fragment, ze tak powiem. Bo jest wielu Amerykanów, którzy... traktują to tylko i wyłącznie jako obowiązek. Największą pomyłkę odstawiają jednostki, które pojechały do Iraku jak na polowanie.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
17.03.2007, 11:30:10

Ehh tu nie chodzi o to czy nas to zaskoczyło czy nie - dlugo sie juz slyszalo i wiele razy o takich akcjach ale dziwne jest to ze film krazy po internecie i Ci zołnierze pewnie nei zostali nawet za to ukarani ;/

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Znajdź wszystkie posty użytkownika
17.03.2007, 12:50:09

Qmar, Takich filmików mogłoby być pewnie znacznie więcej. Czy żołnierze zostaną ukarani? To tez cięzko przewidzieć... nawet dlatego, że my jako obserwatorzy nie znamy całej prady o tym, co tam się dzieje. Możliwe, że oddział amerykański chciał zemsty za swoich kolegów? irakijczycy tez mają wyszukane metody eliminacji żołnierzy amerykańskich. Dlatego na tej wojnie można doszukiwać się winnych, ale wg mnie są oni na znacznie wyższych stołkach. To tak trochę o kontekście filmu...

Takie filmy wg mnie nie moga być źródłem jednej generalizacji działań wojsk USA w Iraku.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy