Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (2):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] Ostatnia »
WinXP SP3 - Dobija Vistę, uświetnia XPka??
AutorWiadomość
pezet

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 110

Falkhor napisał(a):
A'la Johnny Mnemonic? Smile I jakies tam nawiązanie do Wii?? Pewnie jeszcze sterowanie głosem, bo to też niezła technika, wiele upraszczająca.

pewnie będzie to miało coś z Wii. ale Wii to tylko konsola, a podejrzewam, że nowa technologia microsoftu będzie miała dużo szersze zastosowanie.

Falkhor napisał(a):
Hmmm... To ja tak zapytam - są gry multiplayer, ale są i singleplayer - dla niektórych może istnienie sieci jest oczywiste, ale ja dobrze wiem, co to był 'alone desktop in the dark' i nie wiem, czy coś mnie przekona, że będzie można tak daleko pobeic w Sieć. Po rpostu wydaje mi się, że nei da się zrobic systemu takiego, aby całkowicie spoko radził sobie Z i BEZ dostępu do sieci. Poza tym - brak podziału na HDD i sieć... wydaje mi się jakiś CHAOS

zależy co kto oczekuje. za 5 lat będziesz mógł wybrac co lepiej Ci odpowiada. bedizesz bardziej za integracją z siecią to nie będzie przeszkód zeby korzystać z Seven, jeśli będziesz wolał obecną formę komputeryzacji tyle, że z nowymi zastosowaniami to zostanie Vista.

Falkhor napisał(a):
czy to mi już słusznie pachnie rozwiązaniem... prolinuxowym? Albo raczej 'zlinuksowaciałym'??

to był taki raczej żarcik z mojej strony o tym pisaniu łatek do wina. microsoft z własnej woli nigdy zapewne nie udostępni bowiem kodu źródłowego.

główna bolączką visty jest to, że nie jest do końca dopracowana bo została wydana pod presją konsumentów która domagała się premiery, by była zgodna ze wcześniejszymi założeniami i terminem. gdyby jeszcze z rok wstrzymali sie z premierą i dopracowali kod źródłowy, ten wielopraktyczny problem byłby mniejszy.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
10.12.2007 01:49:23
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

pezet,

Cytat:
będzie to miało coś z Wii. ale Wii to tylko konsola

A nie sądzisz, ze kwestią czasu jest to, aby Wii stała się... rozrywkową konsolą z dostępem do 'tradycyjnych' usług Internetu? MS ma program i jakiś koncept informatyczny, Wii - techniczny i eeee.... wizjonerski? =]

Cytat:
zależy co kto oczekuje. za 5 lat będziesz mógł wybrac co lepiej Ci odpowiada.

Hmmm... wczesniej trochę namotalem. Chodzi mi o to, żeby Seven nie był takim programem, który NEI RADZI sobie po odcięciu od neta. Nie jest to jakiś lęk na wyrost, ale jeżeli w Seven będzie ciągłe sprawdzanie zgodności, legalności, wersji itp. /no coś takiego jak w IE 7 - sprawdzanie, czy strona www jest w indeksie stron bezpeicznych/. Teoretycznie taki bajer można wyłączyć, ale widac obaj dobrze wiemy, jak MS ceni swój kod źródłowy Animatedwink

Cytat:
główna bolączką visty jest to, że nie jest do końca dopracowana bo została wydana pod presją konsumentów

Też tak sądzę... Wydano po rpostu public beta Biggrin I ludzie w to trzepią tak, że sam MS w swoich labach nie zrobi takiej roboty jak globalna wioska Animatedwink

10.12.2007 09:09:58
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
pezet

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
Portfel: 110
RE: WinXP SP3 - Dobija Vistę, uświetnia XPka??

witam po dłuższej nieobecności i sorry ze tak późno odpowiadam

Falkhor napisał(a):
A nie sądzisz, ze kwestią czasu jest to, aby Wii stała się... rozrywkową konsolą z dostępem do 'tradycyjnych' usług Internetu? MS ma program i jakiś koncept informatyczny, Wii - techniczny i eeee.... wizjonerski? =]

nie wydaje mi się zeby tak się stało. przynajmniej w jakimś niedługim odstępie czasowym. wydaje mi sie tak ponieważ to co oferuje i bedzie oferował microsoft będzie wystarczało przeciętnym użytkownikom internetu i pc.

Falkhor napisał(a):
Hmmm... wczesniej trochę namotalem. Chodzi mi o to, żeby Seven nie był takim programem, który NEI RADZI sobie po odcięciu od neta.

może nie będize to do końca tak, że windows seven nie będzie sobie radził po odcięciu neta, ale fakt faktem jego możliwości będą prawdopodobnie mocno ograniczone. widac to już teraz nawet po windowsie vista, który przy instalacji wymaga dostępu do neta.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
27.12.2007 02:11:20
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128
RE: WinXP SP3 - Dobija Vistę, uświetnia XPka??

pezet - Hehhh... no właśnie... Będzie brakować sterów - szukaj w necie. Serwis - w necie. Wszystko w necie. Nie jestem miłośnikiem oteorii spiskowej, ale popatrzmy na takiego WinME - wszystko dało się zrobić z dyskietki startowej i płytki instalacyjnej. Wszystko jeśli chodzi o przywrócenie systemu Tongue Dodatkowe drajwery - były dołaczane do urządzeń.

Wiem, że nie uciekniemy przed siecią, ale tworzenie systemu, który sobie bez niej nie poradzi... Wydaje mi się krokiem w tył.

27.12.2007 07:29:51
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: