Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (3):« Pierwsza [1] 2 3 Następna > Ostatnia »
Walka ze stereotypami !!!
AutorWiadomość
profesoq

*

Grupa: kolor szary
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 1,026
Walka ze stereotypami !!!

Czy kobieta może zrobić pierwszy krok?? Czy faceci chcą żeby to właśnie dziewczyna zrobiła coś pierwsza? :570: Mi się wydaje, że wiele dziewczyn chciałoby zrobić pierwszy krok tylko jest to postrzegane w społeczeństwie za trochę dziwaczne :560: [stereotyp]. Tylko czy dziewczyny powinny grzecznie czekać z założonymi rękami??? :566: A co jeśli chłopak jest niedomyślny i nie widzi dyskretnych znków jakie mu dziewczynki przekazują??? :565:

:564:

23.08.2006 15:30:19
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
terelka
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 3,494

Ale jest tez taki stereotyp - faceta "zdobywcy"... ze własnie wy drodzy panowie lubicie robić pierwsze kroki i "zdobywać" kobiety... i kobieta nie wie, czy jeśli ona przejmie inicjatywe to czy czasem nie będzie to przez faceta odebrane, że się mu narzuca..., jest nachalna itp.

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

23.08.2006 16:28:42
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
iwcia
Moderator
*

Reputacja: 3
Portfel: 1,829

Ja np popieram stereoptyp ze mezyczyna powinien sie oswiadczac na kolanie Tongue wogole powinien robic to mezczyzna a nie kobieta Biggrin
Sa pewne sprawy ktore poprostu musza byc takie jakie sa.
Swiat sie zmienia, coraz wiecej jest dziewczyn ktore robia pierwszy krok, niemniej jednak moim zdaniem taki krok powinien zrobic wlasnie mezczyzna, wtedy kobieta moze odczuc ze ktos jest nia zainteresowany i znajomosc toczy sie dalej. Wszystko zelezy od charakteru, usposobienia i osobowosci.

Wesele z POWEREM tylko u nas Smile
http://www.power.org.pl
Zapraszamy
23.08.2006 16:34:10
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Portfel: 16,128

Wg mnie, co pewnie już pokazałem w innych postach to tu to tam Tongue, nie ma to zbyt wielkiego znaczenia To, co jest owym stereotypem, zasadą, regułą, przykazem, nakazaem, zakazem.

Dlaczego?

Bo my ludzie skłądamy się z takiej ilości zmiennych, że jest to zbiór póki co niezamknięty. I dlatego wypadkowość i jej wyniki także jest nieprzewidywalna. Jak miłość Smile Biggrin

Oświadczyny... ja też optuję za oświadczynami ze strony mężczyzny, bo po prostu wg mnie prawdziwy facet tak powinien zrobić. Ale nie wykląłbym kobiety, jesli to ona oświadczyłaby się swojemu wybranemu wymarzonemu mężczyźnie...

28.08.2006 18:20:15
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 6
Portfel: 4,364

Falkhor napisał(a):
Oświadczyny... ja też optuję za oświadczynami ze strony mężczyzny, bo po prostu wg mnie prawdziwy facet tak powinien zrobić. Ale nie wykląłbym kobiety, jesli to ona oświadczyłaby się swojemu wybranemu wymarzonemu mężczyźnie...

Ja mimo, że w wielu sprawach jestem bardzo liberalna, jeśli chodzi o oświadczyny, tę sferę pozostawiam męzczyznie, bo jak Falkhor przyznał, prawdziwy mezczyzna powinien zrobic ten poważny acz trudny krok Biggrin

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
24.09.2006 19:50:38
Qmar
Moderator
*

Reputacja: 4
Portfel: 3,541

No jak dla mnie to ze chlopak powinein robic pierwszy krok to nie jest racja. Dziewczyna tez człowiek (chyba Biggrin zalezy jak kto to widzi) i tez powinna miecprawo do pokazywnai swoich uczuc jak sie jeje podoba jakis chłop to czemu nie wkoncu mamy rownosc.
Jeśli chodzi o stereotypy to wogole bez sensu jest kazdy powienin robic jak uwaza Biggrin nie patrzac na to co jest modne albo to co bylo kiedys chyba ze ktos lubi.

24.09.2006 20:06:23
Falkhor
Administrator
*

Qmar,

Cytat:
Jeśli chodzi o stereotypy to wogole bez sensu jest kazdy powienin robic jak uwaza

Ufff... ja bym jednak powiedział, że całe szczęście, że są JAKIEŚ stereotypy, których się staramy przestrzegać Biggrin Bo jakby każdy robił to, co chce, to... Nikt by nie robił tego, co chce Biggrin

Streotypy się zmieniają, ale na pewno nigdy nie znikną, bo jedne z nich... zastepują inne Smile

24.09.2006 20:49:55
terelka
Moderator
*

Według mnie to do faceta należy pierwszy krok Tongue I to on powinien się o nią starać. Biggrin mylę się?

04.07.2007 13:13:04
Megg
Moderator
*

Reputacja: 2
Portfel: 1,397

Cytat:
terelka,
Według mnie to do faceta należy pierwszy krok I to on powinien się o nią starać. mylę się?

Może nie zawsze... facet gdy jest lekko aż apodyktyczny może wydawać się natrętny. Ale myślę że te "ważniejsze kroki " powinien jednak on robić Biggrin

Nie wyobrażam sobie żeby dziewczyna się np. oświadczała.... OK nie mam nic do tego ale ja sobie tego nie wyobrażam.... :lol-sweat:

Przecież noc właśnie sprawia że wiesz co to dzień,
A ciszy zawdzięczasz że piękniej brzmi pieśń,
Więc czekaj cierpliwie a ziści sie sen...
Życie trwa...
04.07.2007 13:39:17
Falkhor
Administrator
*

terelka, Oki, pierwszy krok i starania się tak. Ale dzieczyna nie może być jak kłoda i tylko czekac na kolejne zaloty. Ta gra wymaga dwojga Animatedwink

04.07.2007 16:11:59
terelka
Moderator
*

No wiadomo, że potem tak, ale na początku to facet powinien przejął inicjatywę Tongue

04.07.2007 16:14:41
Falkhor
Administrator
*

terelka, nie do końca Smile Czasem fajnie jest, gdy to kobieta da jakiś zdecydowany sygnał, ze jest na coś szansa. Wogóle - gdy wykaże trochę zdecydowania i inicjatywy, weźmie udział w grze Smile Przynajmniej takie jest moje zdanie.

04.07.2007 16:25:13
terelka
Moderator
*

hmm a jeżeli dziewczyna nie da zdecydowanego sygnału to facet rezygnuje czy walczy? Tongue

04.07.2007 16:28:43
Falkhor
Administrator
*

terelka, to zależy - czasem facet uważa, że jesli dziewczyna nie zacznie współdziałac, to po rpostu nei warto się z nią zadawać, że to jakaś taka niezdecydowana i niepewna siebie kobieta. A może takie własnie ten facet lubi? Może tak być.

04.07.2007 16:45:35
Padlinka

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 1
Portfel: 1,431

a jak dla mnei nie ma roznicy . z reszta zalezy tood charakteru . niesmialy facet w zyciu nie podejdzie do ukochanej i na odwrot

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
04.07.2007 16:56:30
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: