Odpowiedz  Napisz temat 
Strony (14): « Pierwsza < Poprzednia 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 Następna > Ostatnia »
Walka z upałem
Autor Wiadomość
Gothka =)
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Status: Offline
Reputacja: 0
nfm: 1,571

ech a ja specjalnie na noc okna otwieram żeby choć wtedy mieć chwilę wytchnienia po całym dniu siódmych potów :sweet: taka sauna uff
jak jestem w trasie i wstąpię do kogoś to wypijam mu cały zapas wody z lodem :lol-sweat: strzeżcie się XP

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
17.07.2007 22:24:55
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4
nfm: 15,851

Gothka =), Też otwieram okna, ale w sumie w caaaałej nocy tylko przez kilka godzin jest chłodno. I potem, około godziny 5:30 zaraz ona zamykam, zaciągam żaluzje i zasłony. W domu panuje przyjemny półmrok Animatedwink i chłód utrzymuje się tak do 16-17... potem dwie godziny grzania Tongue i znowu robi się znośnie.

18.07.2007 08:08:58
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Gothka =)
Moderator
*

U mnie trudno utrzymać znośną temperaturę do popołudnia bo mam jedno okno z wschodu i drugie z południa, a pokój jest na piętrze. Szybko się nagrzewa i nawet zasłony nie pomagają. Ale już się przyzwyczaiłam ^^"

Anioł nigdy nie upada.
[Dostojewski]
18.07.2007 08:58:11
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 6
nfm: 4,400

No a ja mam pokój od południa i to może już wystarczy - tropiki mam od samego rańca - baardzo wczesnego rańca do późnego wieczora.... Dlatego uciekam z mojego azylu do pokoju pietro niżej ALE na słońce dziś nie wychodzę, nawet po to, by się opalać :letssin: Uzbroiłam się w wodę z lodem i będe wegetować :letssin:

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
18.07.2007 09:24:09
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
rudzia

*

Reputacja: 5
nfm: 2,436

Falkhor napisał(a):
otwieram okna, ale w sumie w caaaałej nocy tylko przez kilka godzin jest chłodno.

i jak na domowe warunki to jest nie zły pomysł. Pozwala to urzymac przyjemnu chłod w domu...chociaż ja mam okno cały czas otwarte i wcale nie jest aż tak źle ale może to dlatego, że okno mam od północy Animatedwink ;D

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
19.07.2007 20:13:26
Falkhor
Administrator
*

No ja wczoraj z Gothką zrobiłem na rowerku kilka kilometrów i poczułem słonko na plecach Animatedwink Póki co - lekko czerwone są, ale mam nadizeję, że zamienią się w brąz, hehe Animatedwink a nie w obłażącą, martwą skórę. W końcu trzeba stosowac kremy, zalecam wszystkim stosowanie wszystkeigo z filtrami Smile

Walka z upałami - pić wodę, ale często i nie za duzo. Za dużo wypitej wody = straszne pocenie. ALE dla organizmu to najskuteczniejszy sposób walki z przegrzaniem. więc... pijcie, ile wlezie i poćcie się - prawie jak sauna, pozbywacie się z ciała wielu toksyn Smile

20.07.2007 05:35:05
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6
nfm: 4,400

Falkhor napisał(a):
Póki co - lekko czerwone są, ale mam nadizeję, że zamienią się w brąz, hehe Animatedwink

Zamieni się w śliczny brąz, jeśli będziesz systematycznie poddawał - ale nie długo - swoje plecory smażeniu w słoneczku - jak to mówią - kropla drąży skałę nie siłą, lecz częstym spadaniem czy coś w tym stylu :lol-sweat:
Sądziłam, że po burzy co nieco się zmieni w pogodzie - będzie chłodniej - a tu niici, bleeeee :sweet:

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
20.07.2007 10:16:11
Bake

*

Reputacja: 7
nfm: 2,853

ja już nie moge u siebie w biurze.... mam tylko wiatrak do tego dziele goz księgową Smile normalnie sie roztapiam

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
20.07.2007 12:27:31
Gothka =)
Moderator
*

Cytat:
No ja wczoraj z Gothką zrobiłem na rowerku kilka kilometrów i poczułem słonko na plecach

hehe :lmao: kilka km => 60 z okładem :lol-sweat: :lol-above:

Cytat:
W końcu trzeba stosowac kremy, zalecam wszystkim stosowanie wszystkeigo z filtrami Smile

Dodam tylko, że nie ma sensu stosować filtrów o niskich numerach np. 6, bo prawie wcale nie chronią. Najlepiej zastosować tak wysokie filtry jakie tylko macie Animatedwink np. 40.

Anioł nigdy nie upada.
[Dostojewski]
20.07.2007 16:59:50
rudzia

*

Gothka =) napisał(a):
Dodam tylko, że nie ma sensu stosować filtrów o niskich numerach np. 6, bo prawie wcale nie chronią. Najlepiej zastosować tak wysokie filtry jakie tylko macie np. 40.

ja mam 12 i jak narazie mi starcza ale nie łamcie się w Krakowie wcale nie jest lepiej :/ ja się tutaj goruje :/ już wypilam cała wode a do sklepu narazie nie ide bo jest za ciepło:/ kurde jakiś pomysl bo tu umre...wiatrak nic nie daje Sad

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
20.07.2007 17:20:13
Falkhor
Administrator
*

na takie słońce jak mamy obecnie - to ja osobiście zalecam kremy z filtrem 15 i więcej. Zwłąszcza, jeśli przebywacie na słońcu na prawdę długo i to jeszcze w ruchu. jak mówi Ziom - lepiej często, ale słabiej, niż raz i od razu Animatedwink

21.07.2007 09:51:26
Gothka =)
Moderator
*

Po 16 h słońce też opala, ale już nie jest tak zabójcze promieniowanie Smile Najlepiej opalać się po 16 h :lol-above: ;D

Anioł nigdy nie upada.
[Dostojewski]
21.07.2007 11:02:28
rudzia

*

Gothka =) napisał(a):
Najlepiej opalać się po 16 h

W sumie masz rację ale nie zawsze każdy może :/ żeby tak się na kilka dni ochłodziło...to by było superAnimatedwink :sweet: tylko o tym marze...dzisiaj rao zaczela gorzmieć nawet troche popadało ale z tego nic żadnej burzy...

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
21.07.2007 13:51:38
Bake

*

Reputacja: 7
nfm: 2,853

ostatnio robi się fajnie - tak w sam raz Smile

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
26.07.2007 18:10:36
Guest
Unregistered

nfm:

ja sobie otwieram dzwi balkonowe na noc i jest spoko a rano jak wychodzi słońce to zasuwam żalużje i azpuszczam klime w domu heh Tongueuppyeyes: Tongueuppyeyes:

28.07.2007 17:03:12
Zacytuj ten post w odpowiedzi
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

*  Slowacja Online *   *  Forum Miasta Nisko *   *  Forum Gminy Dubiecko *   *  Bulgaria Online *   *  WebMachine.pl - kliknij i wymien sie linkiem *