Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Upadek kultury klubowej
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 3
Portfel: 16,128
Upadek kultury klubowej

Artykuł z o2.pl LINK LINK LINK
Autor - Max Fuzowski.

Cytat:
Jednym z częstych mankamentów modnych klubów jest ich obsługa. Niemal każdy z moich rozmówców spotkał się ze zjawiskiem wyłudzania napiwków. Joanna opowiada o zajściu w kluborestauracji Melodia: - Barman nie ma wydać 5 zł i nie stanowi to dla niego żadnego problemu. Mówi nonszalancko, żebyśmy przyszli odebrać je później. Daje nam do zrozumienia, że tutaj ludzie wydają grubą forsę, więc żebyśmy się nie wygłupiali.

Cytat:
Jak się okazuje, nie są to jedyne sytuacje niewidoczne dla szefostwa modnych klubów. - Byłam na urodzinach warszawskiego On-Offu. Zaczęła się jakaś bójka. Ochrona nie tylko powstrzymywała poszturchujących się chłopaków, ale i nieźle ich sprała - opowiada Martyna, stała bywalczyni lokalu. Okazuje się, że menedżer znów nie jest w stanie wypowiedzieć się na temat sytuacji. - Nie mogę tego ocenić, bo nie widziałam, a różne opinie do mnie dotarły - mówi Marta Gołębiowska. Sugeruję więc, że może ta reklamowana ''ostra selekcja'' nie jest zbyt dokładna. Menedżerka odpowiada: - Selekcja musi być, aby uniknąć gości o odmiennym wyglądzie niż reszta tych w klubie. Tylko czy nie ważniejsze jest bezpieczeństwo?

Cytat:
Karolina wspomina z kolei, jak nie została wpuszczona do lokalu Sheesha. Eleganckiego klubu promującego muzykę i kuchnię Bliskiego Wschodu. - Wraz z moim chłopakiem nie zostaliśmy wpuszczeni do lokalu. Powiedziano nam, że nie mamy kart i jesteśmy niestosownie ubrani. Wchodziły za to laski w miniówkach, wyglądające jak nie powiem co. I oczywiście panowie w dresach, ale mówiący po angielsku. Może to, że nie wyglądaliśmy na kogoś, kto przepuści tam jednego wieczoru 1 000 złotych, było prawdziwym powodem? - zastanawia się Karolina. Dodaje, że na prośbę o rozmowę z menedżerem ochroniarze zareagowali śmiechem.

Zapraszam do lekturki ciekawego artykułu...

Co prawda dotyczy on wielkich miast, to może być cennym źródłem uwag dla kogoś, kto ma zamiar mieć kiedyś swój klub?
W Łańcucie nie ma klubu z prawdziwego zdarzenia... kiedyś miała szansę na to Opera, później Faraon, jeszcze Millenium jest tego typu... Old Pub? Hmmm... Antiqo? No nie wiem... Ciężko mi to trochę tak wymieniać, bo w sumie trudna jest definicja klubu. Dla jednej osoby klubem jest ten lokal... A może mylę PUB i KLUB? Biggrin Bo u nas ciężko znaleźć prawdziwy przykład i jednego i drugiego...

Nie wiem - te przykłady w artkule... w sumie to nawet, jakby mieli mnie określić jako super czadowy modny trendy jegomość - za to, że tam pójdę, to bym nie poszedł. Wolę ognisko za 10 złotych ze znajomymi, niż taki kit...

Pozdro.

23.11.2006 18:43:17
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Teddy_85

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
Portfel: 275

Wydaje mi się, że jednym z bardziej "eleganckich" klubów jest Sema4... Można tam spotkać się w niezłych warunkach i względnym spokoju. Byłem tam na wieczorze kawalerskim kolegi - raczej udanym Animatedwink

23.11.2006 19:03:41
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Świetne wrażenie w lokalu Sema4 robią... te sofy pełne poduch. Jest tam tak fajnie, przytulnie no i widać, że ktoś się wysilił, jeśli chodzi o wystrój - niektóre fotografie są baaaardzo fajne. Okimaxim też się podobają Smile Mnie szczególnie te czarnobiałe Smile

Noooo i jeszcze obsługa - bardzo, bardzo miła i fachowa. Sema4 to lokal z najlepszą herbatą w mieście Smile Nooooo i ta muzyczka... jak dla mnie lepszego nie ma.

Tylko że to w sumie taka klubo-kawiarnia.

Myślę, że u nas prędko nie nastąpią wydarzenia opisane w artykule...

23.11.2006 19:55:28
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: