Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (3):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] 3 Następna > Ostatnia »
Walka ze stereotypami !!!
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Padlinka, Hehe - nie wiem, czy owy facet już uważa ją za ukochaną, ale to na pewno zależy już od charakteru, czy zakochał się zanim sie odezwał, czy dopiero po jakiejś rozmowie Animatedwink

04.07.2007 16:57:36
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
rudzia

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 5
Portfel: 2,409

hmmm....Mężczyzna zdobywca. Może i cos w tym jest ale do tanbga trzeba dwojga, Jaf panna nie chce to facet nic nie zdziwała i taka jest prwada, chocby nie wiem co robił. Nie da się. Stereotypy są głupie i niektóre należy złamac bo. Jasne, ze nie wyobrażam sobie, że oświadczam sie memu przyszłemu małzonkowi ale wpolne 'zdobywanie się' i uwodzenie...czemu nie taki flircik moze przerodzic się w coś wiedziej...Animatedwink

Faceci są czasem niedomyslni....i to do tego stopnia, że czasem nawej bardzo wyraźnych sygnałów nie widza :/ :lol-sweat:

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
04.07.2007 22:13:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6
Portfel: 4,364

rudzia napisał(a):
Faceci są czasem niedomyslni...

Yyyyy słowo "czasem" jest tu absolutnie zbędne XP XP XP

rudzia napisał(a):
do tego stopnia, że czasem nawej bardzo wyraźnych sygnałów nie widza :/ :lol-sweat:

Faceci mają jakąś swoją gatunkową wrodzoną śpelotę XP - wszystko muszą mieć jasno wytłumaczone, inaczej nie zrobią kroku wprzód, taka jest prawda Animatedwink

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
04.07.2007 22:45:10
Falkhor
Administrator
*

ziomalka, rudzia, Sie nie zgodzę. A to dlatego, że jakos nie widzi mi się kobieta, która stosuje taktykę 'punktu widokowego'. Może dlatego, że jestem zbyt wymagający? Ale do rzeczy: to się odnosi tak do M jak i do K - nie można byc biernym albo tylko wybiórczym. To tak, jak byc tylko odbiornikiem, bez nadawania. Gra jednostronna, prawda? Wiele kobiet wstydzi się przyznac do tego, że nie potrafi flirtować - podjąć męskiego działania, któro czasem jest po rpostu subtelnym wyrazem zainteresowania. I nie musi się dziac od razu nie wiadomo co. Niektórym sie spieszy, ale niektórym nie. Zatem dalej utrzymuję swoje zdanie, że owszem, facet powinien zrobić peirwszy krok, ale kobieta nie jest zwolniona z pewnych wysiłków mających na celu budowanie wzajemnej relacji.

05.07.2007 06:15:47
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
rudzia

*

Falkhor ale ja się z Tobą zgadzam, ale uważam że nie zawsze wszytsko należy zostawiac panom bo mogą popsuc i z tego już może nic nie byc Tongue :hihi:

co to za taktyka tego 'punktu widokowego' nie znam jej Tongue ;D :lol-sweat:

Ciężko jest zdziałac cokolwiek jeżeli druga strona nie jest Tobą zainteresowana...nie osiągniesz przecież kokosów jeżeli K czy M nie zrozumieją o co Ci chodzi.

ziomalka napisał(a):
Faceci mają jakąś swoją gatunkową wrodzoną śpelotę - wszystko muszą mieć jasno wytłumaczone, inaczej nie zrobią kroku wprzód, taka jest prawda

święte słowa święte...a jak Falk się z tym nie zgadza to znaczy, że jest gatunkiem na wyginięciu, znaczy się jednym z nie wielu facetów ktorzy się jednak domyślają o co chodzi Animatedwink

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
05.07.2007 11:34:34
Falkhor
Administrator
*

rudzia, Taktyka punktu widokowego - se stoisz i se patrzysz. Ot, tyle Tongue

i prosze bez nabijania się z mojego słabawego wzroku Shy

05.07.2007 13:51:55
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Falkhor napisał(a):
i prosze bez nabijania się z mojego słabawego wzroku Shy

Tu chodzi nie o nabijanie się z Tewj way Falk - tu raczej chodzi o duchową chorobę oczu Smile

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
05.07.2007 14:03:44
rudzia

*

Falkhor to nie było skierowane do Ciebie, ja się z Ciebie wcale nie nabijam. Wrzęcz przeciwnie ja właśnie jestem pod wrażeniem, bo Ty jesteś jakiś inny od tej reszty facetów ktorych poznałam Animatedwink i to jest na plus Tongue :hihi:

ziomalka napisał(a):
tu raczej chodzi o duchową chorobę oczu

zgadza się Animatedwink

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
05.07.2007 15:33:32
Falkhor
Administrator
*

rudzia, Shy

ja jako facet moge zrobić kok na przód, tylko jeszcze dziewoje mają jedną, dośc popularną wadę - źle to odbierają. i daltego facet boi się zaryzykować. Opis? jest fajna dziewczyna, która się facetowi podoba. Znają się dośc długo, często widzą, dobrze im się gada. I dajmy na to - którego razu facet stwierdza, że może warto by było zrobić ten krok więcej?

Sobei siedzi w domu i się zastanawia i dochodzi do wniosku, czemu nie? Kto pyta nie błądzi to raz, dwa - próba nie strzelba, trzy - do odwaznych świat należy. Ale ale ale... no właśnie. jest problem. że jak juz się zrobi ten pierwszy krok, to dziewczyna spala całe pole manerwów.

Wg mnie powiedzenie komuś, że może by się tak zastanowic, czy nie zmienić charakteru znajomości - nie musi oznaczać tego, ze wszystkie swoje kolejne działania będą podejmowane po to, aby spotkać się w łóżku Smile Czyli - dziewczyna odmawia. I nic złego się nie dzeje, jeśli facet jest w miarę INTELIGENTNY - to wie, że nie i tyle. Może i nie przekreśla całej sprawy, ale pozwala sprawom toczyc się naturalnym biegiem.

Tak to włąśnie wygląda i stąd ta niechęć do czyneinia pierwszego kroku względem kobiet. Obawa przed całkowitym odrzuceniem nawet tego, co było 'przed' - czyli sympatii i przyjaźni.

07.07.2007 09:39:49
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Falkhor napisał(a):
ja jako facet moge zrobić kok na przód, tylko jeszcze dziewoje mają jedną, dośc popularną wadę - źle to odbierają. i daltego facet boi się zaryzykować.

Zgadzam się i w pełni Cie rozumiem, czasem poczynienie kroku naprzód to ogromne ryzyko - jesli tfu tfu nic z czegoś wiecej nie wyjdzie - coś się sypie, może nie warto do tego dopudszczać i nie dawać się ponieść emocjom za bardzo? Może czasem przyjazn jest o wiele cenniejsza niż miłość? Bo miłość - jeśli nie jest ogromna, może nie przetrwać, a prawdziwa przyjazn zostaje. Ja osobiscie nie byłabym chyba w stanie zaryzykować przyjazni w imie miłości, może z czasem nabiorę odwagi, ale na dzien dzisiejszy o wiele istotniejsza jest dla mnie właśnie PRZYJAZN Smile

Falkhor napisał(a):
jeśli facet jest w miarę INTELIGENTNY - to wie, że nie i tyle. Może i nie przekreśla całej sprawy, ale pozwala sprawom toczyc się naturalnym biegiem.

Pozwolenie na to, by działo się to, co ma się dziać, nie ingerowanie w relację tylko pozwolenie, by wszystko było krok po krokum, takie bliższe poznawanie się - to jest wspaniała sprawa Tongueuppyeyes:

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
07.07.2007 10:26:41
rudzia

*

ziomalka napisał(a):
Może czasem przyjazn jest o wiele cenniejsza niż miłość? Bo miłość - jeśli nie jest ogromna, może nie przetrwać, a prawdziwa przyjazn zostaje. Ja osobiscie nie byłabym chyba w stanie zaryzykować przyjazni w imie miłości, może z czasem nabiorę odwagi, ale na dzien dzisiejszy o wiele istotniejsza jest dla mnie właśnie PRZYJAZN

Jest tak jak piszesz :] Osobiście moge powiedziec, że mam kogos takiego Animatedwink Super facet mówię wam Smile najlepszy i niezastapiony Animatedwink Marcinek jest super przyjacielem i już nie raz zdążyłam się o tym przekonac. Nie chciałabym zaryzykowac przyjaźni z nim w imię miłości...mnie to po prostu nie jest pisane (miłosc)

ziomalka napisał(a):
Pozwolenie na to, by działo się to, co ma się dziać, nie ingerowanie w relację tylko pozwolenie, by wszystko było krok po krokum, takie bliższe poznawanie się - to jest wspaniała sprawa

Zgadza się, bo przez takie działanie ludzie mają szansę podjąc swiadomo decyzje czy chca byc ze soba czy nie!! Nie ma miłosci od pierwszego wejrzenia...i nie można mówic kto powininien zrobic pierwszy krok bo ten powinien byc wspolny...

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
10.07.2007 19:58:56
Falkhor
Administrator
*

rudzia, ja bym tego tak nie nazywał, że pierwszy krok musi być wspólny. wspaniale będzie, jeśli drugi krok będize taki, a pierwszy - cóż. KTOŚ musi się jednak wyrwać i zrobić wyraźny, acz delikatny, kroczek. I nei ma sensu potem roztrząsać, kto go zrobił, skoro został dobrze przyjęty.

11.07.2007 08:48:33
Megg
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 2
Portfel: 1,397

Cytat:
Falkhor napisał:
rudzia, ja bym tego tak nie nazywał, że pierwszy krok musi być wspólny. wspaniale będzie, jeśli drugi krok będize taki, a pierwszy - cóż. KTOŚ musi się jednak wyrwać i zrobić wyraźny, acz delikatny, kroczek. I nei ma sensu potem roztrząsać, kto go zrobił, skoro został dobrze przyjęty.

Zgadzam się Falk.

Przecież noc właśnie sprawia że wiesz co to dzień,
A ciszy zawdzięczasz że piękniej brzmi pieśń,
Więc czekaj cierpliwie a ziści sie sen...
Życie trwa...
11.07.2007 09:30:56
okimaxim

*

Reputacja: 1
Portfel: 2,337

moim zdaniem walka ze stereotypami stała się właśnie STEREOTYPEM!! każdy z nimi walczy i przez to tworzy nowe.
Przykłady:
1) Za stereotyp uważa się nieuprawianie seksu przed ślubem. Staromodne. Niefajne. WALCZMY Z TYM!! i teraz KAŻDY (no prawie) walczy z tym stereotypem w wiadomy sposób. A kto tego nie robi jest tępiony.

2) kobiety nie chcą siedzieć w domu tylko robić kariere, pracować i jeszcze wychowywać dzieci, studiować i pogodzić to bo nie chcą ulegać "STEREOTYPOWI" kury domowej. Ta.

teraz już siedzenie w domu i zajmowanie sie domem i dzieckiem nie jest stereotypem, a nadal usilnie!! sie z nim walczy...
podawać przykłady moge do woli...

Ja osobiście mam w nosie taką walke ze stereotypami :/

16.07.2007 08:17:28
Falkhor
Administrator
*

okimaxim, Stereotypy się zmieniają. Tak to jest, że najcześciej gdy zwalczy się jeden, rodzi się zaraz drugi. taka natura ludzka...

16.07.2007 09:57:18
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: