Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vburmiszcz PAZDAN
26.06.2007, 21:44:29
Vburmiszcz PAZDAN
Kochani Jak to jest? jakiś czas temu były wybory nowego władcy Łańcuta. Wygrał wtedy p. Gwizdak. Swą prawą ręką uczynił Pazdana i to chyba był jego jedyny edykt. Pan Gwizdak jest w cieniu Pazdana według zasady Rex regnat sed non gubernat Wstyd mi za Pana Pazdana za sposób w jaki wypowiada się do mediów, za to że traktuje miasto jak by było ono jego prywatną własnością. Jest arogancki i dla Łańcuta żadną wizytówką nie jest!!!! Wręcz przeciwnie - odstrasza!!!!!!
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
26.06.2007, 21:58:24

Nie broniąc ani Burmistrza ani VceBurmistrza - moge powiedziec, że na pewno osądzanie Pazdana jako 'straszydła' jest spowodowane przede wszystkim tym, że człowiek ten nie boi się brac za trudne sprawy. Wg mnie H. Pazdan jest bardziej impulsywny i dynamiczny w działaniu. S. Gwizdak - jako burmistrz jest znacznie spokojniejszy. Nie można powiedzieć, żeby nasz urząd miejski był najwspanialszym na świecie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji ale... nie jest źle. Myślę, że nie może byc tak łatwo z górki - stara władza dość długo ustawiła zycie naszego miasta, więc nowa władza musi iśc po grudzie realizując swoje własne pomysły.

To tak z ogólnych przemysleń - ale jak masz konkretne przypadki nadużyć, albo hmmm... 'rąbanki medialnej' - to z chęcią o tym pogadam, gdyż nawet z racji wykształcenia interesuję się trochę samorządami i włądzą, hehe Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Pozdro.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
31.08.2007, 23:53:31

Nazwisko Pazdan przewija sie ostatnio w dyskusjach. Nowy Kardynał Reachelieu ( chyba tak to sie pisze XP )??? Trudno stwierdzic jednoznacznie... No cóż, społeczeństwo Łańcuta wybrało, kampania była ostra, przebiegła , czasani nawet barbarzyńska z obydwu stron, ale wybór to wybór.
Poruszyłbym tu jeszcze kwestię dwóch ( moim zdaniem probagandowych, laurkowych i śmiesznych z dziennikarskiego punktu widzenia) brukowców "- Gazety Łańcuckiej"
i "Echo"
. Poziom prowadzonej debaty, duskusji, bełkotu i propagandy jest zastraszający, obiektywnie rzecz ujmując- artykuły w tych gazetach komptromitują ich autorów ( ze wskazaniem na "Echo"). Chwyty socjotechniczne w nich stosowane są prymitywne i śmieszne a przy tym pozbawione jakiegokolwiek profesjonalizmu dziennikarskiego, ot co -wzajemne wylewanie na siebie szamba.
Te gazety przypominaja szkolne gazetki, są nawet gorsze!!! Powiem tak: zero obiektywizmu dziennikarskiego, zero podejmowania tematów ciekawych i trudnych, itd. Najczestszą info jaką możemy tam przeczytać to: kolejkne dożynki :lmao: , wystep jakiegoś zespołu ludowego :lmao: , wspaniała działalność i pracowitość obecnych władz w iście gomułkowskim stylu :hihi: ("Echo") lub krytyka władz obecnych przez naszą lokalną opozycje ze Starostwem na czele :hihi: (" Gazeta Łańcucka").... A gdzie bieżące problemy mieszkańców, gdzie obiektywizm przejawiający się w tym ,że porzeprowadza się wywiady u PRZYPADKOWO-LOSOWO NAPOTKANYCH OSÓB A NIE WŚRÓD SWOJEJ RODZINY I ZNAJOMYCH.
Mając taką lokalna prasę stajemy się pośmiewiskiem i proszę nie dziwmy się ,gdy jakaś beszczelna gówniara-Doda-nazywa nas "wieśniakami". Przeglądając jakąś lokalna gazetkę i widząc,że większość informacji dot. np. Ochotniczej Straży Pożarnej, jakiegoś zespołu ludowego, dziecięcego lub klubu sportowego, sesji rady mniasta, jaki to Pazdan zły("Gazeta Łańcucka") lub M. Roman zła ("Echo") to na mdłości mnie zbiera i czasami nie dziwie sie opinii Dody...

Ekolog
01.09.2007, 07:55:33

Ekolog, Jeśli chodzi o lolane gazetki to przychylam się do Twojej opinii. Jest jeszcze taka gazetka - Goniec Regionalny chyba - już tamtą prawsę się lepiej czyta czy chociażby dodatki do Nowin i GW i szukanie czegoś o Łańcucie. Prasa lokalna leży wg mnei na łopatkach i kwiczy :/ Mało poważniejszych artykułów prasowych, wiem, że dożynki są fajne, straż ochotnicza to duma, ale dlaczego robić artykuły o dożynkach na dwie strony? Dla mnie nawet kompozycja tekstu w tych gazetach jest kiepska... Mam wrażenie, jakbym czytał ulotkę. Poziom merytoryczny - też można się często przyczepić, nawet do Biuletynu Miejskiego...

DObrym by było, gdyby Vce Burmistrz, będący niegdyś a teraz może i też w formie doradcy - szefem Echa, organu Stowarzyszenia Rozwoju Ziemi łańcuckiej, prasówki najgłośniejszej przed wyborami (wspierania S. Gwizdaka) - zastanowił się, czy nie lepiej wreszcie trzepnąc ten lokalny rynek prasowy po kościach i na poważnie utwrozyć wreszcie jakąś poważniejszą gazetę? Biuletynu się nie czepiam - bo on to chyba jest taki wszędzie (w końcu nawet raz dostał wyróżnienie za to, że jest jaki jest). Ale serio - można by u nas wydawac gazetę lepszą i poczytniejszą niż te, co istnieją teraz.

W ostateczności - lepiej przerzucić się na nasze Forum Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji :nerd:
01.09.2007, 09:20:03

Falkhor napisał(a):Ale serio - można by u nas wydawac gazetę lepszą i poczytniejszą niż te, co istnieją teraz.

W ostateczności - lepiej przerzucić się na nasze Forum

zgadzam się w 100%

Ekolog
01.09.2007, 10:17:17

a może na naszym forum znajdzie sie kilku dziennikarzy amatorów/zawodowców napiszą jakieś artykuły na jakiś ciekawy temat i skonsultują swoje pomysły z panem Jackiem Golbą lub z przedstawicielami władz miasta.... może w ten sposób uda sie zmienić oblicze prasy lokalnej

[ Dodano: 2007-09-01, 10:22 ]
co do p. Pazdana to potwierdzam to co pisał Falkhor.. jest to człowiek pełen energii z tysiącem pomysłów na minute.

Where do I go, what do I do, far away from home.
Where do I go, what do I do, in this world of ours.
No one can help, there is no friend, I am still alone.

http://www.youtube.com/watch?v=aM_B0rxiri0
01.09.2007, 17:23:06

Jaruszczow napisał(a):a może na naszym forum znajdzie sie kilku dziennikarzy amatorów/zawodowców napiszą jakieś artykuły na jakiś ciekawy temat i skonsultują swoje pomysły z panem Jackiem Golbą lub z przedstawicielami władz miasta....

Dlaczego maja w tym uczestniczyć akurat władze miasta, wszystko z namaszczeniem władz, ble :sweet: , taka gazeta musi być apolityczna, rzetelna, obiektywna-wiem, że to trudne, ale możliwe, jest tyle spraw obok nas wartych opisania...

Co do P. Pazdana-nie mam nic do niego, ale na niego NIE głosowałem-niech powyższe będzie wystarczającą zamienną moich opinnii. Zreszta poprzednia władza nie była wcale lepsza. No cóż, dajmy jednak szanse obecnej władzy, nie możemy nikogo kopać tylko dlatego,że posiuada inne poglądy od naszych i jest akurat u władzy. Dajmy szansę P. Gwizdakowi i P. Pazdanowi. Niech się wykażą...

Ekolog
01.09.2007, 18:05:02

Ekolog, Cóż... wydawać lokalną gazete na tak małym rynku to by nas chyba koszty zjadły... Albo wielkie reklamy byłby w całej gazecie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Pooooza tym ja pisywałem do naszych gazet, do Echa, do Biuletynu, do Nowin i Super Nowości również... i wiem, że jeśli chodzi o naze rodzime gazetki - to dziennikarz mający tam swoje zdanie może nie byc mile widziany. nie mówię tu o jakichś fanaberiach, tylko o... rzetelności.
01.09.2007, 18:17:42

Mam podobne doswiadczenia Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Ekolog
01.09.2007, 23:41:55

A pan vice to chyba był działaczem wielkim SLD........jak chorogiewka za wieje......... nie lubie tego pana .
02.09.2007, 21:31:26

Totti napisał(a):A pan vice to chyba był działaczem wielkim SLD........jak chorogiewka za wieje......... nie lubie tego pana .
Ba, kiedyś to nawet był działczem PZPR.
Pamiętam tego Pana jeszcze z Technikum przy "Śrubach".
Heniu zawsze był "wielkim" działaczem.
Dużo mówił ale bardzo mało robił.

Stasia natomiast wspominam bardzo pozytywnie.
Szkoda, że dobrał sobie takiego dziwnego vice....
02.09.2007, 22:25:58

oko napisał(a):Ba, kiedyś to nawet był działczem PZPR

A kto nim nie był??? XP

oko napisał(a):Dużo mówił ale bardzo mało robił.

Oj praca językiem to też praca, hmm aja znam z widzenia takiego radnego ( ale chyba juz nim nie jest) co krakał jak .....

Ekolog
06.09.2007, 09:57:38

oko,
Cytat:Stasia natomiast wspominam bardzo pozytywnie.
Szkoda, że dobrał sobie takiego dziwnego vice....
Wg mnie to można poweidziec dosłownie nawet, że Burmistrz i Vice Burmistrz są jak ogień i woda. Jeden spokojny, drugi żywiołowy. jeden rzeczowy, drugi abstrakcyjny Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Sama osoba viceburmistrza... hmmm... krótko żyję, ale może jacyś starsi Forumowicze powiedzą, czy w historii łańcuta był taki człowiek na miejscu burmistrza/v-ce burmistrza, który hmmm... miał taki charakter, temperament i impulsywność? Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Bo nie wydaje mnie się Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
10.10.2007, 21:09:17
Wice burmistrz Pazdan zostal odwolany!!!!!!!!!!!
http://miasta.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,4566691.html
http://www.radio.rzeszow.pl/_/index.php?...Itemid=114

Z funkcji został odwołany Henryk Pazdan, wiceburmistrz Łańcuta.
Pazdan, który jest jednocześnie przewodniczącym zarządu Stowarzyszenia Rozwoju Ziemi Łańcuckiej, w swoim oświadczeniu majątkowym nie wykazał dochodów osiąganych z tej działalności. Ponadto prawo zabrania mu łączenia obu funkcji. Sprawą zatajenia danych zajęła się już łańcucka prokuratura. Pazdanowi grozi za to do pięciu lat pozbawienia wolności.

Jak podało na swojej stronie internetowej Radio Rzeszów, zastrzeżenia są również wobec burmistrza Stanisława Gwizdaka, który pełniąc tę funkcję, był równocześnie - do 15 lutego bieżącego roku - szefem stowarzyszenia i jako burmistrz przyznał mu dotację. Ta sprawa trafiła już do Regionalnej Izby Obrachunkowej i wojewody podkarpackiego. Jednocześnie wszczęta została procedura pozbawienia mandatu łańcuckiego radnego Grzegorza Wilka, wiceprzewodniczącego Stowarzyszenia Rozwoju Ziemi Łańcuckiej. Stowarzyszenie zajmuje bowiem lokal mieszczący się w budynku urzędu miasta, czego zabrania prawo.

Źródło: Gazeta Wyborcza Rzeszów[list][/list:u]
10.10.2007, 22:28:51

No to już na pewno coś się u nas wkrótce zmieni... Ciekawe, jakie kręgi zatoczy ta sprawa.
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy