Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wasze ulubione góry.
30.07.2007, 00:57:33

Qmar napisał(a):byle by jeszcze mieć fajne towarzystwo Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Bez tego nie ma nigdy udanego wypadu - towarzystwo to podstawa Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Szczerze powiedziawszy - Zakopane tez ma coś w sobie - miasto śliczne a do tego cudowne Tatry Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

ALE nie ma to jak Wetlina, Tarnica i ukochane Bieszczady :letssin:

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
30.07.2007, 01:01:34

ziomalka napisał(a):
Kuru napisał(a):NIGDY w życiu nie byłem tak zmęczony jak po wyprawie w tym "raju" Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Dokładnie! - Ja miałam tak samo - pamietny lipiec 2oo5 - to tak szybko z pamięci się nie wymazuje - ale dobrze, że tylko pamietny a nie czarny Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Pamiętam, że byłem tak zmęczony (omal bliski omdlenia), że nawet inaczej myślałem... np. nie bałem się iść po tych takich krato-stopniach które były wbetonowane w skały nad rzeką... W normalnych warunkach to pewnie bym zawrócił, albo stasznie się bał...

Maszerując zawsze pozostawałem w tyle (no bo przecie "wielki" przewodnik Wojtek "Czita", chyba nie znał zasady alpinistycznej zasady, że najwolniejszy powinien iśc przodem :/); gdybym wiedział, że tyle będzie chodzenia to zostałbym w autobusie.

Góry już mnie tak nie ciągną... bardziej na morze bym się wybrał...
30.07.2007, 01:08:23

Kuru, ja miałam również obawy i jestem pewna, że gdyby nie to, iż szli wszyscy, zawróciłabym, nie chciałam wyjśc na tchórza no i szłam za ludem Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji - jesli byłoby to tylko grono zaufanych ludzi, byc może zboczyłabym ze szlaku, tym bardziej, że czasami odczuwam niebywały lęk wysokości. Ale na szczeście jestem cała i zdrowa, a do Słowackiego Raju wybrałabym się ponownie, tam jest baardzo sympatycznie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
30.07.2007, 01:12:41

ziomalka napisał(a):Kuru, ja miałam również obawy i jestem pewna, że gdyby nie to, iż szli wszyscy, zawróciłabym, nie chciałam wyjśc na tchórza no i szłam za ludem Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji - jesli byłoby to tylko grono zaufanych ludzi, byc może zboczyłabym ze szlaku, tym bardziej, że czasami odczuwam niebywały lęk wysokości. Ale na szczeście jestem cała i zdrowa, a do Słowackiego Raju wybrałabym się ponownie, tam jest baardzo sympatycznie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Też nie chciałem wyjść na tchórza, dlatego podjąłem się tej wyprawy.
O dziwo podczas następnego przystanku tej wycieczki, była możliwość wyprawy na jakieś tam wzgórze gdzie była jaskinia, a w środku jaskini różne formacje z lodu...

W tych jaskiniach też Polacy kultury nie pokazali, przewodnik upominał wiele razy by się uciszyli, bo opowiadał innym turystom (słowackim) historie tych jaskiń itp... ale Polak to Polak... :/
30.07.2007, 01:14:35

te ja tez tam bylem kiedys tylko ktos stracil sopla ktorys ie robil iles tam lat Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji i padlo na nasza grupe ;/ i jakis koles musial dac lapowke Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
30.07.2007, 01:15:29

Kuru napisał(a):O dziwo podczas następnego przystanku tej wycieczki, była możliwość wyprawy na jakieś tam wzgórze gdzie była jaskinia, a w środku jaskini różne formacje z lodu...
Lodowa Jaskinia - tez tam byłam - nie dość że przyjemny chłód, to jeszcze człowiek się czuje jak w lodowcu, niezwykłe uczucie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
30.07.2007, 01:18:14

Na innej wycieczce byliśmy w takim "hotelu" gdzie drzwi pomiędzy piętrami dziewczyn i chłopców były zamykane na noc Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji I przy każdych takich drzwiach było pomieszczenie "nadzorcy" :|

"Pomysłowi" słowacy (którzy też przebywali w tym "hotelu"), "zjechali" po prześcieradłach piętro niżej do dziewczyn... a jak chcieli wrócić na swoje piętro to wyłamali drzwi... i na kogo spadło ? Na Polaków ! Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

A potem pod koniec wycieczki, gdy wszyscy polacy szykowali się do trasy w autokarze, to bezczelne s***y słowackie (te co rowaliły drzwi), przyszli grać na gitarze w autobusie i żebrać kase !

Tfu... Słowacji mówimy stanowcze NIE !

[ Dodano: 2007-07-30, 01:21 ]
Dodam, ze na innej wycieczce były wyzwiska wobec polaków jakoby wszyscy polacy to złodzieje :|
Na szczeście jeden kumpel miał tyle rozumu, że powiedział "gdyby nie my, to w tej dziurze umarlibyście z głodu. A tak to macie przynajmniej turystów".

Odradzam też wysyłanie listów ze słowacji korzystając z przydrożnych skrzynek pocztowych (takie "satelitarne" skrzynki, jak to w małych miejscowosciach są..), listy dotarły ale bez znaczków (oderwane). Przynajmniej poczta słowacka wykumała, ze jakiś złodziej je zdarł.

Jak wakacje na południu to Węgry, tylko ceny są tam niemałe, dlatego coraz więcej rodaków wybira się do Chorwacji/Bułgarii itp.
30.07.2007, 01:22:49

Kuru napisał(a):Słowacji mówimy stanowcze NIE !
Czytając Twoje przeżycia ze Słowakami, nie dziwię Ci się, że tak a nie inaczej do nich podchodzisz Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Ja z kolei z wyprawy w słowackie Tatry pamietam też obrzydliwe jedzenie, jakie nam tam serwowano - np. ziemniaczki plus kiełbacha nie dość że obrośnięta tłuszczem, to jeszcze z jakimś sosem który raczej bardziej przypominał gęściutki waniliowy budyń - o walorach smakowych nie moge nic powiedzieć, bo nie odważyłam się tego cuda spróbować XP :letssin:

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
30.07.2007, 01:25:01

Słowackie żarcie:
śniadanie - parówki nadziewane serem i papryczką
obiad - jakiś zasmażany ser
kolacja - diabeł wie co....

I dlaczego ludzie tak zachwycają się słowackimi piwami ? Przecież to totalne siki !

[ Dodano: 2007-07-30, 01:27 ]
Kiedyś to na słowacji moznabylo kupić Lentylky (takie jakby M&M)... a teraz pełno tego w polsce nawet.
Teraz ojca znajomi (słowacy) przyjeżdżają do polski na zakupy i na lecznie stomatologiczne, bo taniej i lepsza jakość Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Widać od lat 90-tych wiele się zmieniło Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
30.07.2007, 01:29:28

Kuru napisał(a):Słowackie żarcie:
śniadanie - parówki nadziewane serem i papryczką
obiad - jakiś zasmażany ser
kolacja - diabeł wie co....
Ojj to prawda - ale za to mają dobre i tanie ciastka i inne słodkie specjały, którymi się odżywiałam Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Ale zasmażany ser - mmm poezja Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Kuru napisał(a):I dlaczego ludzie tak zachwycają się słowackimi piwami ? Przecież to totalne siki !
Nie miałam okazji spróbować słowackiego alkoholu, bo wtedy jeszcze byłam abstynentką, ale myślę, że nie smakuje najlepiej - podobny stereotyp jest co do niemieckich piw, a wcale one dobre nie są Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Jednym słowem - cudze chwalicie, swego nie znacie - Bieszczad nic nie przewyższy :lol-sweat:

Pozdr. Kuru Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
30.07.2007, 01:33:04

jak bylem na slowacji to zarcie bylo okropne kazdy pozniej kupowal na miescie cos w restauracjach
jakies dziwne zole parowki byly ktore wygladaly jak z kota a makowaly jeszcze gorzej chleb ok jakas dzwina woda jakies serki i pierdoly ogolnie lepiej bylo zjesc na miescie a reszta w sumie ok ale srasznie z tymi lapowkami wszedzie ....

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
30.07.2007, 01:33:28

Ziomalka i Qmar również pozdrawiam ... uuuuuuu.. a teraz spać... o 8.00 trzeba wstać Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
30.07.2007, 01:36:33

No to dobranoc :lol-sweat: Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Qmar napisał(a):jakies dziwne zole parowki byly ktore wygladaly jak z kota a makowaly jeszcze gorzej chleb ok jakas dzwina woda jakies serki i pierdoly ogolnie lepiej bylo zjesc na miescie a reszta w sumie ok
Nooo to miałeś Q porzadną szkołę przetrwania podczas pobytu na Słowacji , wow :sweet:
Ja na szczęście mam tylko dobre (poza nielicznymi wyjątkami) wspomnienia ze Słowacji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
30.07.2007, 15:15:10

Linki do stron opisujacych najciekawsze polskie góry...Polecam...
http://www.bgpn.pl/bgpn.php
http://www.gpn.pl/
http://www.pngs.pulsar.net.pl/
http://www.kpnmab.pl/
http://www.pieninypn.pl/
http://www.swietokrzyskipn.org.pl/
http://www.tpn.pl/
http://www.tpn.pl/

Ekolog
02.08.2007, 01:07:40

Heh) Beskid Niski i Bieszczady Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Tatry - jakoś mi sięnie podobają. Lubię takie pagórkowate, zielone, łąkowe, potokowo-strumykowe klimaty. I w końcu to tak blisko... Ze szlakami mam problem. Bo prawie nigdy nimi nie chodzę. Polne drogi, lesne drogi, ot, czubek nosa za przewodnika. Jesli już - to myślę tylko o szlaku szwejkowym i architektura drewniana.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy