Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (4):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] 3 4 Następna > Ostatnia »
Walka z 'palaczami' w Łańcucie
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

lukascompl,

Cytat:
nasz kraj nie jest krajem alkoholików i nikotyniarzy

Doczytaj sobie pierwszy post... jest tych nikotyniarzy 9 MILIONÓW (orientacyjnie). I mylisz, że każdy z nich wyda 8zł na pakę szlugów?? Ani ani! A co do alkoholików... To podobnie. Może nie jestesmy już rynkiem zbytu na rosyjski sprzęt rolniczy, ale na inne towary typu alc i szlugi - jak najbardziej.

Zwłaszcza położenie naszego województwa temu sprzyja...

09.09.2006 21:06:01
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
lukascompl

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
Portfel: 149

te 9 milionów stanowi około 30 procent dorosłych polaków-mało, lecz jak sam mówisz stanowczo za dużo

09.09.2006 21:13:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6
Portfel: 4,364

Ja nie znosze jak ktoś w moim towarzystawie pali papierosy, szczególnie drażni mnie oddech takiego delikwenta, który dopiero co spalił szluga, koszmar. I tak na przyszłość, kazdy, kto w mojej obecności zapali papierosa, ojjjjj jeśłi będe w wyjatkowo złym nastroju, nie chciałabym znalezc się w jego skórze .... Biggrin

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
11.09.2006 19:02:16
Falkhor
Administrator
*

ziomalka, ja palenie odbieram jako nałóg, uzależnienie, słabość. I nikt mi nie wmówi, ze to w jakikolwiek sposób może byc przyjemne - wdychanie dymu z palącego się tytoniu... i jeszcze za to płacić! Ale fakt, i tak najgorsze jest to, jak kaze się innym wąchać ten smród... Bleeeee...

11.09.2006 21:16:19
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
grzenio

*

Portfel: 1,393

Ale ja się spotkałem z opinią kilku palaczy, że ich też drażni dym z papierosów palonych przez innych, natomiast jak sami palą to nie. Trochę mnie to zdziwiło. Może ten dym wydmuchany z płuc jest jeszcze gorszy od wdychanego :?:

11.09.2006 21:23:29
Falkhor
Administrator
*

grzenio, A jeszcze dziwniejsze jest to, ża palacz wchodzi do wywietrzonego, pachnacego pomeiszczenia. Siada sobie, wyjmuje szluga i kurzy. Amrodzi, smrodzi, smrodzi... i potem wychodzi, bo już tu tak fajnie nie pachnie... No nic, tylko po głowie bić ciężkim przedmiotem...

11.09.2006 21:28:21
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Najgosze w tym wszystkim jest, że tzw bierni palacze bardziej cierpnią niż ci aktywni, o wiele bardziej trujący i niszczący jest dym dla ludzi skazanych na przebywanie w obecności palacza ... najbardziej wyprowadza mnie z równowagi palenie w restauracjach, kawiarniach i ... na przystankach ....

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
12.09.2006 13:23:48
lukascompl

*

A trzeba w końcu zakazać palić w obecności osób niepalących, w pomieszczeniach ogólnoużytkowych- i nie dawać złego przykładu innym drodzy palacze- najlepiej po cichu- jak to lubicie to trujcie się w ukryciu- nieszkodząc innym

12.09.2006 19:29:11
Falkhor
Administrator
*

lukascompl,

Cytat:
jak to lubicie to trujcie się w ukryciu- nieszkodząc innym

i to jest najważniejsze! niech się trują ale tak, by nikt nie musiał ich wbrew swojej woli wdychać ani nawet oglądać.

To aż śmieszne jest, że kiedyś gwiazdor musiał mieć trochę zdjęć ze szlugiem... bo wtedy wyglądał... bardziej dojrzale, pewniej, twardo i charakternie... A teraz to się zmienia całkowicie. Pet w łapskach po prostu szpeci.

12.09.2006 19:34:52
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Falkhor napisał(a):
Pet w łapskach po prostu szpeci.

Tym bardziej, że po fajki sięga coraz więcej i niestety coraz młodszych ludzi... Jak byłam na koncercie Perfektu, koło mnie stały takie niepozosne dziewczyny, dałabym sobie reke uciąć ze były z gimnazjum i co zobaczyłam w ich dłoniach? ----- w jednej puszka z piwem, w drugiej oczywiście szlug .... Tragedia!! Ponoc jest tendencja do dojrzewania przez coraz nizsze wiekowo grupy dzieci/młodzieży, ale chyba tylko fizycznie, bo mam nieodprarte wrażenie, że psychika takich młodych ludzi jeszcze dłuuugo nie dojrzeje, chyba że zmienią priorytety .....
Wybaczcie OT, ale niejako wiąże się to z palaczami, przecież o nich mówie cały czas Biggrin
Pzdr Biggrin

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
15.09.2006 09:05:48
lukascompl

*

tendencje, mody jak widać swoją drogąś, a wiek inicjacji-styku z tytoniem obniżył sie do wieku 14 i mniej lat- to głupota wynikająca z niedojrzałości, ale dlaczego palą dorosli stateczni ludzie tego nie rozumiem :570:

17.09.2006 18:58:17
Falkhor
Administrator
*

lukascompl, Hmmm... być może dlatego, że obecnie stateczni dorośli ludzie, aby osiągnąć swój status, musieli (chyba w większości przypadków) trochę tyrac i sie stresować. 15-20 lat temu palenie było na porzadku dziennym. I chyba wtedy to sporo ludzi sie uzalezniło, i palą do tej pory, takie sa moje przypuszczenia. Chcoiaż jak dla mnie...

Palenie to puszczanie własnej kasy i zdrowia z dymem.

Lepiej już... jeść marchewkę Tongue

17.09.2006 21:59:39
grzenio

*

Portfel: 1,393

Falkhor napisał(a):
Lepiej już... jeść marchewkę Tongue

Co jest doktorku :?: Marchewka tak nie daje w płuca Biggrin

17.09.2006 22:25:41
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

No a co wiecej marchewka, jak wszystkim powszechnie wiadomo, jest baaardzo zdrowa - nie dośc że zawiera betakaroten, który przystosowuje skóre do opalania, zawiera witaminę A, która poprawia funkcjonowanie wzroku no i uodparnia organizm na działanie dzkodliwych rodników hehe Biggrin No to tyle wykładu dr ziomalki Biggrin

Tak więc - marchewka zamiast papierosa Biggrin ---- ten apel kieruję do wszystkich palaczy oczywiście Animatedwink

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
18.09.2006 13:51:58
Falkhor
Administrator
*

Marchewka, słonecznik, pestki dyni, pistacje, orzeszki ziemne, zielony groszek Biggrin - To wszystko to sa doskonałe zamienniki peta. Zdrowe, smaczne, i trzymane w ręku nie szpecą Tongue

Fajne by było, gdyby np. osoby niepalące dostawały 5% zniżki w lokalach rozrywkowo-gastronomicznych Tongue Biggrin

19.09.2006 08:45:17
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: