Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (4):« Pierwsza < Poprzednia 1 2 3 [4] Ostatnia »
Walka z 'palaczami' w Łańcucie
AutorWiadomość
lukascompl

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 149

ziomalka, tak można parafrazując napisać, a to jest udowodnione naukowo, iż PRZEMINĘŁO Z DYMEM-W DOMYŚLE ŻYCIE!

30.09.2006 12:19:05
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

KOlega powiedziął mi ostatnio, gdy go zpaytałem, że swego czasu próbował palic... cygara. Mówił, że czasami popalał papierosy, ale w sumie... nei za często. Z nerwów najcześciej. No to dpoytałem go, jak to jest z takim cygarem... Opowiedział mi, że... cygaro to nie jest papieros Smile Zwłaszcza, jeśli ma się do czynienia z orygnalnym produktem. No to nastepne pytanie - czy to jest 'smaczne'... Mówi, ze dla kogoś, kto już palił, to faktycznie może być smaczne. Mówił tez t,c zeog sie spodziewałem - że cygaro to bardzo mocny, ciężki towar Smile I że wypalić całe cygaro to trzeba na to poświęcić sporo czasu Smile

Inny znowuż kolega - Wojtek - lubiał popalac... Fajkę Smile Hmmm... jak uważacie, czy tego typu popalanie jeszcze mieści się w ramach... dobrego smaku? Smile Mówię oczywiście o kurzeniu samemu dla siebie, nie w miejscach publicznych Smile

Pozdro.

[ Dodano: 2006-10-28, 19:36 ]

Cytat:
Niektóre pachną wanilią, inne mają słodkawy zapach czekolady. Są wśród nich czarne jak smoła papierosy Black Devil i cukierkowo różowe Pink Elephant. Francuscy licealiści wprost za nimi przepadają.

Black Devil i Pink Elephant są markami holenderskiego producenta Heupink & Bloemen Tabak BV specjalizującego się w tytoniu do samodzielnego skręcania. Francja zaczęła go importować w połowie ubiegłego roku. Zainteresowało się nimi Stowarzyszenie Francuskich Miłośników Fajek (SPF), tradycyjnie związane z przemysłem cukierniczym i sprzedażą kart telefonicznych. "Aromatyzowane papierosy to niszowy produkt – powiedziano nam oględnie w SPF. – Nie wszyscy właściciele kiosków mają je w swojej ofercie".

Te niedoceniane przez dorosłych papierosy zawierają tyle samo nikotyny i substancji smolistych co Lucky Striki, a nawet więcej niż złote Marlboro. Są atrakcyjnie opakowane i kosztują mniej niż przeciętna paczka tradycyjnych papierosów. Moda na nie szybko rozprzestrzenia się wśród nastolatków rozpoczynających swoją przygodę z paleniem. "Sprzedaję całe kartony tych papierosów" – potwierdza jeden z właścicieli kiosków usytuowanych nieopodal paryskiego liceum Fénelon.

Źródło - Kiosk.onet.pl LINK
Autor: Florence Amalou/27.10.2006 13:24, Le Monde.

Hehhhh... noooo to niedługo jeszcze wogóle zrobić z papaierosów słodkości i wpychać w dzieci Biggrin Z drugiej, ale mizernie dobrej storny - moze to częściowo zmniejszyć tradycyjny smród tytoniowy...

02.10.2006 10:59:28
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
maciej
Administrator
*

Reputacja: 4
Portfel: 1,286

Cytat:
Francuzi już nie będą mogli palić, pijąc poranną kawę w kawiarni na rogu. Rządowy dekret zakazuje palenia we wszystkich zamkniętych lub przynajmniej zadaszonych miejscach publicznych i miejscach pracy. Komisja Europejska zaproponowała, by restrykcyjne prawo zakazu palenia papierosów rozciągnąć na całą Unię Europejską. Ciekawe, jak taki zakaz będzie respektowany w Polsce?

zrodlo wp

Przydał by się taki zakaz w Polsce i to bardzo, myślę, że że Unia pójdzie na to z czasem i wprowadzi taki zakaz w całej strefie.

Pozdrawiam Maciej
01.02.2007 14:01:57
Cerberion

*

Portfel: 378

a ja tak powiem - w sumie to nie pale, czasem jest jednak tak, ze jakos mnie wezmie i zakurze papieroska. nie jakies tam badziewie z filtrem, tylko sobie zwijam petka i kurze dobry, wybrany tyton. za fajkami nie przepadam, wygladaja wg mnie hmmm... niepowaznie. pare razy kurzylem cygaro, smola taka az trzonowce skreca.

ale nie ukrywam, dobra, bijcie mnie - lubie sobie zapalic. ale lubie takze wodeczke na przyklad. ale nigdy nie smrodzilem petem w autobusie, na przystanku, w szkole czy gdzies tam - kurze tylko na balkonie czasem w piwnicy Biggrin

(, + +) No matter how you can't stop it now... (@ @,)
01.02.2007 15:58:13
maciej
Administrator
*

Reputacja: 4
Portfel: 1,286

Cerberion napisał(a):
ale nie ukrywam, dobra, bijcie mnie - lubie sobie zapalic

hehe nie będziemy bic, bo z postów powyżej wynika, ze jak ktos chce niech pali, tylko niech nie robi tego tam gdzie sa niepalący - po prostu Smile

Pozdrawiam Maciej
01.02.2007 16:16:26
Falkhor
Administrator
*

Cerberion, No i dobrze, że się tak izolujesz. Ty masz przyjemność z kurzenia, a inni nie muszą przez Ciebie chorować. Bo to, co dla kogo jest przyjemnością, to w sumie już gadanie o gustach...

Tylko zeby te gusta się nie raniły, biły i nie zatruwały Biggrin O tym w sumie moze być ten topic poza tym, ze i tak większość wypowiedzi sugeruje, że palenie wcale takie fajne nie jest Tongue

03.02.2007 13:29:12
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Ahab

*

Portfel: 843

Czy to nie irytujące, że te 30% obywateli jest traktwane jak większość ? Idąc do baru normalne jest, że mozna w nim palić. Jak człowiek chce miejsce dla niepalących to musi takiego poszukać np. z naklejką "dla niepalących" lub "zakaz palenia"...

Skoro palących jest 30% obywateli to ogólnie powinien byc przyjęty zakaz palenia w miejscach publicznych, a dla takowych palaczy powinno się robic miejsca "dla palących" ! Nie na odwrót !

Stanowczo jestem przeciwny paleniu w miejscach publicznych ! Nie życze sobie by ktos zatruwał dodatkowo, i tak juz zanieczyszczone powietrze ! A jak widze takiego co rzuca peta na ulice/chodnik to krew się gotuje (o tym juz wspominałem kiedys).

Oho.. ! Jeszcze jeden aspekt - to co robi tytoń ludźmi jest okropne (juz nie mówie o raku itp), ale przecież zmiany skóry, paznokcie , ogólny "zapach" osób palących... :587:
Momentami az strach podać dłoń takiemu człowiekowi bo zapach tytoniu na ich dłoniach jest tak silny....

Liberate tute me ex inferis
03.02.2007 14:08:25
Falkhor
Administrator
*

Praktycznm problemem walki z placzami w nasyzm miescie jest to, ze nawet jeżeli w lokalu jest zakaz palenia, to... hmm... jak się sobaczy palacza, to trzeba samemu interweniować u właściciela lokalu albo prosic palacza, aby przestał - MIMO, że jest taka tabliczka, aby nie palić...

No i się sami musimy narażać - na obicie facjaty, stek wyzwisk, czasami - na dobry efekt. Ale to powinien robić włąściciel lokalu, który najcześciej tego NIE robi, gdyz dla niego oznacza to mniejsze zyski Sad

03.02.2007 16:12:48
Ahab

*

Portfel: 843

Falkhor napisał(a):
No i się sami musimy narażać - na obicie facjaty, stek wyzwisk, czasami - na dobry efekt. Ale to powinien robić włąściciel lokalu, który najcześciej tego NIE robi, gdyz dla niego oznacza to mniejsze zyski

W UK i Irlandii też ludzie protestowali, by nie wprowadzac zakazów.. poprotestowali , zakaz wprowadznono i wszystko wróciło do normy - nie palą w barach, a lokale nadal mają klientów.... (to moze zalezne jest od mentalnosci.... nie wiem czy w Polsce dałoby sie to wprowadzic).

A co do obrotów lokali ... ja nie chodze do żadnych barów itp, bo własnie tam zawsze ktos pali ....

Liberate tute me ex inferis
03.02.2007 17:36:24
Falkhor
Administrator
*

Ahab,

Cytat:
ja nie chodze do żadnych barów itp, bo własnie tam zawsze ktos pali ....

To ciekawe, ale ja również zauważam, ze mimo wszystko w łańcucie większość klienteli pubów... pali... Może to ja wybeiram złe godziny odwiedzin, ale w Antico zawsze jest nafajczone, Millenium - również... mniej cygarami sunie w Semaforze i w kapitolu... w OlPubie nigdy nie byłem /jest nadal, istnieje?? Tongue /, w Impulsie tylko kilka razy i tam też fajczą. Zatem... czy w Łańcucie tam, gdzie jest klub, musi być dymek?

03.02.2007 20:51:33
Cerberion

*

Portfel: 378

jak juz mowilem, ja sobie pale, ale jak jestem w lokalu gdzie sa inni, to nie jaram, bo po co? ja bym na przykadl nie chcial, zeby przede mna usiadla jakas gruba brzydka baba i sie do mnie usmiechala, prawda? bo i ta baba i dym maja to do siebie,z e sie narzucaja. nie chce nikogo zatruwac.

(, + +) No matter how you can't stop it now... (@ @,)
05.02.2007 10:24:13
Falkhor
Administrator
*

Cerberion, To mało jest takich jak Ty. Dziwne to, że ludzie, którzy kurzą czują się, ze są w porządku, a jak zgłaszasz jakieś wąty, to patrzą na Ciebie tak, jakbys się z choinki urwał, upadł na głowe i był na haju... A powinno byc odwrotnie, ze to jaracze czują się neiprzyjemnie, że kogoś przytruwają.

05.02.2007 19:51:03
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: