Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (5):« Pierwsza < Poprzednia 1 2 [3] 4 5 Następna > Ostatnia »
Ulubione i znienawidzone szkolne przedmioty
AutorWiadomość
michas
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 785

jak jeszcze chodziłem do LO to znienawidziłem matme głównie przez nauczyciela który jej uczył ,jeszce polskiego nie lubiłem bo strasznie duzo lektur trzeba było czytac a ja lektur nie lubułem czytac,a lubiem strasznie religie przede wszystkim ze wzgledu na ksziedza który ja prowadził spoko ziom ,lepszego nauczyciela w tym czaise w szkole nie było o wszystkim z mni mozna było pogadac i posmaiac ze wszystkiego,a teraz na studiach to zadnego przedmnito juz nie lubie i wykładowcy tacy dziwni strasznie nich nic nie obchodzi całkowicie wszystkich olewaja i tyle :|

18.02.2007 00:20:46
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Megg
Moderator
*

Reputacja: 2
Portfel: 1,397

Ja akurat mam wspaniałą nauczycielkę j. polskiego, fizyki. Gorzej z techniką...
Ale nie dlatego że jest trudna - nie!! Tylko to chyba zależy od nauczyciela. Co tam jeszcze... Na biologi strach się bać, ale jak się wyuczysz to jest ok. Ale wystarczy że pani ma gorszy dzień to to i tak na nic. Nierozumiem podejścia nie których nauczycieli!!
TTo że miała (nauczycielka) gorszy dzień to już kilka osób dostało pały za rzeczy, za które normalnie pał nie wstawia!! Nienawidze tego u nauczycieli.
Z matmą u nas duuuuzo osób ma problemy. Ja chodzę na korepetycje to wiecie...
Ale to dziwne, że normalnie same 3, i trzy 4 no i niżej (na półrocze) a jak przyszła pani na zastępstwo to połowa klasy miała 5!! -normalne sprawdziany i prowadzenie lekcji !!

Przecież szkoła óczy i wyhofóje :/

Przecież noc właśnie sprawia że wiesz co to dzień,
A ciszy zawdzięczasz że piękniej brzmi pieśń,
Więc czekaj cierpliwie a ziści sie sen...
Życie trwa...
18.02.2007 10:40:53
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

michas, Bo nauczycieli trzeba kontrolować, czy przypadkiem im ich włąsny zawód nie zbrzydł, bo to wtedy stają się najgorszymi nauczycielami... nawet jesli wiele potrafią.

Popełnię fanaberię, ale... lubiłem się uczyć... tego, co mi się podobało Tongue Dlatego jak dla mnie osoba ucząca, nauczyciel, to kluczowy element uczenia się wogóle. nawet najtrudneijszych spraw można nauczyć... poz atym bardoz nie lubiłem czegoś takiego, ze gdy uczeń przerósł mistrza to mistrz ma jakieś 'wąty'...

Biologia - w podstawówce ten przedmiot był jednym z moich ulubionych Biggrin

18.02.2007 10:45:55
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Gothka =)
Moderator
*

Portfel: 1,588

Jeśli o mnie chodzi to od samego początku byłam uczulona na matematykę, fizykę i chemię oraz wf. W technikum nie lubiłam przedmiotów zawodowych takich jak turystyka [potwornie nudny przedmiot z potwornie nudną nauczycielką :-/]. Lubiłam natomiast język polski mimo iż kobieta była z tych uwielbiających pastwić się nad biednym uczniem. Ceniłam sobie jej wiedzę. Poza tym kochałam i nienawidziłam jej jednocześnie.
Bardzo chętnie chodziłam na biologię. Od początku podobał mi się też język francuski, aczkolwiek zaczęłam go rozumieć dopiero pod koniec. Smile
Obecnie nadal cierpię na wf-ie i metodyce wf-u. Przeważnie lubię pozostałe zajęcia. Zależy jaki mam nastrój. Czasem wszystko mnie drażni. Ogólnie jednak lubię to co robię. Smile

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
07.03.2007 00:35:22
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Gothka =),

Cytat:
turystyka [potwornie nudny przedmiot z potwornie nudną nauczycielką

Heh... a widzisz... moja dawna znajoma z Rzeszowa miała w swojej szkole podobny przedmiot, i mówiła, że to właśnie na nim była najwięsza frekwencja, bo facet to prowadzący tobił to bardzo ciekawie i teraz, obecnie, ta dziewczyna już pracuje, na zlecenie, ale była w Grecji, na Cyprze, Włochy i Hiszpania. Obsługa i organizacja imprez Smile A hotelarstwo jeszcze studiuje, zaocznie Smile

W sumie w moich szkołach miałem możliwość uczyć sie języka francuskiego, angielskiego, niemieckiego i rosyjskiego. Francuski zupełnie mi nie podchodził :/ Gramatyka mnie rozbijała a szemrzący francuzi denerwowali... Hmmm... Inglisz jest ok, chociaż dalej nie umiem gramatyki Tongue Niemiecki ujdzie nooooo a naj naj naj bardziej podoba mi się... rosyjski, chociaż uczyłem się go tylko rok i mało intensywnie.

A mnie teraz brakuje WFu :/ Było o tym kilka postów wcześniej, ale teraz brakuje mi go jeszcze bardziej Tongue

07.03.2007 07:42:52
Gothka =)
Moderator
*

Portfel: 1,588

Nie od dziś wiadomo, że jeśli Cię jakiś przedmiot interesuje to uczysz sie go i szybciej i łatwiej, i większą sympatią darzysz Smile a jeszcze jak nauczyciel jest świetny i go lubisz... Biggrin Jeśli jest odwrotna sytuacja to nie znosisz tego przedmiotu. :-/ Taki jest mój pogląd na tą sprawę. Smile

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
07.03.2007 09:57:53
Cerberion

*

Grupa: Zarejestrowani
Portfel: 378

Gothka =), ja tam sie czasem uczylem nawet tego, co nie lubilem a to tylko dlatego ze wiedzialem ze bedzie mi to potrzebne na pozniej wiec czasem nie masz wyboru i uczysz sie bo po prostu trzeba i nie mozna olac sprawy.

(, + +) No matter how you can't stop it now... (@ @,)
07.03.2007 10:21:34
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6
Portfel: 4,364

Cerberion napisał(a):
ja tam sie czasem uczylem nawet tego, co nie lubilem a to tylko dlatego ze wiedzialem ze bedzie mi to potrzebne na pozniej

A ja z kolei miałam tak,że uczyłam się czasem tak jak Cerberion tego,czego wprost ni znosiłam i uczenie się czego to była dla mnie droga przez męki,ale do niektórych przedmiotów się nawet przyzwyczaiłam, a wręcz polubiłam Animatedwink Jak do tej pory nie moge przetrawić historii i właśnie ona jest moją achillesowską piętą Biggrin

Ale taka na przykład anatomia tu na studiach czy też w liceum WOS, WOK czy też taki hmmm niemiecki to było coś Animatedwink

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
08.03.2007 18:45:01
Falkhor
Administrator
*

Niom. TO tak jak ja - nie lubiłem się uczyć gramatyki angielskiego, ale nie było wyjścia, po prostu. To co, ze umiałem słówka i dużo rozumiałem co się do mnie mówi, jak nie potrafiłęm poprawnie w sensie gramatycznym napisać sprawdzianu i zawsze za to dostawała niskie oceny... ech. Angole Smile SAmi używaja może z 5 czasów, a innym każą się uczyć wszystkich Tongue Tongue

Dlatego nie bardzo rozumiem, dlaczego mimo wszystko w klasach profilowanych przez dwa lata i tak trzeba się uczyć mocnej porcji materiału z rzeczy, które... nei będą potrzebne? To powinny być kursy, lektoraty... ileż bym zaoszczędził czasu i nerwów, gdybym już w LO uczył się konkretów? Ech. Smile

Ale jakoś sobie poradziłem Tongue Tongue Teraz minister edikacji uprawia istny balet.

09.03.2007 11:25:22
michas
Moderator
*

Portfel: 785

Falkhor napisał(a):
ja - nie lubiłem się uczyć gramatyki angielskiego, ale nie było wyjścia,

ja sie tyle lat tego uczyłem i dalej tej angielskiej gramatyki nie pojołem,jakies strasznie dziwne oni to maja ,nie ma jak to gramatyka polska 3 czasy teraznuiejsz przyszły i [pprzeszły i wszystko jasne,a nie tak jak u tych angoli 20 czasów kazdy do czegi innego
Smile

09.03.2007 20:12:43
Megg
Moderator
*

Reputacja: 2
Portfel: 1,397

heh.. ja tam wsio understendam Tongue
Z resztą z anglika mam takie oceny normalnie... w 4-6 kl. podstawówki tylko z muzyki takie miałam Tongue

Przecież noc właśnie sprawia że wiesz co to dzień,
A ciszy zawdzięczasz że piękniej brzmi pieśń,
Więc czekaj cierpliwie a ziści sie sen...
Życie trwa...
09.03.2007 20:38:41
levi'
Moderator
*

Reputacja: 4
Portfel: 3,304

więc moje LO ma to do siebie, że z łatwością można określić przedmioty, których nauka sprawia olbrzymią frajdę - jak również przedmioty, których się "nie trawi"

zatem do przedmiotów, których nauka sprawia mi swego rodzaju przyjemność należą: geografia, pp i w w pewnym stopniu historia Biggrin - zauważcie, że nie wliczam ty m.in wf-u, który jak wszyscy wiecie jest ulubionym przedmiotem każdego chłopaczyska Biggrin

natomiast do przedmiotów których w nigdy nie lubiłem i nie polubię należą: chemia, fizyka, biologia :/ oraz oczywiście matematyka (co może jest rzeczą nietypową bo aqrat jestem na takim profilu Biggrin ), która w moim mniemaniu mogłaby nie istnieć...

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
09.03.2007 22:50:05
Falkhor
Administrator
*

levi',

Cytat:
oraz oczywiście matematyka (co może jest rzeczą nietypową bo aqrat jestem na takim profilu ), która w moim mniemaniu mogłaby nie istnieć...

Znam ten ból Smile Byłem na mat-inf i nie cierpiłem matmy Smile Zdawałem hitorię Tongue i poszło mi 4 razy lepiej niż na próbnej z matmy Tongue Tongue Tongue DOSŁOWNIE 4 razy LEPIEJ Tongue

10.03.2007 00:38:05
grzenio

*

Portfel: 1,393

michas napisał(a):
nie ma jak to gramatyka polska 3 czasy teraznuiejsz przyszły i [pprzeszły i wszystko jasne

Ale za to mamy 7 przypadków, które są ciężkie do zrozumienia przez obcokrajowców.

10.03.2007 12:56:52
levi'
Moderator
*

Reputacja: 4
Portfel: 3,304

Cytat:
Ale za to mamy 7 przypadków, które są ciężkie do zrozumienia przez obcokrajowców

grzenio święte słowa Biggrin a zatem dołączamy polski do nielubianych lekcji Biggrin

Cytat:
Byłem na mat-inf i nie cierpiłem matmy Zdawałem hitorię i poszło mi 4 razy lepiej niż na próbnej z matmy

ahhh Falk skąd ja to znam :030: ja też zdawałem próbna maturę z matmy (ale tą część szkolną) i nadarłem ledwo 30% :558: więc się przerzuciłem na wos rozszerzony i na próbnej (bez żadnego przygotowania) nadarłem 64% a zatem drugie tyle...
...nie no powiem tak: życze powodzenia wszystkim zdającym w tym roq maturę z matmy!!!!!!!!! m.in Qmarowi :558: :030:

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
10.03.2007 13:36:24
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: