Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (4):« Pierwsza [1] 2 3 4 Następna > Ostatnia »
UWAGA! Kobieta za KIEROWNICĄ!
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 4
Portfel: 0
UWAGA! Kobieta za KIEROWNICĄ!

Kto jest lepszym kierowcą? Pytanie prawie tak stare, jak wynalazek koła Tongue Tongue Tongue

Chodzi oczywiście o umiejętności... i zachowanie się kobiet za kierownicą pojazdu - samochodu... Ostatecznie koparki, wózka widłowego, autobusu, TIRa... ogólnie, moze byc nawet roweru Smile KTO, wg naszych Forumowiczów, lepiej sobei radzi w ruchu ulicznym?

Dodam od siebie, ze najczesciej spotykam się z takim argumentem, ze kobiety jeżdżą wolniej... ale ja uważam, że to akurat nie ejst argument Tongue Tongue Tongue

Co Wy na to? Smile

15.04.2007 20:33:05
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
SunShine

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0

Kobiety wcale nie jeżdżą wolniej. To zależy od dowiadczenia. Jak jakaś kobieta jeździ mało to niestety może stwarzać zagrożenie. Jezeli się boi to jeździć nie będzie... Ja kocham wszelkie kołeczka napędzane motorkami różnego rodzaju i będę jeździć Smile Zrobie sobie kiedys prawko na TIRa Rotfl i nie obchodzą mnie żadne stereotypy jak i szowinistyczne poglądy.
Najwięcej wariatów drogowych to meżczyźni. Nie preferuje oczywiście 'melepeckiej' (w sensie nie dynamicznej i torującej ruch) jazdy ale potrzebne jest jakieś wyczucie i wyobraźnia. Więcej wypadków powoduje brawura mężczyzn. Co prawda to prawda często mają szybszą rekcję od kobiet. I zachowuja zimną krew w trudnych sytuacjach. Ja naszczęście miałam być chłopcem chyba Tongue i wszelkie testy umysłu wykazują na to Biggrin więc może na drodze nikomu krzywdy nie zrobię.
Np. Mój 'friend' potrafii jeździć tak że wprawia mnie o zachwyt Biggrin Ale to bardzo niebezpieczna jazda i nie wiem czy ja kiedykolwiek odważe się na taką jazdę Animatedwink Nie widziałam nigdy kobiety wyprawiającej takie rzeczy za kółkiem, co nie znaczy że jeździmy gorzej i tego nie potrafimy Animatedwink może poprostu chcemy żyć dłużej. Tongue
eeeh marzy mi się zostać instruktorem prawa jazdy :lol-above:

Falkhor bardzo brzydki temat... dyskryminujący... dalsza treść ok...

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
15.04.2007 22:42:23
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

SunShine,

Cytat:
Nie preferuje oczywiście 'melepeckiej' (w sensie nie sunamicznej i torującej ruch) jazdy

:O :eek: XP Cóż to znaczy?? XP

Co do tematu - to wg mnie takie hasło pada bardzo często na 'ruskim' przystanku, gdy ludzie widzą kobietę za kierownicą prywatnego autobusu. I to raczej PODZIW, niżeli jakakolwiek dyskryminacja. I temat sam w sobie odnosi się do stereotypu, więc bardzo chętnie poczytam opinie i dam się przekonać do jednej lub drugiej racji Smile

Z własnych spostrzeżeń:
- kobiety częściej jeżdżą i gadają przez komórkę niż faceci
- kobiety się MALUJĄ w trakcie jazdy (!!!)
- mają większe problemy z parkowaniem
- z reguły jeżdżą wolniej od facetów (co tylko niekiedy staje się problemem)
- są mniej zdecydowane, ale przez to chyba też i ostrożniejsze
- są mniej 'ambitne' - nie dostają szału, gdy wyprzedza je wóz niższej klasy
- powodują mniej wypadków jako 'agresor', ale chyba częściej są ofiarami wypadków i to niekiedy z własnej winy...
- jesli dochodzi do wypadku, np. wpadają w poślizg albo ma nastąpić kraksa - puszczają kierownice i zdają sie na los...

To, co napisałem wyżej, odnosze tylko do własnych obserwacji i na pewno nie jest to uogólnienie do wszystkich kobiet, którym dane jest prowadzić pojazdy Smile

Cytat:
eeeh marzy mi się zostać instruktorem prawa jazdy

no są przecież takie szkoły jazdy - w Rzeszowie na pewno Smile A w Łańcucie też chyba kiedyś widziałem 'instruktorkę' Smile

16.04.2007 06:39:06
SunShine

*

Tak, ja też widziałam instruktorke Smile eeeh było by miło ale taka konkurencja jest teraz duża że mogę sobie tylko marzyć Animatedwink
do tematu:
- Ja nie maluje się prawie wogóle Tongue więc w samochodze tym bardziej to odpada, ale za to nie raz widziałam kolesia 'mizdżącego' się do lusterka na światłach Biggrin
- i teraz negatywna cecha... Denerwuje mnie gdy wyprzedza mnie samochód nizszej klasy Tongue
- co do zdawania się na los w czasie kolizji... Być może tak reagujemy... Chciałabym się zapisać na kurs, co się jeździ w takich małych kółeczkach Tongue i udaje się poślizgi Smile żeby wyeliminowć niedoskonałosci.
- nie rozmawiam przez komórke Tongue ew. coś jem lub piję czekając na rampie.
- tak jestem niezdecydowana Smile uu moja wielka wada Biggrin pojechać w prawo czy w lewo hmm... Smile
- heh i np. na początku kursu miałam problemy z prawo, lewo Tongue też starałam się to wyeliminowac Biggrin

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
16.04.2007 07:47:17
Jaruszczow

*

SunShine, Słońce, przyjdzie zima i poślizgi poćwiczysz na śniegu i lodzie Smile

[ Dodano: 2007-04-16, 10:04 ]
Dzisiaj mogę powiedzieć że głupota za kierownicą nie odróżnia płci.

Stereotyp nadal funkcjonuje ponieważ:
1) widzisz faceta jadącego jak idiota, mówisz "ale głupek" i jedziesz dalej
2) widzisz kobietę jadącą debilnie i mówisz "baba za kierownicą"
Kobiet jeździ mniej dlatego bardziej rzucają sie w oczy....
Dzisiaj nie uogólniam Animatedwink

Ale już dawno kobieta mnie nie wiozła.... ale to nie żebym im nie ufał, tylko dlatego że jeżdżę "swoim" samochodem... a siostry która by mnie woziła niestety nie posiadam

Chyba u częsci kobiet występuje obawa że sobie nie poradzą na drodze, dlatego nie jeżdżą, a jak niejeżdżąc to nie nabierają doświadczenia.... tylko wspomnę z doświadczenia osobistego, że koleżanka odebrała prawko w ten sam dzień co ja (ok 2 lata temu) i do tej pory nie siedziała za kierownicą. Wyciągam do mniemanie, że jak teraz wyjedzie na ulice to będzie bardziej nieprzewidywalna, niz zaraz po zrobieniu kursu....

Co do facetów... to w piątek jechałem przez Kraczkową (przez wieś) za dziadkiem, przed krzyżówką wyhamował (był na pierwszeństwie), wrzuciła kierunkowskaz w lewo i...... pojechał prosto

Również niedawno przekraczałem krzyżówkę koło cmentarza, jadąc z Łańcuta w stronę Dynowa, i jechał jakiś facet z Rzeszowa, skręcił w prawo na Dynów i zatrzymał sie żeby mnie przepuścić chociaż tam miał pierwszeństwo... i nie zrobił tego z uprzejmości, ale z braku wiedzy o przepisach

Czas żebym i ja ruszył na nieprzewidywalne drogi... życzę spotykania na drodze tylko rozważnych kierowców....

PS najgorsi są nastolatkowie na rowerach i skuterach.... myślą że są fajni i zajmują pół drogi

Whispering voices in my head, Sounds like they're calling my name

Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.04.2008 11:48:09 przez maciej.

16.04.2007 09:35:04
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Firefox
siss

*

SunShine napisał(a):
- Ja nie maluje się prawie wogóle Tongue więc w samochodze tym bardziej to odpada, ale za to nie raz widziałam kolesia 'mizdżącego' się do lusterka na światłach Biggrin

A ja najczęściej widuję facetów za kierownicą, którzy... dłubią zapamiętale w nosie i jeszcze te wydobycia oglądają :hihi:

SunShine napisał(a):
- i teraz negatywna cecha... Denerwuje mnie gdy wyprzedza mnie samochód nizszej klasy Tongue

Też tak mam i zdarza mi się tak bezwolnie depnąć mocniej na gaz xD

16.04.2007 10:07:02
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
SunShine

*

Jaruszczow, ja Cie kiedyś przewioze Animatedwink ale jak wróce z Angli swoja furą Biggrin

16.04.2007 11:02:12
Falkhor
Administrator
*

siss, I nie tylko dłubią w nosie, ale przepaskudnie ZIEWAJĄ Biggrin Biggrin Biggrin

Ja tez ma prawko jazdy i w sumie samochód pod ręką. Ale jak dobrze wiecie - preferuję rower. na paliwo mnie nie stać, na ubezpieczenie tez nie będą dawał kasy, skoro moje dzienne trasy to najcześciej ok. 10km.

No i chyba nie jestem za dobrym kierowcą. nie za dobrze cuzję się w aucie.

16.04.2007 20:11:26
Jaruszczow

*

ooo taaakkk, lubie sobie dobrze ziewnąć w autku <lol> ale jak sie jeździ zawsze tą samą drogą rano albo wieczorkiem to ziewnięcie wskazane, byle by nie usnąć Animatedwink

Whispering voices in my head, Sounds like they're calling my name
16.04.2007 21:36:10
Bard

*

FALKOR: najpierw do spowiedzi a potem pojeździmy...

"Czy gwiazdy świecą po to aby każdy mógł znaleźć swoją?..."
07.06.2007 16:37:14
Qmar
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy

co jak co ale kobitki duzo gadaja podczas jazdy i to przez komórke !!!!!

07.06.2007 17:21:19
terelka
Moderator
*

Qmar napisał(a):
co jak co ale kobitki duzo gadaja podczas jazdy i to przez komórke !!!!!

Faceci też dużo gadają i to znacznie częściej Tongue Tongue Tongue

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

07.06.2007 17:36:42
Qmar
Moderator
*

ale nie przez komorke prowadzac Animatedwink

07.06.2007 17:41:51
SunShine

*

Qmar, jechałam dziś na dłuższą trase i widziałam 5 facetów rozmawiających przez komórkę W TRAKCIE JAZDY a kobiety żadnej... Nie wiem skąd masz takie 'statystyki'. I co jak co ja duzo nie 'gadam' ani przez komórke ani ogólnie.

07.06.2007 17:59:10
Qmar
Moderator
*

SunShine, jestes wyjatkiem jakich mało Animatedwink
Wiesz nieraz jadac albo idac ulice widze facetow z komorkami za kierownica ale kobiety widywałem czesciej Animatedwink

07.06.2007 19:05:14
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

Gdzie jest nemo śmieszne mp3 kompresory GRY Barcelona apartments