Odpowiedz  Napisz temat 
Vista nie dla gier
Autor Wiadomość
zegfryd

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
nfm: 489
Vista nie dla gier

Microsoft poinformował swoich partnerów, że gry pod systemem Windows Vista będą działać od 10 do 15 procent wolniej niż pod Windows XP.`

Przyczyną jest nowy interfejs graficzny, który jest obsługiwany przez system cały czas, nawet gdy gra jest uruchomiona na pełnym ekranie i przysłania go. Być może wyjątkiem będą gry korzystające z DirectX 10, który mają zapewnić wydajność do czterech razy większą. Trudno jednak będzie to sprawdzić, gdyż Microsoft nie planuje wydania DirectX 10 dla Windows XP.

Źródło: http://dobreprogramy.com/

11.10.2006 02:16:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4
nfm: 16,041

Hmmm... czyli widać, że MS w pewnym sensie ponownie zmusza nas do zmiany paltformy. Nie jest to dla mnie zbyt dizwne, bo skoro to idzie wszystko do przodu, to cięzko wymagać, aby do starego poloneza przez 20 lat łądował co raz to nowsze wersje silnika i konstrukcja to zniesie...

Hmmm... Na XP przesiadłem się po dość długim czasie od momentu jego ukazania. Na VIstę, mimo, że lewe wersje krążą już od dawna w sieci - jeszcze mi jakoś ochota nie przyszła... Poza tym z produktami MS nie ma pośpiechu - teoretycznie przynajmniej każda następna edycja tego samego produktu jest ciut sprawniejsza Tongue

XP bardzo mi się podoba. Z poprzednich wersji podobał mi się jeszcze Windows ME.

Pozdro.

11.10.2006 13:03:22
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
zegfryd

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
nfm: 489

Jak dla mnie to powinni poprawic Viste, ja tam wole by gierka mi szybko chodzila, bo i tak jak ją uruchamiam to spędzam przy niej sporo czasu Tongue

A rozwiązanie o którym informują to chyba będzie oznaczać, że szybko będzie się z gier wychodzić na do Windowsa poprzez atl+tab, ale to chyba nie jest najważniejsze. Ja przynajmniej innego zastosowania tego pomysłu nie widzę.

Zaczarowany pierniczek
12.10.2006 20:44:33
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4
nfm: 16,041

zegfryd, Hymmm... jak dla mnie uruchamianie gier bez 'uśpienia' systemu operacyjnego jest trochę dziwne. W okienku to sobie można w sapera grać, albo jakiegoś pinballa, a nie np. GTA SA... Przynajmniej nie na mojej maszynie... Vista jest napisana na bardzo dobre sprzęta (chociaz to zawsze względne pojęcie Tongue ) dlatego myslę, że mimo wszystko MS wprowadzi takie ustawienia, aby móc maksymalnie wyciskac gierki. Nooooo chyba, ze to taka sugestia do kupna konsoli XBOX Tongue

13.10.2006 06:50:32
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

*  Slowacja Online *   *  Forum Miasta Nisko *   *  Forum Gminy Dubiecko *   *  Bulgaria Online *   *  WebMachine.pl - kliknij i wymien sie linkiem *