Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (2):« Pierwsza [1] 2 Następna > Ostatnia »
Utrudniacze
AutorWiadomość
Totti

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 0
Utrudniacze

Chciałem zwrocic Wasza uwage na kierowców ,którzy w sposób tragiczny utrudniaja ruch .Zastanawiałem sie ostatnio nad sprawa wzmozonego ruchu jaki odbywa sie na drodze E40.Jedna sprawa to zwiekszona liczba pojazdów , a druga to tzw jak ja ich nazywam "utrudniacze" .Obserwowałem ostatnio prace pana policjanta na skrzyzowaniu A.Krajowej i Moscicikiego i musze przyznac ,ze szło mu to sprawnie do pewnego momentu.Do momentu gdy nie pojawił sie "utrudniacz" .Pan :utrudniacz zamierzał skrecic w lewo .POlicjant pokazał mu miejsce gdzie ma stanac ( w sumie stanał tak tragicznie ,ze zablokował pojazdy ,ktore chciały jechac na wprost czyli nie zjechał do srodka jezdni) .Nastepnei został wstrzymany ruchu i policjant pokazuje panu :utrudniaczowi " ,ze moze jechac ....raz ........drugi .trzeci ,czwarty ....a tu nic .Samochod jak stał tak stał .Pan policjant chyba sie lekko zdenerwował ,bo z tego co uslyszałem ostro zganił pana kierowce.No i wreszcie pan "utrudniacz " ruszył z kopyta .Przy okazji mało co nie potracił policjanta....tragedia .Pan policjant rozłozył rece ........Według mnie ludziom ,ktorzy skonczyli 70 lat powinno sie zabierac prawo jazdy !!!!! Sa srodki komunikacji miejskiej ,ktora moga jezdzic .

08.11.2006 11:33:20
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
el-komendante

*

srodki komunikacji miejskiej w lancucie, prosze cie, nie rob jaj. I co moze jeszcze powiesz ze mozna nimi dojechac na cmentarz w dzien wszyskich swietych??
To jest kpina i wstyd dla lancuta to co sie nazywa PMKS, prawdziwy gospodarz nie pozwolilby na taka komunikacje miejska.

jak sie nie najadłes to sie nie nalizesz
08.11.2006 14:56:54
Qmar
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 4

hehe powinni zrobic tak jak w krajach na zachodzie co dziesiec lat ponowny kurs prawa jazdy i wszystko wiadomo jak ktos nie jezdzil dlugo to troche 'utrudnia' innym jazde - ponowny kurs eliminowal by takich albo od poczatku przypomnial wszystkie zasady ale kto to wprowadzi /.....

08.11.2006 16:28:09
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy

Przecież u nas praktycznie komunikacja miejsca nie istnieje... Jeździ albo linia prywatna, albo Guliwer, albo Connex...

ALE - to prawda... niektórzy ludzie po prostu są 'utrudniaczami'. Zwłaszcza osoby starsze, z bardzo nielicznymi wyjatkami. Taki staruszek gorzej widzi, słyszy i jego sprawność psycho-ruchowa zostawia trochę do życzenia...

Nie bez winy są tez inni kierowcy. Dajmy na to, zę auto mogło ulec awarii - a reszta ruchu dosłownie ciśnie na tę beidna zawalidrogę...

08.11.2006 17:50:35
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
SunShine

*

Po mniejszych wsiórach autobusy jeżdżą bardzo rzadko... I może ten pan był własnie z takowej i komunikacją miejską przyjechać nie mógł... Zresztą jak ma samochód to chyba przyjemniejsze niż jazda w zatloczonym autobusie w którym niewiele młodych ludzi garnie sie do ustapienia mu miejsca siedzacego... Fakt utrudniał ruch może pierwszy raz znalazł sie na skrzyżowaniu kierowanym przez Pana policjanta... A co do odbierania prawa jazdy... hm... Może za czasów jak robił prawko i sie na nie uczył takich skrzyzowań nie było Tongue
Nie zgadzam sie z Twoją wypowiedzią Qmar, mnie nie stać żeby płacić co 10 lat na nowy kurs prawa jazdy :/ Jazda samochodem to jak jazda na rowerze Tongue tego sie nie zapomnia Biggrin chyba Tongue tylko z wiekiem spostrzegawczosc troche spada... i ogólna dynamika jazdy

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
08.11.2006 17:56:16
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Totti

*

W całej Polsce mozna dojechac srodkami komunikacji do cmentarzy a u nas sie nie da ???Wydaje mi sie ze wszyscy chca wjechac na sam cmentarz .Oj rozleniwiło nam sie społeczenstwo .
Co do stanu naszej komunikacji miejskie to sie zgadzam ..zenada.

09.11.2006 00:26:39
Falkhor
Administrator
*

MNie od wielu już lat zastanawia myśl, co Ci ludzie sbie myślą... gdyby nie ciasnawe furtki cmentarne, to by podjechali pod sam grób swoich bliskich...

Rozumiem to tylko w jednym przypadku - gdy są to ludzie starsi, trzeba kogoś podwieźć... Na te okazję jest cały wolny dzień. Tłumaczenie, że ma się dużo chryzantem, dużo zniczy - to trzeba je parę razy, spokojnie poroznosić. A tak - masakra. każdy na każdego by wlazł, a co gorsza - wjechałby nawet.

I wtedy wystarczy dwóch, trzech takich utrudniaczy, jak w tym temacie na początku opisanych - i cała okolica cmenatrza może się zakorkować na dobre...

Tacy kierowcy pownni byc znakowani i poddawani częstszym badaniom lekarskim.

09.11.2006 11:07:32
Totti

*

Falkhor zgadzam sie z Toba w 100 procentach .......brak w naszym narodzie kultury jazdy .Jestesmy jeszcze daleko za Europa!

09.11.2006 13:11:41
Joy_ride

*

Reputacja: 1

Witam wszystkich

Jeżeli piszecie, że w Polsce brakuje kultury kierowcom to zapraszam na Ukrainę gdzie nie przestrzegają żadnych znaków, nakazów zakazów itd.

Co, do „udrudniaczy" to ja nazywam ich "kapeluszami"

Co wsiada taki raz na tydzień do autka i próbuje jechać?
- śpią na światłach
- nie zjadą na "margines" żeby sprytniejsi użytkownicy drogi mogli ich łatwiej wyprzedzić

To tylko, co niektóre utrudnienia

Tyczy się to też niektórych kobiet oraz początkujących kierowców

Z drugiej strony polskie drogi to koszmar, np. odcinek e4 od ulicy 3-go maja do rozjazdu ul. Kościuszki SKANDAL!

Traugutta też jest żałośnie połatana.

19.11.2006 23:49:53
Falkhor
Administrator
*

Joy_ride, Heh, co kraj to obyczaj, ale fakt, nie pomyślałem o tym, żeby przyrównywać kierowców polskich do ukraińskich i na odwrót Smile Tam to dopiero mają niezłe sprzęty, więc może mają swój specyficzny sposób jazdy Tongue

Cytat:
Z drugiej strony polskie drogi to koszmar, np. odcinek e4 od ulicy 3-go maja do rozjazdu ul. Kościuszki SKANDAL!

Hmmm... to nie chodzi o ten odcinek, który miał byc poszerzany i jednocześnie wyremontowany?

Dziś wracając z Rzeszowa do Łańcuta jeden taki utrudniacz/kapelus zodstawiał niezły balet... 4 razy zmieniał pas ruchu... i to nie, żby kogoś mijał, tylko się nie mógł zdecydować (był duży... KOLOSALNY ruch przy oszołomie). Maasssssakra...

19.11.2006 23:59:06
Padlinka

*

komunikacja miejska w lncucie?Biggrin smieszne
przeciez trasy sa zbyt krotkie a długgie czerwone autobusy zrobiy by jeszczew iekszy zamet Smile

a co do kapeluszy nic im nie oradzisz , usunac ich nie wolno a kiedys bedziesz taki sam

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
21.11.2006 22:20:54
Falkhor
Administrator
*

Padlinka, Firma 'Guliwer' stworzyła kiedyś coś na kształt linii miejskiej. Były to chyba tylko 3 linie (nie pamiętam już...) ale znakomicie się spisywały jako LEPSZE uzupełnienie mułów - czyli dużych wołów Zielonej Linii. Zielona Linia jest ukierunkowana głównie na ruch z Łańcuta do sąsiednich miast i wiosek. Guliwer np. zajął sie trasą na Kąty, z której bardzo nieuczciwie wygryzł go Connex (gdy guliwer założył linię, Connex automatycznie zwiększył ilośc kursów i konkurenta wygryzł - gdy ten odpadł, Connex znowu zmniejszył ilośc kursów).

Komunikacja miejska to spore wyzwanie. Głównym utrudnieniem jest tu jednak... konstrukcja naszego miasta. Wg mnie sprawdzałby się TYLKO i wyłącznie ruch MINIBUSÓW, takich mieszczących po ok. 30 osób. Duże autobusy ODPADAJĄ. W zamian jednak z ograniczeniem pojemności - mozna by zwiększyć częstotliwość.

I w pewnym sensie - taki pomysł zmniejszył by natężenie ruchu w naszym mieście. Ogólnie rozbraja mie fakt, że ludzie jeżdżą od urzędu do urzędu w... samochodach. Śmieszne... Z resztą każdy chyba widział 'dziedziniec' przed urzędem pracy, koło starostwa? Noooo... istny cyrk...

'Utrudniaczy', tych najprawdziwysz trzeba, droga Padlinko, eliminować przede wszystkim przez badania lekarskie. Jest to konieczne. Dlatego wizyta kierowcy u lekarza powinna mieć miejsce raz na 5 lat, i być badaniem bezpłatnym.

Pozdro.

22.11.2006 13:05:02
Padlinka

*

tu sie zgadazam byly te guliwery do wiosek ale z tego co pamietam nie jezdzily po miescie
a co d badan jak najbardziej , tylko chodzi mi o to ze usunac sie po prostu ich nie da Smile

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
22.11.2006 20:01:17
Joy_ride

*

dokładnie badania powinny być i być bezpłatne oraz bez załatwiania po znajomośći :617:

na kapeluszy i inne utrudnienia w ruchu ma się CB-radio.

23.11.2006 02:09:07
Falkhor
Administrator
*

Joy_ride,

Cytat:
na kapeluszy i inne utrudnienia w ruchu ma się CB-radio.

heh, ilu ludzi w osobówkach ma CB Radio? Biggrin Hmmm... może i dobrze, że niewiele, bo by policja żadnego piirata nie złapała.

Ale w czym pomoże owo CB w walce z kapelusznikami? W sumie to złe słowo, walka... raczej unikaniu. W CB nie dowiesz się, ze pani Wandzia chce wyjechać swoją syrenką do warzywniaka...

Wczoraj smigałem sobie rowerkiem w sprawach służbowych - staję na światłąch, z aktórymś tam samohcodem, ale widze pierwsze auto stojące przed czerwonym. jakiś starszy jegomość. Światełka pstryk, jest zielone, a dziaduszek... nic... no od zara zludzie mu trąbią, a ja powoli podjeżdżam - patrzę, a dzidziauś patrzy przed siebie. Ktoś znowu trąbi. Dziadzio powoli popatrzył w LEWO, a później obrócił głowe w prawo i podsunał się, żeby widzieć światła. Zobaczył zielone, pedał gazu zatrząsł starym fordem i bryka ruszyła ostrym lotem koszącym w prawo (światła przy plantach).

Ech.badania powinny obejmowac wzrok, słuch, czas reakcji i koordynację ruchową. I fakt, nie powinno być znajomości. Ja mam ograniczenie okresowe na prawie jazdy w ziązku z okularkami. Pani okulistka mi powiedziała, ze to musi być, bo nawet jakby się coś stało, to gdyby tego nie było to ja bym miał problemy, i ona też.

Oszukiwanie w tej sprawie (np. wzrok) jest o tyle chamskie, że... przez moją jazde bez okularów mógłbym komuś zrobić krzywdę. Co prawda ja nosze okulary cały czas, ale niektórzy nie zawsze...

23.11.2006 08:18:54
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

wyszukiwarka mp3 Strony www dodaj cv bukmacherzy GRY