Odpowiedz  Napisz temat 
Strony (5): « Pierwsza < Poprzednia 1 [2] 3 4 5 Następna > Ostatnia »
Ulubiony aktor/aktorka?
Autor Wiadomość
Padlinka

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 1
nfm: 1,415

hmmm a co powiedzcie na temat Nicolasa Cage'a ? dla mnie ... bomba Biggrin

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
26.12.2006 21:58:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Zuziaaa

*

Reputacja: 0
nfm: 1,391

Falkhor napisał(a):
Zuziaaa, Nie śnmiałem się jednak z Ciebie, Zuziu Smile J Lo paiętam dośc dobrze z 'Zatańcz z nią'.... marniutko Tongue Lepiej wyszła jej rola hmm... w jakiejś komedii romantcznej, gdzie była pokojówką i potem poznała jakiegoś bogacza Tongue

ona ma taki sposob grania, czy tez nature - pierwszy raz jako aktorke widzialam jak wlasnie z "zatancz ze mna" i jakos mi tak zostalo Biggrin
no nie wazne Tongue

Czasem trzeba kogoś ugryźć, żeby poczuć się lepiej .......
26.12.2006 22:03:22
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4
nfm: 16,044

Padlinka, Hmmmm... Gdy oglądnąłem go dopiero w pan życia i smierci uznałem go za BARDZO dobrego aktora. Wczesniej to raczej tak ja wiem... jak mu zawiało... we wspomnianym tytule pokazał pazur.

26.12.2006 22:11:02
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
grzenio

*

nfm: 1,363

A wy tylko amerykańskich aktorów znacie :?:

A czy ktoś wyobraża sobie Kino (to przez duże K) bez Louis'a de Funnes, Gerarda Depardieu, albo choćby naszego Marka Kondrata.

26.12.2006 23:56:49
Falkhor
Administrator
*

grzenio,
Louis de Funes - za 'Skrzydełko czy nóżkę'... Przygody rabina Jakuba oraz za... serię z żandarmami Biggrin nie tylko za plaże nudystów, hehe Tongue Oraz Fantomasa, wspaniała Mania Wielkości, cieplutkie Panowie, dbajcie o żony czy Skąpiec. A za film 'Zawieszeni na drzewie'.... no cóż Tongue NIe wszystkie jego filmy były tak rewelacyjne jak wczesniej wymienione, ale co tam - bez niego kino wiele by straciło.

Gerard Depardieu - Hmmm... trudny aktor. Role ma bardzo, jak dla mnie nierówne... ostatni raz widziałem go w 36, gdzie jednak pokazał trochę klasy, grając raczej czarny charakter... Przyjaciel gangstera był całkiem nawet Tongue A filmem, w którym kojarzę go najlepiej - Vidocq. Jeszcze w paru grał, ale jednak większość ludzi pamięta go jako Obelixa Tongue Chociaż ciekawszę rolę dla dzieci stworzył w... Bogus, mój przyjaciel na niby. Ja pamietam go z tych, co wymieniłem, te są godne wg mnie uwagi. Chrabia monte Christo... Człowiek w żelaznej masce... Cyrano de Bergerac, Świętoszek. Hmmm... tych już jednak nie cenię tak bardzo.

Marek Kondrat... Ech... Nacjonale Nede... ehm Tongue Tfu Tongue
CK Dezerterzy i Złoto Dezerterów, Psy, Panna z mokrą głową Smile, Ekstradycja (ech, ten Halski... przydałoby się go sklonować i dac po dwóch na każdą komendę Tongue), Pułkownik Kwiatkowski, Kilerów 2ch, Operacja SAMUM, Ogniem i Mieczem, Pan Tadeusz, Pieniądze to nie wszystko, Dzień Świra... Aktor wszechstronny. Komediowy, tragiczny, sensacyjny... O ciekawym głosie. bez niego wymienione wyżej filmy nie byłyby tym, czym są Smile Baaardzo wazna osoba polskiego filmu i teatru.

Heh Smile A jak wspomnieliśmy o De Funes'ie, to ktos kojarzy takiego pana jak... André Robert Raimbourg? Hmmmmmmmmmmm? Biggrin Smile

27.12.2006 07:05:33
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6
nfm: 4,409

Ja bardzo rzadko oglądam polskie filmy, ale np ---- Maciej i Jurek Stuhr, wspomniany wyżej Marek Kondrat czy też Adam Ferency - to są naprawdę aktorzy z klasą. Biggrin

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
27.12.2006 07:33:03
Falkhor
Administrator
*

Hmmm... A Piotr Fronczewski? Teraz znany głównie jako tata z 'Rodziny zastępczej', ale przed tą rolą... Ja namilej wspominam go z 'Awantury o Basię' oraz... Z Akademii pana Kleksa, gdzie stworzył takiego Pana Kleksa, jak dokładnie sobie wyobrażałem czytając książkę... Nooooooo i ma niepospolity, wyjątkowy głos, co często można zauwazyć w audiobookach.

27.12.2006 08:30:14
Guest
Unregistered

nfm:

z zagranicznych to Jean Reno i Keanu Reeves z polskich to Piotr Adamczyk Biggrin Biggrin Biggrin Biggrin Biggrin

27.12.2006 20:59:45
Zacytuj ten post w odpowiedzi
Falkhor
Administrator
*

FiolA, Jean Reno... Leon Zawodowiec... Ech... Cóz za film, cóz za Zawodowiec... Aktor trudny po prostu do zapomnienia... Nawet w tak błahym filmie, jak Wasabi... Smile

Keanu Reeves - Hmmmm... Role w Matrixie oraz w Constantin... Jednak jak dla mnie nic nad wyraz superowego Tongue

Oooooooooooo... Franciszek Pieczka. Czy ktoś pamięta Jańco Wodnika oraz... Gustlika?? No i ten głos... nie do podrobienia...

27.12.2006 21:32:00
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6
nfm: 4,409

Twardziel Bruce Willis Biggrin
Niezapomniany Mel Gibson i Danny Glover w Zabójczej broni
Wesley Snipes - ojj wiele ról, w tym tajemniczy i bezlitosny dla wampirów BLADE Biggrin
Tommy Lee Jones - wraz z Willem Smithem w Facetech w czerni no i dla przykładu w "Uciekinierze" ze wspomnianym wyżej Wesley'em Smile

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
29.12.2006 02:08:51
Avalanche

*

nfm: 226

Ja krótko:
Scarlett Johansson za 'Między słowami'.
Natalie Portman za 'Bliżej'.
Animatedwink

30.12.2006 13:56:37
Falkhor
Administrator
*

Avalanche,
Scarlett Johansson - Wyspa Smile
Natalie Portman - V jak Vendetta Biggrin

30.12.2006 21:19:48
Avalanche

*

nfm: 226

Też, chociaż tych filmów które wymieniłeś jeszcze niestety nie oglądałem. Trzeba będzie nadrobić w najbliższym czasie. Animatedwink

01.01.2007 15:46:28
Falkhor
Administrator
*

Sigourney Weaver Biggrin Przede wszystkim za OBCYCH HEHE Biggrin Ale także za inne role... aktorka fanstastyczno-dramatyczno-komediowa Tongue Np. w Sylwka leciał 'Wielki Podryw' Smile

02.01.2007 09:47:31
Cerberion

*

nfm: 377

Tom Berenger ze Snajperow.

CHUCK NORRIS! jak mogliscie o nim zapomniec! Zaraz dostaniecie z polobrotu!

(, + +) No matter how you can't stop it now... (@ @,)
03.01.2007 11:10:21
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

*  Slowacja Online *   *  Forum Miasta Nisko *   *  Forum Gminy Dubiecko *   *  Bulgaria Online *   *  WebMachine.pl - kliknij i wymien sie linkiem *