Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (4):« Pierwsza < Poprzednia 1 2 [3] 4 Następna > Ostatnia »
Walka z 'palaczami' w Łańcucie
AutorWiadomość
lukascompl

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 149

Falkhor napisał(a):
Marchewka, słonecznik, pestki dyni, pistacje, orzeszki ziemne, zielony groszek - To wszystko to sa doskonałe zamienniki peta. Zdrowe, smaczne, i trzymane w ręku nie szpecą

słonecznik , pestki dyni, orzeszki ziemne chipsy-może nie szpecą ale są bardzo kaloryczne ergo odradzam ich spożywania, nawet jako zamienników wstętnych papierosów

20.09.2006 16:21:40
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
magdaaa

*

Portfel: 524

Ja naprawdę wolałabym przytyć niż stracić choćby kawałek moich płuc.

Nikt nie zasługuje na Twoje łzy, a kto na nie zasługuje na pewno nie doprowadzi Cię do płaczu...
20.09.2006 23:52:46
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6
Portfel: 4,364

magdaaa ja poniekąd rozumiem palaczy, bo są w takiej sytuacji, jakby mieli założone kajdanki, z tego nałogu, jak z większości, baardzo ciężko wyjść, niestety, mimo, że stosuje się coraz to nowe i ulepszone terapie ....
Najlepszym rozwiązaniem jest za wczasu pomyśleć i nie dać sie wciągnąć w ten śmiercionośny labirynt pt. 'nałóg' ......

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
20.09.2006 23:57:18
magdaaa

*

Portfel: 524

No właśnie trzeba o tym pomyśleć zanim się sięgnie po pierwszego papierosa. Tylko ten pierwszy papieros dostaje się do naszych ust coraz wcześniej,tzn. w wieku nastu lat, kiedy to nie myśli się o konsekwencjach tylko o chęci zaimponowania rówieśnikom, chęci bycia zaakceptowanym wśród kolegów którzy palą- nie wiem. A potem ciężko rzucić.

Nikt nie zasługuje na Twoje łzy, a kto na nie zasługuje na pewno nie doprowadzi Cię do płaczu...
21.09.2006 00:02:02
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

magdaaa napisał(a):
ten pierwszy papieros dostaje się do naszych ust coraz wcześniej,tzn. w wieku nastu lat, kiedy to nie myśli się o konsekwencjach tylko o chęci zaimponowania rówieśnikom, chęci bycia zaakceptowanym wśród kolegów którzy palą- nie wiem. A potem ciężko rzucić.

Uważam, ze młodziez - zlesie wyraziłam - dzieci ... - chca zaimponować to po pierwsze, ale przede wszystkim chcą pokazać, jacy to oni nie są dorośli, juz palą wiec są kim, a przeciez przez takie zachowanie są nikim, udowadniają tylko swój kompletny brak dojrzałości i odpowiedzialności. Co więcej, chcą dać swoim rodzicom do zrozumienia, że maja swoje życie, podejmuja własne decyzje i czują sie dumni z tego powodu ...... Patrze z wielkim przerażeniem na dzisiejszą młodzież --- dzieci ....... ehhhhhh

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
21.09.2006 00:10:15
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Heh... a ja nawet nigdy nie myslałem o tym, zeby zacząć palić. I żaden z moich ówczesnych rówieśników mi tym nie imponował ani nie wydawał się bardziej dojrzały czy jakkolwiek inaczej 'lepszy'... Wtedy wydawało mi się to... smieszne i... głupie. Poza tym mój tato dużo palił i nie cierpiałem tego smrodu. Ale udało mu się to rzucic, po ponad 20 latach palenia. Za 3cim razem. Ale się mu udało i teraz troszkę przytył, ale jest znacznie zdrowszy.

pozdro.

21.09.2006 09:27:05
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
maciej
Administrator
*

Reputacja: 4
Portfel: 1,286

Ciekawostka, widac ze na nałogu ktoś chce zarobić...

Cytat:
Nie udało się dotąd wymyślić dymu bez ognia. W Neapolu wynaleziono tymczasem... papierosy bez dymu, z którymi będzie można wchodzić nawet tam, gdzie obowiązuje zakaz palenia. To nie jedyny plus "papierosa bez dymu".
Jak twierdzi jego wynalazca, palacz nie będzie już wdychał substancji smolistych, które są zawarte w tradycyjnych wyrobach tytoniowych. Nowy papieros nie ma bowiem z nimi nic wspólnego. Jego najważniejszym elementem jest swego rodzaju inhalator, przez który będzie można delektować się smakiem i zapachem nikotyny bez szkodliwych substancji.

Urządzenie, w cenie 29 euro za sztukę, ma się znaleźć w sprzedaży w ciągu najbliższego miesiąca. Potrzebne do niego "filtry" zawierające czystą nikotynę, pakowane podobnie jak papierosy po 20 sztuk, będą kosztowały 4 euro.

Inhalator, działający na baterie, służy do podgrzania filtra do temperatury, w której zaczyna się z niego wydobywać zapach i smak nikotyny. Jest ona jednak niższa od temperatury spalania, nie ma więc mowy o dymie.

onet.pl

Pozdrawiam Maciej
22.09.2006 00:28:41
Falkhor
Administrator
*

Hehhhhhhhhhh... To nie przejdzie Biggrin Palacz uzależniał się tradycyjnym petem i zaki wrąbał sie mu w zaczadziałą psychikę Biggrin Ten 'wynalazek'... jeśli zawiera czystą nikotyne, to raczej nie pomoże ludziom rzucic nałogu. A może fakt, raczej nie ma pomóc rzucać, tylko dalej niby kurzyć. Bez dymu... Nie, to nie przejdzie...

22.09.2006 06:21:01
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Falkhor napisał(a):
Bez dymu... Nie, to nie przejdzie...

Zdecydowanie popieram Falkhora Biggrin Dym nikotynowy jest tak oszałamiający i ogłupiajacy zarazem, że palacz nie może wprost wytrzymac bez tego obrzydlistwa ......
Jak dobrze, że jak narazie w naszym kręgu forumowiczów nikt nie przyznał się do takiego nałogu, ale za to mamy inne hehe Biggrin Dla Psorra jest to np ...... spanie Biggrin Wstawaj Spiochu Tongue

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
22.09.2006 09:44:22
Falkhor
Administrator
*

ziomalka, Heh, faktycznie... dopiero jak to powiedziałaś, to uzmysłowiłem sobie, że... podczas żadnego z dotychczasowych spotkań ludiz z NFM... nikt nie palił. Może i ktoś jest skrytym palaczem, ale póki co - nie wiem kto Smile Może to tez znak, że owi palacze szanują zdrowie tych, co nie palą... więc tak czyt ak - dobry to znak Smile

Pozdro.

22.09.2006 12:16:40
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Falkhor napisał(a):
kto Smile Może to tez znak, że owi palacze szanują zdrowie tych, co nie palą... więc tak czyt ak - dobry to znak Smile

A może boja się ze dostana ode mnie z półobrotu, w końcu szef Texasu jak wszystkim wiadomo, nie znosi dymu z papierosów, jest wręcz na tym pukncie przewrażliwiony Biggrin
wiem ze więkoszość zioomów pali faje, ale ja jestem wyjątkowym ziomem Biggrin

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
22.09.2006 12:28:57
lukascompl

*

Te papierosy bez dymu to coś tak głupiego jak....[wstaw odpowiedni wyraz]. Ciekawe , iż takie głupoty przychodzą do głowy naukowcom :570:

22.09.2006 15:29:47
Falkhor
Administrator
*

Naukowcy mają głowy PEŁNE pomysłów. To nic, ze czasami są poronione. Ale te tutaj - to chyba cosik takiego, aby wyciągać kasę - no bo w związku z presją otoczenia palacze muszą coś wykombinowac. I ci zapewne bardziej zamożni... albo ja wiem, modni Smile w to zainwestują...

23.09.2006 17:35:06
lukascompl

*

Falkhor napisał(a):
no bo w związku z presją otoczenia palacze muszą coś wykombinowac. I ci zapewne bardziej zamożni... albo ja wiem, modni w to zainwestują...

albo i nie bo jak to papieros bez dymu?

23.09.2006 20:00:22
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

lukascompl napisał(a):
bo jak to papieros bez dymu?

taaa i nie ma to jak dym z tymi wszystkimi rakotwórczymi substancjami mniam mniam Biggrin zyc nie umierać - choć TU słowo umierać może zabrzmieć nieco dwuznacznie Biggrin

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
25.09.2006 18:55:12
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku